back

Перебування голови ОДА на північному сході Чернігівщини: медицина, освіта, виробництво

18-12-2015 17:33

У середу, 16 грудня, голова Чернігівської облдержадміністрації, на запрошення нардепа-мажоритарника від 207-го виборчого округу Анатолія Євлахова, відвідав декілька об’єктів на північному сході області. Спільно вони оцінювали стан справ на місцях, спілкувалися з жителями й управлінцями, вибудовували плани розвитку.

Корюківська ЦРЛ не може бути посередньою лікарнею – вона має бути «brilliant», тобто найкраща

Прибувши до Корюківки, голова ОДА Валерій Куліч першочергово попрямував до місцевої лікарні. Вона є своєрідним опорним пунктом надання медичної допомоги жителям декількох районів, тому її стан і повнота забезпечення вкрай важливі для десятків тисяч людей.

Проводячи ознайомчий огляд лікарні, головний лікар ЦРЛ Сергій Пивовар звернув увагу на те, що лікарня має хороший фаховий колектив і завдяки державній підтримці та соціальному партнерству з одним із найбільших підприємств області – Публічним акціонерним товариством «Слов’янські шпалери – КФТП» – більш-менш забезпечена, приміщення посильно ремонтуються і підтримуються в нормальному стані. Проте лікарня відчуває гостру потребу в забезпеченні діагностичним обладнанням і потребує значних капіталовкладень у реконструкцію проблемних ділянок споруди. «Зараз ми готуємо 5 проектів ремонту приміщень і маємо сподівання, що за підтримки обласної та державної влади почнемо їх реалізацію вже наступного року», – сказав головлікар. У свою чергу голова облдержадміністрації Валерій Куліч акцентував увагу на ініціативності управлінців району та конкретних закладів: «При пошуку коштів на реалізацію інфраструктурних проектів надвагоме значення має якість проектів. Тому, якщо на місцях цю роботу буде проведено якісно та оперативно, спільно ми зможемо зрушити справу з місця».

Нардеп-мажоритарник від 207 округу Анатолій Євлахов, який до обрання народним депутатом восени 2014-го працював заступником директора департаменту ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП», у свою чергу підтримав думку голови ОДА і запевнив, що підприємство-партнер не припинятиме допомоги, а він особисто лобіюватиме питання підтримки лікарні на рівні Верховної Ради України. «Ця лікарня не може бути посередньою – вона надто важлива для забезпечення якості життя жителів району і всієї округи. Тому наша задача – зробити її «brilliant», тобто дійсно найкращою», – переконаний нардеп Анатолій Євлахов.



Диверсифікація ринків збуту і податки на місцях

Логічним продовженням візиту до Корюківки стали відвідини флагмана промислового сектору району, Публічного акціонерного товариства «Слов’янські шпалери – КФТП». Ознайомившись із виробництвом, яке, крім надходжень первинної сировини, є самостійним і складає замкнутий цикл, голова ОДА спільно з народним депутатом Анатолієм Євлаховим здійснили короткий підхід до преси.

– Наскільки болючим стало закриття ринку РФ для підприємства?

– За останні 10 років фабрика зменшила залежність від збуту продукції в Росію з 90 до 45%. Але втрата й 45-відсоткового сегменту ринку вкрай болюча для будь-якого виробника. Підприємство вистояло і шукає нові ринки збуту. Перспективними є країни Азії та Близький Схід. Думаємо, що Іран після зняття санкцій може стати новим локомотивом розвитку фабрики, – розповів екс-заступник директора КФТП, нардеп Анатолій Євлахов.

– Крім соціального партнерства – підтримки корюківців – до бюджету якого рівня здійснює відрахування підприємство?

Впродовж усього часу роботи Корюківська фабрика платила податки в місцеві бюджети. Проте на наступний рік Держфінінспекція планує перевести 11 підприємств, серед яких і КФТП, до «Офісу великих платників податків». Ми будемо всіляко протидіяти цьому, адже у такому випадку область втратить 145млн.грн. надходжень. Переконаний, що відстояти сплату нашими підприємствами податків у місцеві бюджети – пріоритет у роботі місцевої влади, – відповів Валерій Куліч.



Після цього голова ОДА разом із керівництвом району відвідав місце «замороженого» спорудження меморіального комплексу жертвам Корюківської трагедії. На переконання голів ОДА і місцевої РДА, новий комплекс має бути зведений лише у тому місці і вигляді, які будуть затверджені громадськими слуханнями. Поклавши квіти, делегація відбула з Корюківщини.



Опорна школа – якість і економія

Авдіївська школа в Сосницькому районі – свіжовідремонтована, енергозберігаюча, така, що надає високий рівень освіти й виховання дітей. Оглянувши її та поспілкувавшись із керівництвом району, голова облдержадміністрації Валерій Куліч наголосив, що сучасна мережа освітніх закладів є не життєздатною, оскільки в районі 14 шкіл з учнівським контингентом у 20-30 учнів. І єдиним виходом із ситуації є організація підвозу до опорних шкіл, де діти зможуть отримувати якісну конкурентоздатну освіту. Забезпечення транспортом і ремонт доріг на маршрутах Валерій Куліч визначає одним із пріоритетних у роботі виконавчої влади на Чернігівщині наступного року.



Наприкінці робочого візиту гості завітали до спеціалізованої школи-інтернату в селі Черешеньки Коропського району. Вони вручили вихованцям закладу подарунки до Дня святого Миколая, а діти у свою чергу подякували їм святковим концертом.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода