back

Спільні зусилля на захист прав дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

29-07-2015 16:28

Фахівцями Служби у справах дітей облдержадміністрації 29 липня проведено засідання «круглого столу» на тему: «Міжвідомча взаємодія у ході здійснення оцінки потреб вихованців центрів соціально-психологічної реабілітації дітей».

У заході, що відбувся у приміщенні Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, взяли участь працівники Служби, представники Чернігівського та Хмільницького центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, а також обласного, Чернігівського міського та Чернігівського районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Служб у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації, Деснянської та Новозаводської районних у м.Чернігові рад.

Учасники засідання обговорили практичні аспекти взаємодії з діагностування індивідуальних потреб дітей, які перебувають в центрах соціально-психологічної реабілітації, та проведення соціальної роботи з їх батьками за місцем проживання.

Під час «круглого столу» напрацювано пропозиції для розв’язання складних життєвих обставин, в яких опинились діти та створення сприятливих умов для повернення цих дітей в безпечне сімейне середовище.

Довідково: мережа центрів соціально – психологічної реабілітації дітей в області розвивається з 2006 року. Перший такий заклад було відкрито с.Хмільниця Чернігівського району. На даний час в області функціонує три таких заклади (м.Чернігів, м.Ніжин та с.Хмільниця, Чернігівського району). З 2006 р. по 2015 р. індивідуальну коригувальну допомогу та соціальний захист в цих закладах отримали більше 1,5 тис. дітей, з яких 207 - у І півріччі 2015 року.



За повідомленням
Служби у справах дітей
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода