back

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський відвідав Чернігівщину

22-05-2015 15:25

Робоча поїздка Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського до Чернігівської області розпочалась з огляду ділянки дороги М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі, де наразі тривають ремонтні роботи. Працівники Служби автомобільних доріг області ознайомили Міністра інфраструктури України з сучасними, новітніми технологіями, які використовуються для ремонту доріг в регіоні. Зокрема, це «Гарячий ремікс+» та «Мультимак». Основною перевагою цих технологій є те, що вони суттєво підвищують якість доріг і одночасно забезпечують високий економічний ефект і безвідходність виробництва.

В огляді ремонту на ділянці дороги також взяв участь народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Владислав Атрошенко.



У рамках робочої поїздки Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський зустрівся з трудовим колективом державного закладу «Вузлова лікарня ст. Чернігів Південно-Західної залізниці», задля врегулювання проблемної ситуації, що склалась у медзакладі.

Звертаючись до медперсонала лікарні Андрій Пивоварський повідомив, що з 1 січня цього року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин». Даний закон вимагає у місячний строк забезпечити передачу з державної у комунальну власність 79 медзакладів Укрзалізниці. На сьогодні лише одна лікарня не передана на баланс міста — «Вузлова лікарня ст. Чернігів Південно-Західної залізниці». Через це 77 співробітників лікарні з січня 2015 року не отримують заробітну плату.

Як зазначив урядовець, органи місцевого самоврядування Чернігова не прийняли рішення по вузловій лікарні станції «Чернігів». Кошти від держави, необхідні на забезпечення нормальної роботи медзакладу, у тому числі на виплату заробітної плати за 5 місяців, до місцевого бюджету надійшли. Бюджет міста у цьому році отримав на 65 мільйонів гривень більше. Це саме ті кошти, що мають бути спрямовані на заробітну плату працівникам лікарні. На сьогодні потрібно, щоб Чернігівська міська рада прийняла рішення про відкриття рахунку в Казначействі та виділення фінансування.

— Я сьогодні обговорював це питання з Чернігівським міським головою Олександром Соколовим. Ми дійшли згоди у вирішенні цього питання. На сесії міської ради 28 травня буде прийнято відповідне рішення. Запевняю, що вже наступного тижня всі 77 медичних працівників залізничної лікарні Чернігова отримають заборговану заробітну плату, — наголосив Андрій Пивоварський.

Подальша доля закладу, за його словами, також належить до компетенції Чернігівської міської ради. Проте, будь-яке перепрофілювання або приватизація медичного закладу заборонені законом.

Міністр інфраструктури України запевнив працівників лікарні, що особисто буде супроводжувати процес передачі закладу до повного виконання органами місцевого самоврядування усіх норм законів та забезпечення безперебійної роботи лікарні.



Питання стану автомобільних доріг, особливостей перевезення пасажирів та надання поштових послуг обговорили учасники наради, яка 22 травня пройшла в облдержадміністрації під керівництвом Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського та першого заступника голови обласної державної адміністрації Леоніда Сахневича.

У засіданні також взяли участь заступник Міністра інфраструктури України Микола Снітко, Голова Державного агентства автомобільних доріг України Сергій Підгайний, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівники структурних підрозділів ОДА, представники служби автомобільних доріг, управління Укртрансінспекції, УДППЗ «Укрпошта», управління ДАІ в області, об’єднання «Південно-західна залізниця» та автоперевізників.

Присутні мали нагоду озвучити гострі проблеми які торкалися ремонту й експлуатації доріг та забезпечення пасажирських перевезень. Серед них: облаштування залізничних переїздів горизонтально-поворотними шлагбаумами, перевезення пасажирів міським транспортом на дачі, виведення з ринку нелегальних перевізників, відновлення пасажирського залізничного сполучення з Чернігова до Харкова, Львова, Хмельницького тощо.

Викликає багато питань фінансування ремонту доріг, забезпеченість підприємств автодору технікою та персоналом. Потребують вирішення проблеми у діяльності обласного відділення «Укрпошти». Зокрема, це оновлення та ремонт автотранспорту, заміна поштових скриньок, сплата єдиного соціально внеску, опалення приміщень та обслуговування пенсіонерів.

Відповідаючи на численні запитання Андрій Пивоварський підкреслив, що Уряд України абсолютно відкритий до діалогу. На його думку, поряд з децентралізацією бюджету потрібно запроваджувати конкуренцію. Є можливість залучати до ремонту та обслуговування доріг приватний сектор терміном до 5 років, що дасть можливість отримати кредити у банках на закупівлю необхідної техніки. Наразі Мінінфраструктури працює над цілим пакетом змін до законодавства у сфері з пасажирських перевезень, в основу якого будуть покладені європейські стандарти.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода