back

Президент на зустрічі з українцями в Ризі: Наше з вами завдання – забезпечити єдність та солідарність

22-05-2015 07:37

Президент Петро Порошенко у Ризі зустрівся з учасниками від України форуму громадянського суспільства "Східного партнерства". Глава держави привітав українців зі святом вишиванки.

Петро Порошенко подякував українцям за підтримку на європейському шляху країни.

«Українська громадськість зробила величезний внесок в успіх європейської інтеграції України», – наголосив Президент. Глава держави нагадав, що українці по всьому світу не зневірились, а, навпаки, згуртувались і відстоювали свій європейський вибір після того, як колишня влада відмовилася підписувати Угоду про асоціацію.

Петро Порошенко позитивно відзначив ідею української громадськості щодо подання заявки на членство України в ЄС. «Дуже подобається ваша ініціатива щодо подання заявки. Впевнений, що вона буде сприяти тому, щоб ми отримали, нарешті, перспективу членства. Маємо всі разом, кожний на своєму місці, наполягати, наголошувати і активно працювати», – сказав Президент.

Петро Порошенко наголосив, що Угода про асоціацію між Україною та ЄС в повному обсязі має вступити в силу з 1 січня 2016 року. Президент повідомив, що парламенти 18 країн ЄС вже ратифікували документ. Україна розраховує і закликає ратифікувати Угоду про асоціацію й інші держави ЄС.

Глава держави також повідомив, що українська сторона наполягала і боролася за те, щоб на саміті «Східного партнерства» було зафіксовано перспективу безвізового режиму в 2016 році. Президент також повідомив, що напередодні в Києві провів нараду щодо процесу виконання Плану з лібералізації візового режиму, за результатами якої мають бути прийняті кадрові рішення.

Петро Порошенко закликав українську громаду виявити активну і конструктивну позицію в цьому питанні для стимулювання роботи української влади та створення сприятливого зовнішнього ставлення.

Президент та представники також обговорили хід проведення реформ в Україні. Глава держави зазначив, що «не задоволений темпами, але реформи почалися, і вже перейшли від розмов до конкретних дій».

«Україна як ніколи сьогодні потребує єдності - як всередині країни, так і в ЄС. Україна як ніколи потребує солідарності з ЄС. Наше з вами завдання – забезпечити єдність і солідарність кожен на своєму місці», – сказав Президент.


Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода