back

Віктор Шафранський ознайомився з роботою лікувально-профілактичних закладів Чернігівщини

31-07-2015 16:06

В останній день липня Чернігівську область відвідав заступник Міністра охорони здоров’я України Віктор Шафранський. У рамках робочої поїздки посадовець ознайомився з роботою лікувально-профілактичних закладів області різних рівнів надання медичної допомоги.

Під час візиту до КЛПЗ «Чернігівська міська лікарня №2 Чернігівської міської ради» представник МОЗ позитивно оцінив роботу чернігівських медиків. Оглядаючи центр серцево-судинної хірургії, рентген-операційне відділення, центр діагностики та малоінвазивної хірургії ока та інші відділення лікарні, він був позитивно вражений оснащенням та напрацюваннями лікарів.

— Сьогодні я відвідав багато закладів охорони здоров’я і побачив позитивні приклади функціонування сімейної медицини, сумлінного ставлення лікарів до своєї роботи. Ті речі, що роблять чернігівські лікарі і в напрямку функціональної діагностики, і лікування гострого коронарного синдрому(ГКС) — заслуговують всілякої підтримки Міністерства охорони здоров’я, — підкреслив представник МОЗ.

Слід зазначити, що на базі відділення серцево-судинної хірургії Чернігівської міської лікарні №2 Чернігівської міської ради успішно проводяться оперативні втручання при гострому коронарному синдромі. Понад 44% хворих з ГКС, які поступили до Чернігівської міської лікарні №2, є жителями з районів області. Протягом 2014 року лікарями проведено 227 коронаровентрикулографій на 140 стентувань коронарних артерій, у т.ч. 81 – хворому на гострий інфаркт міокарду.

У минулому році у центрі діагностики та малоінвазивної хірургії ока мали змогу пролікувались більше 360 пацієнтів з усієї області.

— Особливість Чернігівщини полягає у тому, що вона не належить до великих наукових центрів. Але тут, незважаючи на відсутність власної великої наукової школи, лікарі-ентузіасти, практики, працюють і впроваджують самі сучасні методики лікування. Це говорить про те, що Чернігівщина виглядає досить позитивно на тлі інших областей країни, — наголосив Віктор Шафранський. Проте, за його словами, мета міністерства — допомогти і визначити проблемні зони, поділитися тим досвідом, що є в інших регіонах. А сімейна медицина це те поле, яке вимагає на сьогодні особливої уваги.



Щоб реально оцінити рівень надання медичної допомоги в області, заступник Міністра охорони здоров’я відвідав ще Козелецьку центральну районну лікарню, Чемерську сільську лікарську амбулаторію Козелецького району, ФАП у селі Радянська Слобода, амбулаторію загальної практики-сімейної медицини у селі Старий Білоус Чернігівського району, а також обласний Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Віктор Шафранський ознайомився з матеріально-технічною базою, умовами роботи закладів та поспілкувався з медперсоналом і пацієнтами.

У ході відвідувань Віктор Шафранський наголосив, що медична допомога повинна надаватися на первинній ланці, адже сімейний лікар – це універсальний спеціаліст.

— Світ рухається за напрямком сімейної медицини. Ми повинні організувати єдиний медичний простір, який працюватиме на підвищення якості медичного обслуговування. Модель сучасної медицини має будуватися на первинній ланці, яку необхідно забезпечити апаратурою для обстеження, правильно організувати, розмежувати, щоб не відбувалося дублювання з вторинною ланкою, яка зможе активно розвивати оперативну діяльність щодо лікування своїх пацієнтів. Така модель працюватиме на задоволення потреб людини, — підкреслив заступник Міністра охорони здоров’я України.



Результати робочого візиту, проблемні питання та подальші перспективи розвитку системи охорони здоров’я Чернігівщини були обговорені під час зустрічі заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського з першим заступником голови обласної державної адміністрації Леонідом Сахневичем. Серед актуальних питань галузі, що потребують у вирішенні допомоги міністерства, озвучувались — збільшення обсягу медичної субвенції для області, забезпечення асигнуваннями видатків на придбання препаратів інсуліну для хворих на цукровий діабет, прискорення поставок в область лікарських засобів та виробів медичного призначення тощо.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода