back

В області надається всебічна допомога родинам мобілізованих до лав Збройних Сил України

31-07-2015 17:35

Органами соціального захисту населення області спільно з районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських рад, громадськими організаціями та волонтерами надається всебічна допомога родинам, члени яких мобілізовано до лав Збройних Сил України.

За даними районних державних адміністрацій та виконкомів міських рад станом на 1 липня поточного року в області мобілізовано до лав ЗСУ 6927 осіб.

Понад дві тисячі родин отримали матеріальну допомогу на суму більше 3 мільйонів гривень. Допомогу по господарству отримали 452 родини, Питання щодо завезення дрів, твердого палива та отримання скрапленого газу вирішили у 614 родинах. Майже 700 військовослужбовців отримали психологічну допомогу.

Родинам 111 загиблих військовослужбовців встановлено статус «Член сім’ї загиблого». Відповідні посвідчення отримали 244 особи, з них – 61 діти. Всі вони користуються пільгами відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Через органи соціального захисту у поточному році реалізується ряд державних програм щодо соціальної адаптації та медичної реабілітації учасників АТО та членів їх сімей.

Зокрема, налагоджено роботу на місцях з виявлення учасників антитерористичної операції, які потребують забезпечення протезуванням (ортезуванням), санаторно-курортним лікуванням, забезпеченням засобами пересування тощо. На обліку для забезпечення технічним та іншими засобами реабілітації в місцевих управліннях соціального захисту населення перебуває 10 осіб, які безпосередньо брали участь в АТО. На сьогодні 7 осіб повністю забезпечено необхідними засобами реабілітації; 89 — поставлено на облік для забезпечення санаторно-курортними путівками.

Також відшкодовано компенсації підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період на загальну суму 15,7 мільйонів гривень.

З метою реалізації державної програми із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції спрямовано з державного бюджету майже сто тисяч гривень, з них уже перераховано близько 450 тисяч. Розроблено заходи та вивчається потреба в професійному навчанні учасників АТО. Визначено 20 навчальних закладів та інших установ, які спроможні надати освітні послуги за напрямками, що є актуальними на ринку праці.

Опрацьовуються ще дві бюджетні програми, що стосуються забезпечення житлом членів сімей загиблих військовослужбовців, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Перша програма реалізовуватиметься за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для членів сімей загиблих військовослужбовців АТО. До Мінсоцполітики вже направлено інформацію щодо 12-ти таких сімей загиблих військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов.

Другою постановою КМУ від 17 червня 2015 року № 407 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в АТО і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок. Трьох осіб, які підпадають під цю програму, поставлено на квартирний облік.


За інформацією
Департаменту соціального захисту ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода