back

Проекти об’єднаних громад обов’язково мають брати участь у конкурсі на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку, - В’ячеслав Негода

04-02-2016 08:47

Регіональні комісії з відбору проектів та програм — претендентів на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) часто не беруть до розгляду проекти від об’єднаних громад.

«За інформацією об’єднаних територіальних громад, проекти, що подаються ними, не приймаються до розгляду регіональними комісіями та автоматично виключаються з числа учасників конкурсу на отримання фінансування з ДФРР. Мотивується це тим, що у 2016 році об’єднані громади мають окреме джерело державної підтримки у вигляді субвенції на формування інфраструктури», — зазначив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

При цьому він нагадав, що згідно з пунктом 6 Порядку підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів ДФРР (постанова Кабінету Міністрів України від 18 березня 2015 р. № 196), інвестиційні програми і проекти повинні відповідати одній з таких умов:

1) відповідність пріоритетам, визначеним у Державній стратегії регіонального розвитку, стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації;

2) впровадження інвестиційних програм і проектів як проектів співробітництва територіальних громад;

3) підтримка добровільно об'єднаних територіальних громад.

«Тобто проекти об'єднаних громад обов’язково мають брати участь у конкурсному відборі, а їх безпідставне відхилення йде всупереч рішенню Уряду», - наголосив В’ячеслав Негода.

Перший заступник Міністра повідомив, що Мінрегіон звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією дати доручення обласним державним адміністраціям щодо невідкладного надання Мінрегіону інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що фінансуватимуться у поточному році за рахунок Фонду, відібраних та оформлених відповідно до законодавства і в межах доведених до областей обсягів коштів. В’ячеслав Негода наголосив, що Міжвідомча комісія обов’язково буде розглядати усі випадки відхилення обласними комісіями проектів об’єднаних територіальних громад.

Як повідомлялося, у 2016 році на бюджетну програму «Державний фонд регіонального розвитку» передбачено 3 мільярди гривень.

Раніше В’ячеслав Негода зазначав, що для ефективного використання коштів ДФРР необхідна активна позиція обласних рад.

Прес-служба Мінрегіону України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода