back

Президент: Україна розраховує на незмінну підтримку Німеччини у питаннях протидії російській агресії та зближення з ЄС

03-02-2016 07:45

Президент України Петро Порошенко зустрівся з делегацією Комітету у справах Європейського Союзу німецького Бундестагу на чолі з Головою Комітету Ґюнтером Кріхбаумом під час візиту парламентарів в Україну.

Глава держави висловив вдячність за пильну увагу Бундестагу до питання мирного врегулювання ситуації на Донбасі та підтримку України у протидії російській агресії, відновленні територіальної цілісності.

Президент наголосив на важливості політики санкцій щодо агресора: «Санкції – є ефективним механізмом, який спонукає Росію виконувати Мінські домовленості», - сказав він.

Петро Порошенко також позитивно оцінив результати переговорів з Канцлером ФРН Ангелою Меркель у Берліні 1 лютого 2016 року, які підтвердили спільність бачення сторін щодо імплементації Мінських домовленостей та продовження санкцій. У цьому контексті Президент України наголосив на необхідності збереження єдності Європейського Союзу.

Представники німецького Бундестагу підтвердили, що санкції «працюють». В свою чергу голова німецької делегації Гюнтер Кріхбаум додав, що «Україна може розраховувати на повну підтримку Німеччини» та запевнив, що санкції залишаться, поки Росія не виконає Мінські домовленості.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода