back

08-02-2016 12:05

22.06.2015


Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє» об’єднує молодь

Вже стає гарною традицією напередодні Міжнародного Дня молоді молодим людям з усієї області збиратися в наметовому таборі на Голубих озерах, щоб змістовно провести час, проявити свої таланти, продемонструвати свою громадянську позицію, обмінятися досвідом.

Цьогорічний Міжнародний молодіжний фестиваль «Молодість. Мир. Майбутнє», який проходив з 18 по 21 червня, розширив кордони спілкування, адже гостями чернігівців стали молодіжні делегації з Вінницької, Полтавської, Житомирської, Сумської, Черкаської областей та Гомельської області (Білорусь). Всього фестиваль зібрав 400 молодих людей.

Цікава триденна програма, насичена майстер-класами, концертними програмами, спортивними змаганнями, конкурсами, квестами, дозволила молоді проявити себе, отримати нові враження, здобути нові знання та познайомитися з чудовими людьми.

Лейтмотивом фестивалю було патріотичне виховання молоді, усвідомлення своєї національної приналежності, прагнення миру і дружніх взаємостосунків. На цьому акцентував увагу у своєму виступі на закритті фестивалю, 20 червня, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Тема національної свідомості, патріотичної налаштованості переконливо звучала на заключному концерті фестивалю під час яскравих виступів академічного ансамблю пісні і танцю «Сіверські клейноди» та солістів обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм а також гурту «Смоляни» з Борзнянського району.

- Дні фестивалю промайнули на одному диханні. Мабуть, через те, що кожна година була насичена різноманітними програмами. Це дуже цікавий досвід, і надзвичайно корисний, адже, у молоді сьогодні є багато тем для обговорення, багато ідей для реалізації, багато позитивного настрою, яким всі щедро діляться з іншими. Такий фестиваль – гарний приклад для інших областей, – зауважив гість фестивалю, начальник управління молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації Максим Зеленський.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

31.01.2015


Вшанували Героїв

25 січня біля ТРЦ «Мегацентр» відбулась акція «Молодь Чернігівщини пам’ятає минуле та будує майбутнє» до Дня Соборності України та Дня пам’яті Героїв Крут.

Під час акції відбулися майстер-клас з тактичної медицини та виставка макетів військового спорядження.

Метою заходу є виховання молодої людини - патріота України, готового самовіддано розбудовувати її як суверенну, демократичну, правову і соціальну державу, виявляти національну гідність, знати і цивілізовано відстоювати свої громадянські права та виконувати обов’язки, сприяти громадянському миру.

У заході взяли участь патріотично налаштовані мешканці та гості міста Чернігова різної вікової категорії.

Також до Дня пам’яті Героїв Крут 29 січня на базі Чернігівського національного технологічного університету відбувся перегляд документального фільму «Герої України. Крути. Перша незалежність» (автор і режисер фільму Сніжана Потапчук), з подальшою дискусією.

З нагоди вшанування пам’яті загиблих під Крутами захід розпочато хвилиною мовчання. Після перегляду фільму відбулася гаряча дискусія, студенти та інші учасники поділилися своїми враженнями від фільму, провели паралель між минулими та сьогоденними подіями і винесли для себе висновки. Вони вплинуть на формування національної свідомості, підняття внутрішнього духу та віру в свої власні сили.

Організатори акції – Департамент сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації та центр тактичного навчання «СОТа».


16.01.2015


Оголошення

Запрошуємо молодіжні громадські організації надати пропозиції щодо проведення міжнародних і всеукраїнських заходів з питань молоді на 2015 рік в електронному [email protected] та паперовому носіях до 19 січня 2015 року, відповідно до анкети, що додається.


Анкета заходу

1. Назва заходу, короткий опис.

2. Терміни виконання заходу (дата/и, місяць, рік).

3. Місце проведення заходу.

4. Мета заходу.

5. Актуальність заходу (яким чином захід вирішить питання, актуальні для молоді).

6. Найменування завдання, відповідно до програми «Молодь України».

7. Напрям заходу.

8. Координати і контакти особи, відповідальної за реалізацію заходу.

9. Цільова аудиторія заходу, заплановано кількість учасників заходу і чисельність у попередні роки.

10. Кількість залучених областей України та інших країн.

11. Обсяг витрат на проведення заходу (та із зазначенням на які видатки планують кошти з державного бюджету, кількісних та якісних показників).

12. Обґрунтування конкретних результатів проведення заходу ( із зазначенням кількісних та якісних показників).

13. Головний партнер заходу, перелік громадських організацій та інших інститутів громадського суспільства, які традиційно залучаються до попередніх заходу.

14. Кількість залучених волонтерів.

15. Перелік традиційних партнерів та спонсорів заходу.

16. Інформаційна підтримка заходу у центрі ЗМІ у попередні роки.

17. Яким чином кошти з державної цільової соціальної програми «Молодь України» допоможуть зробити захід успішним, зокрема самоокупним упродовж наступних 2-3 років.


Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода