back

Шоста хвиля часткової мобілізації добігає кінця

10-08-2015 16:31

У державі завершується шоста хвиля часткової мобілізації, що стартувала 18 червня.

Протягом 60 днів, передбачених Законом України «Про часткову мобілізацію», обласні комісаріати проводять оповіщення, збір та поставку мобілізаційних ресурсів до Збройних Сил України, інших військових формувань. Мобілізований офіцерський склад направляється для відповідної підготовки у військові навчальні заклади. Кваліфіковані солдати, сержанти, інші військовослужбовці проходять підготовку в навчальних центрах і на військових полігонах.

Аналіз проведення мобілізаційних заходів шостої черги часткової мобілізації на Чернігівщині свідчить, що мають місце випадки відмови керівників підприємств, установ і організацій, голів сільських (селищних) рад від сприяння оповіщенню. Ухиляються від отримання повісток і деякі військовозобов`язані. В окремих районах та містах області існують передумови невиконання планів поставки мобілізаційних ресурсів.

На сьогодні повністю виконав план Щорський район. Занепокоєння викликає стан справ з виконання мобілізаційних заходів у Варвинському, Коропському, Семенівському, Срібнянському, Талалаївському районах та місті Прилуки.

Зважаючи на загальнодержавне значення питань мобілізації, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч доручив очільникам районів та виконавчих комітетів міських рад посилити роботу у цьому напрямку. Зокрема, наголошено про персональну відповідальність за хід виконання заходів шостої черги часткової мобілізації. Також голова ОДА зазначив, що Чернігівщина, хоч і стикається з певними проблемами у ході мобілізації, проте, у загальноукраїнському масштабі, не пасе задніх з мобілізації і за рейтинговими показниками виконання не виходить за першу десятку. Крім того, мобілізаційний план, у частині забезпечення транспортом, виконується повністю без залучення техніки виробничих підприємств Чернігівщини.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода