back

Прилуччани взяли участь в національній бізнес-конференції

21-05-2015 10:57

Минулого тижня у Києві проходила національна конференція на тему «Підтримка невідкладних реформ для покращення бізнес-середовища в Україні». Організація і проведення заходу здійснювалась в рамках проекту USAID «Впевнений бізнес – заможна громада».

У конференції брали участь представники влади, громадських організацій та бізнесу, науковці та експерти. Загалом до обговорення питань ведення бізнесу долучилось більше 250 фахівців з різних регіонів України. Прилуцьке бізнес-середовище не залишилось осторонь. За сприяння представника Спілки промисловців та підприємців «Співпраця» Надія Єременко, участь у заході взяла консультант Центру підтримки підприємництва Прилуцької міськради Наталія Литвин.

Головною темою для обговорення стали питання, пов'язані з особливостями ведення бізнесу в Україні та труднощами, що виникають через недосконалість нормативних і законодавчих актів.

Під час дискусій обговорювались стан і основні тенденції розвитку сектору МСП в Україні та аналізувались дані офіційної статистики і наявних досліджень. Також визначались можливі механізми забезпечення відкритості та достовірності даних щодо розвитку МСП в Україні. Акцентовано увагу і на невідкладних заходах та програмах, які мають бути розроблені парламентом та урядом для покращення бізнес-середовища в Україні. Окрему увагу приділили роботі над регуляторними актами, відстеженню змін і запобіганню погіршення місцевого регуляторного поля.

В результаті обговорень сформовано резолюцію національної конференції — «Розвиток і державна підтримка МСП: реальний стан, політичні декларації та законодавче забезпечення». В додатках до неї представлено концепцію проекту Закону України «Про розвиток малого та середнього підприємництва в Україні» та визначено перелік проектів законів України, які знаходяться на розгляді у Верховній Раді України і отримали підтримку як такі, що відповідають інтересам малого і середнього бізнесу.

Участь представників Центру підтримки підприємництва в даній конференції показала перспективні шляхи і напрямки для покращення бізнес-середовища в Прилуцькому регіоні та надала можливість вдосконалення взаємовідносин підприємницького середовища та влади. Вже на найближчій Координаційній раді з питань підприємництва Центр буде ініціювати питання про поглиблення співпраці між бізнесом і владою.

Для тих, кого цікавить можливість долучитись до обговорень та приймати участь в подальших заходах, є можливість вивчити матеріали, представлені на сайті Всеукраїнської платформи МСБ www.msb.enarod.org. Громадська організація «Спілка промисловців та підприємців «Співпраця» вже долучилась до Всеукраїнської платформи МСБ.

Знайти іншу цікаву інформацію з питань підприємницької діяльності можна на офіційному порталі www.pryluky.org в розділі "Центр підтримки підприємництва/корисна інформація".

Довідково: Центр підтримки підприємництва Прилуцької міської ради створений при підтримці АТ Тютюнової компаній «В.А.Т.-Прилуки» та Корпусу Миру США в Україні. Фахівці центру надають безкоштовні консультації з юридичних та бухгалтерських питань суб'єктам господарювання міста і району. Центр підтримки підприємництва працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 17:00, перерва 12:00-13:00; телефон 3-12-96; електронна адреса [email protected].



За повідомленням
Центру підтримки підприємництва
Прилуцької міської ради

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода