back

Затверджено проект Перспективного плану формування територій громад Чернігівської області

19-06-2015 15:52

19 червня депутати обласної ради затвердили проект Перспективного плану формування територій громад області. Після останньої позачергової сесії два тижні тому він був доопрацьований із залученням до цієї роботи депутатів обласної ради.

Сьогодні за відповідне рішення проголосувало 59 депутатів, проти – 4, а 6 утрималося.

Проект Плану передбачав формування 16 територіальних громад на базі міст, 26 територіальних громад на базі селищ та утворення 41 сільських територіальних громад. Проте під час засідання президії обласної ради було внесено поправку щодо створення у Бобровицькому районі однієї громади замість запланованих раніше трьох.

Таким чином, замість 83 спроможних громад Чернігівщини, які були внесені до проекту Перспективного плану, залишається 81.

Як наголосив голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, і депутатам, і громадам треба правильно зрозуміти, що цей проект – не кінцевий. Це лише перший крок, без якого не можна рухатися далі. За його словами, прийняття документу дасть можливість зробити економічні та логістичні розрахунки: які бюджети будуть мати територіальні громади відповідно до наданих їм повноважень, як буде формуватися інфраструктура тощо.

Нам потрібні зміни, проте розумні та виважені. Громадські обговорення в усіх районах проводилися щоб максимально вивчити думку людей. Після затвердження ми маємо зробити відповідні розрахунки та надати рекомендації щодо економічної доцільності об’єднання тих чи інших громад. Так що наша спільна робота тільки починається, - підкреслив очільник області.

Принагідно з трибуни у сесійній залі Валерій Куліч звернувся до керівників районів і міст. За його словами, деякі з них призупинили виплату законної 20%-ої надбавки за престижність праці педагогічним працівникам навчальних закладів та установ.

Перегляньте своє ставлення до цього питання. У вас є перевиконання місцевих бюджетів, є можливість доплачувати – будь ласка, робіть це, - зауважив він.

Також на сесії обласної ради депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за І квартал 2015 року, додатковий перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік, низку звернень до керівництва держави.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода