back

Очільник області закликав студентів активно долучатися до подальшої розробки устрою країни

21-04-2015 15:08

Одним з перспективних напрямків співпраці між країнами Вишеградської четвірки та Чернігівщиною є освітня галузь. Наприклад, у Польщі 60% іноземних студентів – з України. Є і чимало представників нашого регіону.

Про поглиблення стосунків, можливість подальшої співпраці та перспективи європейського розвитку України говорили сьогодні представники делегацій країн Вишеградської групи під час зустрічі з викладацьким складом та студентами Чернігівського національного технологічного університету.

В ході спілкування зі студентським активом голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч висловив сподівання, що цей обмін досвідом та інформацією допоможе нам поглибити співпрацю, налагодити обмін студентами та викладачами з країнами Вишеградської четвірки.

За словами очільника області, саме ці країни не лише найбільш близькі до України територіально, а й споріднені з нею духом. До того ж, саме зараз, у непростий для неї час, готові надавати політичну і матеріальну підтримку.

Говорячи про реформу місцевого самоврядування – а саме ця тематика була основною в ході візиту делегацій до Чернігова – Валерій Куліч відзначив, що децентралізація назріла давно.

Як це не прикро визнавати, але нинішня модель державного управління не відповідає сучасним вимогам і гальмує подальший розвиток нашої країни та її інтеграцію до європейської спільноти.

Зараз саме ви творите своє майбутнє – ту країну, в якій вам жити, яку вам розбудовувати. Тому я закликаю сьогоднішніх студентів активно долучатися до подальшої розробки устрою нашої держави, спираючись на досвід країн Вишеградської групи, - наголосив очільник області.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода