back

14-04-2015 09:05

2014



14.04.2015

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР ЧЕРНІГІВЩИНИ

(станом на 25 грудня 2014 року)

I. Загальна оцінка ситуації в інформаційному просторі.

В інформаційному просторі Чернігівської області створені належні умови для вільної та безперешкодної діяльності суб’єктів інформаційних відносин, максимального задоволення інформаційних потреб населення області та захисту його конституційних прав на інформацію. Наявна конструктивна співпраця між владою, засобами масової інформації та громадськістю, забезпечується відкритість у діяльності органів влади.

На території області ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають 32 юридичні особи — місцеві теле- та радіоорганізації. Серед них ліцензії телемовника мають 5 юридичних осіб, телерадіомовника — 2, телемовника та провайдера програмної послуги — 1, провайдера програмної послуги — 9, радіомовників — 15.

Здійснюють мовлення в аналоговому форматі 29 загальнонаціональних теле- та радіоорганізацій (телеорганізацій — 15, радіоорганізацій — 14). У цифровому стандарті транслюються програми 31 мовника (28 загальнонаціональних та 3 місцеві).

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції станом внесено 57 суб’єктів видавничої справи з Чернігівської області.

В області фактично діє 225 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів та 196 інших об’єктів.

Зареєстровано 317 місцевих друкованих ЗМІ, з них фактично виходить у світ 70 (загальним разовим тиражем близько 780 тис. примірників).

Проводиться активна робота щодо широкого та об’єктивного висвітлення регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики, євроінтеграційного процесу, посилення інформаційної безпеки.

Поширення відповідної інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, а також через застосування інструментів нових медіа.

Протягом 2014 року проведено 46 брифінгів в обласній державній адміністрації з найбільш актуальних питань суспільно-політичного та економічного життя області; значна частина тем цих брифінгів була запропонована безпосередньо представниками ЗМІ та громадськості.

Також проведено 21 засідання прес-клубу «Ділове слово», спрямоване на поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики.

Здійснюється системна робота з посилення інформаційної безпеки та протидії негативному впливу інформаційної пропаганди на формування суспільної думки. Загалом, на Чернігівщині сепаратистські настрої не набувають суттєвого поширення чи підтримки серед населення. Вірогідність появи матеріалів подібного характеру у місцевих друкованих ЗМІ та Інтернет-ресурсах оцінюється як незначна.

II. Телебачення і радіомовлення.

1. Телебачення.

1.1. Кількість та структура телеорганізацій:

У Чернігівській області на підставі ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення здійснюють діяльність 8 телемовників (у т. ч. 2 телерадіомовники) з юридичною адресою на території області, із них:

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 3;

– приватні — 3.

За способом розповсюдження сигналу:

– цифровий ефірний та аналоговий ефірний — 3;

– виключно аналоговий ефірний — 3;

– кабельний — 2;

За сферою розповсюдження:

– регіональні (в межах області) — 2;

– місцеві — 6.

Також в області діють 10 провайдерів програмної послуги, усі — приватної форми власності.

З них за способом розповсюдження сигналу:

– кабельний — 8;

– кабельний та IPTV — 1;

– IPTV — 1;

Окрім цього, в області в аналоговому форматі здійснюють мовлення 15 телеорганізацій загальнонаціонального мовлення, з них державна — 1, приватних — 14.

Серед них найбільше охоплення населення області мають:

«1+1» — 940,8 тис. осіб (87,3 %);

«УТ-1» — 880,1 тис. осіб (81,7 %);

«Інтер» — 603,7 тис. осіб (56 %).

1.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних телекомпаній.

Найбільше охоплення телесигналом серед місцевих телекомпаній мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та КП «Телерадіоагентство „Новий Чернігів“» — 85 % площі області та 80–82% населення.

Проблемними регіонами в забезпеченні населення аналоговим телевізійним мовленням залишаються Ніжинський та Щорський райони, прикордонні частини Ріпкинського, Городнянського, Семенівського та Новгород-Сіверського районів.

2. Радіомовлення.

2.1. Кількість та структура радіоорганізацій.

На Чернігівщині ліцензії на мовлення мають 17 радіоорганізацій (у т. ч. 2 телерадіоорганізації) з юридичною адресою на території області, з яких:

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 12;

– приватні — 3.

За способом розповсюдження сигналу:

– ефірний — 4;

– проводовий — 9;

– ефірний та проводовий — 4;

За сферою розповсюдження:

– регіональні (в межах області) — 1;

– місцеві — 16.

Разом з тим, низка комунальних районних радіоорганізацій, хоча і існують де-юре та мають ліцензії на мовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, фактично не проводять жодної діяльності у зв’язку з руйнуванням мережі проводового радіомовлення у відповідних районах.

Таким чином, фактично в області здійснюють радіомовлення 9 місцевих мовників, з яких:

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 4;

– приватні — 3.

За способом розповсюдження сигналу:

– ефірний — 7;

– проводовий — 1;

– ефірний та проводовий — 1;

За сферою розповсюдження:

– регіональні (в межах області) — 1;

– місцеві — 8.

Також, окрім місцевих організацій в області здійснюють мовлення 14 загальнонаціональних радіоорганізацій.

2.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних радіокомпаній.

Найбільший обсяг покриття території мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та Національна радіокомпанія України (УР 1), радіосигнал яких охоплює 82 % території області. Ефірні мовники не мають загальнообласної мережі трансляції сигналу і здійснюють мовлення переважно в рамках окремих районів.

2.3. Стан, проблеми та перспективи мережі проводового мовлення.

Впродовж багатьох років в області триває скорочення мережі проводового мовлення, що пов’язано з незадовільним технічним обслуговуванням ліній та зношеністю передавального обладнання. Лінії та обладнання, що виходить з ладу через зношеність або в результаті стихійних лих, практично не відновлюються.

У 2014 році мережа радіофікації була наявна у 84 населених пунктах 9 районів області. При цьому станом на кінець року в області залишалося близько 26 тис. радіоточок, усі з яких були зосереджені у 3 районах області — Борзнянському, Сосницькому, Чернігівському — та в містах Ніжин і Чернігів.

У Бахмацькому, Бобровицькому, Варвинському, Городнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Ніжинському, Носівському, Семенівському, Срібнянському, Талалаївському районах області повністю припинено мовлення проводового радіо.

Перспективним шляхом відновлення місцевого радіомовлення є перехід до ефірних трансляцій. Зокрема, у FM-діапазоні мовлять ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“», Чернігівська ОДТРК, Варвинське, Козелецьке, Коропське районні радіомовлення.

Разом з тим, перехід на ефірне мовлення потребує значних капіталовкладень, що перевищують можливості місцевих бюджетів багатьох районів.

3. Співпраця з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо ліцензування каналів мовлення.

Налагоджено співпрацю у вигляді обміну інформацією з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області у питаннях оновлення інформації щодо діяльності телерадіокомпаній регіону.

4. Дотримання законодавства про рекламу та вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій.

За інформацією представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ним регулярно здійснюються моніторинги програмного наповнення телерадіоорганізацій області. За його даними, телерадіоорганізації Чернігівської області розповсюджують переважно україномовні програми. Усі місцеві ТРК ведуть власне мовлення державною мовою. Мовники дотримуються визначених законодавством вимог щодо порядку розповсюдження реклами.

5. Впровадження цифрового мовлення.

Покриття Чернігівської області сигналом цифрового телебачення мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 здійснюється передавачами, розміщеними у містах Чернігів, Бахмач, Прилуки, Ніжин, Бобровиця та смт Холми, а також у м. Шостка Сумської області. Безпосередньо передавальне обладнання належить ТОВ «Зеонбуд» як оператору цифрової багатоканальної телемережі та обслуговується фахівцями Концерну РРТ.

Крім загальнонаціональних мовників відповідні ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають також місцеві мовники: Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія (м. Чернігів), ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“» (м. Новгород-Сіверський), КП ТК «Прилуки» Прилуцької міської ради (м. Прилуки).

На даний час покриття цифрової багатоканальної телемережі охоплює не всю Чернігівську область і становить від 60–65 % (за оцінками Коцерну РРТ) до 90–95 % (за оцінками ТОВ «Зеонбуд»). При цьому особливо проблемною є ситуація з покриттям телесигналом прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів Чернігівщини. Так, за даними Коцерну РРТ, не охоплені покриттям цифрового ефірного телесигналу північні частини Городнянського, Ріпкинського, Щорського, Семенівського, Новгород-Сіверського районів; центральна частина області — частини Борзнянського, Менського, Ніжинського, Куликівського районів, частина Коропського району; смт Козелець та прилеглі території.

З метою вирішення проблемних питань, пов’язаних з вимкненням аналогового телебачення, на пропозицію Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення розпорядженням голови Чернігівської облдержадміністрації від 05.12.2014 № 728 було створено регіональну робочу групу з підготовки до вимкнення на території області аналогового телебачення.

У співпраці з Національною радою робоча група здійснюватиме координацію роботи щодо вирішення в області комплексу технологічних, організаційних, правових та соціальних питань переходу країни до цифрового телерадіомовлення.

6. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Завершення будівництва телевізійної вежі у м. Ніжин та будівництво телевежі у м. Любеч Ріпкинського району, що дасть можливість розширити покриття області національним і місцевим телерадіомовленням і, зокрема, забезпечити покриття прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією районів, де зараз відсутній впевнений прийом національного теле- та радіосигналу.

• Оновлення технічної бази студійних павільйонів, ефірних, монтажних та апаратних кімнат телемовників області, у т. ч. Чернігівської ОДТРК, залучення висококваліфікованих творчих та технічних працівників сфери телебачення і радіомовлення.

• Розширення мережі цифрового телевізійного мовлення з введенням синхронізації сигналу для збільшення охоплення програмами мешканців області.

• Забезпечення мовлення міських та районних комунальних радіо області у FM діапазоні.

Для Чернігівської області як прикордонного регіону у сучасних умовах спрямованої проти України іноземної агресії та широкомасштабної інформаційної війни особливо актуальною та нагальною є потреба забезпечити домінування українського інформаційного продукту в медіапросторі та протидію іноземній пропаганді.

Однією із загроз інформаційній безпеці України на території Чернігівської області є недостатнє покриття сигналами національних телемовників території прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів. При цьому у низці населених пунктів цієї території (у тому числі у районних центрах) наявний достатній для якісного прийому рівень ефірного сигналу телеканалів російського телебачення, зокрема і заборонених судовими рішеннями для поширення в Україні.

У зв’язку з цим обласна державна адміністрація звернулася до центральних органів влади з пропозицією забезпечити розширення території покриття вітчизняного телесигналу шляхом використання для розміщення телевізійного передавального обладнання веж ПАТ «Укртелеком» та операторів стільникового мобільного зв’язку.

1. Книговидання та книгорозповсюдження.

1.1. Кількість та основні відомості про суб’єктів видавничої справи, що внесені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції станом на 15 грудня 2014 року внесено 57 суб’єктів видавничої справи з Чернігівської області. Переважну їх більшість — 47 одиниць — було внесено до Держреєстру Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Суб’єкти видавничої справи області за видами діяльності:

– видавці — 7;

– виготівники — 6;

– розповсюджувачі — 6;

– поєднують кілька видів діяльності — 38, у т. ч.:

– видавничу діяльність і виготовлення видавничої продукції —15;

– видавничу діяльність і розповсюдження видавничої продукції — 10;

– видавничу діяльність, виготовлення і розповсюдження видавничої продукції — 13;

За формою участі у цивільних правовідносинах:

– юридичні особи — 38;

– фізичні особи — 19.

Серед видавничих підприємств вирізняються ті, що випускають книжкову продукцію (навчальні посібники, науково-методичну, краєзнавчу та художню літературу): ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», видавництва вищих навчальних закладів області, зокрема — Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, низка приватних підприємців.

1.2. Випуск книжкової продукції за назвами та тиражами, у тому числі українською мовою.

Стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності є одним з пріоритетів обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки.

Усі книги, випущені в рамках даної програми, безкоштовно передаються бібліотечним, музейним, навчальним закладам області, розповсюджуються на презентаційних заходах, використовуються у виставковій діяльності.

На видавництво суспільно значимих книг місцевих авторів на 2014 рік в обласному бюджеті було заплановано 795 тис. грн, у т. ч. 205 тис. грн — на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014.

У зв’язку зі складною фінансовою ситуацією та суворою економією бюджетних коштів протягом 2014 року було фактично профінансовано лише кредиторську заборгованість за 2013 рік у розмірі 205 тис. грн (у 3 кварталі). У зв’язку з цим у поточному році було випущено лише 4 книги (загальним накладом у 1100 примірників) з видавничого плану на 2013 рік. Ще 6 назв книг на даний час перебувають у процесі друку та додрукарської підготовки.

Окрім того, з обласного бюджету були виділені кошти у розмірі 100 тис. грн. на випуск презентаційного видання «Чернігівська Шевченкіана» (збірка творів авторів Чернігівщини, пов’язаних з іменем Т. Г. Шевченка), приуроченого до 200-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка. Разом з тим, відповідні платежі протягом року не були проведені ГУ ДКСУ у Чернігівській області, що станом на 01.01.2015 року призвело до виникнення кредиторської заборгованості.

За даними Книжкової палати України, протягом І півріччя 2014 року суб’єктами видавничої справи області випущено 92 назви книжкової продукції загальним накладом 86 тис. примірників. Переважна більшість книжкової продукції — навчально-методична, наукова, краєзнавча література, книги місцевих авторів.

До Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації протягом 2014 року надійшло 24 обов’язкові примірники книжкових видань, випущені цього року на території області. З них 23 — українською мовою, 1 — російською.

За цільовим призначенням:

– наукові — 12;

– навчальні — 8;

– літературно-художні — 3;

– інформаційне — 1.

1.3. Стан, проблеми та перспективи розвитку підприємств книгорозповсюдження.

В області здійснюються заходи щодо розвитку мережі книгорозповсюдження. Зокрема, надається сприяння збільшенню кількості стаціонарних об'єктів торгівлі книговидавничою продукцією та розширення займаних ними площ.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2008 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» регулярно аналізується наявний стан книготорговельної мережі.

Станом на 20 грудня 2014 року в області фактично діяли 225 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів (13%) та 196 інших об’єктів (87 %).

Найбільша кількість магазинів зосереджена у містах обласного значення: Чернігові (13 од.), Ніжині та Прилуках (по 4 од.). Окрім того, у м. Чернігові наявні 2 книжкові відділи площею 430 м2 і 99 м2 у приміщеннях торговельно-розважального комплексу і неспеціалізованого магазину.

Книготорговельні послуги на Чернігівщині надаються переважно підприємствами приватної форми власності.

В області зберігається тенденція до використання у книготорговельній мережі книжкових прилавків, яток, кіосків площею до 20 м2 — таких налічується 189 одиниць (84 %).

У сільській місцевості розповсюджена виїзна торгівля книжковою продукцією.

З початку аналізу у 2008 році стану мережі книготоргівлі на Чернігівщині вона поступово розширювалася, досягнувши показника у 183 од. у ІІ півріччі 2009 року. У І півріччі 2011 року відбувся спад до 172 од., що можна пояснити відтермінованими наслідками економічної кризи.

Починаючи з ІІ півріччя 2011 року спостерігається подальше поступове зростання кількості об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, і за підсумками 2014 року мережа досягла свого максимального обсягу за 6 років.

У цілому поява нових об’єктів книготоргівлі гальмується, перш за все, негативними очікуваннями підприємців щодо рівня рентабельності даного виду діяльності.

На виконання Указу Президента України від 19.06.2013 № 336/2013 «Про деякі заходи щодо державної підтримки книговидавничої справи і популяризації читання в Україні» головам районних державних адміністрацій, виконавчим комітетам міських рад міст обласного значення надане доручення голови облдержадміністрації від 16.10.2013 № 07-09/6614 щодо забезпечення збереження та розширення мережі книгорозповсюдження, сприяння встановленню для книготорговельних підприємств пільгових умов орендної плати.

Разом з тим, аналіз проблемних питань у сфері забезпечення населення області книготорговельними послугами показує, що питання забезпеченості книготорговельних підприємств приміщеннями — лише один з факторів, що впливають на розвиток книготорговельної мережі. Серед інших — демографічна структура та купівельна спроможність населення (особливо у сільській місцевості), собівартість вітчизняної друкованої продукції, очікування суб’єктів бізнесу щодо рентабельності такого виду діяльності, як торгівля книжками, популярність друкованої книжкової продукції як такої (яка залежить від доступності он-лайн-бібліотек), потреба населення у купівлі зазначеної продукції (яка частково компенсується послугами бібліотечних закладів), а також загальна суспільно-політична ситуація у державі.

Частково проблема забезпечення книжковою продукцією населення області (зокрема, в сільській місцевості) вирішується шляхом торгівлі нею в окремих відділеннях УДППЗ «Укрпошта». Майже 300 відділень поштового зв’язку реалізовують понад 120 найменувань дитячих книжок видавництва «Ранок», при цьому постійно проводиться робота щодо розширення асортименту та збільшення кількості точок реалізації.

1.4. Виставкова діяльність.

Обласна державна адміністрація зазвичай бере участь у 2–3 книжкових виставкових заходів загальнонаціонального та міжнародного рівня щороку, зокрема у Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку та міжнародній книжковій виставці «Київські контракти». На стенді Чернігівської області демонструються книги, видані в рамках обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, а також власна продукція видавничих організацій області.

Разом з тим, у зв’язку із запровадженням режиму жорсткої економії бюджетних коштів, протягом 2014 року фінансування участі у книжкових виставкових заходах з обласного бюджету не здійснювалося. Лише наприкінці серпня 2014 року було погашено кредиторську заборгованість за попередній рік за участь у щорічній книжковій виставці-ярмарку до Дня знань у м. Київ (29 серпня – 1 вересня 2013 року).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації регулярно надає книжкову продукцію, видану за кошти обласного бюджету, та продукцію місцевих видавництв, що надходить як обов’язкові примірники, для експонування під час обласних заходів з відзначення пам’ятних дат та визначних подій.

2. Стан, проблеми та перспективи розвитку поліграфічних підприємств.

Одним із провідних поліграфічних підприємств регіону є ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“». Воно ж здійснює друк переважної більшості районних та обласних газет області.

Сучасне поліграфічне обладнання встановлено на ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», КП «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради. Виготовлення книжкової продукції також здійснює КП Ніжинської районної ради «Ніжинська районна друкарня».

Разом з тим, більшість поліграфічних підприємств області переважно спеціалізуються на випуску газетної та рекламної продукції.

Особливо актуальним залишається питання технічного переоснащення районних друкарень комунальної форми власності, які на сьогодні неспроможні конкурувати з приватними поліграфічними підприємствами.

3. Періодичні друковані засоби масової інформації.

3.1. Кількість та структура друкованих ЗМІ.

Згідно з даними Державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності, станом на 1 січня 2015 року у Чернігівській області зареєстровано 317 місцевих друкованих ЗМІ.

Фактично, на даний час в області регулярно виходить у світ 70 місцевих друкованих ЗМІ загальним разовим тиражем близько 780 тис. примірників, з них:

За сферою розповсюдження:

– в межах області — 37 видань;

– в межах районів — 24 видання;

– в межах міст — 9 видань.

За видами видань:

– 65 газет;

– 3 журнали;

– 2 збірники.

За тематичним спрямуванням:

– громадсько-, загальнополітичні — 34 видання;

– інформаційні, інформаційно-рекламні — 17 видань;

– рекламні та рекламно-інформаційні — 7 видань;

– релігійні — 5 видань;

– науково-популярні — 4 видання;

– для дозвілля — 1 видання;

– соціальне — 1 видання;

– літературне — 1 видання.

За мовою видань:

– українською мовою — 39 видань;

– українською та російською мовами — 25 видань;

– російською мовою — 2 видання;

– українською, російською, англійською мовами — 3 видання;

– українською, російською, англійською та німецькою мовами — 1 видання.

Засновники друкованих ЗМІ:

– органи виконавчої влади, місцевого самоврядування — 28 видань (включно з виданнями, де вони є співзасновниками);

– фізичні особи — 13 видань;

– комерційні структури — 12 видань;

– навчальні заклади — 5 видань;

– релігійні організації — 5 видань;

– громадські об’єднання — 4 видання;

– політичні партії — 1 видання;

– трудові колективи — 1 видання;

– інші — 1 видання.

3.2. Передплата та розповсюдження періодичних друкованих видань.

Розповсюдження друкованих видань у роздріб здійснюється через відділення УДППЗ «Укрпошта», мережу кіосків ТОВ «Чернігівмедіасервіс». Значна частина накладу, особливо комунальних газет, розповсюджується шляхом передплати.

3.3. Стан, проблеми та перспективи реформування комунальних друкованих видань.

Напрями та способи здійснення реформування друкованих ЗМІ, співзасновниками яких є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, регулярно обговорюються під час зустрічей редакторів з керівництвом облдержадміністрації, «круглих столів». У цілому, більшість редакторів комунальних ЗМІ висловлюються на підтримку роздержавлення та виступають за його прискорення, зокрема — за найскоріше законодавче врегулювання цього процесу.

В області забезпечено контроль за виконанням вимог Законів України «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» та «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книго розповсюдження, творчих спілок».

Проблеми, з якими стикаються комунальні друковані видання, переважно лежать у фінансовій площині і пов’язані з недостатньої фінансовою підтримкою комунальних ЗМІ з місцевих бюджетів. Обмеженість коштів, а також зростання вартості паперу та поліграфічних послуг призводить до накопичення заборгованості перед поліграфічними підприємствами, зокрема ПАТ ПВК «Десна», де друкується більшість комунальних районних газет.

З метою поліпшення можливостей для безумовного забезпечення реалізації на території області державної інформаційної політики, підтримки розвитку друкованих і електронних ЗМІ діє обласна Програма підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, затверджена 23 грудня 2011 року на засіданні 6 ї сесії Чернігівської обласної ради 6-го скликання.

На 2014 рік в рамках згаданої програми в обласному бюджеті було передбачено 930 тис. грн для надання фінансової підтримки чотирьом періодичним друкованим виданням. Протягом року фактично було надано фінансову підтримку у розмірі 803 тис. грн, у т. ч. обласній комунальній газеті «Деснянська правда» — 523 тис. грн, науковому журналу «Сіверянський літопис» — 110 тис. грн, газеті для інвалідів «Живи з надією» — 100 тис. грн, журналу «Літературний Чернігів» — 70 тис. грн.

4. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Ухвалення закону, що регулюватиме питання роздержавлення державних та комунальних засобів масової інформації та початок безпосередньо процесу роздержавлення.

III. Здійснення діяльності щодо інформаційного супроводу пріоритетних напрямів зовнішньої та внутрішньої політики держави, забезпечення інформаційної безпеки.

Широке та об’єктивне висвітлення регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики є одним із головних напрямків інформаційної діяльності облдержадміністрації. Робота щодо інформаційного супроводу відповідних тем постійно вдосконалюється. Поширення інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

Крім того, в області широко застосовуються такі форми співпраці зі ЗМІ як проведення прес-турів та прес-конференцій, розповсюдження прес-релізів тощо. Журналісти мають можливість бути присутніми на усіх заходах, що відбуваються в органах державної влади.

Окрім того, сторінки обласної державної адміністрації наявні у соціальній мережі «Facebook» та відеосервісі «Youtube» (адмініструються Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю). Там оприлюднюється інформація про діяльність голови облдержадміністрації, його заступників, роботу структурних підрозділів, повідомляється про найважливіші питання громадсько-політичного життя області, розміщуються фото- та відеоматеріали, інфографіка. За партнерства з ГО «Асоціація регіональних ЗМІ» через сервіс YouTube в онлайн-режимі здійснюється пряма відеотрансляція усіх основних медійних заходів, що проводяться обласною державною адміністрацією.

У 2014 році запроваджено нову форму співпраці зі ЗМІ — проведення щотижневих брифінгів заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, відділів апарату ОДА, установ та організацій області із запропонованих представниками ЗМІ та громадськості тем.

Протягом 2014 року проведено 46 таких брифінгів, на які виносилися питання проведення в області часткової мобілізації, ситуації на українсько-російському кордоні, залучення інвестицій в область, надання населенню житлових субсидій, оздоровлення та відпочинку дітей, особливостей реабілітації та надання медичної допомоги військовослужбовцям, пораненим у зоні АТО, відключень електроенергії у населених пунктах області, інші найбільш актуальні питання розвитку області.

З метою поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики при Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації діє прес-клуб «Ділове слово». У рамках його роботи журналісти мають можливість одержати відповіді на злободенні питання. Показово, що тема брифінгу чи засідання прес-клубу може бути запропонована як фахівцями Департаменту або іншими представниками органів влади, так і представниками ЗМІ.

Протягом 2014 року було проведено 21 засідання прес-клубу «Ділове слово», присвячене, зокрема, забезпеченню громадського порядку у м. Чернігові під час заходів до Дня Перемоги, урядовим ініціативам щодо оздоровлення фінансової системи країни, відзначенню в області 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, проведенню зовнішнього незалежного оцінювання, питанням подолання та профілактики ВІЛ-інфекції, презентаціям наукових видань, що публікуються в області, тощо.

З метою налагодження більш активного спілкування органів державної влади та місцевого самоврядування з населенням області, його оперативного інформування про події соціально-економічного і суспільно-політичного життя, діяльність обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, обласної ради діє обласна Програма висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення в Чернігівській області, затверджена рішенням 2-ї сесії Чернігівської обласної ради 6-го скликання 30 грудня 2010 року. В рамках цієї програми на 2014 рік було заплановано 120 тис. грн на оплату відповідних послуг Чернігівської ОДТРК, ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“», КП «ТК „Прилуки“» та ДКП «ТРК „Ніжинське телебачення“».

Протягом 2014 року заходи програми були виконані в повному обсязі. За надання послуг з висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення у 2014 році було профінансовано Чернігівську ОДТРК на суму 90 тис. грн та Новгород-Сіверську РДТРК «Сіверська» на суму 10 тис. грн.

Окрім того, протягом звітного періоду було повністю погашено кредиторську заборгованість перед КП «Телерадіокомпанія „Ніжинське телебачення“» та КП «Телекомпанія „Прилуки“» (по 10 тис. грн.) за надання відповідних послуг у 2013 році.

Забезпечено постійне інформування населення про поточну діяльність обласної державної адміністрації та обласної ради, привернення уваги до найважливіших питань в діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, висвітлення пріоритетних питань державної політики.

Забезпечено трансляцію відповідних сюжетів в ефірі Чернігівської ОДТРК, ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“», КП «ТК „Прилуки“» та ДКП «ТРК „Ніжинське телебачення“» у програмах «Влада і громада», «Діалог з владою» (Чернігівська ОДТРК), «Влада з перших вуст» (ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“»,) «Вісті Чернігівщини», «Освітній канал» (КП «ТК „Прилуки“»), «Тема дня», «Тема дня — тиждень» (ДКП «ТРК „Ніжинське телебачення“») загальним хронометражем 2880 хв. 55 с. Окремі телесюжети, які висвітлюють роботу обласної державної адміністрації та обласної ради, оприлюднюються на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, а також на її сторінках у соціальних мережах.

Інформація про роботу обласної державної адміністрації та обласної ради, проведення колегій, нарад, сесійних засідань тощо регулярно подається у випусках новин зазначених телерадіокомпаній.

З метою задоволення потреб споживачів інформації з особливими потребами здійснюється сурдопереклад інформаційних передач Чернігівської ОДТРК. На 2014 рік на оплату послуг із сурдоперекладу було заплановано 37,2 тис. грн, у т. ч. 16,3 тис. грн — на погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 1 січня 2014 року. Фактично протягом 2014 року було профінансовано 33,7 тис. грн, у тому числі повністю погашено кредиторську заборгованість за 2013 рік.

Окрім того, обласною Програмою підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки на 2014 рік було передбачено 300 тис. грн. на оплату послуг з висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради у місцевих друкованих ЗМІ області (в тому числі 100 тис. грн — для погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 01.01.2014). Протягом 2014 року вказану кредиторську заборгованість погашено повністю; також укладено договори з комунальними друкованими ЗМІ про висвітлення діяльності обласної влади у 2014 році на загальну суму 100 тис. грн. Разом з тим, кошти на оплату відповідних послуг з бюджету виділені не були, таким чином, станом на 01.01.2015 виникла кредиторська заборгованість за послуги з висвітлення діяльності обласної влади у друкованих ЗМІ розміром у 100 тис. грн.

Інформація про результати роботи центральних та місцевих органів виконавчої влади регулярно розміщується у друкованих ЗМІ області, де створені відповідні рубрики («Офіційно», «Брифінг», «Суспільство», «Діяльність влади», «Пріоритети», «В облдержадміністрації», «Інформують фахівці», «На контролі влади» та ін.).

В області проводиться системна робота з посилення інформаційної безпеки та протидії негативному впливу інформаційної пропаганди на формування суспільної думки. Зокрема, здійснюється контроль за дотриманням законодавства, що регулює діяльність засобів масової інформації, проводиться постійний моніторинг інформаційного простору на предмет виявлення повідомлень, які містять заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму.

Загалом, на Чернігівщині сепаратистські настрої не набувають суттєвого поширення чи підтримки серед населення. Вірогідність появи матеріалів подібного характеру у місцевих друкованих ЗМІ та Інтернет-ресурсах оцінюється як незначна.

За результатами постійного моніторингу друкованих ЗМІ місцевої форми розповсюдження та місцевих Інтернет-ресурсів Чернігівської області протягом 2014 року публікацій, що містять заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму виявлено не було.

У Чернігівській області проаналізовано стан доступу мешканців прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією населених пунктів до українських інформаційних ресурсів, можливі шляхи розширення покриття українських телемовників у прикордонних районах, розроблено пропозиції з поліпшення ситуації, які направлено до Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Національної телекомпанії України.

Проводиться активна робота зі сприяння виконанню рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо обмеження розповсюдження на території України окремих програм російського телебачення. Провайдери програмної послуги Чернігівської області не здійснюють у своїх мережах трансляцію російських телеканалів, заборонених для поширення на території України. Тим не менше, їх було додатково поінформовано про неприпустимість таких трансляцій та наголошено на викладеній у рішенні № 297 від 17.07.2014 позиції Національної ради щодо застосування до провайдерів, які вчинятимуть такі дії, санкції анулювання ліцензії у судовому порядку.

Окрім того, протягом 2014 року Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю були розроблені макети та забезпечено друк і розміщення на території Чернігова та області білбордів зі соціальною рекламою, спрямованою на формування позитивного та партнерського ставлення до Збройних сил України, популяризацію ідеї єдності України.

Питання охорони державного кордону, координації дій органів влади щодо мобілізації до Збройних Сил України та стану справ у військових частинах, які дислокуються на території області, соціального захисту сімей мобілізованих, соціальної підтримки переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей, реалізації заходів з патріотичного виховання, відновлення історичної пам’яті тощо регулярно обговорюються на брифінгах в облдержадміністрації та засіданнях прес-клубу «Ділове слово»; відповідні інформаційні повідомлення оперативно розповсюджуються серед усіх ЗМІ області.

На офіційному веб-сайті облдержадміністрації функціонує розділ «Герої не вмирають», де розміщується інформація про мешканців Чернігівщини, які загинули, захищаючи Батьківщину у зоні проведення АТО.

З метою координації дій у питанні забезпечення інформаційної безпеки також підтримується співпраця з редакціями ЗМІ області, професійними організаціями журналістів, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ», Інститутом національної пам’яті, регіональним медіа-центром Міністерства оборони України, прес-службами Чернігівського прикордонного загону та УМВС України у Чернігівській області, іншими установами та організаціями.

Сприяючи реалізації права на інформацію мешканців Чернігівщини, які несуть службу у зоні проведення АТО у складі 41-го мотопіхотного батальйону, а також з метою надання їм моральної підтримки, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації щотижня передає комплекти обласних та районних газет Чернігівщини до обласного військового комісаріату, який надалі переправляє їх з іншим вантажем у зону АТО.

IV. Доступ до публічної інформації.

Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» на офіційному веб-сайті облдержадміністрації функціонує розділ «Доступ до публічної інформації». У ньому міститься роз’яснення окремих положень зазначеного Закону, порядку доступу громадян до публічної інформації, що знаходиться у володінні Чернігівської облдержадміністрації, наводиться перелік відомостей, що становлять службову інформацію, надаються зразки оформлення письмових інформаційних запитів, функціонує електронна форма подання запиту на отримання публічної інформації, розміщуються проекти рішень обласної ради, звіти про стан розгляду запитів на публічну інформацію в облдержадміністрації тощо.

На офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій в установленому порядку забезпечується своєчасне оприлюднення проектів розпорядчих документів, що підлягають обговоренню, систематично і оперативно оновлюється інформація про діяльність структурних підрозділів.

Щодня офіційний сайт Чернігівської облдержадміністрації у середньому відвідують до 1000 унікальних користувачів. За цим показником він знаходиться на 4-5 місці серед інформаційних Інтернет-ресурсів області.

За 2014 рік до обласної державної адміністрації надійшов 201 запит, з них:

– від фізичних осіб (громадян) — 84;

– від об’єднань громадян без статусу юридичної особи — 13;

– від юридичних осіб — 78;

– від представників засобів масової інформації — 10.

Способи отримання запитів були такими:

– електронною поштою — 116;

– поштою — 35;

– факсом — 1;

– особистий прийом — 49.

До обласної державної адміністрації як до розпорядника інформації протягом звітного періоду надіслано за належністю 16 запитів на інформацію, з них: від Секретаріату Кабінету Міністрів України — 13; від Департаменту ЖКГ облдержадміністрації — 2, від Управління забезпечення доступу до публічної інформації Харківської облдержадміністрації — 1.

Задоволено 74% запитів (148); надіслано належним розпорядникам інформації 26 запитів, відмовлено у наданні відповіді на 20 запитів (зокрема щодо 5 запитів облдержадміністрація не була розпорядником інформації; щодо інших — по суті запити були зверненнями з проханням надати роз’яснення); опрацьовувалося станом на 01.01.2015 року 7 запитів.

Найбільш запитуваною інформацією була така: майновий стан і доходи голови, першого заступника голови, заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів за 2010–2014 рік (19 запитів); склад та копії протоколів засідань комісії з встановлення статусу громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи (12 запитів); регіональні програми щодо охорони навколишнього природного середовища (8 запитів); транспорт (6 запитів); регіональна програма щодо протидії захворюванню на туберкульоз (4 запити); реалізація гендерної політики в області (2 запити).

V. Забезпечення інформаційного супроводу процесів європейської інтеграції України.

В області проводиться робота, спрямовану на широке інформування населення щодо євроінтеграційних процесів в Україні, формування позитивної громадської думки стосовно цього напрямку державної політики, популяризації загальноєвропейських культурних надбань та цінностей.

На офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації функціонує розділ «Європейська інтеграція», який містить рубрики «Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом», «Співробітництво між Україною та Європейським Союзом», «Співпраця з ЄС», «Зона вільної торгівлі з ЄС», «День Європи».

Крім того, регулярно розміщується інформація про реалізацію проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та про інвестиційну привабливість регіону.

Актуальні повідомлення, що стосуються відносин України з Європейським Союзом, зони вільної торгівлі з ЄС, а також проведення інформаційних заходів відповідного спрямування, регулярно оприлюднюються на головних сторінках веб-сайтів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, а також у ЗМІ області.

Під час брифінгів в облдержадміністрації з соціально-економічних тем питання європейської інтеграції порушуються регулярно. Зокрема, на них обговорювалися питання впливу підписання Угоди про асоціацію з ЄС на економіку області, актуальні аспекти переходу підприємств на стандарти ЄС.

VI. Пропозиції щодо подальшого розвитку інформаційної та видавничої сфер.

• Доцільно завершити впровадження проекту реформування комунальних засобів масової інформації.

• На державному рівні слід вирішити проблему скорочення мережі проводового радіомовлення та переходу місцевих радіоорганізацій на ефірне мовлення.

• З метою посилення інформаційної безпеки варто розробити державну програму, спрямовану на забезпечення трансляції сигналів українських телерадіомовників у прикордонних районах;

• Доцільно розглянути питання відновлення програми забезпечення соціально незахищених категорій населення телетюнерами DVB-T2 за кошти державного бюджету.


29.10.2014

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР ЧЕРНІГІВЩИНИ

(станом на 1 жовтня 2014 року)

I. Загальна оцінка ситуації в інформаційному просторі.

В інформаційному просторі Чернігівської області створені належні умови для вільної та безперешкодної діяльності суб’єктів інформаційних відносин, максимального задоволення інформаційних потреб населення області та захисту його конституційних прав на інформацію. Наявна конструктивна співпраця між владою, засобами масової інформації та громадськістю, забезпечується відкритість у діяльності органів влади.

На території області ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають 32 юридичні особи — місцеві теле- та радіоорганізації, з них телеорганізацій — 15, радіоорганізацій — 15 (здійснюють мовлення — 8), телерадіоорганізації — 2. Здійснюють мовлення в аналоговому форматі 29 загальнонаціональних теле- та радіоорганізацій (телеорганізацій — 15, радіоорганізацій — 14). У цифровому стандарті транслюються програми 31 мовника (28 загальнонаціональних та 3 місцеві).

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції станом внесено 57 суб’єктів видавничої справи з Чернігівської області.

В області фактично діє 220 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів та 191 інший об’єкт.

Зареєстровано 318 місцевих друкованих ЗМІ, з них фактично виходить у світ 74 (загальним разовим тиражем близько 860 тис. примірників).

Проводиться активна робота щодо широкого та об’єктивного висвітлення регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики, євроінтеграційного процесу, посилення інформаційної безпеки.

Поширення відповідної інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, а також через застосування інструментів нових медіа.

Протягом 9 місяців 2014 року проведено 34 брифінги в обласній державній адміністрації з найбільш актуальних питань суспільно-політичного та економічного життя області; значна частина тем цих брифінгів була запропонована безпосередньо представниками ЗМІ та громадськості.

Також проведено 14 засідань прес-клубу «Ділове слово», спрямованих на поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики.

Здійснюється системна робота з посилення інформаційної безпеки та протидії негативному впливу інформаційної пропаганди на формування суспільної думки. Загалом, на Чернігівщині сепаратистські настрої не набувають суттєвого поширення чи підтримки серед населення. Вірогідність появи матеріалів подібного характеру у місцевих друкованих ЗМІ та Інтернет-ресурсах оцінюється як незначна.

II. Телебачення і радіомовлення.

1. Телебачення.

1.1. Кількість та структура телеорганізацій:

У Чернігівській області на підставі ліцензій Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення здійснюють діяльність 17 телеорганізацій (у т. ч. 2 телерадіоорганізації) з юридичною адресою на території області, із них:

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 3;

– приватні — 12.

За видом діяльності:

– телемовники — 5;

– провайдери програмної послуги — 9;

– телемовник / провайдер програмної послуги — 1;

– телерадіомовники — 2.

За способом розповсюдження сигналу:

– цифровий ефірний та аналоговий ефірний — 3;

– виключно аналоговий ефірний — 3;

– кабельний — 9;

– кабельний та IPTV — 1;

– IPTV — 1.

За сферою розповсюдження:

– регіональні (в межах області) — 2;

– місцеві — 15.

Окрім цього, в області в аналоговому форматі здійснюють мовлення 15 телеорганізацій загальнонаціонального мовлення, з них державна — 1, приватних — 14.

Серед них найбільше охоплення населення області мають:

«1+1» — 940,8 тис. осіб (87,3 %);

УТ-1 — 880,1 тис. осіб (81,7 %);

«Інтер» — 603,7 тис. осіб (56 %).

1.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних телекомпаній.

Найбільше охоплення населення області мають:

«1+1» — 940,8 тис. осіб (87,3 %);

УТ-1 — 880,1 тис. осіб (81,7 %);

«Інтер» — 603,7 тис. осіб (56 %).

Серед місцевих телекомпаній — Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та КП «Телерадіоагентство „Новий Чернігів“» (близько 80 %).

Проблемними регіонами в забезпеченні населення аналоговим телевізійним мовленням залишаються Ніжинський та Щорський райони, прикордонні частини Ріпкинського, Городнянського, Семенівського та Новгород-Сіверського районів.

2. Радіомовлення.

2.1. Кількість та структура радіоорганізацій.

На Чернігівщині ліцензії на мовлення мають 17 радіоорганізацій (у т. ч. 2 телерадіоорганізації) з юридичною адресою на території області, з яких:

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 12;

– приватні — 3.

За способом розповсюдження сигналу:

– ефірний — 4;

– проводовий — 9;

– ефірний та проводовий — 4;

За сферою розповсюдження:

– регіональні (в межах області) — 1;

– місцеві — 16.

Разом з тим, низка комунальних районних радіоорганізацій, хоча і існують де-юре та мають ліцензії на мовлення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, фактично не проводять жодної діяльності у зв’язку з руйнуванням мережі проводового радіомовлення у відповідних районах.

Таким чином, фактично в області здійснюють радіомовлення 10 місцевих радіо- та телерадіоорганізацій, з яких:

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 5;

– приватні — 3.

За способом розповсюдження сигналу:

– ефірний — 7;

– проводовий — 2;

– ефірний та проводовий — 1;

За сферою розповсюдження:

– регіональні (в межах області) — 1;

– місцеві — 9.

Також, окрім місцевих організацій в області здійснюють мовлення 14 загальнонаціональних радіоорганізацій.

2.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних радіокомпаній.

Найбільший обсяг покриття території мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та Національна радіокомпанія України (УР 1), радіосигнал яких охоплює 82 % території області. Ефірні мовники не мають загальнообласної мережі трансляції сигналу і здійснюють мовлення переважно в рамках окремих районів.

2.3. Стан, проблеми та перспективи мережі проводового мовлення.

Впродовж багатьох років в області триває скорочення мережі проводового мовлення, що пов’язано з незадовільним технічним обслуговуванням ліній та зношеністю передавального обладнання. Лінії та обладнання, що виходить з ладу через зношеність або в результаті стихійних лих, практично не відновлюються.

Станом на 01.01.2014 року мережа радіофікації наявна у міських населених пунктах у 9 районах області, а також містах Ніжин і Чернігів. У сільській місцевості — у 5 районах. Загалом мережею проводового мовлення охоплено 84 населені пункти області.

У Бахмацькому, Бобровицькому, Варвинському, Городнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Куликівському, Ніжинському, Носівському, Семенівському, Срібнянському, Талалаївському районах області повністю припинено мовлення проводового радіо.

Станом на 01.01.2014 року року в області залишилося близько 30 тис. радіоточок, причому у сільській місцевості — близько 300. Усі радіоточки зосереджені у 3 районах області — Борзнянському, Сосницькому, Чернігівському — та в містах Ніжин і Чернігів.

Перспективним шляхом відновлення місцевого радіомовлення є перехід до ефірних трансляцій. Зокрема, у FM-діапазоні мовлять ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“», Чернігівська ОДТРК, Варвинське, Козелецьке, Коропське районні радіомовлення. Редакція Борзнянського районного радіомовлення наразі очікує оголошення Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення конкурсу на FM-частоту в районі, у якому планує взяти участь.

Разом з тим, перехід на ефірне мовлення потребує значних капіталовкладень, що перевищують можливості місцевих бюджетів багатьох районів.

3. Співпраця з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо ліцензування каналів мовлення.

Налагоджено співпрацю у вигляді обміну інформацією з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області у питаннях оновлення інформації щодо діяльності телерадіокомпаній регіону.

4. Дотримання законодавства про рекламу та вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій.

За інформацією представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ним регулярно здійснюються моніторинги програмного наповнення телерадіоорганізацій області. За його даними, телерадіоорганізації Чернігівської області розповсюджують переважно україномовні програми. Усі місцеві ТРК ведуть власне мовлення державною мовою. Мовники дотримуються визначених законодавством вимог щодо порядку розповсюдження реклами.

5. Впровадження цифрового мовлення.

Покриття Чернігівської області сигналом цифрового телебачення мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 здійснюється передавачами, розміщеними у містах Чернігів, Бахмач, Прилуки, Ніжин, Бобровиця, та смт Холми, а також у м. Шостка Сумської області. Безпосередньо передавальне обладнання належить ТОВ «Зеонбуд» як оператору цифрової багатоканальної телемережі та обслуговується фахівцями Концерну РРТ.

Крім загальнонаціональних мовників відповідні ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають також місцеві мовники: Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія (м. Чернігів), ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“» (м. Новгород-Сіверський), КП ТК «Прилуки» Прилуцької міської ради (м. Прилуки).

На даний час покриття цифрової багатоканальної телемережі охоплює не всю Чернігівську область і становить, за різними оцінками, від 60–65 % до 90-95 %. При цьому особливо проблемною є ситуація з покриттям телесигналом прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів Чернігівщини.

6. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Завершення будівництва телевізійної вежі у м. Ніжин та будівництво телевежі у м. Любеч Ріпкинського району, що дасть можливість розширити покриття області національним і місцевим телерадіомовленням і, зокрема, забезпечити покриття прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією районів, де зараз відсутній впевнений прийом національного теле- та радіосигналу.

• Розширення мережі FM-радіомовлення Чернігівської ОДТРК, зокрема одержання ліцензії на FM-мовлення у м. Чернігові, що дозволить приймати радіосигнал і у прикордонних районах області.

• Оновлення технічної бази студійних павільйонів, ефірних, монтажних та апаратних кімнат телемовників області, у т. ч. Чернігівської ОДТРК, залучення висококваліфікованих творчих та технічних працівників сфери телебачення і радіомовлення.

• Розширення мережі цифрового телевізійного мовлення з введенням синхронізації сигналу для збільшення охоплення програмами мешканців області.

• Забезпечення мовлення міських та районних комунальних радіо області у FM діапазоні.

Для Чернігівської області як прикордонного регіону у сучасних умовах спрямованої проти України іноземної агресії та широкомасштабної інформаційної війни особливо актуальною та нагальною є потреба забезпечити домінування українського інформаційного продукту в медіапросторі та протидію іноземній пропаганді.

Однією із загроз інформаційній безпеці України на території Чернігівської області є недостатнє покриття сигналами національних телемовників території прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів. При цьому у низці населених пунктів цієї території (у тому числі у районних центрах) наявний достатній для якісного прийому рівень ефірного сигналу телеканалів російського телебачення, зокрема і заборонених для поширення в Україні рішеннями Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

III. Видавнича справа та преса.

1. Книговидання та книгорозповсюдження.

1.1. Кількість та основні відомості про суб’єктів видавничої справи, що внесені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції станом на 1 жовтня 2014 року внесено 57 суб’єктів видавничої справи з Чернігівської області. Переважну їх більшість — 47 одиниць — було внесено до Держреєстру Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Суб’єкти видавничої справи області за видами діяльності:

– видавці — 7;

– виготівники — 6;

– розповсюджувачі — 6;

– поєднують кілька видів діяльності — 38, у т. ч.:

o видавничу діяльність і виготовлення видавничої продукції —15;

o видавничу діяльність і розповсюдження видавничої продукції — 10;

o видавничу діяльність, виготовлення і розповсюдження видавничої продукції — 13;

За формою участі у цивільних правовідносинах:

– юридичні особи — 38;

– фізичні особи — 19.

Серед видавничих підприємств вирізняються ті, що випускають книжкову продукцію (навчальні посібники, науково-методичну, краєзнавчу та художню літературу): ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», видавництва вищих навчальних закладів області, зокрема — Ніжинського державного університету ім. М. Гоголя, низка приватних підприємців.

1.2. Випуск книжкової продукції за назвами та тиражами, у тому числі українською мовою.

Стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності є одним з пріоритетів обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки.

Усі книги, випущені в рамках даної програми, безкоштовно передаються бібліотечним та музейним, навчальним закладам області, розповсюджуються на презентаційних заходах, використовуються у виставковій діяльності.

На видавництво суспільно значимих книг місцевих авторів на 2014 рік в обласному бюджеті заплановано 795 тис. грн, у т. ч. 205 тис. грн — на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014.

У зв’язку зі складною фінансовою ситуацією та суворою економією бюджетних коштів станом на 1 жовтня 2014 року фактично профінансовано лише кредиторську заборгованість за 2013 рік у розмірі 205 тис. грн.

У зв’язку з цим у поточному році було випущено лише 2 книги (загальним накладом у 700 примірників) з видавничого плану на 2013 рік. Ще 8 назв книг на даний час перебувають у процесі друку та додрукарської підготовки.

Протягом І півріччя 2014 року суб’єктами видавничої справи області випущено 92 назви книжкової продукції загальним накладом 86 тис. примірників. Переважна більшість книжкової продукції — навчально-методична, наукова, краєзнавча література, книги місцевих авторів.

1.3. Стан, проблеми та перспективи розвитку підприємств книгорозповсюдження.

В області здійснюються заходи щодо розвитку мережі книгорозповсюдження. Зокрема надається сприяння збільшенню кількості стаціонарних об’єктів торгівлі книговидавничою продукцією та розширення займаних ними площ.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2008 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» регулярно аналізується наявний стан книготорговельної мережі.

Станом на 1 жовтня 2014 року в області фактично діяли 220 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів (13%) та 191 інший об’єкт (87 %).

Найбільша кількість магазинів зосереджена у містах обласного значення: Чернігові (13 од.), Ніжині та Прилуках (по 4 од.). Окрім того, у м. Чернігові наявні 2 книжкові відділи площею 430 м2 і 99 м2 у приміщеннях торговельно-розважального комплексу і неспеціалізованого магазину.

В області зберігається тенденція до використання у книготорговельній мережі книжкових прилавків, яток, кіосків площею до 20 м2 — таких налічується 175 одиниць (80 %).

У сільській місцевості розповсюджена виїзна торгівля книжковою продукцією.

Частково проблема забезпечення книжковою продукцією населення області (зокрема, в сільській місцевості) вирішується шляхом торгівлі нею в окремих відділеннях УДППЗ «Укрпошта». Майже 300 відділень поштового зв’язку реалізовують понад 120 найменувань дитячих книжок видавництва «Ранок», при цьому постійно проводиться робота щодо розширення асортименту та збільшення кількості точок реалізації.

1.4. Виставкова діяльність.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю регулярно надає книжкову продукцію, видану за кошти обласного бюджету, та продукцію місцевих видавництв, що надходить як обов’язкові примірники, для експонування під час обласних заходів з відзначення пам’ятних дат та визначних подій.

2. Стан, проблеми та перспективи розвитку поліграфічних підприємств.

Одним із провідних поліграфічних підприємств регіону є ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“». Воно ж здійснює друк переважної більшості районних та обласних газет області.

Сучасне поліграфічне обладнання встановлено на ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», КП «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради. Виготовлення книжкової продукції також здійснює КП Ніжинської районної ради «Ніжинська районна друкарня».

Разом з тим, більшість поліграфічних підприємств області переважно спеціалізуються на випуску газетної та рекламної продукції.

Особливо актуальним залишається питання технічного переоснащення районних друкарень комунальної форми власності, які на сьогодні неспроможні конкурувати з приватними поліграфічними підприємствами.

3. Періодичні друковані засоби масової інформації.

3.1. Кількість та структура друкованих ЗМІ.

Згідно з даними Державного реєстру друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності, станом на 1 жовтня 2014 року у Чернігівській області зареєстровано 318 місцевих друкованих ЗМІ.

Фактично на даний час в області регулярно виходить у світ 74 місцеві друковані ЗМІ загальним разовим тиражем близько 860 тис. примірників, з них:

За сферою розповсюдження:

– в межах області — 39 видань;

– в межах районів — 25 видань;

– в межах міст — 10 видань.

За видами видань:

– 69 газет;

– 3 журнали;

– 2 збірники.

За тематичним спрямуванням:

– громадсько-, загальнополітичні — 36 видань;

– інформаційні, інформаційно-рекламні — 19 видань;

– рекламні та рекламно-інформаційні — 7 видань;

– релігійні — 5 видань;

– науково-популярні — 4 видання;

– для дозвілля — 1 видання;

– соціальне — 1 видання;

– літературне — 1 видання.

За мовою видань:

– українською мовою — 43 видання;

– українською та російською мовами — 25 видань;

– російською мовою — 2 видання;

– українською, російською, англійською мовами — 3 видання;

– українською, російською, англійською та німецькою мовами — 1 видання.

Засновники друкованих ЗМІ:

– органи виконавчої влади, місцевого самоврядування — 28 видань (включно з виданнями, де вони є співзасновниками);

– фізичні особи — 15 видань;

– комерційні структури — 13 видань;

– навчальні заклади — 5 видань;

– релігійні організації — 5 видань;

– громадські об’єднання — 4 видання;

– політичні партії — 2 видання;

– трудові колективи — 1 видання;

– інші — 1 видання.

3.2. Передплата та розповсюдження періодичних друкованих видань.

Розповсюдження друкованих видань у роздріб здійснюється через УДППЗ «Укрпошта» та КП «Преса», мережу кіосків ТОВ «Чернігівмедіасервіс». Значна частина накладу, особливо комунальних газет, розповсюджується шляхом передплати.

Станом на 01.10.2013 разовий передплатний тираж комунальних друкованих видань Чернігівської області складає 152,5 тис. прим., в т. ч. обласної газети «Гарт» — 64,5 тис. прим., обласної газети «Деснянська правда» — 3,8 тис. прим., газети Чернігівської міської ради «Чернігівські відомості» — 1,6 тис. прим., районних газет — 82,5 тис. прим.

Газета «Гарт», співзасновниками якої є Чернігівська обласна рада та колектив редакції газети, має найбільший в області передплатний тираж. Найбільший серед приватних газет — у газети «Вісник Ч» (57,7 тис. прим.).

3.3. Стан, проблеми та перспективи реформування комунальних друкованих видань.

Напрями та способи здійснення реформування друкованих ЗМІ, співзасновниками яких є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, регулярно обговорюються під час зустрічей редакторів з керівництвом облдержадміністрації, «круглих столів». У цілому, більшість редакторів комунальних ЗМІ висловлюються на підтримку роздержавлення та виступають за його прискорення, зокрема — за найскоріше законодавче врегулювання цього процесу.

В області забезпечено контроль за виконанням вимог Законів України «Про мораторій на відчуження від редакцій державних та комунальних засобів масової інформації приміщень та майна» та «Про посилення захисту майна редакцій засобів масової інформації, видавництв, книгарень, підприємств книго розповсюдження, творчих спілок».

Проблеми, з якими стикаються комунальні друковані видання, переважно лежать у фінансовій площині і пов’язані з недостатньої фінансовою підтримкою комунальних ЗМІ з місцевих бюджетів. Обмеженість коштів, а також зростання вартості паперу та поліграфічних послуг призводить до накопичення заборгованості перед поліграфічними підприємствами, зокрема ПАТ ПВК «Десна», де друкується більшість комунальних районних газет.

З метою поліпшення можливостей для безумовного забезпечення реалізації на території області державної інформаційної політики, підтримки розвитку друкованих і електронних ЗМІ діє обласна Програма підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, затверджена 23 грудня 2011 року на засіданні 6 ї сесії Чернігівської обласної ради 6 го скликання.

На 2014 рік в рамках згаданої програми в обласному бюджеті передбачено 930 тис. грн для надання фінансової підтримки низці періодичних друкованих видань. Протягом 9 місяців 2014 року фактично надано фінансову підтримку у розмірі 706,7 тис. грн, у т. ч. обласній комунальній газеті «Деснянська правда» — 523 тис. грн, науковому журналу «Сіверянський літопис» — 88 тис. грн, газеті для інвалідів «Живи з надією» — 45,7 тис. грн, журналу «Літературний Чернігів» — 50 тис. грн.

4. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Ухвалення закону, що регулюватиме питання роздержавлення державних та комунальних засобів масової інформації та початок безпосередньо процесу роздержавлення.

IV. Здійснення діяльності щодо інформаційного супроводу пріоритетних напрямів зовнішньої та внутрішньої політики держави, забезпечення інформаційної безпеки.

Сприяння широкому та об’єктивному висвітленню регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики та змісту впроваджуваних в Україні реформ є одним із головних напрямків інформаційної діяльності облдержадміністрації. Робота щодо інформаційного супроводу відповідних тем постійно вдосконалюється. Поширення інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

Крім того, в області широко застосовуються такі форми співпраці зі ЗМІ як проведення прес-турів та прес-конференцій, розповсюдження прес-релізів тощо. Журналісти мають можливість бути присутніми на усіх заходах, що відбуваються в органах державної влади.

Окрім того, сторінки обласної державної адміністрації наявні у соціальній мережі «Facebook» та відеосервісі «Youtube» (адмініструються Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю). Там оприлюднюється інформація про діяльність голови облдержадміністрації, його заступників, роботу структурних підрозділів, повідомляється про найважливіші питання громадсько-політичного життя області, розміщуються фото- та відеоматеріали, інфографіка. Через сервіс Youtube в онлайн-режимі здійснюється пряма відеотрансляція усіх основних медійних заходів, що проводяться обласною державною адміністрацією.

У 2014 році запроваджено нову форму співпраці зі ЗМІ — проведення щотижневих брифінгів заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, відділів апарату ОДА, установ та організацій області із запропонованих представниками ЗМІ та громадськості тем.

Протягом 9 місяців 2014 року проведено 34 таких брифінги, на які виносилися питання проведення в області часткової мобілізації, ситуації на українсько-російському кордоні, залучення інвестицій в область, надання населенню житлових субсидій, оздоровлення та відпочинку дітей, особливостей реабілітації та надання медичної допомоги військовослужбовцям, пораненим у зоні АТО, інші найбільш актуальні питання розвитку області.

З метою поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики при Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА діє прес-клуб «Ділове слово». У рамках його роботи журналісти мають можливість одержати відповіді на злободенні питання. Показово, що тема брифінгу чи засідання прес-клубу може бути запропонована як фахівцями Департаменту, так і представниками ЗМІ.

У I–III кварталах 2014 року було проведено 14 засідань прес-клубу «Ділове слово», присвячених, зокрема, забезпеченню громадського порядку у м. Чернігові під час заходів до Дня Перемоги, урядовим ініціативам щодо оздоровлення фінансової системи країни, відзначення в області 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, проведенню зовнішнього незалежного оцінювання, питанням подолання та профілактики ВІЛ-інфекції, презентаціям наукових видань, що публікуються в області, тощо.

З метою налагодження більш активного спілкування органів державної влади та місцевого самоврядування з населенням області, його оперативного інформування про події соціально-економічного і суспільно-політичного життя, діяльність обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, обласної ради діє обласна Програма висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення в Чернігівській області, затверджена рішенням 2-ї сесії Чернігівської обласної ради 6-го скликання 30 грудня 2010 року. В рамках цієї програми на 2014 рік заплановано 120 тис. грн на оплату відповідних послуг Чернігівської ОДТРК, ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“», КП «ТК „Прилуки“» та ДКП «ТРК „Ніжинське телебачення“». Протягом 9 місяців 2014 року фактично проплачено 75 тис. грн, у т. ч. 55 тис. грн — Чернігівській ОДТРК та по 10 тис. грн — КП «ТК „Прилуки“» і ДКП «ТРК „Ніжинське телебачення“».

Забезпечено постійне інформування населення про поточну діяльність обласної державної адміністрації та обласної ради, привернення уваги до найважливіших питань в діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, висвітлення пріоритетних питань державної політики.

Окремі телесюжети, які висвітлюють роботу обласної державної адміністрації та обласної ради, оприлюднюються на офіційному веб-сайті облдержадміністрації, а також на її сторінках у соціальних мережах.

Інформація про роботу обласної державної адміністрації та обласної ради, проведення колегій, нарад, сесійних засідань тощо регулярно подається у випусках новин зазначених телерадіокомпаній.

З метою задоволення потреб споживачів інформації з особливими потребами здійснюється сурдопереклад інформаційних передач Чернігівської ОДТРК. На 2014 рік на оплату послуг із сурдоперекладу заплановано 37,2 тис. грн, у т. ч. 16,3 тис. грн — на погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 1 січня 2014 року. Станом на 1 жовтня 2014 року фактично профінансовано 30,2 тис. грн.

Окрім того, обласною Програмою підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки на 2014 рік передбачено 300 тис. грн. на оплату послуг з висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради у місцевих друкованих ЗМІ області (в тому числі 100 тис. грн — для погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 01.01.2014). Станом на 1 жовтня 2014 року вказану кредиторську заборгованість погашено повністю; також укладено договори з комунальними друкованими ЗМІ про висвітлення діяльності обласної влади у 2014 році на загальну суму 100 тис. грн.

Інформація про результати роботи центральних та місцевих органів виконавчої влади регулярно розміщується у друкованих ЗМІ області, де створені відповідні рубрики («Офіційно», «Брифінг», «Суспільство», «Діяльність влади», «Пріоритети», «В облдержадміністрації», «Інформують фахівці», «На контролі влади» та ін.).

В області проводиться системна робота з посилення інформаційної безпеки та протидії негативному впливу інформаційної пропаганди на формування суспільної думки. Зокрема, здійснюється контроль за дотриманням законодавства, що регулює діяльність засобів масової інформації, проводиться постійний моніторинг інформаційного простору на предмет виявлення повідомлень, які містять заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму.

Загалом, на Чернігівщині сепаратистські настрої не набувають суттєвого поширення чи підтримки серед населення. Вірогідність появи матеріалів подібного характеру у місцевих друкованих ЗМІ та Інтернет-ресурсах оцінюється як незначна.

За результатами постійного моніторингу друкованих ЗМІ місцевої форми розповсюдження та місцевих Інтернет-ресурсів Чернігівської області протягом 9 місяців 2014 року повідомлень, що містять заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму виявлено не було.

Разом з тим, місцеві ЗМІ 19–20 червня інформували про факти розповсюдження шляхом вкидання у поштові скриньки у м. Чернігові не зареєстрованої на території області газети «Новороссия» з матеріалами сепаратистського характеру.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 20 червня звернувся з листом до прокуратури Чернігівської області та Управління СБУ у Чернігівській області з проханням здійснити перевірку такої інформації та у разі її підтвердження вжити заходів щодо припинення протиправної діяльності в інформаційній сфері. 27 червня співробітниками Управління було викрито громадянина України, який здійснював розповсюдження газети «Новороссия», проти якого розпочато кримінальне провадження.

У Чернігівській області проаналізовано стан доступу мешканців прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією населених пунктів до українських інформаційних ресурсів, можливі шляхи розширення покриття українських телемовників у прикордонних районах, розроблено пропозиції з поліпшення ситуації, які направлено до Кабінету Міністрів України, Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, Державного комітету телебачення і радіомовлення України, Національної телекомпанії України.

Проводиться активна робота зі сприяння виконанню рішень Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо обмеження розповсюдження на території України окремих програм російського телебачення.

Питання охорони державного кордону, координації дій органів влади щодо мобілізації до Збройних Сил України та стану справ у військових частинах, які дислокуються на території області, соціального захисту сімей мобілізованих, соціальної підтримки переселенців з АР Крим, Донецької та Луганської областей, реалізації заходів з патріотичного виховання, відновлення історичної пам’яті регулярно обговорюються на брифінгах в облдержадміністрації та засіданнях прес-клубу «Ділове слово»; відповідні інформаційні повідомлення оперативно розповсюджуються серед усіх ЗМІ області.

З метою координації дій у питанні забезпечення інформаційної безпеки також підтримується співпраця з редакціями ЗМІ області, професійними організаціями журналістів, ГО «Асоціація регіональних ЗМІ», Інститутом національної пам’яті, регіональним медіа-центром Міністерства оборони України, прес-службами Чернігівського прикордонного загону та УМВС України у Чернігівській області, іншими установами та організаціями.

V. Доступ до публічної інформації.

Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» на офіційному веб-сайті облдержадміністрації функціонує розділ «Доступ до публічної інформації». У ньому міститься роз’яснення окремих положень зазначеного Закону, порядку доступу громадян до публічної інформації, що знаходиться у володінні Чернігівської облдержадміністрації, наводиться перелік відомостей, що становлять службову інформацію, надаються зразки оформлення письмових інформаційних запитів, функціонує електронна форма подання запиту на отримання публічної інформації, розміщуються проекти рішень обласної ради, звіти про стан розгляду запитів на публічну інформацію в облдержадміністрації тощо.

На офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації та районних державних адміністрацій в установленому порядку забезпечується своєчасне оприлюднення проектів розпорядчих документів, що підлягають обговоренню, систематично і оперативно оновлюється інформація про діяльність структурних підрозділів.

Щодня офіційний сайт Чернігівської облдержадміністрації у середньому відвідують до 1000 унікальних користувачів. За цим показником він знаходиться на 4-5 місці серед інформаційних Інтернет-ресурсів області.

За січень-вересень 2014 року до обласної державної адміністрації надійшло 139 запитів на інформацію, що на 24 менше у порівнянні з відповідним періодом минулого року. З них:

– від фізичних осіб — 67;

– від об’єднань громадян без статусу юридичної особи — 8;

– від юридичних осіб — 40;

– від представників засобів масової інформації — 9.

Ще 15 запитів протягом 9 місяців поточного року було надіслано за належністю до обласної державної адміністрації як до розпорядника від Секретаріату Кабінету Міністрів України, Управління забезпечення доступу до публічної інформації Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту житлово-комунального-господарства обласної державної адміністрації.

Шляхи отриманих запитів були такими:

– електронною поштою — 78;

– поштою — 30;

– особистий прийом — 30;

– факсом — 1;

– телефоном — 0.

Задоволено 115 запитів, надіслано належним розпорядникам інформації — 15, відмовлено у задоволенні на 9 запитів (щодо 3 з них облдержадміністрація не була розпорядником інформації; ще 6 по суті були зверненнями з проханням надати роз’яснення).

Порушень термінів відповідей на запити не було.

Судових позовів від запитувачів до Чернігівської облдержадміністрації протягом звітного періоду не було.

VI. Забезпечення інформаційного супроводу процесів європейської інтеграції України.

В області проводиться робота, спрямована на широке інформування населення щодо євроінтеграційних процесів в Україні, формування позитивної громадської думки стосовно цього напрямку державної політики, популяризації загальноєвропейських культурних надбань та цінностей.

На офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації в розділі «Економіка регіону» функціонує рубрика «Співробітництво між Україною та Європейським Союзом», у якій міститься інформація щодо автономного преференційного торгового режиму ЄС для України. Крім того, регулярно розміщується інформація про реалізацію проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та про інвестиційну привабливість регіону.

Актуальні повідомлення, що стосуються відносин України з Європейським Союзом, проведення інформаційних заходів відповідного спрямування, регулярно оприлюднюються на головних сторінках веб-сайтів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, а також у ЗМІ області.

Під час брифінгів в облдержадміністрації з соціально-економічних тем питання європейської інтеграції порушуються регулярно. Зокрема, на них обговорювалися питання впливу підписання Угоди про асоціацію з ЄС на економіку області, актуальні аспекти переходу підприємств на стандарти ЄС.

VII. Пропозиції щодо подальшого розвитку інформаційної та видавничої сфер.

• Доцільно завершити впровадження проекту реформування комунальних засобів масової інформації.

• На державному рівні слід вирішити проблему скорочення мережі проводового радіомовлення та переходу місцевих радіоорганізацій на ефірне мовлення.

• З метою посилення інформаційної безпеки варто розробити державну програму, спрямовану на забезпечення трансляції сигналів українських телерадіомовників у прикордонних районах;

• Доцільно розглянути питання відновлення програми забезпечення соціально незахищених категорій населення телетюнерами DVB-T2 за кошти державного бюджету.


29.10.2014

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР ЧЕРНІГІВЩИНИ

(станом на 30 червня 2014 року)

I. Загальна оцінка ситуації в інформаційному просторі.

В інформаційному просторі Чернігівської області створені належні умови для вільної та безперешкодної діяльності суб’єктів інформаційних відносин, максимального задоволення інформаційних потреб населення області та захисту його конституційних прав на інформацію. Наявна конструктивна співпраця між владою, засобами масової інформації та громадськістю, забезпечується відкритість у діяльності органів влади.

II. Телебачення і радіомовлення.

1. Телебачення.

1.1. Кількість та структура телеорганізацій:

В області здійснюють мовлення 20 місцевих телеорганізацій.

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 3;

– приватні — 15.

За способом розповсюдження сигналу:

– телемовники (ефірне телебачення) — 6;

– провайдери програмної послуги (кабельне телебачення) — 11 (з них 2 мають канал власного мовлення у кабельних мережах);

– провайдери програмної послуги (IPTV) — 3;

За сферою розповсюдження:

– обласні — 2;

– міські — 16;

– міськрайонні — 2.

1.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних телекомпаній.

Найбільшу площу охоплення телесигналом серед місцевих телекомпаній мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та КП «Телерадіоагентство „Новий Чернігів“» — 84 %.

2. Радіомовлення.

2.1. Кількість та структура радіоорганізацій.

Ефірне радіомовлення в області здійснюють 6 місцевих радіоорганізацій.

З них за формою власності:

– комунальні — 3;

– приватні — 3;

Окрім того, в окремих містах FM-радіомовлення здійснюють ДО «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“» та Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія.

Ліцензії на проводове радіомовлення на Чернігівщині мають 11 місцевих комунальних радіоорганізацій, з них фактично здійснюють мовлення — 5. Радіомовлення у проводових мережах також здійснює Чернігівська ОДТРК.

Крім цього, в області здійснюють мовлення 29 телерадіоорганізацій загальнонаціонального мовлення:

а) телеорганізації – 14;

б) радіоорганізації – 15.

Також транслюється 32 телеканали в цифровому форматі.

2.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних радіокомпаній.

Найбільший обсяг покриття території мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та Національна радіокомпанія України (УР 1), радіосигнал яких охоплює 85 % території області. Ефірні мовники не мають загальнообласної мережі трансляції сигналу і здійснюють мовлення переважно в рамках окремих районів.

2.3. Стан, проблеми та перспективи мережі проводового мовлення.

В області спостерігається стійка тенденція до скорочення мережі проводового радіомовлення. У зв’язку з цим, перспективним шляхом відновлення місцевого радіомовлення виглядає перехід до ефірних трансляцій. Зокрема, у FM-діапазоні мовлять ДО «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“», Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія, Варвинське, Козелецьке, Коропське районні радіомовлення. Окрім того, заявки на прорахунок частот подали Борзнянське та Сосницьке районні радіомовлення та КП «Радіо Ічнянщини» (Ічнянський район).

3. Співпраця з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо ліцензування каналів мовлення.

Налагоджено співпрацю з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області у питаннях оновлення інформації щодо діяльності телерадіокомпаній регіону.

4. Дотримання законодавства про рекламу та вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій.

Телерадіоорганізації Чернігівської області розповсюджують переважно україномовні програми. Також усі місцеві ТРК ведуть власне мовлення державною мовою. Практично всі мовники дотримуються визначених законодавством вимог щодо порядку розповсюдження реклами. Представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення регулярно здійснюються моніторинги програмного наповнення телерадіоорганізацій області.

5. Впровадження цифрового мовлення.

Покриття Чернігівської області сигналом цифрового телебачення мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 здійснюється передавачами, розміщеними у містах Чернігів, Бахмач, Прилуки, Ніжин, Бобровиця, Шостка та смт Холми. Безпосередньо передавальне обладнання належить ТОВ «Зеонбуд» як оператору цифрової багатоканальної телемережі.

Загалом на даний час на Чернігівщині у цифровому форматі транслюється 32 телеканали.

Крім загальнонаціональних мовників відповідні ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають також місцеві мовники: Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія (м. Чернігів), ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“» (м. Новгород-Сіверський), КП ТК «Прилуки» Прилуцької міської ради (м. Прилуки).

На даний час покриття цифрової багатоканальної телемережі охоплює не всю Чернігівську область. При цьому особливо проблемною є ситуація з покриттям телесигналом прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів Чернігівщини.

6. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Завершення будівництва телевізійної вежі у м. Ніжин та будівництво телевежі у м. Любеч Ріпкинського району, що дасть можливість розширити покриття області національним і місцевим телерадіомовленням і, зокрема, забезпечити покриття прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією районів, де зараз відсутній впевнений прийом національного теле- та радіосигналу.

• Створення сітки FM-радіомовлення для обласної телерадіокомпанії.

• Забезпечення мовлення міських та районних комунальних радіо у FM діапазоні.

III. Видавнича справа та преса.

1. Книговидання та книгорозповсюдження.

1.1. Кількість та основні відомості про суб’єктів видавничої справи, що внесені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції станом на 30 червня 2014 року внесено 55 суб’єктів видавничої справи з Чернігівської області. Переважну їх більшість — 47 одиниць — було внесено до Держреєстру Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Суб’єкти видавничої справи області за видами діяльності:

– видавці — 7;

– виготівники — 6;

– розповсюджувачі — 4;

– поєднують кілька видів діяльності — 38.

За формою участі у цивільних правовідносинах:

– юридичні особи — 38;

– фізичні особи — 17.

Серед видавничих підприємств вирізняються ті, що випускають книжкову продукцію (навчальні посібники, науково-методичну, краєзнавчу та художню літературу): ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», видавництва вищих навчальних закладів області, низка приватних підприємців.

1.2. Випуск книжкової продукції за назвами та тиражами, у тому числі українською мовою.

Стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності є одним з пріоритетів обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки.

На видавництво суспільно значимих книг місцевих авторів на 2014 рік в рамках даної програми заплановано 795 тис. грн, у т. ч. 205 тис. грн — на погашення кредиторської заборгованості, яка виникла станом на 01.01.2014. Разом з тим, протягом І півріччя 2014 року фінансування цього напрямку не фактично не здійснювалося. Платіжні доручення на 205 тис. грн (в рахунок погашення кредиторської заборгованості) знаходяться у ГУ ДКСУ в Чернігівській області; платежі не проведено.

Протягом II кварталу 2014 року до Департаменту надійшли обов’язкові примірники 11 назв книжкової продукції, випущеної в області у поточному році. Загальний тираж цих видань — 3450 примірників. Усі видання — українською мовою.

1.3. Стан, проблеми та перспективи розвитку підприємств книгорозповсюдження.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2008 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» в області регулярно аналізується наявний стан книготорговельної мережі.

Станом на 30 червня 2014 року в області фактично діяли 220 об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів та 191 інший об’єкт. При цьому книготорговельна мережа повністю відсутня лише у Чернігівському районі області (у зв’язку з близькістю до обласного центру та можливістю для мешканців району користуватися послугами книготорговельних підприємств м. Чернігова).

Книготорговельні послуги на Чернігівщині надаються переважно підприємствами приватної форми власності. Зберігається тенденція до використання у книготорговельній мережі книжкових прилавків, яток, кіосків площею до 20 м2. У сільській місцевості розповсюджена виїзна торгівля книжковою продукцією. Поява нових об’єктів книготоргівлі гальмується, перш за все, негативними очікуваннями підприємців щодо рівня рентабельності даного виду діяльності. Загалом серед факторів, які стримують розширення книготорговельної мережі, — демографічна структура та купівельна спроможність населення (особливо у сільській місцевості), собівартість вітчизняної друкованої продукції, доступність послуг бібліотечних закладів, доступність широкого асортименту літератури у відкритому доступі у мережі Інтернет.

Частково проблема забезпечення книжковою продукцією населення області (зокрема, в сільській місцевості) вирішується шляхом торгівлі нею в окремих відділеннях УДППЗ «Укрпошта». Майже 300 відділень поштового зв’язку реалізовують понад 120 найменувань дитячих книжок видавництва «Ранок», при цьому постійно проводиться робота щодо розширення асортименту та збільшення кількості точок реалізації.

1.4. Виставкова діяльність.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю регулярно надає книжкову продукцію, видану за кошти обласного бюджету, та продукцію місцевих видавництв, що надходить як обов’язкові примірники, для експонування під час заходів з відзначення пам’ятних дат та визначних подій.

Протягом ІІ кварталу 2014 року представлення книг Чернігівської області на всеукраїнських виставкових закладах не здійснювалося у зв’язку з відсутністю фінансування.

На даний час залишається непогашеною кредиторська заборгованість за участь у щорічній книжковій виставці-ярмарку до Дня знань у м. Київ (29 серпня – 1 вересня 2013 року). Станом на 30 червня 2014 року платіжні доручення перебувають у ГУ ДКСУ в Чернігівській області; платежі не проведено.

2. Стан, проблеми та перспективи розвитку поліграфічних підприємств.

Одним із провідних поліграфічних підприємств регіону є ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“». Сучасне поліграфічне обладнання встановлено на ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», КП «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради. Виготовлення книжкової продукції також здійснює КП Ніжинської районної ради «Ніжинська районна друкарня».

Разом з тим, більшість поліграфічних підприємств області переважно спеціалізуються на випуску газетної та рекламної продукції.

Особливо актуальним залишається питання технічного переоснащення районних друкарень комунальної форми власності, які на сьогодні неспроможні конкурувати з приватними поліграфічними підприємствами.

3. Періодичні друковані засоби масової інформації.

3.1. Кількість та структура друкованих ЗМІ.

Станом на 30 червня 2014 року на Чернігівщині зареєстровано 316 місцевих періодичних друкованих видань. Окрім того, у Чернігові розміщено редакції 12 друкованих ЗМІ загальнодержавної форми розповсюдження («Сіверщина», «Сіверянський літопис», «Гарт» (російськомовна версія), «Вісник Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка», «Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія „Технічні науки“», «Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія „Економічні науки“», «Наукові записки. Серія: Психолого-педагогічні науки (Ніжинський державний університет ім. Миколи Гоголя)», «Наукові записки. Філологічні науки», «Сіверські прайси», «Література та культура Полісся», «Проблеми соціальної роботи: філософія, психологія, соціологія», «Соціальне право України»). На даний час в області регулярно виходить у світ 70 місцевих періодичних друкованих видань загальним разовим тиражем близько 630 тис. примірників.

З них за сферою розповсюдження:

– в межах області — 35 видань;

– в межах районів — 25 видань;

– в межах міст — 10 видань.

За видами видань:

– 65 газет;

– 3 журнали;

– 2 збірники.

За тематичним спрямуванням:

– громадсько-, загальнополітичні — 35 видань;

– інформаційні, інформаційно-рекламні — 16 видань;

– рекламні та рекламно-інформаційні — 7 видань;

– релігійні — 5 видань;

– науково-популярні — 4 видання;

– для дозвілля — 1 видання;

– соціальне — 1 видання;

– літературне — 1 видання.

За мовою видань:

– українською мовою — 40 видань;

– українською та російською мовами — 24 видання;

– російською мовою — 2 видання;

– українською, російською, англійською мовами — 3 видання;

– українською, російською, англійською та німецькою мовами — 1 видання.

Засновники друкованих ЗМІ:

– органи виконавчої влади, місцевого самоврядування — 27 видань (включно з виданнями, де вони є співзасновниками);

– фізичні особи — 15 видань;

– комерційні структури — 11 видань;

– навчальні заклади — 5 видань;

– релігійні організації — 5 видань;

– громадські об’єднання — 4 видання;

– політичні партії — 1 видання;

– трудові колективи — 1 видання;

– інші — 1 видання.

3.2. Передплата та розповсюдження періодичних друкованих видань.

Розповсюдження друкованих видань у роздріб здійснюється через УДППЗ «Укрпошта» та КП «Преса», мережу кіосків ТОВ «Чернігівмедіасервіс». Значна частина накладу, особливо комунальних газет, розповсюджується шляхом передплати.

3.3. Стан, проблеми та перспективи реформування комунальних друкованих видань.

Напрями та способи здійснення реформування друкованих ЗМІ, співзасновниками яких є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, регулярно обговорюються під час зустрічей редакторів з керівництвом облдержадміністрації, «круглих столів». У цілому, більшість редакторів комунальних ЗМІ висловлюються на підтримку роздержавлення та виступають за його прискорення, зокрема — за найскоріше законодавче врегулювання цього процесу.

Проблеми, з якими стикаються комунальні друковані видання, переважно лежать у фінансовій площині і пов’язані з недостатньої фінансовою підтримкою комунальних ЗМІ з місцевих бюджетів. Обмеженість коштів, а також зростання вартості паперу та поліграфічних послуг призводить до накопичення заборгованості перед поліграфічними підприємствами, зокрема ПАТ ПВК «Десна», де друкується більшість комунальних районних газет.

З метою поліпшення можливостей для безумовного забезпечення реалізації на території області державної інформаційної політики, підтримки розвитку друкованих і електронних ЗМІ діє обласна Програма підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, затверджена 23 грудня 2011 року на засіданні 6 ї сесії Чернігівської обласної ради 6 го скликання.

На 2014 рік в рамках згаданої програми в обласному бюджеті передбачено 650 тис. грн для надання фінансової підтримки обласній комунальній газеті «Деснянська правда». Протягом І півріччя 2014 року фактично надано фінансову підтримку у розмірі 400 тис. грн.

4. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Забезпечення проведеннями підрозділами Державної казначейської служби України платежів за послуги з висвітлення засобами масової інформації діяльності органів влади.

• Ухвалення закону, що регулюватиме питання роздержавлення державних та комунальних засобів масової інформації та початок безпосередньо процесу роздержавлення.

IV. Забезпечення інформаційної безпеки держави на регіональному рівні.

У Чернігівській області загалом сепаратистські настрої не набувають суттєвого поширення чи підтримки серед населення. Вірогідність появи матеріалів подібного характеру у місцевих друкованих ЗМІ та Інтернет-ресурсах оцінюється як незначна.

За результатами постійного моніторингу друкованих ЗМІ місцевої форми розповсюдження та місцевих Інтернет-ресурсів Чернігіської області протягом ІІ кварталу 2014 року повідомлень, що містять заклики до насильницької зміни або повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність, пропаганду війни, сепаратизму і тероризму виявлено не було.

Разом з тим, місцеві ЗМІ 19–20 червня інформували про факти розповсюдження шляхом вкидання у поштові скриньки у м. Чернігові газети «Новороссия» з матеріалами сепаратистського характеру.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації 20 червня звернувся з листом до прокуратури Чернігівської області та Управління СБУ у Чернігівській області з проханням здійснити перевірку такої інформації та у разі її підтвердження вжити заходів щодо припинення протиправної діяльності в інформаційній сфері.

За повідомленням прес-групи УСБУ в Чернігівській області, 27 червня співробітниками Управління було викрито громадянина України, який здійснював розповсюдження газети «Новороссия». Розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

V. Діяльність щодо інформаційного супроводу пріоритетних напрямів зовнішньої та внутрішньої політики держави.

1. Висвітлення місцевими ЗМІ актуальних питань державної політики.

Сприяння широкому та об’єктивному висвітленню регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики та змісту впроваджуваних в Україні реформ є одним із головних напрямків інформаційної діяльності облдержадміністрації.. Робота щодо інформаційного супроводу зазначених тем постійно вдосконалюється. Поширення інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

Окрім того, сторінки обласної державної адміністрації наявні у соціальній мережі «Facebook» та відеосервісі «Youtube» (адмініструються Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю). Там оприлюднюється інформація про діяльність голови облдержадміністрації, його заступників, роботу структурних підрозділів, повідомляється про найважливіші питання громадсько-політичного життя області, розміщуються фото- та відеоматеріали, інфографіка.

У 2014 році запроваджено нову форму співпраці зі ЗМІ — проведення щотижневих брифінгів заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, відділів апарату ОДА, установ та організацій області із запропонованих представниками ЗМІ та громадськості тем.

Протягом ІІ кварталу 2014 року проведено 13 таких брифінгів, на які виносилися питання реформування мережі пасажирських автоперевезень в області, надання населенню житлових субсидій, фінансування і вирішення нагальних проблем діяльності навчальних закладів області, оздоровлення та відпочинку дітей, інших найбільш актуальних проблем розвитку області.

Окрім того, 7 квітня ц. р. було проведено прес-конференцію голови облдержадміністрації, під час якої були озвучені пріоритетні завдання та напрямки роботи щодо боротьби з корупцією, економії бюджетних коштів, проведення весняно-польових робіт, забезпечення соціального супроводу та підтримки сімей громадян, які прибули з території АР Крим та м. Севастополя тощо.

З метою поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики у ІІ кварталі 2014 року було проведено 4 засідання прес-клубу «Ділове слово», присвячених, зокрема, забезпеченню громадського порядку у м. Чернігові під час заходів до Дня Перемоги, урядовим ініціативам щодо оздоровлення фінансової системи країни, здійсненню соціального захисту дітей, перспективам отримання вищої освіти в області тощо.

З метою налагодження більш активного спілкування органів державної влади та місцевого самоврядування з населенням області, його оперативного інформування про події соціально-економічного і суспільно-політичного життя, діяльність обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, обласної ради діє обласна Програма висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення в Чернігівській області, затверджена рішенням 2-ї сесії Чернігівської обласної ради 6-го скликання 30 грудня 2010 року. В рамках цієї програми на 2014 рік заплановано 120 тис. грн на оплату відповідних послуг Чернігівської ОДТРК, ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“», КП «ТК „Прилуки“» та ДКП «ТРК „Ніжинське телебачення“». Протягом І півріччя 2014 року фактично проплачено 25 тис. грн Чернігівській ОДТРК.

Окрім того, обласною Програмою підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки на 2014 рік передбачено 300 тис. грн. на оплату послуг з висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради у місцевих друкованих ЗМІ області (в тому числі 100 тис. грн — для погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 01.01.2014). Протягом І півріччя 2014 року фінансування за цим напрямком фактично не здійснювалося. Станом на 30 червня 2014 року платіжні доручення на 100 тис. грн в рахунок погашення кредиторської заборгованості перебувають у ГУ ДКСУ в Чернігівській області; платежі не проведено.

Разом з тим, редакціям ЗМІ Чернігівщини обласною державною адміністрацією регулярно надсилаються прес-релізи, інформаційні повідомлення за результатами брифінгів в облдержадміністрації, довідкова інформація щодо соціально-економічного стану області.

Інформація про результати роботи центральних та місцевих органів виконавчої влади регулярно розміщується у друкованих ЗМІ області, де створені відповідні рубрики («Офіційно», «Брифінг», «Суспільство», «Діяльність влади», «Пріоритети», «В облдержадміністрації», «Інформують фахівці», «На контролі влади» та ін.).

В ефірі Чернігівської ОДТРК «Сівер-центр» транслюються передачі, присвячені інформуванню населення про діяльність органів державної влади: «Влада: час рішень і дій» (обласне радіо), «Діалог з владою», «Телеоб’єктив», «По суті» (обласне телебачення).

2. Здійснення інформаційного супроводу процесів європейської інтеграції.

В області проводиться робота, спрямована на поліпшення інформування громадськості про взаємовідносини України та Європейського Союзу, процес європейської інтеграції України.

На офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації в розділі «Економіка регіону» функціонує рубрика «Співробітництво між Україною та Європейським Союзом», у якій міститься інформація щодо автономного преференційного торгового режиму ЄС для України.

Окрім того, актуальні повідомлення, що стосуються відносин України з Європейським Союзом регулярно оприлюднюються на головних сторінках веб-сайтів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, а також розповсюджуються серед ЗМІ області.

VI. Доступ до публічної інформації.

Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» на офіційному веб-сайті облдержадміністрації функціонує розділ «Доступ до публічної інформації». У ньому міститься роз’яснення окремих положень зазначеного Закону, порядку доступу громадян до публічної інформації, що знаходиться у володінні Чернігівської облдержадміністрації, наводиться перелік відомостей, що становлять службову інформацію, надаються зразки оформлення письмових інформаційних запитів, функціонує електронна форма подання запиту на отримання публічної інформації, розміщуються проекти рішень обласної ради, звіти про стан розгляду запитів на публічну інформацію в облдержадміністрації тощо.

VII. Пропозиції щодо подальшого розвитку інформаційної та видавничої сфер.

• Доцільно завершити впровадження проекту реформування комунальних засобів масової інформації.

• На державному рівні слід вирішити проблему скорочення мережі проводового радіомовлення та переходу місцевих радіоорганізацій на ефірне мовлення.

• У Державному, місцевих бюджетах слід передбачити кошти на видатки райдержадміністраціям, облдержадміністраціям для оплати висвітлення їх діяльності у ЗМІ згідно з підписаними угодами.


17.04.2014

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР ЧЕРНІГІВЩИНИ

(станом на 31 березня 2014 року)

I. Загальна оцінка ситуації в інформаційному просторі.

В інформаційному просторі Чернігівської області створені належні умови для вільної та безперешкодної діяльності суб’єктів інформаційних відносин, максимального задоволення інформаційних потреб населення області та захисту його конституційних прав на інформацію. Наявна конструктивна співпраця між владою, засобами масової інформації та громадськістю, забезпечується відкритість у діяльності органів влади.

II. Телебачення і радіомовлення.

1. Телебачення.

1.1. Кількість та структура телеорганізацій:

В області здійснюють мовлення 20 місцевих телеорганізацій.

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 3;

– приватні — 15.

За способом розповсюдження сигналу:

– телемовники (ефірне телебачення) — 6;

– провайдери програмної послуги (кабельне телебачення) — 11 (з них 2 мають канал власного мовлення у кабельних мережах);

– провайдери програмної послуги (IPTV) — 3;

За сферою розповсюдження:

– обласні — 2;

– міські — 16;

– міськрайонні — 2.

1.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних телекомпаній.

Найбільшу площу охоплення телесигналом серед місцевих телекомпаній мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та КП «Телерадіоагентство „Новий Чернігів“» — 84 %.

2. Радіомовлення.

2.1. Кількість та структура радіоорганізацій.

Ефірне радіомовлення в області здійснюють 6 місцевих радіоорганізацій.

З них за формою власності:

– комунальні — 3;

– приватні — 3;

Окрім того, в окремих містах FM-радіомовлення здійснюють ДО «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“» та Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія.

Ліцензії на проводове радіомовлення на Чернігівщині мають 11 місцевих комунальних радіоорганізацій, з них фактично здійснюють мовлення — 5. Радіомовлення у проводових мережах також здійснює Чернігівська ОДТРК.

Крім цього, в області здійснюють мовлення 29 телерадіоорганізацій загальнонаціонального мовлення:

а) телеорганізації – 14;

б) радіоорганізації – 15.

Також транслюється 32 телеканали в цифровому форматі.

2.2. Стан, проблеми та перспективи мережі проводового мовлення.

В області спостерігається стійка тенденція до скорочення мережі проводового радіомовлення. Зруйновані лінії проводового радіомовлення майже не поновлюються.

У зв’язку з цим, перспективним шляхом відновлення місцевого радіомовлення виглядає перехід до ефірних трансляцій. Зокрема, у FM-діапазоні мовлять ДО «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“», Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія, Варвинське, Козелецьке, Коропське районні радіомовлення. Окрім того, заявки на прорахунок частот подали Борзнянське та Сосницьке районні радіомовлення та КП «Радіо Ічнянщини» (Ічнянський район).

2.3. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних радіокомпаній.

Найбільший обсяг покриття території мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та Національна радіокомпанія України (УР 1), радіосигнал яких охоплює 85 % території області. Ефірні мовники не мають загальнообласної мережі трансляції сигналу і здійснюють мовлення переважно в рамках окремих районів.

3. Дотримання законодавства про рекламу та вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій.

Телерадіоорганізації Чернігівської області розповсюджують переважно україномовні програми. Також усі місцеві ТРК ведуть власне мовлення державною мовою. Практично всі мовники дотримуються визначених законодавством вимог щодо порядку розповсюдження реклами. Представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення регулярно здійснюються моніторинги програмного наповнення телерадіоорганізацій області.

4. Перспективи впровадження цифрового мовлення.

Покриття Чернігівської області сигналом цифрового телебачення мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 здійснюється передавачами, розміщеними у містах Чернігів, Бахмач, Прилуки, Ніжин, Бобровиця, Шостка та смт Холми. Безпосередньо передавальне обладнання належить ТОВ «Зеонбуд» як оператору цифрової багатоканальної телемережі.

Загалом на даний час на Чернігівщині у цифровому форматі транслюється 32 телеканали.

Крім загальнонаціональних мовників відповідні ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають також місцеві мовники: Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія (м. Чернігів), ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“» (м. Новгород-Сіверський), КП ТК «Прилуки» Прилуцької міської ради (м. Прилуки).

На даний час покриття цифрової багатоканальної телемережі охоплює не всю Чернігівську область. При цьому особливо проблемною є ситуація з покриттям телесигналом прикордонних з Російською Федерацією та Республікою Білорусь районів Чернігівщини.

5. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Завершення будівництва телевізійної вежі у м. Ніжин та будівництво телевежі у м. Любеч Ріпкинського району, що дасть можливість розширити покриття області національним і місцевим телерадіомовленням і, зокрема, забезпечити покриття прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією районів, де зараз відсутній впевнений прийом національного теле- та радіосигналу.

• Створення сітки FM-радіомовлення для обласної телерадіокомпанії.

• Забезпечення мовлення міських та районних комунальних радіо у FM діапазоні.

III. Видавнича справа та преса.

1. Книговидання та книгорозповсюдження.

1.1. Кількість та основні відомості про суб’єктів видавничої справи, що внесені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції внесено 54 суб’єкти видавничої справи Чернігівської області. Переважну їх більшість — 46 одиниць — було внесено до Держреєстру Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Серед видавничих підприємств вирізняються ті, що випускають книжкову продукцію (навчальні посібники, науково-методичну, краєзнавчу та художню літературу): ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», видавництва вищих навчальних закладів області, низка приватних підприємців.

1.2. Випуск книжкової продукції за назвами та тиражами, у тому числі українською мовою.

Стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності є одним з пріоритетів обласної програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки.

Протягом 2013 року в рамках згаданої програми було виділено фінансування на 19 назв книг на загальну суму 290 тис. грн. З них фінансування 8 назв на суму 205 тис. грн. досі не проведено ГУ ДКСУ в Чернігівській області (кредиторська заборгованість, яка виникла станом на 01.01.2014).

На видавництво суспільно значимих книг місцевих авторів на 2014 рік в рамках даної програми заплановано 590 тис. грн (окрім того, 205 тис. грн — на погашення кредиторської заборгованості за 2013 рік).

Протягом І кварталу 2014 року до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації надійшло 2 обов’язкові примірники книжкової продукції, випущеної в області у поточному році. З них 1 книга — українською мовою, 1 — російською. Їх загальний тираж становить 1,3 тис. примірників.

1.3. Випуск книжкової продукції за видами.

Суб’єкти видавничої діяльності області забезпечують вихід у світ широкого кола книжкової продукції. За цільовим призначенням переважають наукові, навчальні, літературно-художні видання.

Серед обов’язкових примірників книжкової продукції, виданої в області у 2014 році, що надійшли до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, розподіл за цільовим призначенням такий:

– наукові — 1 видання;

– літературно-художнє — 1 видання;

1.4. Стан, проблеми та перспективи розвитку підприємств книгорозповсюдження.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2008 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» в області регулярно аналізується наявний стан книготорговельної мережі.

Станом на 1 січня 2014 року в області фактично діяли 222 об’єкти роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів та 193 інші об’єкти. При цьому книготорговельна мережа повністю відсутня лише у Чернігівському районі області (у зв’язку з близькістю до обласного центру та можливістю для мешканців району користуватися послугами книготорговельних підприємств м. Чернігова).

Частково проблема забезпечення книжковою продукцією населення області (зокрема, в сільській місцевості) вирішується шляхом торгівлі нею в окремих відділеннях УДППЗ «Укрпошта». Майже 300 відділень поштового зв’язку реалізовують понад 120 найменувань дитячих книжок видавництва «Ранок», при цьому постійно проводиться робота щодо розширення асортименту та збільшення кількості точок реалізації.

2. Стан, проблеми та перспективи розвитку поліграфічних підприємств.

Одним із провідних поліграфічних підприємств регіону є ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“». Сучасне поліграфічне обладнання встановлено на ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», КП «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради. Виготовлення книжкової продукції також здійснює КП Ніжинської районної ради «Ніжинська районна друкарня».

Разом з тим, більшість поліграфічних підприємств області переважно спеціалізуються на випуску газетної та рекламної продукції.

Особливо актуальним залишається питання технічного переоснащення районних друкарень комунальної форми власності, які на сьогодні неспроможні конкурувати з приватними поліграфічними підприємствами.

3. Періодичні друковані засоби масової інформації.

3.1. Кількість та структура друкованих ЗМІ.

Станом на 31 березня 2014 року на Чернігівщині зареєстровано 308 місцевих періодичних друкованих видань. Окрім того, у Чернігові розміщено редакції 12 друкованих ЗМІ загальнодержавної форми розповсюдження («Сіверщина», «Сіверянський літопис», «Гарт» (російськомовна версія), «Вісник Чернігівського національного педагогічного університету ра. Т. Г. Шевченка», «Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія „Технічні науки“», «Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія „Економічні науки“», «Наукові записки. Серія: Психолого-педагогічні науки (Ніжинський державний університет ра. Миколи Гоголя)», «Наукові записки. Філологічні науки», «Сіверські раси», «Література та культура Полісся», «Проблеми соціальної роботи: філософія, психологія, соціологія», «Соціальне право України»).

На даний час в області регулярно виходить у світ 71 місцеве періодичне друковане видання загальним разовим тиражем близько 760 тис. примірників. З них за сферою розповсюдження:

– в межах області — 35 видань;

– в межах районів — 26 видань;

– в межах міст — 10 видань.

За видами видань:

– 66 газет;

– 3 журнали;

– 2 збірники.

За тематичним спрямуванням:

– громадсько-, загальнополітичні — 36 видань;

– інформаційні, інформаційно-рекламні — 16 видань;

– рекламні та рекламно-інформаційні — 7 видань;

– релігійні — 5 видань;

– науково-популярні — 4 видання;

– для дозвілля — 1 видання;

– соціальне — 1 видання;

– літературне — 1 видання.

За мовою видань:

– українською мовою — 38 видань;

– українською та російською мовами — 27 видань;

– російською мовою — 2 видання;

– українською, російською, англійською мовами — 3 видання;

– українською, російською, англійською та німецькою мовами — 1 видання.

Засновники друкованих ЗМІ:

– органи виконавчої влади, місцевого самоврядування — 27 видань (включно з виданнями, де вони є співзасновниками);

– фізичні особи — 16 видань;

– комерційні структури — 11 видань;

– навчальні заклади — 5 видань;

– релігійні організації — 5 видань;

– громадські об’єднання — 3 видання;

– політичні партії — 2 видання;

– трудові колективи — 1 видання;

– інші — 1 видання.

3.2. Передплата та розповсюдження періодичних друкованих видань.

Розповсюдження друкованих видань у роздріб здійснюється через УДППЗ «Укрпошта» та КП «Преса», мережу кіосків ТОВ «Чернігівмедіасервіс». Значна частина накладу, особливо комунальних газет, розповсюджується шляхом передплати.

3.3. Стан, проблеми та перспективи реформування комунальних друкованих видань.

Напрями та способи здійснення реформування друкованих ЗМІ, співзасновниками яких є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, регулярно обговорюються під час зустрічей редакторів з керівництвом облдержадміністрації, «круглих столів». У цілому більшість редакторів комунальних ЗМІ висловлюються на підтримку роздержавлення та виступають за його прискорення, зокрема — за найскоріше законодавче врегулювання цього процесу.

IV. Вжиті заходи, спрямовані на розвиток та вдосконалення місцевої інформаційної інфраструктури.

З метою поліпшення можливостей для безумовного забезпечення реалізації на території області державної інформаційної політики, підтримки розвитку друкованих і електронних ЗМІ, стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності, піднесення престижності та суспільної значимості праці журналістів, письменників, задоволення потреб споживачів інформації з особливими потребами діє обласна Програма підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, затверджена 23 грудня 2011 року на засіданні 6 ї сесії Чернігівської обласної ради 6 го скликання.

На 2014 рік в рамках згаданої програми в обласному бюджеті передбачено 930 тис. грн для надання фінансової підтримки друкованим ЗМІ. Протягом І кварталу 2014 року фактично надано фінансову підтримку у розмірі 257,7 тис. грн (газеті «Деснянська правда»).

З метою задоволення потреб споживачів інформації з особливими потребами здійснюється сурдопереклад інформаційних передач Чернігівської ОДТРК. На 2014 рік на оплату послуг із сурдоперекладу заплановано 37,2 тис. грн. З метою налагодження більш активного спілкування органів державної влади та місцевого самоврядування з населенням області, його оперативного інформування про події соціально-економічного і суспільно-політичного життя, діяльність обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, обласної ради діє обласна Програма висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення в Чернігівській області, затверджена рішенням 2-ї сесії Чернігівської обласної ради 6-го скликання 30 грудня 2010 року. В рамках цієї програми на 2014 рік заплановано фінансування в розмірі 120,0 тис. грн.

Окрім того, обласною Програмою підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки на 2014 рік передбачено 300 тис. грн. на оплату послуг з висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради у місцевих друкованих ЗМІ області (в тому числі 100 тис. грн — для погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 01.01.2014).

V. Сприяння висвітленню регіональними засобами масової інформації пріоритетних напрямів державної політики та змісту впроваджуваних в Україні соціально-економічних реформ.

Сприяння широкому та об’єктивному висвітленню регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики та змісту впроваджуваних в Україні реформ є одним із головних у сфері інформаційної діяльності облдержадміністрації. Робота щодо інформаційного супроводу зазначених тем постійно вдосконалюється. Поширення інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

Окрім того, сторінки обласної державної адміністрації наявні у соціальній мережі «Facebook» та відеосервісі «Youtube» (адмініструються Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю). Там оприлюднюється інформація про діяльність голови облдержадміністрації, його заступників, роботу структурних підрозділів, повідомляється про найважливіші питання громадсько-політичного життя області, розміщуються фото- та відеоматеріали, інфографіка.

З ініціативи голови облдержадміністрації В. О. Івашка у І кварталі 2014 року запроваджено нову форму співпраці зі ЗМІ — проведення щотижневих брифінгів заступників голови облдержадміністрації, керівників структурних підрозділів, відділів апарату ОДА, установ та організацій області із запропонованих представниками ЗМІ та громадськості тем. Протягом звітного періоду проведено 4 таких брифінги, на які виносилися питання часткової мобілізації, ситуації на українсько-російському кордоні, залучення інвестицій в область, готовності до весняно-польових робіт та ін.

З метою поліпшення інформування населення про діяльність органів виконавчої влади, висвітлення актуальних питань державної політики у І кварталі 2014 року було проведено 5 засідань прес-клубу «Ділове слово», присвячених, зокрема, підготовці до відзначення в області 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, профілактиці та лікуванню онкологічних захворювань, проведенню зовнішнього незалежного оцінювання тощо.

З метою привернення уваги редакцій ЗМІ області комунальної форми власності до важливих суспільно значимих тем економічного, соціального, гуманітарного характеру протягом звітного періоду їм було надіслано відповідний лист-рекомендацію, що стосувався 5 тем, у т. ч. проведення в Україні Року Тараса Шевченка, Року учасників бойових дій на території інших держав, здійснення заходів щодо запобігання та протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом тощо.

Інформація про результати роботи центральних та місцевих органів виконавчої влади регулярно оприлюднюється друкованими ЗМІ області, де створені відповідні рубрики («Офіційно», «Брифінг», «Суспільство», «Діяльність влади», «Пріоритети», «В облдержадміністрації» та ін.).

VI. Доступ до публічної інформації.

Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» на офіційному веб-сайті облдержадміністрації функціонує розділ «Доступ до публічної інформації». У ньому міститься роз’яснення окремих положень зазначеного Закону, порядку доступу громадян до публічної інформації, що знаходиться у володінні Чернігівської облдержадміністрації, наводиться перелік відомостей, що становлять службову інформацію, надаються зразки оформлення письмових інформаційних запитів, функціонує електронна форма подання запиту на отримання публічної інформації, розміщуються проекти рішень обласної ради, звіти про стан розгляду запитів на публічну інформацію в облдержадміністрації тощо.

VII. Забезпечення інформаційного супроводу процесів європейської інтеграції України.

В області проводиться робота, спрямована на поліпшення інформування громадськості про взаємовідносини України та Європейського Союзу, процес європейської інтеграції України.

На офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації в розділі «Гуманітарна сфера» функціонує рубрика «Європейська інтеграція», яка містить підрубрики: «Зона вільної торгівлі з ЄС», «Співпраця з Радою Європи», «День Європи».

Зазначені сторінки містять інформацію про структури, цілі та цінності ЄС, інформаційні повідомлення про політику ЄС, звіти про виконання в області Плану дій Ради Європи для України на 2011–2014 роки.

VIII. Пропозиції щодо подальшого розвитку інформаційної та видавничої сфер.

• Доцільно завершити впровадження проекту реформування комунальних засобів масової інформації.

• На державному рівні слід вирішити проблему скорочення мережі проводового радіомовлення.

• У Державному, місцевих бюджетах слід передбачити кошти на видатки райдержадміністраціям, облдержадміністраціям для оплати висвітлення їх діяльності у ЗМІ згідно з підписаними угодами.


08.02.2014

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР ЧЕРНІГІВЩИНИ

(станом на 1 січня 2014 року)

I. Загальна оцінка ситуації в інформаційному просторі.

В інформаційному просторі Чернігівської області створені належні умови для вільної та безперешкодної діяльності суб’єктів інформаційних відносин, максимального задоволення інформаційних потреб населення області та захисту його конституційних прав на інформацію. Наявна конструктивна співпраця між владою, засобами масової інформації та громадськістю, забезпечується відкритість у діяльності органів влади.

II. Телебачення і радіомовлення.

1. Телебачення.

1.1. Кількість та структура телеорганізацій:

В області здійснюють мовлення 18 місцевих телеорганізацій.

За формою власності:

– державні — 2;

– комунальні — 3;

– приватні — 13.

За способом розповсюдження сигналу:

– телемовники (ефірне телебачення) — 6;

– провайдери програмної послуги (кабельне телебачення) — 11 (з них 2 мають канал власного мовлення у кабельних мережах);

– провайдери програмної послуги (IPTV) — 1;

За сферою розповсюдження:

– обласні — 2;

– міські — 14;

– міськрайонні — 2.

1.2. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних телекомпаній.

Найбільшу площу охоплення телесигналом серед місцевих телекомпаній мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та КП «Телерадіоагентство „Новий Чернігів“» — 84 %.

2. Радіомовлення.

2.1. Кількість та структура радіоорганізацій.

Ефірне радіомовлення в області здійснюють 6 місцевих радіоорганізацій.

З них за формою власності:

– комунальні — 3;

– приватні — 3;

Окрім того, в окремих містах FM-радіомовлення здійснюють ДО «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“» та Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія.

Ліцензії на проводове радіомовлення на Чернігівщині мають 12 місцевих комунальних радіоорганізацій, з них фактично здійснюють мовлення — 5. Радіомовлення у проводових мережах також здійснює Чернігівська ОДТРК.

Крім цього, в області здійснюють мовлення 29 телерадіоорганізацій загальнонаціонального мовлення:

а) телеорганізації – 14;

б) радіоорганізації – 15.

Також транслюється 32 телеканали в цифровому форматі.

2.2. Стан, проблеми та перспективи мережі проводового мовлення.

В області спостерігається стійка тенденція до скорочення мережі проводового радіомовлення. Зруйновані лінії проводового радіомовлення майже не поновлюються.

У зв’язку з цим, перспективним шляхом відновлення місцевого радіомовлення виглядає перехід до ефірних трансляцій. Зокрема, у FM-діапазоні мовлять ДО «Новгород-Сіверська регіональна державна телерадіокомпанія „Сіверська“», Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія, Варвинське, Козелецьке, Коропське районні радіомовлення.

Триває прорахунок FM-частот для Борзнянського та Сосницького районних радіомовлень. Заявку на прорахунок частот також подало КП «Радіо Ічнянщини» (Ічнянський район), передачі якого тим часом транслюються в ефірі обласного радіо.

2.3. Відсоток населення і території, що охоплені програмами відповідних радіокомпаній.

Найбільший обсяг покриття території мають Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія та Національна радіокомпанія України (УР 1), радіосигнал яких охоплює 85 % території області. Ефірні мовники не мають загальнообласної мережі трансляції сигналу і здійснюють мовлення переважно в рамках окремих міст та районів.

3. Співпраця з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення щодо ліцензування каналів мовлення.

Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю налагоджено співпрацю з представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Чернігівській області з питань оновлення інформації щодо діяльності телерадіокомпаній регіону.

4. Дотримання законодавства про рекламу та вживання мов в інформаційній діяльності телерадіоорганізацій.

Телерадіоорганізації Чернігівської області розповсюджують переважно україномовні програми. Також усі місцеві ТРК ведуть власне мовлення державною мовою. Практично всі мовники дотримуються визначених законодавством вимог щодо порядку розповсюдження реклами. Представником Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення регулярно здійснюються моніторинги програмного наповнення телерадіоорганізацій області.

5. Перспективи впровадження цифрового мовлення.

Покриття Чернігівської області сигналом цифрового телебачення мультиплексів МХ-1, МХ-2, МХ-3 та МХ-5 здійснюється передавачами, розміщеними у містах Чернігів, Бахмач, Прилуки, Ніжин, Бобровиця, Шостка та смт Холми.

Загалом на даний час на Чернігівщині у цифровому форматі транслюється 32 телеканали.

Крім загальнонаціональних мовників відповідні ліцензії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення мають також місцеві мовники: Чернігівська обласна державна телерадіокомпанія (м. Чернігів), ДО «Новгород-Сіверська РДТРК „Сіверська“» (м. Новгород-Сіверський), КП ТК «Прилуки» Прилуцької міської ради (м. Прилуки).

Рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення від 16.10.2013 № 1974 ліцензію на цифрове ефірне мовлення у мультиплексі МХ-5 у м. Ніжин державного комунального підприємства «Телерадіокомпанія „Ніжинське телебачення“» було анульовано на підставі власної заяви підприємства.

6. Проблемні питання, що потребують нагального вирішення.

• Завершення будівництва телевізійної вежі у м. Ніжин та будівництво телевежі у м. Любеч Ріпкинського району, що дасть можливість розширити покриття області національним і місцевим телерадіомовленням і, зокрема, забезпечити покриття прикордонних з Республікою Білорусь та Російською Федерацією районів, де зараз відсутній впевнений прийом національного теле- та радіосигналу.

• Створення сітки FM-радіомовлення для обласної телерадіокомпанії.

• Забезпечення мовлення міських та районних комунальних радіо у FM діапазоні.

III. Видавнича справа та преса.

1. Книговидання та книгорозповсюдження.

1.1. Кількість та основні відомості про суб’єктів видавничої справи, що внесені до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції.

До Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції внесено 53 суб’єкти видавничої справи Чернігівської області. Переважну їх більшість — 45 одиниць — було внесено до Держреєстру Державним комітетом телебачення та радіомовлення України.

Суб’єкти видавничої справи області за видами діяльності:

– видавці — 8;

– виготівники — 6;

– розповсюджувачі — 4;

– поєднують кілька видів діяльності — 35.

За формою участі у цивільних правовідносинах:

– юридичні особи — 37;

– фізичні особи — 16.

Серед видавничих підприємств вирізняються ті, що випускають книжкову продукцію (навчальні посібники, науково-методичну, краєзнавчу та художню літературу): ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», видавництва вищих навчальних закладів області, низка приватних підприємців.

1.2. Випуск книжкової продукції за назвами та тиражами, у тому числі українською мовою.

Стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності є одним з пріоритетів обласної програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки. На видавництво суспільно значимих книг місцевих авторів на 2013 рік в рамках даної програми заплановано 290 тис. грн. Протягом поточного року виділено фінансування на загальну суму 290 тис. грн, з них фактично профінансовано друк 11 назв книг на загальну суму 85 тис. грн, у тому числі 5 назв на суму 50 тис. грн — в рахунок погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 1 січня 2013 року внаслідок затримки платежів Головним управлінням Державної казначейської служби України у Чернігівській області у 2012 році; фінансування 8 назв книг на загальну суму 205 тис. грн. не проведено ГУ ДКСУ в Чернігівській області. Станом на 30 грудня 2013 року фактично випущено 8 назв, ще 3 перебувають у процесі друку.

Протягом ІV кварталу ц. р. до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації надійшло 28 обов’язкових примірників книжкової продукції, випущеної в області у 2013 році. З них 20 книг — українською мовою, 7 — російською, 1 — англійською. Їх загальний тираж становить 9,075 тис. примірників.

Загалом протягом 2013 року отримано 71 обов’язковий примірник книжкової продукції (58 — українською мовою, 12 — російською, 1 — англійською) загальним тиражем 23,015 тис. примірників.

Згідно з останніми даними Книжкової палати України загалом у Чернігівській області за 9 місяців 2013 року було видано 223 одиниці книжкової продукції загальним тиражем 59,7 тис. примірників.

1.3. Випуск книжкової продукції за видами.

Суб’єкти видавничої діяльності області забезпечують вихід у світ широкого кола книжкової продукції. За цільовим призначенням переважають наукові, навчальні, літературно-художні видання.

Серед обов’язкових примірників книжкової продукції, виданої в області у 2013 році, що надійшли до Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, розподіл за цільовим призначенням такий:

– наукові — 36 видань;

– навчальні — 21 видання;

– літературно-художні — 10 видань;

– науково-практичне — 1 видання;

– науково-популярне — 1 видання;

– інформаційне — 1 видання;

– краєзнавче — 1 видання;

1.4. Стан, проблеми та перспективи розвитку підприємств книгорозповсюдження.

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 25.06.2008 № 902-р «Про вимоги щодо функціонування об’єктів роздрібної торгівлі книжковою продукцією» регулярно аналізується наявний стан книготорговельної мережі.

Станом на 30 грудня 2013 року в області фактично діють 222 об’єкти роздрібної торгівлі книжковою продукцією, серед них — 29 книжкових магазинів та 193 інші об’єкти. При цьому книготорговельна мережа повністю відсутня лише у Чернігівському районі області (у зв’язку з близькістю до обласного центру та можливістю для мешканців району користуватися послугами книготорговельних підприємств м. Чернігова).

Частково проблема забезпечення книжковою продукцією населення області (зокрема, в сільській місцевості) вирішується шляхом торгівлі нею в окремих відділеннях УДППЗ «Укрпошта». Майже 300 відділень поштового зв’язку реалізовують понад 120 найменувань дитячих книжок видавництва «Ранок», при цьому постійно проводиться робота щодо розширення асортименту та збільшення кількості точок реалізації.

1.5. Виставкова діяльність.

У IV кварталі 2013 року Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації була запланована участь у IV Міжнародній виставці «Книжкові контракти», котру було скасовано через неспроможність ДП «Національний центр ділового та культурного співробітництва „Український дім“» надати приміщення для її проведення (лист Держкомтелерадіо України від 12.12.2013 № 7155/31/4).

Загалом протягом року книги Чернігівської області були представлені на щорічній книжковій виставці-ярмарку до Дня знань у м. Київ (29 серпня – 1 вересня). На загальному стенді були експоновані як книги, видані протягом останніх років за кошти обласного бюджету в рамках програм підтримки книговидавничої діяльності, так і власна продукція провідних видавництв області.

В рамках XIII Фестивалю журналістів регіональних ЗМІ «Золотий передзвін Придесення» 6 червня було проведено виставку «Книги Чернігівщини», де представлено зразки книжкової продукції, виданої впродовж останніх років у рамках обласної програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини.

З метою стимулювання виставкової діяльності, подальшої популяризації книжкової продукції, підвищення рівня читацької активності Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації розроблено проект нової редакції обласної Програми підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2102–2015 роки, яким передбачено проведення у м. Чернігів щорічної обласної книжкової виставки-ярмарку.

2. Стан, проблеми та перспективи розвитку поліграфічних підприємств.

Одним із провідних поліграфічних підприємств регіону є ПАТ «Поліграфічно-видавничий комплекс „Десна“». Сучасне поліграфічне обладнання встановлено на ТОВ «Видавництво „Аспект-Поліграф“», ТОВ «Видавництво „Десна Поліграф“», КП «Прилуцька міська друкарня» Чернігівської обласної ради. Виготовлення книжкової продукції також здійснює КП Ніжинської районної ради «Ніжинська районна друкарня».

Разом з тим, більшість поліграфічних підприємств області переважно спеціалізуються на випуску газетної та рекламної продукції.

Особливо актуальним залишається питання технічного переоснащення районних друкарень комунальної форми власності, які на сьогодні неспроможні конкурувати з приватними поліграфічними підприємствами.

3. Періодичні друковані засоби масової інформації.

3.1. Кількість та структура друкованих ЗМІ.

Станом на 30 грудня 2013 року на Чернігівщині зареєстровано 308 місцевих періодичних друкованих видань. Окрім того, у Чернігові розміщено редакції 12 друкованих ЗМІ загальнодержавної форми розповсюдження («Сіверщина», «Сіверянський літопис», «Гарт» (російськомовна версія), «Вісник Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т. Г. Шевченка», «Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія „Технічні науки“», «Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія „Економічні науки“», «Наукові записки. Серія: Психолого-педагогічні науки (Ніжинський державний університет ім. Миколи Гоголя)», «Наукові записки. Філологічні науки», «Сіверські прайси», «Література та культура Полісся», «Проблеми соціальної роботи: філософія, психологія, соціологія», «Соціальне право України»).

На даний час в області регулярно виходить у світ 79 місцевих періодичних друкованих видань загальним разовим тиражем близько 830 тис. примірників.

З них за сферою розповсюдження:

– в межах області — 42 видання;

– в межах районів — 28 видань;

– в межах міст — 9 видань.

За видами видань:

– 69 газет;

– 8 журналів;

– 2 збірники.

За тематичним спрямуванням:

– громадсько-, загальнополітичні — 37 видань;

– інформаційні, інформаційно-рекламні — 21 видання;

– рекламні та рекламно-інформаційні — 8 видань;

– релігійні — 5 видань;

– науково-популярні — 4 видання;

– для дозвілля — 1 видання;

– соціальне — 1 видання;

– з питань мистецтва — 1 видання;

– літературне — 1 видання.

За мовою видань:

– українською мовою — 41 видання;

– українською та російською мовами — 32 видання;

– російською мовою — 2 видання;

– українською, російською, англійською мовами — 3 видання;

– українською, російською, англійською та німецькою мовами — 1 видання.

Засновники друкованих ЗМІ:

– органи виконавчої влади, місцевого самоврядування — 28 видань (включно з виданнями, де вони є співзасновниками);

– фізичні особи — 18 видань;

– комерційні структури — 13 видань;

– навчальні заклади — 6 видань;

– релігійні організації — 5 видань;

– громадські об’єднання — 4 видання;

– політичні партії — 3 видання;

– трудові колективи — 1 видання;

– інші — 1 видання.

3.2. Передплата та розповсюдження періодичних друкованих видань.

Розповсюдження друкованих видань у роздріб здійснюється через ДППЗ «Укрпошта» та КП «Преса», мережу кіосків ТОВ «Чернігівмедіасервіс». Значна частина накладу, особливо комунальних газет, розповсюджується шляхом передплати.

3.3. Стан, проблеми та перспективи реформування комунальних друкованих видань.

Напрями та способи здійснення реформування друкованих ЗМІ, співзасновниками яких є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, регулярно обговорюються під час зустрічей редакторів з керівництвом облдержадміністрації, «круглих столів». У цілому більшість редакторів комунальних ЗМІ висловлюється на підтримку роздержавлення.

IV. Вжиті заходи, спрямовані на розвиток та вдосконалення місцевої інформаційної інфраструктури.

З метою поліпшення можливостей для безумовного забезпечення реалізації на території області державної інформаційної політики, підтримки розвитку друкованих і електронних ЗМІ, стимулювання книговидавничої та виставкової діяльності, піднесення престижності та суспільної значимості праці журналістів, письменників, задоволення потреб споживачів інформації з особливими потребами діє обласна Програма підтримки розвитку інформаційно-видавничої сфери Чернігівщини на 2012–2015 роки, затверджена 23 грудня 2011 року на засіданні 6 ї сесії Чернігівської обласної ради 6 го скликання.

На 2013 рік в рамках згаданої програми в обласному бюджеті було заплановано 700 тис. грн для надання фінансової підтримки друкованим ЗМІ. Протягом року фактично надано і проплачено 446,888 тис. грн, у тому числі газетам «Деснянська правда» — 373,9 тис. грн, «Живи з надією» — 27,0 тис. грн, журналам «Сіверянський літопис» — 30 тис. грн, «Літературний Чернігів» — 18,988 тис. грн.

З метою задоволення потреб споживачів інформації з особливими потребами здійснюється сурдопереклад інформаційних передач Чернігівської ОДТРК. На 2013 рік на оплату послуг із сурдоперекладу заплановано 39 тис. грн.; надано протягом року — 22,68 тис. грн.

З метою налагодження більш активного спілкування органів державної влади та місцевого самоврядування з населенням області, його оперативного інформування про події соціально-економічного і суспільно-політичного життя, діяльність обласної державної адміністрації, її структурних підрозділів, обласної ради діє обласна Програма висвітлення діяльності обласної державної адміністрації та обласної ради засобами телерадіомовлення в Чернігівській області, затверджена рішенням 2-ї сесії Чернігівської обласної ради 6-го скликання 30 грудня 2010 року.

В рамках цієї програми протягом поточного року було фактично профінансовано Новгород-Сіверську РДТРК «Сіверська» на суму 10 тис. грн та Чернігівську ОДТРК — на суму 90 тис. грн (з них 31,7 тис. грн — в рахунок погашення кредиторської заборгованості, що виникла станом на 1 січня 2013 року внаслідок затримки платежів Головним управлінням Державної казначейської служби України у Чернігівській області у 2012 році).

V. Сприяння висвітленню регіональними засобами масової інформації пріоритетних напрямів державної політики та змісту впроваджуваних в Україні соціально-економічних реформ.

Широке та об’єктивне висвітлення регіональними ЗМІ пріоритетних напрямів державної політики та змісту впроваджуваних в Україні соціально-економічних реформ є одним з пріоритетів роботи. Робота щодо інформаційного супроводу зазначених тем постійно вдосконалюється. Поширення інформації здійснюється як шляхом роботи з традиційними ЗМІ через проведення прес-конференцій, брифінгів, прямих ефірів на телебаченні та радіо тощо, так і шляхом публікації на офіційному веб-сайті облдержадміністрації.

У IV кварталі 2013 року було запущено сторінку обласної державної адміністрації у соціальній мережі Facebook, де оприлюднюється інформація про діяльність голови облдержадміністрації, його заступників, роботу структурних підрозділів, розміщуються фото- та відеоматеріали, інфографіка.

У звітному періоді було проведено 3 прес-конференції голови обласної державної адміністрації В. М. Хоменка та 5 брифінгів його заступників, на яких порушувалися питання реалізації в області соціальних ініціатив Президента України та його доручень щодо забезпечення соціально-економічного розвитку регіону та підвищення рівня зайнятості населення, розвитку сільських територій, аграрного бізнесу, виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Загалом протягом 2013 року було проведено 15 прес-конференцій голови облдержадміністрації, 32 брифінги його заступників.

З метою поліпшення інформування населення про пріоритетні напрями державної політики, процес впровадження соціально-економічних реформ, діяльність органів виконавчої влади регулярно проводяться засідання прес-клубу «Ділове слово» за участю керівників департаментів, управлінь ОДА, інших установ.

Згідно з планом, затвердженим в. о. заступника голови облдержадміністрації Ю. В. Музикою, у 2013 році було передбачено проведення 27 засідань прес-клубу. Фактично протягом року було проведено 33 засідання, у т. ч. у ІV кварталі — 8, присвячених, зокрема, реалізації в області ініціатив Президента України щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш уразливих верств населення, заходам щодо профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом, проведенню акції «Засвіти свічку!» до 80-х роковин Голодомору 1932–1933 років в Україні тощо. Здійснюється робота щодо налагодження інтерактивної участі мешканців області у засіданнях прес-клубу через сторінку у мережі Facebook.

З метою привернення уваги редакцій ЗМІ області комунальної форми власності до важливих суспільно-значимих тем економічного, соціального, гуманітарного характеру протягом 2013 року їм було надіслано 14 рекомендаційних листів, що стосувалися 80 тем, у т. ч. висвітлення заходів з підготовки та відзначення 22-ї річниці незалежності України; Дня партизанської слави; матеріалів, спрямованих на формування толерантного ставлення до біженців та осіб, які потребують додаткового захисту; заходів, пов’язаних із запобіганням злочинності та реформуванням правоохоронних органів; мети і основних положень законопроектів, внесених на розгляд Верховної Ради України Президентом України та Кабінетом Міністрів України; пропаганди здорового способу життя; реалізації Плану заходів з імплементації Конвенції ЮНЕСКО про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження на 2013–2014 роки та ін.

VI. Доступ до публічної інформації.

Згідно із Законом України «Про доступ до публічної інформації» на офіційному веб-сайті облдержадміністрації функціонує розділ «Доступ до публічної інформації». У ньому міститься роз’яснення окремих положень зазначеного Закону, порядку доступу громадян до публічної інформації, що знаходиться у володінні Чернігівської облдержадміністрації, наводиться перелік відомостей, що становлять службову інформацію, надаються зразки оформлення письмових інформаційних запитів, функціонує електронна форма подання запиту на отримання публічної інформації, розміщуються проекти рішень обласної ради, звіти про стан розгляду запитів на публічну інформацію в облдержадміністрації тощо.

VII. Забезпечення інформаційного супроводу процесів європейської інтеграції України.

Спільно з місцевими ЗМІ проводиться роботу, спрямовану на поліпшення інформування громадськості про взаємовідносини України та Європейського Союзу, процес європейської інтеграції України.

На офіційному веб-сайті Чернігівської обласної державної адміністрації в розділі «Гуманітарна сфера» функціонує рубрика «Європейська інтеграція», яка містить підрубрики: «Зона вільної торгівлі з ЄС», «Співпраця з Радою Європи», «День Європи».

Зазначені сторінки містять інформацію про структури, цілі та цінності ЄС, інформаційні повідомлення про політику ЄС, звіти про виконання в області Плану дій Ради Європи для України на 2011–2014 роки.

Протягом ІV кварталу 2013 року у комунальних друкованих ЗМІ області було оприлюднено понад 50 матеріалів, у яких йшлося загалом про підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, подальші перспективи у цьому напрямку, можливі переваги та ризики приєднання до зони вільної торгівлі з ЄС.

VIII. Пропозиції щодо подальшого розвитку інформаційної та видавничої сфер.

• Доцільно завершити впровадження проекту реформування комунальних засобів масової інформації.

• На державному рівні слід вирішити проблему скорочення мережі проводового радіомовлення.

• У Державному, місцевих бюджетах слід передбачити кошти на видатки райдержадміністраціям, облдержадміністраціям для оплати висвітлення їх діяльності у ЗМІ згідно з підписаними угодами.

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода