back

Президент закликає пришвидшити податкову реформу

24-07-2015 08:18

Президент Петро Порошенко на засіданні Національної ради реформ закликав пришвидшити розробку податкової реформи та доручив Заступнику Глави Адміністрації – секретарю Національної ради реформ Дмитру Шимківу винести це питання на розгляд наступного засідання Нацради.

– Так, нам треба більше надходжень. Але ця річка швидко висохне, якщо ми у відповідності із стратегією економічної лібералізації не використаємо реформу для стимулювання вільного підприємництва та економічного розвитку. Реформа не повинна вилитися у збільшення податкового навантаження на економіку, в збільшення податкового тиску, – наголосив Петро Порошенко.

Але, зазначив Президент, єдине, де він точно готовий підтримати збільшення – це в частині оподаткування розкоші, бо Верховна Рада провалила цей закон і забула про нього.

– Я як Президент хочу нагадати про нього, це – додаткове джерело, це – відновлення справедливості, – заявив Президент и закликав повернутися до обговорення цього питання.

Президент звернувся до досвіду Маргарет Тетчер і навів цитату з її книги: Зниження податкових ставок може не лише допомогти економці, але й поповнити державний бюджет».

Глава держави привернув увагу до планів Мінекономіки скоротити оподаткування фонду заробітної плати.

– Це – найскладніша проблема, яка у нас залишилася невирішеною після останніх змін до Податкового кодексу. Сьогодні на наш розгляд буде запропоновано ідею об’єднання ПДФО, єдиного соціального внеску та військового збору в єдиний Податок на заробітну плату, – повідомив Глава держави.

Президент заявив, що не підпише податкову реформу, якщо вона не передбачатиме збереження єдиного податку для малого та середнього бізнесу.

– Ми чітко маємо розуміти, що це – збереження робочих місць, значного надходження до державного бюджету це не дасть, а просто виштовхне значну частину бізнесу, який ще жевріє, в тінь. Дискусію по ставках вважаю допустимою, але головне в цій системі – її простота в адмініструванні, і ця перевага має бути збережена для всіх груп, – сказав Президент, нагадавши знов про стабільність і передбачуваність.

Глава держави висловив занепокоєння темпами підготовки до податкової реформи й її синхронізації з бюджетним процесом.

– Зміни сьогодні на вчора неприпустимі, і сьогодні – це крайній термін, коли ми маємо це обговорити, презентувати, розробити і зареєструвати у Верховній Раді, – наголосив Петро Порошенко.

– Чи є потреба і цього разу ставити бізнес догори дригом? Чи ми все ж таки зафіксуємо в новому Податковому кодексі перехідні положення, поетапне впровадження нововведень, що дасть можливість бізнесу і громадянам плануватися і готуватися до їхньої імплементації, – сказав Президент, закликавши пришвидшити обговорення податкової реформи.


Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода