back

Мінрегіон з місцевими адміністраціями готують документ, за яким оцінюватимуть соціально-економічний розвиток регіонів

01-09-2015 10:57

За якими показниками здійснюватимуть оцінку соціально-економічного розвитку регіонів говорили в ході онлайн-наради з представниками місцевих державних адміністрацій, яку провів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода. Від Чернігівської облдержадміністрації участь в заході взяли перший заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Сахневич та фахівці Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації.

Проведення оцінки соцекономрозвитку регіонів регламентується Законом України «Про засади державної регіональної політики» (ст.23), на виконання якого Уряд доручив розробити підзаконний акт, котрий визначатиме порядок та методику проведення такої оцінки.

За словами В’ячеслава Негоди, Мінрегіон спільно з іншими міністерствами та Держстатом підготували проект постанови Уряду щодо затвердження Порядку і Методики проведення моніторингу та оцінки результативності реалізації державної регіональної політики.

Місцевим адміністраціям запропонували опрацювати проект та надати свої пропозиції щодо застосування тих чи інших показників у проведенні оцінки. Мова йде про показники в сферах економічної та соціальної згуртованості, ефективності виробництва, інвестиційно-інноваційного розвитку та зовнішньоекономічної співпраці, фінансової самодостатності, розвитку малого та середнього підприємництва, ефективності ринку праці, розвитку інфраструктури та енергоефективності, доступності та якості соціальних послуг, послуг у сфері освіти, охорони здоров’я, у сфері безпеки життя та захисту прав дітей, раціонального природокористування та якості довкілля.

У ході онлайн-спілкування свої пропозиції до методології проведення оцінки надали представники Чернігівщини. Зокрема, в частині визначення інтегрального рівня кожного регіону, деяких показників у сферах ринку праці, розвитку енергоефективності та фінансової самодостатності тощо.

— Оцінка соцекономрозвитку регіонів України демонструватиме тенденції їх розвитку, структурні зрушення, рівень використання ресурсного потенціалу. Така оцінка необхідна для більш ефективнішого управління регіонам. Це дозволить якісніше прогнозувати та планувати, визначати стратегії подальшого економічного та соціального розвитку регіону. Основне завдання, яке стояло перед розробниками проекту документу – максимально наблизити методику оцінювання соціально-економічного розвитку до таких, що діють в країнах Європейського Союзу. Звісно, що документ ще доопрацьовується, вносяться пропозиції місцевих адміністрацій, — поінформував В’ячеслав Негода.



За інформацією
Міністерства регіонального розвитку,
будівництва та ЖКГ України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода