back

Голова місії USAID в Україні відвідав Чернігів

21-09-2015 11:02

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) 19 вересня презентувало головні напрямки своєї роботи у Чернігові. Впродовж дня на Алеї Героїв працювало «Містечко USAID», де були представлені громадські організації, які співпрацюють з Агентством та втілюють проекти у Чернігові і навколишніх територіальних громадах.

З цієї нагоди до міста прибув голова місії USAID в Україні Джед Бартон, який взяв участь у роботі містечка та поспілкувався з чернігівськими журналістами.

— Україна має чудовий народ, дуже високоосвічене населення, дуже чудові ресурси і дуже яскраве майбутнє. Але для того, щоб воно стало реальністю, є певні елементи розвитку, яких зараз в Україні не вистачає, — зазначив пан Бартон.

Як два найбільш пріоритетні напрями роботи місії USAID її очільник виокремив покращення економічної ситуації та боротьбу з корупцією.

— Власне, всі наші проекти у той чи інший спосіб передбачають чи включають вирішення цих питань, — наголосив він.

Серед напрямів програм, які Агентство США з міжнародного розвитку реалізовує на Чернігівщині, — допомога у сфері розвитку верховенства права та зміцнення демократії, сприяння стабілізації фінансового сектору та розвитку сільського господарства, збереження репродуктивного здоров’я тощо.

Як підкреслив Джед Бартон, практично всі програми USAID працюють як на національному рівні, так і на місцевому. Саме для того, аби привернути увагу людей на місцях до проектів та програм, від яких вони можуть отримати користь, і призначені такі заходи як «Містечко USAID».

— Якщо у людей буде терпіння для того, щоб перенести ті складнощі і негаразди, які зараз існують в Україні, і водночас, якщо існуватиме політична воля для того, щоб вирішувати ті питання реформ, які зараз мають бути вирішені, то, я думаю, що через 5 років ми можемо побачити зовсім іншу країну, — підсумував Джед Бартон.

***

Довідка про USAID

Починаючи з 1992 року, для покращення соціальної та економічної безпеки, а також на потреби розвитку, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надало Україні допомогу на суму 1,8 мільярда доларів США. Сьогодні до основних напрямів реалізації програм USAID належать розбудова самоврядування, економічний розвиток та покращення стану охорони здоров’я. Робота Агентства спрямована на вдосконалення виборчого процесу в Україні, підтримку судової та конституційної реформ, зміцнення громадянського суспільства та ЗМІ. Агентство працює над реформуванням фінансового і аграрного секторів, над покращенням умов ведення бізнесу та рівня енергоефективності. У центрі уваги програм Агентства також перебувають реформа системи охорони здоров’я, забезпечення контролю над інфекційними захворюваннями (такими, як ВІЛ/СНІД та туберкульоз), покращення репродуктивного здоров’я та протидія торгівлі людьми.






Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода