back

Корюківка зустрічала гостей з сусідньої Білорусі

24-03-2015 17:04

23 березня в Корюківці відбулась зустріч братніх народів України та Білорусі в рамках ХХІХ Міжнародної соціально – творчої програми «Чорнобильський шлях – дорога життя».

Цей проект, організований Департаментом по ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь, Центральним комітетом «Білоруський Республіканський Союз молоді», проходить протягом 28 років у районах, що постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС.

У цьому році така акція відбувається в рамках Року молоді під гаслом «В ім’я миру на Землі» і присвячена 70-річчю Великої Перемоги.

Хлібом-сіллю та квітами розпочалась святкова зустріч, яка пройшла в теплій, дружній атмосфері. З великим захопленням вже відомих на Корюківщині білоруських артистів вітали глядачі в районному будинку культури.

Слова подяки за підтримку та співпрацю висловив гостям голова районної державної адміністрації Віктор Чернуха. «Ми завжди раді бачити шановних гостей на нашій землі. Та робота, яку робите Ви, ще більше згуртовує наші народи, зміцнює дружні відносини між братніми державами», — зазначив очільник району, звертаючись до керівника акції Катерини Далідович.

До слів подяки приєдналась начальник відділу культури і туризму Корюківської районної державної адміністрації Юлія Сита. Вона подякувала організаторам проекту за можливість долучитись до культури сусідньої держави як на Корюківщині, так і в самій Білорусі, адже в цьому році творчі дитячі колективи з Корюківки побували в Мінську в рамках благодійної програми «Різдвяна ялинка — наші діти». «Це значний досвід для наших талановитих дітей, адже не кожен має змогу виступити в Мінському Свято-Духовному кафедральному соборі та державному цирку», — відмітила начальник відділу культури і туризму РДА.

Концерт почався творчим номером з закликом до миру і злагоди на землі, у виконанні зразкового вокального ансамблю «Ритм» і танцювального колективу районного будинку культури. Саме учасники цих колективів і були на Різдвяні свята в столиці Білорусі.

Сподобався гостям ансамбль скрипалів «Віоліночки» Корюківської школи мистецтв ім.О.С.Корнієвського, який виконав композицію «Коломийки».

Керівник акції Катерина Далідович зазначила, що на Корюківщині — дуже талановиті діти, і співпраця в напрямку підтримки талановитої молоді повинна бути завжди, адже саме діти — майбутнє нації. Катерина Іванівна додала, що зі свого боку зробить усе можливе, щоб наступного року в благодійній різдвяній програмі зазвучали скрипки корюківських талантів.

Вона також подякувала за теплий прийом та щирі слова районній владі та генеральному директору ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП» Віктору Мураю за матеріальну підтримку в проведенні зустрічі.

Далі концерт продовжився виступами творчих колективів Білорусі. Гарний настрій дарували глядачам учасниці молодіжної Арт-групи «Бай Сіті», ансамбль козацької пісні «Гуляй, козак», баяніст Павло Шайтанов, Анастасія Купріянова — лауреат міжнародних конкурсів та фестивалів, вокаліст Олексій Козючиць.

Оваціями залу та вдячними словами завершився черговий дружній візит білорусів до Корюківки.



Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
Корюківської РДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода