back

Президент обговорив з Генеральним секретарем IOSCO перспективи формування ринку капіталу в Україні

25-11-2015 09:14

Президент України провів зустріч з Генеральним секретарем Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів (IOSCO) Девідом Райтом, який перебуває в Україні з робочим візитом.

Глава держави відзначив важливість розвитку ринку капіталу в Україні та подякував Девіду Райту за його координацію та консультативну допомогу.

Президент підкреслив зростаючу роль Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в Україні для розвитку економіки. «Приєднання Комісії з цінних паперів України до Міжнародної організації регуляторів ринків цінних паперів – надзвичайно важливий крок для розвитку ринку капіталу в Україні», – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив важливість адаптації українського законодавства до глобальних вимог і повідомив, що найближчим часом виступить з відповідними законодавчими ініціативами для посилення незалежності регулятора ринку цінних паперів та розвитку цього ринку в цілому.

За словами Президента, підписаний Меморандум про взаєморозуміння щодо консультування та співробітництва і обміну інформацією, а також прийняття законодавчих змін дозволять забезпечити взаємодію для ефективного регулювання ринку цінних паперів, зокрема для виявлення практики зловживань, яка залишилась у спадок від попередньої корумпованої влади.

Президент зазначив, що розвиток ринку капіталу сприятиме покращенню інвестиційного клімату в Україні, разом з посиленням протидії корупції та створенням системи незалежного правосуддя.

Генеральний секретар IOSCO відзначив, що приємно вражений загальною проєвропейською атмосферою та готовністю української влади до впровадження рішучих реформ. Голосування закону про ринок цінних паперів та приєднання України до Міжнародної організації комісій з цінних паперів є важливим тестом на шляху реформ ринку капіталу, і IOSCO буде всіляко підтримувати Україну на цьому шляху, запевнив її керівник. «Цей закон дозволить створити незалежний орган-регулятор, який дозволить в майбутньому створити потужний ринок капіталу у вашій країні, зміцнити економіку, в результаті чого виграють усі українці», – сказав Девід Райт.

У зустрічі також взяли участь Заступник Глави Адміністрації Президента України Олександр Данилюк та Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України Тимур Хромаєв

.

Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода