back

Переваги реформи стануть відчутними лише за участі у ній

29-07-2015 17:41

З головами сільських рад Коропського району сьогодні поспілкувалися директор Офісу реформ Ярослав Жиденко та експерт Микола Силенко.

Це вже друга зустріч із представниками цього району. Вона, як каже Ярослав Жиденко, набагато продуктивніша. Адже сільські голови активно ставили запитання, а деякі вже налаштовані долучитися до новацій.

Однак, найбільша болючим запитанням у сільських громад залишається стан інфраструктури: люди поки не розуміють, де після реформування братимуть необхідні довідки та чи буде належним чином налагоджене транспортне сполучення?

Микола Силенко зазначив, що наразі сільський голова не має ніяких адміністративних повноважень, а необхідну довідку зможе видати і староста. Тож страхи — безпідставні.

Щодо належної організації підвозу громадян, то це вже питання ефективної роботи самої громади.

— Відкритого спротиву населення щодо об’єднання не має. Є побоювання. І це цілком зрозуміло. Адже будь-які зміни завжди насторожують. На сьогодні ми разом з Офісом реформ ведемо активну інформаційно-роз’яснювальну роботу. І люди погоджуються, що реформувати таку систему потрібно. Проте, для цього треба мати чіткий механізм, — резюмує заступник голови районної ради Віктор Дворецький.

Однак, побачити ефективність будь-якого механізму можна лише застосувавши його на практиці. Позиція вичікування, у цій ситуації, є не дуже вигідною.




Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода