back

Ціни на ліки мають бути контрольованими

26-03-2015 16:01

Саме це було головною тезою під час чергових експертних зустрічей, ініційованих КМУ. Онлайн обговорення, за участю заступника Міністра охорони здоров’я Ігоря Перегінця та експертів у цій галузі, відбулося 26 березня.

П’ять областей України висловили думки щодо доступності лікарських засобів. Від Чернігівщини свої пропозиції запропонували представники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, Державної служби з лікарських засобів в області, КП «Ліки України» та громадськість.

Фахіці розглянули законодавчу базу, що регулює ціноутворення у фармацевтицній галузі та обговорили роботу системи доступності ліків. Серед пропозицій: впровадження обов’язкового медичного страхування та заборона реклами лікарських засобів на радіо та телебаченні.

Експерти вважають, що промоція медичних препаратів має відбуватися лише у спеціалізованих виданнях. Це дозволить не лише значно заощадити, а й вберегти українців від самолікування.

Нагальним є і потреба перегляду системи оподаткування лікарських засобів та процедури відпуску за рецептами. Предстаники областей вважають, що контроль за цінами в аптеках має здійснюватися не лише загальнодержавними органами, а й на місцях. Для цього необхідно надати їм певні повноваження.

У підсумку заступник Міністра закликав регіони консолідувати кращі практики та налагоди співпрацю. Це допоможе ефективніше просувати дієві проекти.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода