back

ЄС допомагає Чернігівщині реформувати сектор цивільної безпеки

27-10-2015 16:47

Уже три тижні в області з робочим візитом перебуває Консультативна Місія Європейського Союзу. У її склад увійшли європейські експерти, спеціалісти та радники, які ретельно вивчають ситуацію у секторі цивільної безпеки регіону.

Сьогодні представники та очільник Місії ЄС Юг Фанту та перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич обговорили результати спостережень.

— На Чернігівщині КМЄС консультує та надає підтримку відповідним державним органам України. Особливість вашого регіону в тому, що він прикордонний з країною-агресором. Однак, варто зазначити, що ми вражені злагодженою співпрацею прикордонної та митної служби. Втім, безпека суспільства залежить від роботи над цим питанням самого суспільства, — підкреслив Юг Фанту.

Під час спілкування зі ЗМІ очільник Місії зазначив, що мета КМЄС — посилити процес реформ сектору цивільної безпеки України і таким чином зробити свій внесок у їх планування та реалізацію.

— Обласна адміністрація підтримує ініціативу Місії та всіляко сприятиме її роботі у регіоні. Зокрема і щодо реформування міліції у поліцію, — акцентував Леонід Сахневич.

Окрім Чернігівської, експерти Місії наразі працюють у Івано-Франківській, Запорізькій та Вінницькій областях.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода