back

Учні ПТНЗ Чернігівщини змагались у знаннях з охорони праці

29-04-2015 14:55

У 2003 році Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, для того щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів цієї проблеми, пошуків її вирішення, а та створити і просувати культуру охорони праці, що сприятиме зниженню рівня смертності на робочому місці. Україна підтримала міжнародну ініціативу МОП і відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 разом з усім прогресивним світом відзначає День охорони праці.

28 квітня на базі Чернігівського професійного будівельного ліцею відбувся конкурс-вікторина з охорони праці серед учнівської молоді професійно-технічних навчальних закладів міста Чернігова. Цьогоріч захід проходив під гаслом: «Безпека праці – право кожної людини».

Свої знання та навички з безпеки праці демонстрували команди Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування, Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту та Чернігівського професійного будівельного ліцею.

А оцінювало виступи команд компетентне журі, до складу якого увійшли: начальник Територіального управління Держгірпромнагляду у Чернігівській області Сергій Дорошенко, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Чернігівській області Володмир Нашиванько, начальник відділу професійно-технічної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Глузд, в.о. начальника Чернігівського експертно-технічного центру Микола Штанько та головний технічний інспектор праці Федерації профспілкових організацій Чернігівської області Анатолій Пономаренко.

Для участі у першому конкурсі команди підготували цікаві мультимедійні презентації, де представили професії, за якими навчаються в їх закладах, та продемонстрували як дотримуються ПТНЗ вимог охорони праці під час організації навчально-виховного процесу.

Під час другого конкурсу – «Привітання» учасники мали в оригінальній формі представити свої команди та переконати глядачів, що вони старанно вивчають та сумлінно дотримуються вимог з охорони праці.

Наступний етап змагань передбачав перевірку рівня засвоєння вимог з охорони праці конкурсантів шляхом вікторини. Три учасника від кожної команди по черзі відповідали на підготовлені заздалегідь питання.

На завершення змагань команди презентували домашнє завдання «Вчимося на своїх помилках». Учні підготували надзвичайно оригінальні пісенні, танцювальні та гумористичні номери, присвячені безпеці праці, запобіганню травматизму та збереженню життя і здоров’я.

У перерві між конкурсними завданнями учасників та глядачів вітали яскравими творчими виступами вихованці студії сучасного танцю «Бродвей» та гуртка естрадної пісні талант-студії «VIVA» Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області.

За підсумками конкурсу-вікторини перемогу здобула команда Чернігівського професійного будівельного ліцею. Другу сходинку посіли знавці охорони праці з Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту, а третіми стали учні Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування.

Усі учасники нагороджені цінними подарунками, а переможці відзначені почесним золотим кубком.

Цей конкурс вкотре підтвердив той факт, що охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства. Тому необхідно зробити все можливе для того, щоб сформувати у підростаючого покоління високу культуру безпеки праці та відповідальність за збереження життя та здоров’я як особистого, так і оточуючих.



За інформацією
Управління освіти і науки облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода