back

23-01-2015 14:49

19.12.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 грудня 2014 року № 704 «Про тарифи на платні послуги з проведення профілактичних психіатриних медичних оглядів, передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 18 грудня 2014 року за № 36/990.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 грудня 2014 року № 704 «Про тарифи на платні послуги з проведення профілактичних психіатриних медичних оглядів, передрейсових та післярейсових медичних оглядів водіїв, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 18 грудня 2014 року за № 36/990, підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями), від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (зі змінами і доповненнями) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за № 14/599 (зі змінами і доповненнями).

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами.

Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить від 30% до 60%.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обстеження за економічно обґрунтованими тарифами фізичним та юридичним особам, а також:

- використання повноважень обласної державної адміністрації щодо недопущення необґрунтованого зростання вартості медичних послуг;

- залучення альтернативних та дозволених законодавством джерел фінансування лікувального закладу.

В умовах конкуренції з недержавним сектором охорони здоров'я, державні лікувально-профілактичні заклади мають використовувати найновітніші світові досягнення медичної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Крім того є необхідність своєчасного проведення підвищення кваліфікації персоналу, поліпшення необхідного рівня матеріально-технічного забезпечення та інших показників, які гарантують надання якісної допомоги населенню м. Чернігова та усім бажаючим отримати послуги. Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є платні медичні послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 18 грудня 2014 року по 19 грудня 2014 року

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті в рубриці - «Регуляторна діяльність» на сторінці – «Проекти регуляторних актів» (http://cg.gov.ua/index.php?id=2023&tp=1&pg=single_page.php). В ході обговорення пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання та громадян не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних медичних послуг;

- збільшення кількості осіб, бажаючих отримати медичні послуги;

- надходження до бюджетів всіх рівнів.

Прийняття цього регуляторного акта дозволить закладу залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати лікарню сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичні послуги, впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування, збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне функціонування та достатнє фінансування лікарні для забезпечення населення якісними медичними послугами за економічно обґрунтованими тарифами.

Кількісні показники результативності акта також є:

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта. Дія регуляторного акта поширюється на Ніжинську центральну районну лікарню, фізичних осіб, суб’єктів господарювання незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, які є користувачами зазначених медичних послуг.

Надходження до державного та місцевого бюджетів, кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюватиметься дія акта наведені в таблиці 3:

Таблиця 3

Показник

Надходження до місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість осіб, на які поширюється дія акта

Кількість суб’єктів господарювання на які поширюється дія акта  поширюється дія акта поширюється дія акта

Одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

суб’єктів

Базове   значення  
(визначається   при базовому відстеженні результативності)

-

-

-

-

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

24,0

1,0

4750

4

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)                                 

31,2

1,3

6175

6

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Ніжинську районну адміністрацію.

Крім того з змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформацій державних органів, на які покладено контролюючі функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись не пізніше двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІV квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІV квартал 2019 року та кожні наступні 3 роки).


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

12.12.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 07 грудня 2009 року №413 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Бобровицька центральна районна лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 18 грудня 2009 року за № 65/794.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 08 грудня 2014 року по 12 грудня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 07 грудня 2009 року №413 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Бобровицька центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 18 грудня 2009 року за № 65/794, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з грудня 2011 по квітень 2013 року було надано платних послуг з проведення платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 67,9 тис.грн. З 01 квітня 2013 року роботу зубопротезної лабораторії призупинено у зв’язку з відсутністю відповідних спеціалістів, зокрема зубних техніків. У вересні 2014 року для виконання ортопедичних робіт зубопротезну лабораторію реорганізовано в зубопротезний кабінет. Протягом вересня-грудня 2014 року за надання ортопедичних стоматологічних послуг отримано 4,7 тис. грн.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 5 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (зі змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з грудня 2011 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 28,4%, середнього персоналу на 25,1%, молодшого медичного персоналу на 23,4%.

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ в 2,2 рази, електроенергія в 1,7 рази.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 49,3 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 07 грудня 2009 року №413 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Бобровицька центральна районна лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 18 грудня 2009 року за № 65/794 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

12.12.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 листопада 2009 року №402 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною міською лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 грудня 2009 року за №63/792.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для суб’єктів підприємницької діяльності, а також для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 08 грудня 2014 року по 12 грудня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 26 листопада 2009 року №402 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною міською лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 грудня 2009 року за №63/792, яким встановлене наступне.

За період дії розпорядження з грудня 2011 року по грудень 2014 року було надано платних послуг з проведення медичних оглядів на загальну суму 419,3 тис.грн. Середньорічна кількість осіб, на яких поширюється дія регуляторного акту –10450 (базовий показник 27000).

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (зі змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з грудня 2011 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг :

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 29,1%, середнього персоналу на 25,3%, молодшого медичного персоналу на 23,7%.

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ на 42,8%, електроенергія на 40,8%, водопостачання та водовідведення на 29,6%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 31,6%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 листопада 2009 року №402 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною міською лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 грудня 2009 року за №63/792 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

12.12.2014

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 листопада 2009 року №401 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Козелецькою центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 грудня 2009 року за № 62/791.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 08 грудня 2014 року по 12 грудня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 26 листопада 2009 року №401 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Козелецькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 грудня 2009 року за № 62/791, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з грудня 2011 року по грудень 2014 року було надано платних послуг з проведення платних ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 652,6 тис. грн. Середньорічна кількість осіб, на яких поширюється дія регуляторного акту – 266 (базовий показник -500)

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (зі змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з грудня 2011 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 29,1%, середнього персоналу на 25,3%, молодшого медичного персоналу на 23,7%.

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: природний газ в 1,4 рази, електроенергія в 1,4 рази.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 36,9 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 листопада 2009 року №401 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Козелецькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 грудня 2009 року за № 62/791 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

12.12.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 16 листопада 2009 року №387 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Варвинська центральна районна лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 08 грудня 2009 року за № 61/790.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для суб’єктів підприємницької діяльності, а також для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 08 грудня 2014 року по 12 грудня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 16 листопада 2009 року №387 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Варвинська центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 08 грудня 2009 року за № 61/790, яким встановлене наступне.

За період дії розпорядження з грудня 2011 року по грудень 2014 року було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, профілактичних медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичні огляди для отримання посвідчення водія транспортних засобів, профілактичних психіатричних медичних оглядів, профілактичних медичних оглядів окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 706,5 тис. грн. Середньорічна кількість осіб, на яких поширюється дія регуляторного акта – 4092 (базовий показник – 12000).

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 15 жовтня 2005 року №308/519 (зі змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з грудня 2011 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 29,1%, середнього персоналу на 25,3%, молодшого медичного персоналу на 23,7%.

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: електроенергії на 41,5%, природного газу – на 47,8%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 32,6%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 16 листопада 2009 року №387 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально-профілактичним закладом «Варвинська центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 08 грудня 2009 року за № 61/790 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

26.11.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 листопада 2012 року № 405 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №1 Чернігівської міської ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 21 листопада 2012 року за № 22/919.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

З 24 листопада 2014 року по 26 листопада 2014 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 01 листопада 2012 року № 405 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №1 Чернігівської міської ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 21 листопада 2012 року за № 22/919, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з грудня 2012 року по листопад 2014 року лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій на загальну суму 603,45 тис. грн. Кількість осіб, на які поширювалась дія регуляторного акта - 9394.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2011 рік та середня заробітна плата за 2012 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період з грудня 2012 року по листопад 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів медичних працівників на 1,8%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: електроенергії на 39,2%, опалення та підігрів води на 50,7%, водопостачання на 4,5%, водовідведення на 11,4% тощо.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 23,5 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 01 листопада 2012 року № 405 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №1 Чернігівської міської ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 21 листопада 2012 року за № 22/919, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

14.11.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 21 листопада 2006 року № 417 «Про рентабельність на газ скраплений ВАТ „Чернігівгаз”, торговельну надбавку на вугілля ВАТ „Чернігівоблпаливо”», зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 01 грудня 2006 року № 37/622.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих обласній державній адміністрації повноважень щодо встановлення рентабельності на газ скраплений та торговельної надбавки на вугілля, а саме на виконання, постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами та доповненнями) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення» (зі змінами та доповненнями), зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України від 30 травня 2006 року за № 14/599, і спрямоване на реалізацію державної політики ціноутворення на паливно-енергетичному ринку, сприяння безперебійному забезпеченню населення соціально важливими видами палива, недопущення дестабілізації на паливно-енергетичному ринку області.

Строк виконання заходів з відстеження

04.11.2014 – 14.11.2014

Тип відстеження

Періодичне

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстеження результативності, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за 2011, 2012, 2013 та 9 місяців 2014 року. ПАТ «Чернігівгаз».

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Починаючи з 29 грудня 2006 року до кінця строку відстеження результативності акта в цінах скрапленого газу ПАТ «Чернігівгаз» врахована планова рентабельність на встановленому рівні 10 % власних витрат.

За період відстеження мала місце тенденція зменшення обсягів реалізації скрапленого газу для побутових потреб населення, як результат отримання збитку та зменшення надходжень до Державного та місцевого бюджетів.

З квітня 2013 року реалізацію скрапленого газу для потреб населення (у балонах) здійснює ТОВ «Харківрегіонгаз» на підставі договору-доручення з ПАТ «Чернігівгаз» за № 18/180/31 від 19.03.2013.

Обсяги реалізованого скрапленого газу для побутових потреб населення

 

2011 рік

2012 рік

2013 рік

9 місяців
2014 року

Обсяги реалізованого газу для побутових потреб населення, т

2299,9

2386,1

18417,0

950,70

Надходження до Державного та місцевого бюджетів

 

2011 рік

2012 рік

2013 рік

9 місяців
2014 року

Надходження до Державного бюджету, тис. грн

43395,2

66132,2

55015,2

36753,5

Надходження до місцевого бюджету, тис. грн

29720,5

39854,6

28319,5

13152,8

Оцінка результативності реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Дія даного регуляторного акта сприяє стабільності і безперебійності забезпечення населення області таким соціально-важливим видом палива, як скраплений газ; недопущенню інтеграції скрапленого газу з-за межі області з негативними наслідками для місцевого виробника.

Позитивна результативність акта полягає у подоланні збитковості реалізації скрапленого газу ПАТ «Чернігівгаз».

Періодичне відстеження результативності регуляторного акта в частині затвердження торговельної надбавки на вугілля, що відпускається населенню для побутових потреб ВАТ «Чернігівоблпаливо» не проводилось у зв’язку з тим, що ВАТ «Чернігівоблпаливо» з 28 грудня 2012 року припинило свою діяльність за судовим рішенням Господарського суду Чернігівської області від 25 грудня 2012 року № 5028/9/79б/39б/22б/1 «Про припинення юридичної особи у зв’язку з визнанням її банкрутом».


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

29.10.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06 жовтня 2014 року № 579 «Про тарифи на платні послуги, що надаються лікарнею № 4 Чернігівської міської ради».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06 жовтня 2014 року № 579 «Про тарифи на платні послуги, що надаються лікарнею № 4 Чернігівської міської ради» підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями), від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (зі змінами і доповненнями) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за № 14/599 (зі змінами і доповненнями).

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами. Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить від 30% до 60%.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обстеження за економічно обґрунтованими тарифами фізичним та юридичним особам, а також:

- використання повноважень обласної державної адміністрації щодо недопущення необґрунтованого зростання вартості медичних послуг;

- залучення альтернативних та дозволених законодавством джерел фінансування лікувального закладу.

В умовах конкуренції з недержавним сектором охорони здоров'я, державні лікувально-профілактичні заклади мають використовувати найновітніші світові досягнення медичної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Крім того є необхідність своєчасного проведення підвищення кваліфікації персоналу, поліпшення необхідного рівня матеріально-технічного забезпечення та інших показників, які гарантують надання якісної допомоги населенню м. Чернігова та усім бажаючим отримати послуги. Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є платні медичні послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 24 жовтня 2014 року по 29 жовтня 2014 року

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті в рубриці - «Регуляторна діяльність» на сторінці – «Проекти регуляторних актів» (http://cg.gov.ua/index.php?id=2023&tp=1&pg=single_page.php). В ході обговорення пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання та громадян не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних медичних послуг;

- збільшення кількості осіб, бажаючих отримати медичні послуги;

- надходження до бюджетів всіх рівнів.

Прийняття цього регуляторного акта дозволить закладу залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати лікарню № 4 Чернігівської міської ради сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичні послуги, впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування, збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне функціонування та достатнє фінансування лікарні для забезпечення населення якісними медичними послугами за економічно обґрунтованими тарифами.

Кількісні показники результативності акта також є:

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на лікарню № 4 Чернігівської міської ради та суб'єктів господарювання (на 2014 рік прогнозується 5 суб’єктів) і населення м. Чернігова (І квартал 2014 року - 47 чол., на 2014 рік прогнозується - 300 чол.), які є споживачами послуг цього закладу.

Надходження до державного та місцевого бюджетів, кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюватиметься дія акта наведені в таблиці 3:


Таблиця 3

Показник

Надходження до місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість задіяних осіб

Одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

24,5

0,9

15

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

27,0

1,1

15

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)

35,1

1,4

15


Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську міську раду.

Крім того з змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформацій державних органів, на які покладено контролюючі функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись не пізніше двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІV квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІV квартал 2019 року та кожні наступні 3 роки).


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

24.10.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 15 жовтня 2009 року № 347 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Городнянською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному Управлінні юстиції у Чернігівській області 29 жовтня 2009 року за № 56/785.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 20 жовтня 2014 року по 24 жовтня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації адміністрації від 15 жовтня 2009 року № 347 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Городнянською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному Управлінні юстиції у Чернігівській області 29 жовтня 2009 року за № 56/785, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з жовтня 2009 року по вересень 2014 року Прилуцькою центральною районною лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних медичних оглядів, наркологічних та психіатричних медичних оглядів, медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 344,7 тис. грн (2011 рік (вересень – жовтень) – 30,9 тис. грн, 2012 рік – 107,3 тис. грн, 2013 рік – 146,2 тис. грн, 2014 рік (січень – вересень ) - 60,3тис. грн). Середньорічна кількість осіб, на які поширювалась дія регуляторного акта - 8263 (базове значення – 10000 осіб).

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період з жовтня 2011 року по вересень 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів медичних працівників: лікарського персоналу на 29,1% , середнього медичного персоналу на 25,3%, молодшого медичного персоналу на 23,7%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: електроенергії на 25%, теплопостачання на 51%, водопостачання та водовідведення на 53%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 38 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації адміністрації від 15 жовтня 2009 року № 347 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Городнянською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному Управлінні юстиції у Чернігівській області 29 жовтня 2009 року за № 56/785, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

24.10.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 06 жовтня 2009 року № 338 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Прилуцькою центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 28 жовтня 2009 року № 55/784.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 20 жовтня 2014 року по 23 жовтня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 06 жовтня 2009 року № 338 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Прилуцькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 28 жовтня 2009 року № 55/784, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з жовтня 2009 року по вересень 2014 року Прилуцькою центральною районною лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних медичних оглядів, психіатричних медичних оглядів, медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 350,5 тис. грн (2011 рік (жовтень-грудень) – 30,9 тис.грн, 2012 рік - 102,6 тис.грн, 2013 рік - 134,2 тис.грн, 2014 (січень-вересень) - 82,8 тис.грн). Середньорічна кількість осіб, на які поширювалась дія регуляторного акта -2448 чоловік (базове значення – 10000 осіб).

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період з жовтня 2011 року по вересень 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів медичних працівників: лікарського персоналу на 29,1% , середнього медичного персоналу на 25,3%, молодшого медичного персоналу на 23,7%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: електроенергії на 60%, природного газу на 18%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 33 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 06 жовтня 2009 року № 338 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Прилуцькою центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 28 жовтня 2009 року № 55/784, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

08.10.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 вересня 2012 року № 336 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним закладом охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 04 жовтня 2012 року за №20/917.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 01 жовтня 2014 року по 08 жовтня 2014 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 вересня 2012 року № 336 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним закладом охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 04 жовтня 2012 року за №20/917, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з жовтня 2012 року по серпень 2014 року Менською центральною районною лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, наркологічних та психіатричних медичних оглядів та профілактичних медичних оглядів працівників окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення і може призвести до поширення інфекційних хвороб на загальну суму 671,7 тис. грн. Кількість осіб, на які поширювалась дія регуляторного акта -17300 чоловік (базове значення – 9100 осіб).

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2011 рік та середня заробітна плата за 2012 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії розпорядження зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів медичних працівників: лікарського персоналу на 3,6%, середнього медичного персоналу на 3,6 %, молодшого медичного персоналу на 7,5%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: електроенергії на 25 %, теплопостачання на 69,1%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 39 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 12 вересня 2012 року № 336 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним закладом охорони здоров’я «Менська центральна районна лікарня» Менської районної ради», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 04 жовтня 2012 року за №20/917, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

07.10.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 16 листопада 2011 року № 385 «Про встановлення нормативу рентабельності за надання в оренду торгових приміщень (площ), устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 07 грудня 2009 року за № 59/788.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Метою прийняття акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» зі змінами та доповненнями в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- недопущення довільного підвищення плати за оренду;

- забезпечення беззбиткової діяльності суб’єктів господарювання.

Строк виконання заходів з відстеження

29 вересня 2014 – 06 жовтня 2014.

Тип відстеження

Періодичне.

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні відстеження були використані дані аналізу рівня плати за послуги та фінансові результати роботи суб’єктів господарювання, які надають в оренду торговельні приміщення (площі), торговельно-технологічне та/або холодильне устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показниками результативності розпорядження є забезпечення балансу інтересів власників торговельних об’єктів, ринків та підприємців, які здійснюють свою діяльність в орендованих приміщеннях та на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Даним розпорядженням голови облдержадміністрації встановлюється норматив рентабельності у розмірі не вище 20 відсотків за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

По даним проведеного відстеження рівня плати за послуги суб’єктів господарювання, які надають в оренду торговельні приміщення (площі), торговельно-технологічне та/або холодильне устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів по області завищення нормативу рентабельності за надання в оренду торгових приміщень (площ), торговельно-технологічного та/або холодильного устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів не виявлено.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 16 листопада 2011 року № 385 «Про встановлення нормативу рентабельності за надання в оренду торгових приміщень (площ), устаткування у торговельних об’єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 07 грудня 2009 року за № 59/788 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації.

В той же час, постанова Кабінету Міністрів України від 05 березня 2009 року № 278 «Про заходи щодо стабілізації цін за надання послуг та оренду торгових приміщень (площ) у торговельних об'єктах, на ринках з продажу продовольчих та непродовольчих товарів в умовах фінансово-економічної кризи» визнана незаконною та скасована згідно із постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 вересня 2010 року № 2а-4429/09/2670, яку залишено без змін згідно із ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2011 та ухвалою Вищого адміністративного суду України від 15 травня 2012.

Разом з тим, скасування даного розпорядження неможливе без внесення відповідних змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)».


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

29.09.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 15 вересня 2009 року № 301 «Про встановлення розміру плати за виготовлення бланків та видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 07 жовтня 2009 року за № 51/780.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Метою розроблення розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 15 вересня 2009 року № 301 «Про встановлення розміру плати за виготовлення бланків та видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку» є:

- виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 25грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» із змінами та доповненнями в частині реалізації повноважень обласної державної адміністрації з регулювання цін (тарифів);

- забезпечення беззбиткової діяльності організацій, які справляють плату за виготовлення та видачу бланків свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку;

- недопущення довільного підвищення розміру плати за виготовлення бланків і видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку;

- захист громадян від цінового тиску.

Строк виконання заходів з відстеження

22 вересня 2014 року – 26 вересня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні відстеження використовувались дані аналізу рівня плати за послуги та фінансових результатів організацій, які справляють плату за виготовлення бланків і видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота організацій, які справляють плату за виготовлення бланків і видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку. Забезпечення балансу інтересів громадян та організацій які надають вище вказані послуги.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 15 вересня 2009 року № 301 «Про встановлення розміру плати за виготовлення бланків та видачу свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 07 жовтня 2009 року за № 51/780 маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, унеможливлення безпідставного зростання вартості послуги, яка надається організацією котра справляє плату за виготовлення та видачу бланків свідоцтв про право власності на житлове (житлові) приміщення у гуртожитку.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

24.09.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 10 вересня 2014 року № 514 «Про граничні розміри плати за послуги ринків системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації «Про граничні розміри плати за послуги ринків системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»» підготовлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями) та розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за № 14/599 (зі змінами і доповненнями).

Проблема, яку планується розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у встановленні економічно обґрунтованого розміру плати за послуги, які надаються ринками системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» та у забезпеченні беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємств.

Метою даного розпорядження є врегулювання інтересів влади, суб’єктів підприємницької діяльності та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами та доповненнями) в частині реалізації повноважень облдержадміністрації з регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих розмірів плати за послуги ринків;

- стабільна, беззбиткова робота ринків системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»;

- покращення умов праці та підвищення рівня якості послуг, що надаються;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємствами податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємств.

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованих розмірів плати за послуги ринків, яка забезпечить повне відшкодування витрат кооперативних ринків, що є об’єктивними умовами їх самоокупної роботи.

Строк виконання заходів з відстеження

19 вересня 2014 - по 23 вересня 2014

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- дотримання вимог діючого законодавства стосовно процедури прийняття регуляторного акта, відповідність ціноутворення на послуги ринків державній ціновій політиці, можливість контролювати дотримання державної дисципліни цін, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, надання якісних послуг;

- відшкодування витрат за надання послуг, прибуткова діяльність, можливість отримати додаткові кошти на розвиток підприємств, розширення їх матеріально-технічної бази, поліпшення благоустрою територій, забезпечення належного санітарно-гігієнічного стану, поліпшення якості обслуговування суб'єктів господарювання та відвідувачів ринку.

Встановлення зазначеної плати на послуги ринків системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ» дозволить стабілізувати фінансово-господарську діяльність підприємств, що в свою чергу надасть можливість підприємствам одержати прибутки, за рахунок яких буде можливо здійснювати вкладання в розвиток підприємств, поліпшити якість послуг, що надаються.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показником результативності є державне регулювання, шляхом запровадження граничних розмірів плати за послуги, які надаються ринками, і цим самим не дасть можливості безпідставного зростання вартості цих послуг, що, як наслідок, призупинить зростання цін на продовольчі та непродовольчі товари.

Встановлення оптимальних граничних розмірів плати за торгові місця забезпечить поліпшення якості послуг, що надаються ринками системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ», покращення матеріально-технічного стану підприємств, своєчасність розрахунків з бюджетами різних рівнів та постачальниками послуг.

Граничні розміри плати розраховані згідно з Положенням про визначення розміру тарифів на платні послуги ринків споживчої кооперації України, яке затвердженим постановою VI зборів Ради Укоопспілки від 12 листопада 2008 року.

Основними складовими собівартості послуг ринків є :

- заробітна плата працівників;

- нарахування на заробітну плату;

- витрати на утримання ринків;

- матеріали.

Посадові оклади розраховані згідно Галузевої угоди і колективних договорів та виходячи з розміру мінімальної заробітної плати згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік». Нарахування на заробітну плату становить 36,8% - Єдиний соціальний внесок (Закон України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»).

Витрати на утримання ринків розраховані на основі фактичних витрат за 2013 рік з врахуванням рівня тарифів на комунальні послуги та послуги обслуговуючих підприємств та прогнозних показників на 2014 рік, планова рентабельність становить 20%.

Після покриття всіх першочергових потреб ринків, кошти будуть направлятися на модернізацію їх матеріально-технічної бази та підвищення якості послуг.

Нагляд за додержанням вимог проекту розпорядження голови облдержадміністрації «Про граничні розміри плати за послуги ринків системи Спілки споживчих товариств «СПОЖИВЧА КООПЕРАЦІЯ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ»» забезпечуватиметься органами, на які покладені ці функції і не потребують створення додаткових систем контролю.

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на 11 кооперативних ринків в 10 районах: Бобровицькому, Варвинському, Городнянському, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Корюківському, Носівському, Сосницькому, Талалаївському, а також суб’єктів господарювання незалежно від організаційно-правової форми і форми власності та фізичних осіб, які є користувачами послуг зазначених ринків.

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, та за результатами перевірок інформації контролюючих органів (за наявності).

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІІІ квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІІ квартал 2019 року) та кожні наступні 3 роки.


Заступник голови
обласної державної адміністрації
К.В.Лубенцов

28.07.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 10 серпня 2009 року № 250 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №4 Чернігівської міської ради», зареєстроване в Головному Управлінні юстиції у Чернігівській області 03 вересня 2009 року за № 35/764.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 25 серпня 2014 року по 28 серпня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 10 серпня 2009 року № 250 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №4 Чернігівської міської ради», зареєстрованого в Головному Управлінні юстиції у Чернігівській області 03 вересня 2009 року за № 35/764, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з вересня 2011 року по липень 2014 року включно лікарнею № 4 Чернігівської міської ради було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій на загальну суму 105,5 тис. грн: 2011 рік (вересень – грудень) – 15,0 тис. грн; 2012 рік (січень – грудень) – 35,3 тис. грн; 2013 рік (січень – грудень) – 36,6 тис. грн; 2014 рік (січень – липень) – 18,6 тис. грн. Кількість осіб на яких поширювалась дія регуляторного акта – 1600.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період з вересня 2011 року по липень 2014 року включно зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів: лікарів на 39%, середнього медперсоналу на 39%, молодшого медперсоналу на 24%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: теплопостачання на 26%, електроенергії на 39%, водопостачання та водовідведення на 47%, підігріву води на 24% тощо.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 39%, на даний час є на межі збитковості.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 10 серпня 2009 року № 250 «Про тарифи на платні послуги з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, що надаються Чернігівською міською лікарнею №4 Чернігівської міської ради», зареєстрованого в Головному Управлінні юстиції у Чернігівській області 03 вересня 2009 року за № 35/76427 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

25.07.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 11 липня 2006 року № 270 «Про зміни до розпоряджень голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216, від 02.12.2005 № 340», зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 12 липня 2006 року за № 17/602.

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Дане розпорядження розроблено згідно з повноваженнями, наданими постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2006 № 600 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548» та з метою приведення ціноутворення в області у відповідність до вимог державної політики.

4. Строк виконання заходів з відстеження

з 21 липня 2014 року по 25 липня 2014 року.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності регуляторного акта здійснювалось шляхом аналізу даних підприємств щодо рівня середніх рівнів рентабельності та середніх рівнів торговельних надбавок на паливно-енергетичному ринку області.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Головним показником результативності даного регуляторного акта є: врегулювання питань щодо затвердження рівнів рентабельності і торговельних надбавок, що підлягають державному регулюванню; уникнення порушень державної дисципліни цін та стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку.

Дані моніторингу роздрібних цін на газ скраплений, окремі види твердого палива, що відпускається для побутових потреб населення

 

Одиниця
виміру

Станом на
01.07.2014,
грн

Брикет торф’яний

т

560,00

Дрова хвойні/шпилькові (ІІ група теплотворної здатності)

м3

75,31

Дрова м’яколистяні (ІІІ група теплотворної здатності)

м3

70,20

Дрова твердолистяні (І група теплотворної здатності)

м3

97,49

Газ скраплений

балон

172,00

Періодичне відстеження результативності регуляторного акта в частині встановлення торгівельної надбавки на вугілля, що відпускається населенню для побутових потреб ВАТ «Чернігівоблпаливо» та ПП «ІнтерТопСервіс» не проводилось у зв’язку з тим, що підприємства не реалізовують вугілля для потреб населення.

9. Оцінка результативності реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Дія даного регуляторного акта сприяє стабільності і безперебійності забезпечення населення такими соціально-важливими видами палива, як брикет торф’яний, дрова, газ скраплений, а також упереджує необґрунтоване зростання цін на них.

Періодичне відстеження буде здійснюватися у межах термінів здійснення відстежень результативності регуляторного акта – розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 30 травня 2006 року за № 14/599 (наступне відстеження буде здійснено в IІ кварталі 2017 року).


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

25.07.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва документа

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 12 липня 2007 року № 290 «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ “Ніжинський коопринок”», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 27 липня 2007 року за № 19/642.

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття розпорядження

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих обласній державній адміністрації повноважень щодо встановлення граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, а саме на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами та доповненнями) та розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 30 травня 2006 року за № 14/599 (із змінами і доповненнями) і спрямоване на упорядкування та приведення плати за послуги ринка у відповідність до витрат з їх надання та недопущення надмірного та необґрунтованого підвищення плати за ці послуги.

4. Тип відстеження

Періодичне.

5. Строк виконання відстеження

21 липня 2014 – 25 липня 2014

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність, дані результатів діяльності за ІІ півріччя 2011 року, 2012, 2013 та І півріччя 2014 року ТОВ «Ніжинський коопринок».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показником результативності є державне регулювання шляхом запровадження граничних розмірів плати за послуги, які надаються ринками, що дає можливість здійснювати гнучку цінову політику на ринку цих послуг, перешкоджає безпідставному зростанню вартості цих послуг, і як наслідок, сприяє стабілізації цін на продовольчі та непродовольчі товари.

Плата за торгове місце за своїм економічним змістом є одним з видів тарифів за надання у тимчасове користування відповідним чином обладнаного місця для здійснення купівлі-продажу різноманітних товарів. Розмір тарифу за торгове місце повинен відшкодовувати витрати на створення і утримання ринку (торгових місць), сплату обов’язкових податків і зборів та забезпечувати цільову суму прибутку (рентабельність).

Контроль за встановленими граничними розмірами тарифів на послуги ринків застосовується як державними органами, на які покладено ці функції (згідно з чинним законодавством), так і громадськими організаціями.

Загальна площа ринку – 25090 кв.м. Загальна кількість торговельних місць на ринку становить 2393.

Результати фінансово – господарської діяльності

(тис. грн)

 

ІІ півріччя 2011

2012

2013

І півріччя 2014

Дохід від надання послуг

655

1309

1353

544

Собівартість послуг

413,33

898,87

910,26

418,3

Рентабельність, %

11,58

9,31

8,14

0,92

За час дії регуляторного акта на проведення робіт щодо поліпшення благоустрою території, забезпечення належного санітарно-гігієнічного стану, підвищення якості обслуговування суб’єктів господарювання та відвідувачів ринку було витрачено 2957 тис.грн.

Скарг від суб’єктів господарювання та /або фізичних осіб за час дії регуляторного акта не надходило.

Діюча плата за послуги ТОВ «Ніжинський коопринок» з продажу продовольчих та непродовольчих товарів відповідає граничним рівням, встановленим даним розпорядженням.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації «Про граничні розміри плати за послуги ТОВ “Ніжинський коопринок”» маємо позитивний вплив - забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, якість надання послуг.

Даний регуляторний акт забезпечує дотримання вимог чинного законодавства стосовно повноважень обласної державної адміністрації, досягнення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

22.07.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2014 року № 362 «Про тарифи на платні послуги, що надаються сектором медичного забезпечення УМВС України в Чернігівській області (лікарнею (з поліклінікою))».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 25 червня 2014 року № 362 «Про тарифи на платні послуги, що надаються сектором медичного забезпечення УМВС України в Чернігівській області (лікарнею (з поліклінікою))» підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями), від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (зі змінами і доповненнями) та розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції 30 травня 2006 року за № 14/599 (зі змінами і доповненнями).

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами.

Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить від 30% до 60%.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обстеження за економічно обґрунтованими тарифами фізичним та юридичним особам, а також:

- використання повноважень обласної державної адміністрації щодо недопущення необґрунтованого зростання вартості медичних послуг;

- залучення альтернативних та дозволених законодавством джерел фінансування лікувального закладу.

В умовах конкуренції з недержавним сектором охорони здоров'я, державні лікувально-профілактичні заклади мають використовувати найновітніші світові досягнення медичної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, профілактики та лікування виявлених захворювань. Крім того є необхідність своєчасного проведення підвищення кваліфікації персоналу, поліпшення необхідного рівня матеріально-технічного забезпечення та інших показників, які гарантують надання якісної допомоги населенню м. Чернігова та усім бажаючим отримати послуги. Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є платні медичні послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 15 липня 2014 року по 21 липня 2014 року

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті в рубриці - «Регуляторна діяльність» на сторінці – «Проекти регуляторних актів» (http://cg.gov.ua/index.php?id=2023&tp=1&pg=single_page.php). В ході обговорення пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання та громадян не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних медичних послуг;

- збільшення кількості осіб, бажаючих отримати медичні послуги;

- надходження до бюджетів всіх рівнів.

Прийняття цього регуляторного акта дозволить закладу залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати сектор медичного забезпечення УМВС України в Чернігівській області сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичні послуги, впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне функціонування та достатнє фінансування закладу для забезпечення населення якісними медичними послугами за економічно обґрунтованими тарифами. Дія регуляторного акта поширюється на сектор медичного забезпечення УМВС України в Чернігівській області, фізичних осіб, суб’єктів господарювання незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, які є користувачами зазначених медичних послуг.

Кількісні показники результативності акта також є:

Надходження до державного та місцевого бюджетів, кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюватиметься дія акта наведені в таблиці 1:

Показник

Надходження до     місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість осіб, на яких поширюється дія акта

Кількість суб’єктів господарю-вання

Одиниці виміру

тис. грн

Тис. грн

осіб

одиниць

Базове   значення  
(визначається   при базовому відстеженні результативності)

-

86,5

7363

36

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

-

94,0

7560

40

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)

-

96,0

7900

44

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови обласної державної адміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації.

Крім того з змістом розпорядження голови обласної державної адміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua).

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформацій державних органів, на які покладено контролюючі функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись не пізніше двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІІІ квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження.

У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІІ квартал 2019 року та кожні наступні 3 роки).


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

25.06.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта
- розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 червня 2014 року № 310
«Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження
голови обласної державної адміністрації від 28 листопада 2006 року № 429»

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 червня 2014 року № 310 «Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 листопада 2006 року № 429», зареєстроване у Головному Управлінні юстиції в Чернігівській області від 23.06.2014 №18972.

Виконавець заходів з відстеження

Управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 04 червня 2014 року № 310 «Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 листопада 2006 року № 429» підготовлене відповідно до статті 6 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».

Метою регуляторного акта є приведення у відповідність до вимог чинного законодавства власних нормативно-правових актів обласної державної адміністрації.

Строк виконання заходів з відстеження

З 24.06.2014 по 25.06.2014.

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті Чернігівської обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» та «Консультації з громадськістю» та на офіційному сайті Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації (umba.cn.gov.ua) в розділі «Регуляторна діяльність».

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- приведення у відповідність нормативно-правових актів обласної державної адміністрації до вимог діючого законодавства у сфері.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Розмір надходжень до Державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів, пов’язаних з дією акта – не передбачається.

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб додаткових витрат, на яких він поширюється.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську обласну державну адміністрацію.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Обговорення та отримання зауважень, пропозицій для всіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб здійснюється шляхом розміщення даного проекту регуляторного акту на офіційному сайті Чернігівської обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» та «Консультації з громадськістю» та на офіційному сайті Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації (umba.cn.gov.ua) в розділі «Регуляторна діяльність».

Зауважень, пропозицій та скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Враховуючи, що розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 04 червня 2014 року № 310 «Про визнання таким, що втратило чинність розпорядження голови обласної державної адміністрації від 28 листопада 2006 року № 429», передбачено визнати таким, що втратив чинність регуляторний акт голови обласної державної адміністрації, проведення повторного та періодичного відстеження вбачається недоцільним.


Заступник керівника апарату
обласної державної адміністрації
Ю.В.Музика

30.05.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 03 травня 2012 року № 149 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 28 травня 2012 року за № 10/907.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 12 травня 2014 року по 30 травня 2014 року.

Тип відстеження

Повторне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення повторного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення повторного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації 03 травня 2012 року № 149 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 28 травня 2012 року за № 10/907, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з червня 2012 року по травень 2014 року Ніжинською центральною районною лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних медичних оглядів на загальну суму 126,2 тис. грн. Кількість осіб, на які поширювалась дія регуляторного акта -5668 чоловік (базове значення – 8420 осіб).

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2010 рік та середня заробітна плата за 2011 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період з червня 2012 року по травень 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів медичних працівників на 12,6%;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: електроенергії на 10,2%.

Проведені розрахунки показали що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 11,5 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 03 травня 2012 року № 149 «Про тарифи на платні послуги, що надаються Ніжинською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 28 травня 2012 року за № 10/907, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

22.05.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 27 квітня 2009 року №122 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Семенівська центральна районна лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 26 травня 2009 року за № 23/752.

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Цілі прийняття акта:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 05 травня 2014 року по 22 травня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 27 квітня 2009 року №122 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Семенівська центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 26 травня 2009 року за № 23/752, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з травня 2011 року по травень 2014 року Семенівською центральною райoнною лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних медичних оглядів, послуг з проведення профілактичних наркологічних та психіатричних медичних оглядів на загальну суму 158,7 тис. грн.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2009 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період з травня 2011 року по травень 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів: лікарів на 36,3%, середнього медперсоналу на 36,3%, молодшого медперсоналу на 26,9 %;

- зросла вартість комунальних послуг та енергоносіїв: теплопостачання в 2 рази, електроенергії в 1,3 рази тощо.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 28 %.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 27 квітня 2009 року №122 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Семенівська центральна районна лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 26 травня 2009 року за № 23/752 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними комунального лікувально-профілактичного закладу «Семенівська центральна районна лікарня» підвищення у 2011-2014 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, призвело до необхідності в подальшому перегляду діючих тарифів.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

19.05.2014

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 22 квітня 2009 р. № 117 «Про встановлення граничного рівня націнки на продукцію громадського харчування, що реалізується ВАТ «Базис» в їдальні № 52 Чернігівської школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 20 травня 2009 р. за № 22/751.

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 22 квітня 2009 р. № 117 «Про встановлення граничного рівня націнки на продукцію громадського харчування, що реалізується ВАТ «Базис» в їдальні № 52 Чернігівської школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 20 травня 2009 р. за № 22/751, прийняте відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25грудня 1996 р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями).

Проблема, яку планувалось розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у встановленні економічно обґрунтованого граничного рівня націнки на продукцію громадського харчування, що реалізується ПАТ «Базис» у їдальні № 52 Чернігівської школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського, та у забезпеченні беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємства ПАТ «Базис» їдальні № 52.

Метою цього регуляторного акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів господарювання та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями) у частині реалізації повноважень обласної державної адміністрації по регулюванню цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованої націнки на продукцію громадського харчування;

- недопущення необґрунтованого зростання цін на продукцію громадського харчування;

- стабільна, беззбиткова робота підприємства громадського харчування;

- якісне надання послуг громадського харчування;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

4. Строк виконання заходів з відстеження

30 квітня 2014 р. – 19 травня 2014р.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснювалось шляхом порівняльного аналізу даних підприємства ПАТ «Базис».

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності регуляторного акта є встановлення економічно обґрунтованих цін на продукцію громадського харчування, зниження націнок, зростання обсягів реалізації продукції громадського харчування, збільшення кількості учнів, охоплених харчуванням.

Даним регуляторним актом запроваджувалось встановлення на продукцію громадського харчування, що реалізується ПАТ «Базис» в їдальні № 52 Чернігівської школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського граничного рівня націнки на сировину та продукти для приготування продукції власного виробництва у розмірі 33 відсотки до ціни придбання.

Контроль за дотримання вимог розпорядження здійснювався як державними органами, на які покладено ці функції (згідно з чинним законодавством), так і громадськими організаціями.

Скарги від суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб пов’язані з виконанням вимог акта не надходили.

Результати фінансово-господарської діяльності ПАТ «Базис» по їдальні № 52 Чернігівської школи-інтернату ім. Ю.М. Коцюбинського:

Показник

2011
рік

2012 р. (січень, лютий)

Обсяг товарообороту, тис.грн

1449,1

283,4

Дохід, тис.грн

311,3

40,8

Витрати, тис.грн

274,2

49,0

Податок на прибуток, тис.грн

9,0

Не сплачувався у зв’язку із збитковістю діяльності

Рентабельність, %

1,93

Діяльність не рентабельна

За даними підприємства, ПАТ «Базис» здійснювало діяльність з надання послуг громадського харчування в їдальні №52 Чернігівської школи-інтернату ім..Ю.М. Коцюбинського до 28 лютого 2012 року.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з припиненням діяльності ПАТ «Базис» з надання послуг громадського харчування в їдальні №52 Чернігівської школи-інтернату ім.Ю.М. Коцюбинського є доцільним визнати даний регуляторний акт таким, що втратив чинність.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

16.05.2014

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17.05.2006 № 216 «Про ціноутворення», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 30.05.2006 за № 14/599.

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про ціноутворення» прийняте відповідно до наданих постановою Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями) повноважень з метою соціального захисту населення від необґрунтованого зростання цін і тарифів на товари, роботи і послуги, забезпечення доступу до цих товарів та послуг всім верствам населення незалежно від рівня їх грошових доходів, забезпечення єдиного методологічного підходу до розгляду і затвердження механізму регулювання цін і тарифів.

4. Строк виконання заходів з відстеження

29.04.2014 – 16.05.2014.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод та проаналізовано дані моніторингу про середні рівні цін і торговельних надбавок на споживчому ринку області, дані перевірок Держцінінспекції України в Чернігівській області щодо дотримання суб’єктами господарювання порядку встановлення та застосування цін і тарифів на товари, роботи та послуги.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснювалось шляхом порівняльного аналізу статистичних даних, результатів моніторингових досліджень контролюючих органів, узагальнення та аналізу перевірок Держцінінспекції України в Чернігівській області.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

Даний регуляторний акт забезпечує єдиний методологічний підхід до розгляду і встановлення цін і тарифів, дотримання вимог чинного законодавства стосовно процедури прийняття регуляторних актів з цінових питань, досягнення балансу інтересів суб’єктів господарювання, громадян і держави.

У результаті реалізації регуляторного акта (зі змінами) станом на 29.04.2014 покращений рейтинг області серед регіонів України по рівню роздрібних цін (Чернігівська область на основні продовольчі товари в торговельній мережі займала 10-24 місця за максимальним рівнем).

Контроль за дотримання вимог розпорядження здійснюється як державними органами, на які покладено ці функції (згідно з чинним законодавством), так і громадськими організаціями.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання, на яких він поширюється, додаткових витрат, не передбачених законодавством України. Нагляд за дотриманням вимог розпорядження також не потребує створення додаткових систем контролю. У разі порушення суб’єктами підприємницької діяльності вимог регуляторного акта надходження до державного бюджету можуть мати місце у вигляді економічних санкцій.

За період дії даного розпорядження було внесено зміни:

- розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 11.07.2006 № 270 «Про зміни до розпоряджень голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216, від 02.12.2005 № 340», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 12.07.2006 за № 17/602;

- розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 04.12.2007 № 445 «Про ціноутворення на продовольчі товари», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 20.12.2007 за № 38/661;

- розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 31.05.2008 № 199 «Про внесення змін до деяких розпоряджень голови облдержадміністрації», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 03.06.2008 за № 21/682;

- розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 17.11.2008 № 396 «Про внесення змін до деяких розпоряджень голови облдержадміністрації», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 02.12.2008 за № 58/719;

- розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 25.12.2008 № 455 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 17.05.2006 № 216», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 24.01.2009 за № 2/731;

- розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 20.04.2011 № 142 «Про внесення змін до деяких розпоряджень голови облдержадміністрації», зареєстрованим в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 22.04.2011 за № 15/841.

Скарги від суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб пов’язані з виконанням вимог акта не надходили.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Дія даного регуляторного акта спрямована на недопущення надмірного і необґрунтованого зростання цін, тарифів на товари, роботи та послуги, стабілізацію цінової ситуації на споживчому ринку області і водночас не створює перешкоди для здійснення господарської діяльності.

Зазначений регуляторний акт не має визначеного строку дії. Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів попереднього періодичного відстеження результативності даного акта (травень 2017 року).


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

14.05.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 29 квітня 2014 року № 207 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, що здійснюється суб’єктами господарювання на території Городнянського району».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, що здійснюється суб’єктами господарювання на території Городнянського району» підготовлено відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (із змінами і доповненнями), постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями).

Метою регуляторного акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів господарювання та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» в частині реалізації повноважень облдержадміністрації щодо регулювання цін (тарифів);

- приведення тарифів у відповідність до змін внесених у Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна беззбиткова робота суб’єктів господарювання, що здійснюють інвентаризацію нерухомого майна та території Городнянського району;

- якісне надання послуг з технічної інвентаризації;

- покращення умов праці та підвищення рівня якості послуг, що надаються;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених суб’єктами господарювання податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

Тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, що здійснюється суб’єктами господарювання на території Городнянського району розраховані на основі фактичних результатів фінансової діяльності «Городнянського районного госпрозрахункового бюро технічної інвентаризації».

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованого тарифу на послуги з технічної інвентаризації нерухомого майна, що здійснюється суб’єктами господарювання на території Городнянського району.

Строк виконання заходів з відстеження

12.05.2014 по 14.05.2014

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних послуг по технічній інвентаризації нерухомого майна споживачами;

Даним регуляторним актом запроваджено тарифи на інвентаризацію нерухомого майна за одну норму часу для населення – 43,52 грн (без урахуванням ПДВ), для інших споживачів – 46,54 грн (без урахуванням ПДВ), що здійснюється суб’єктами господарювання на території Городнянського району.

Встановлення нових тарифів на послуги технічної інвентаризації дозволить привести структуру тарифу у відповідність до діючого законодавства, сприятиме розвитку конкуренції на ринку послуг з інвентаризації нерухомого майна, що в свою чергу призведе до поліпшення якості послуг, що надаються.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота суб’єктів господарювання, що надають послуги з інвентаризації нерухомого майна, зростання обсягів послуг, що надаються, збільшення надходжень до бюджету, надання якісних послуг та отримання прибутку.

Проектні тарифи на інвентаризацію нерухомого майна розраховані на підставі фактичних показників діяльності «Городнянського районного госпрозрахункового бюро технічної інвентаризації». Фактична середня основна заробітна плата за 2013 рік становила 2471 грн. Відповідно в проектних тарифах закладено середню основну заробітну плату 2767 грн згідно Закону України «Про Державний бюджет України на 2014 рік» та Галузевої угоди між Міністерством з питань житлового-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2013-2015 роки, зі змінами та доповненнями.

При проведенні відстеження результативності регуляторного акта зазначений рівень заробітної плати вважатиметься базовим з урахуванням змін рівня мінімальної заробітної плати та міжрозрядних коефіцієнтів, передбачених Галузевою угодою.

В даний час, підприємство працює на загальній системі обліку і звітності і є платником податку на прибуток на загальних підставах – 18%, а також згідно рішення Городнянської районної ради відраховується частина прибутку в розмірі 15% до місцевого бюджету.

Прогнозне значення показників результативності регуляторного акта.

Заплановано надходжень до Державного, місцевого
бюджетів в розрахунку на 2013 рік

Отримання прибутку, тис. грн

Податок на прибуток, тис.грн

ПДВ, тис.грн

 

5,1

0,9

-

Показник

Надходження до місцевого та обласного бюджету

Надходження до Державного бюджету

Кількість зайнятих

одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

1,6

-

6

Повторне значення (при повторному відстеженні результативності  через 1-2 роки з дня набрання чинності)

1,8

-

6

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності  один раз на кожні  три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження)

2,0

-

6

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на суб'єктів господарювання Городнянського району (за 2013 рік – 32 суб’єкти, на 2014 рік прогнозується 35 суб’єктів) і населення Городнянського району (за 2013 рік - 983 чол., на 2014 рік прогнозується - 993 чол.), які є споживачами послуг з інвентаризації нерухомого майна.

Середній розмір послуг з технічної інвентаризації нерухомого майна.

Середній розмір послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого становив за 2013 рік – 311,72 грн (з ПДВ), на 2014 рік з прогнозується – 300,80 грн (без ПДВ).

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимого акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Городнянську районну раду.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www. cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Суб’єкти господарювання повинні забезпечити обов'язкове ведення кількісного обліку прийнятих замовлень на виконання робіт з інвентаризації, в тому числі окремий облік за терміновими замовленнями.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, здійснюватимуть діяльність з інвентаризації нерухомого майна на території Городнянського району та за результатами перевірок інформації контролюючих органів (за наявності).

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІІ квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІ квартал 2019 року) та кожні наступні 3 роки.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

23.04.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 квітня 2014 року № 187 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.09.2005 № 273».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 квітня 2014 року № 187 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.09.2005 № 273» підготовлено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями).

Прийняття запропонованого розпорядження голови обласної державної адміністрації забезпечить прибутковість роботи та позитивну динаміку показників розвитку галузі автобусних пасажирських перевезень в області за умови стабільності цін постачальників палива, мастильних матеріалів, запасних частин та регулярності їх поставки.

Це надасть можливість задовольнити потреби населення у якісному перевезенні пасажирів шляхом оновлення підприємствами транспортних засобів, покращення транспортного сполучення та зниження аварійності на дорогах.

Крім того, це дозволить запобігти різкому та невиправданому зростанню цін на послуги з перевезення пасажирів та забезпечити захист населення від необґрунтованого підвищення вартості проїзду при одночасному врахуванні інтересів перевізників.

Метою розроблення проекту розпорядження є забезпечення реалізації тарифної політики на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Шлях досягнення мети є :

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» в частині реалізації повноважень обласної державної адміністрації щодо регулювання цін (тарифів);

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна беззбитковість перевізників;

- якісне надання послуг з перевезення пасажирів;

- отримання додаткових коштів на оновлення рухомого складу.

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованих тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом (який працює у звичайному режимі руху) у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Строк виконання заходів з відстеження

З 23 квітня 2014 року по 23 квітня 2014 року.

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом (який працює у звичайному режимі руху) у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні.

Даним регуляторним актом встановлюється для всіх суб'єктів господарювання області, незалежно від форм власності, економічно-обґрунтований тариф на перевезення пасажирів автобусами, які працюють у звичайному режимі руху в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, за 1 км проїзду пасажира у розмірах:

- 0,27 грн – в автобусах, які за своєю конструкцією та обладнанням пристосовані для приміських перевезень;

- 0,30 грн – в автобусах, які за своєю конструкцією та обладнанням пристосовані для міжміських внутрішньообласних перевезень.

Запропонований механізм державного регулювання у випадку зниження собівартості перевезень завдяки зменшенню витрат з їх здійснення, застосуванню енерго- та ресурсозберігаючих технологій, організації праці та виробництва, зниженню рівня прибутку тощо, дозволить суб'єктам господарювання, що здійснюють зазначені перевезення, застосовувати тарифи у розмірах, менших від затверджених, виходячи з економічної доцільності.

Прийняття даного регуляторного акта та встановлення економічно обґрунтованого розміру тарифів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом (який працює у звичайному режимі руху) у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, надасть можливість вчасно виплачувати заробітну плату, сплачувати податки до бюджету, поновлювати основні фонди.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота автоперевізників, зростання обсягів перевезень, забезпечення підвищення якості надання послуг з перевезення пасажирів.

Також показниками результативності є:

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на суб’єктів господарювання області, незалежно від форм власності, підпорядкованості і методів організації праці та виробництва, які виконують перевезення пасажирів у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні у звичайному режимі руху і населення Чернігівської області, які є споживачами даного виду послуг.

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Повторне та періодичне відстеження будуть здійснюватися у межах термінів здійснення відстежень результативності регуляторного акта – розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30 вересня 2005 року № 273 «Про тарифи на перевезення пасажирів і багажу автомобільним транспортом (який працює у звичайному режимі руху) у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 05 жовтня 2005 року за № 38/568 (наступне відстеження буде здійснено в IV кварталі 2016 року).


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

18.04.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 23 березня 2009 року №72 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Прилуцька центральна міська лікарня», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 квітня 2009 року за № 16/745.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 14 квітня 2014 року по 18 квітня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 23 березня 2009 року №72 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Прилуцька центральна міська лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 квітня 2009 року за № 16/745, яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з квітня 2011 року по березень 2014 року Прилуцькою центральною міською лікарнею було надано платних послуг з проведення медичних оглядів працівників певних категорій, медичних оглядів для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами, медичних оглядів для отримання посвідчення водія транспортних засобів, а також відповідних періодичних медичних оглядів, послуг з проведення профілактичних наркологічних та психіатричних медичних оглядів на загальну суму 569,8 тис. грн.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2008 рік та середня заробітна плата за 2008 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з квітня 2011 року по березень 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 39%, середнього медичного персоналу на 39%, молодшого медичного персоналу на 24%.

- зросли тарифи на комунальні послуги та енергоносії (природний газ за 1 тис. м3 на 14,7% ; водопостачання та водовідведення за 1куб.м на 43,2%; електроенергія за 1 кВт на 50,4%).

Проведені розрахунки свідчать, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 42,1%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови облдержадміністрації від 23 березня 2009 року №72 «Про тарифи на платні послуги, що надаються комунальним лікувально–профілактичним закладом «Прилуцька центральна міська лікарня», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 17 квітня 2009 року за № 16/745 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними комунального лікувально-профілактичного закладу «Прилуцька центральна міська лікарня» підвищення у 2011-2014 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує в подальшому перегляду діючих тарифів.


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

15.04.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2014 року № 74 «Про тарифи на медичне обслуговування для окремих категорій споживачів, що надається міською стоматологічною поліклінікою Чернігівської міської ради».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2014 року № 74 «Про тарифи на медичне обслуговування для окремих категорій споживачів, що надається міською стоматологічною поліклінікою Чернігівської міської ради» підготовлено відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (зі змінами і доповненнями), від 17 вересня 1996 року № 1138 «Про затвердження переліку платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти» (зі змінами і доповненнями), від 22 червня 2011 року № 667 «Про затвердження Порядку надання медичної допомоги іноземцям та особам без громадянства, які тимчасово перебувають на території України, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», наказів Міністерства охорони здоров’я України від 22 листопада 2000 року № 305 «Про затвердження «Критеріїв медико-економічної оцінки надання стоматологічної допомоги на І, ІІ та ІІІ рівнях (амбулаторна допомога)» та від 12 січня 1998 року № 328 «Про затвердження порядку встановлення цін (тарифів) на екстрену медичну допомогу, що надається іноземним громадянам державними та комунальними закладами охорони здоров’я України», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 січня 1998 року за № 9/2449.

Регульовані тарифи торкаються тільки тих медичних послуг, що надаються державними і комунальними медичними закладами.

Для недержавного сектору охорони здоров'я, в сучасних економічних умовах, що склалися в Україні в цілому та конкретно по Чернігівській області, характерні великі коливання цін на медичні послуги, як в різних медичних закладах, центрах, так і їх розходження з офіційними статистичними даними. Різниця в тарифах на однакові медичні послуги становить від 30% до 60%.

Головна ціль даного регуляторного акта – надання якісних послуг з медичного обслуговування за економічно обґрунтованими тарифами фізичним та юридичним особам, а також:

- використання повноважень обласної державної адміністрації щодо недопущення необґрунтованого зростання вартості медичних послуг;

- залучення альтернативних та дозволених законодавством джерел фінансування лікувального закладу.

Для виживання на ринку послуг при конкуренції з недержавними стоматологічними кабінетами, установами, державні лікувально-профілактичні заклади повинні використовувати найновітніші світові досягнення стоматологічної науки і практики для успішного вирішення проблем діагностики, лікування, протезування і профілактики стоматологічних захворювань. Високий професіоналізм лікарів-стоматологів, володіння сучасними технологіями, необхідний рівень матеріально-технічного забезпечення – саме ці показники гарантують надання якісної стоматологічної допомоги усім бажаючим отримати такі послуги.

Виконання цих завдань можливе лише за умови наявності необхідних коштів, одним з джерел їх надходження є платні медичні послуги.

Строк виконання заходів з відстеження

з 10 квітня 2014 року по 15 квітня 2014 року

Тип відстеження

Базове

Методи одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта, забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті в рубриці - «Регуляторна діяльність» на сторінці – «Проекти регуляторних актів» (www. cg.gov.ua/index.php?id=2023&tp=1&pg=single_page.php) В ході обговорення пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта та аналізу регуляторного впливу від суб’єктів господарювання та громадян не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних медичних послуг;

- збільшення кількості осіб, бажаючих отримати медичні послуги;

- надходження до бюджетів всіх рівнів.

Прийняття цього регуляторного акта дозволить закладу залучити для розвитку додаткові кошти і поліпшити матеріально - технічну базу, що дає можливість обладнати лікарню сучасним обладнанням, інструментами, своєчасно проводити поточний ремонт приміщень.

Наслідком дії регуляторного акта є встановлення оптимального рівня тарифів на платні медичне обслуговування (стоматологічні послуги), впровадження нових сучасних технологій діагностики і лікування збільшення надходжень до бюджетів всіх рівнів та інше.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Основними показниками результативності дії регуляторного акта є стабільне функціонування та достатнє фінансування закладу для забезпечення населення якісними стоматологічними послугами за економічно обґрунтованими тарифами.

Кількісні показники результативності акта також є:

Надходження до державного та місцевого бюджетів, кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюватиметься дія акта наведені в таблиці 1:

Показник

Надходження до     місцевого бюджету

Надходження до
спеціальних фондів

Кількість осіб, на які поширюється дія акта

Кількість суб’єктів господарю-вання

Одиниці виміру

тис. грн

Тис. грн

осіб

одиниць

Базове   значення  
(визначається при базовому відстеженні результативності)

-

64,9

240

29

Повторне значення
(при повторному відстеженні результативності через 1-2 роки з дня набрання чинності)

-

69,2

350

35

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності через 3 роки з дня виконання заходів повторного відстеження)

-

71,3

450

40

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на які поширюватиметься дія акта. Дія регуляторного акта поширюється на міську стоматологічну поліклініку Чернігівської міської ради, фізичних осіб, суб’єктів господарювання незалежно від організаційно-правової форми і форми власності, які є користувачами зазначених медичних послуг.

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється додаткових витрат не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови обласної державної адміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську міську раду.

Крім того з змістом розпорядження голови обласної державної адміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності закладу, інформацій державних органів, на які покладено контролюючі функції, за результатами проведених перевірок (за наявності).

Проведення повторного відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснюватись не пізніше двох років після набрання чинності регуляторного акта (ІІ квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння показників базового та повторного відстеження. У разі виявлення неврегульованих та проблемних питань вони будуть усунені шляхом внесення відповідних змін.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (ІІ квартал 2019 року та кожні наступні 3 роки).


Заступник голови-керівник апарату
обласної державної адміністрації
C.М.Журман

28.03.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2009 року №66 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Остерською районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 30 березня 2009 року за № 13/742.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 24 березня 2014 року по 27 березня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2009 року № 66 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Остерською районною лікарнею», яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з 01 березня 2011 року по 28 лютого 2014 року було надано платних послуг з проведення ортопедичних стоматологічних послуг на загальну суму 262,2 тис.грн.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2007 рік та середня заробітна плата за вересень-грудень 2008 року. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з 01 березня 2011 року по 28 лютого 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулося підвищення посадових окладів (тарифних ставок) медичних працівників на 31,6%;

- зросли тарифи на комунальні послуги та енергоносії: теплопостачання за 1 Гкал на 8,0% ; водопостачання та водовідведення за 1куб.м на 56,5%; електроенергії за 1 кВт на 39,1%.

- підвищились закупівельні ціни на медикаменти, перев’язувальні матеріали та медичний інструментарій, необхідний для проведення медичних оглядів на 28,8 %.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 27,0%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2009 року №66 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Остерською районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 30 березня 2009 року за № 13/742 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними Остерської районної лікарні підвищення у 2011-2014 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій, потребує в подальшому перегляду діючих тарифів.


Заступник керівника апарату
обласної державної адміністрації
Ю.В. Музика

28.03.2014

Звіт про повторне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2009 року № 67 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ріпкинською центральною районною лікарнею», зареєстроване в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 березня 2009 року за № 14/743.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації, управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Цілі прийняття:

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації стоматологічних послуг;

- забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів;

- захист інтересів споживачів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 24 березня 2014 року по 27 березня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне.

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення періодичного відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови облдержадміністрації від 17 березня 2009 року № 67 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ріпкинською центральною районною лікарнею», яким встановлено наступне.

За період дії розпорядження з березня 2011 року по лютий 2014 року було надано платних стоматологічних ортопедичних послуг на загальну суму 414,1 тис.грн.

В затверджених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат за 2007 рік та середня заробітна плата за вересень-грудень 2008 року. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

За період дії тарифів з березня 2011 року по лютий 2014 року зазнали об’єктивних змін основні чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів: лікарського персоналу на 38,9%, середнього персоналу на 38,9%, молодшого медичного персоналу на 23,5%.

- зросли тарифи на комунальні послуги та енергоносії: теплопостачання за 1 Гкал на 50,0% ; водопостачання та водовідведення за 1куб.м на 11%; електроенергії за 1 кВт на 35,4%.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення собівартості послуг в середньому на 40,2%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей.

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 17 березня 2009 року № 67 «Про тарифи на платні ортопедичні стоматологічні послуги, що надаються Ріпкинською центральною районною лікарнею», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 31 березня 2009 року за № 14/743 маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних стоматологічних послуг.

За даними Ріпкинської центральної районної лікарні підвищення у 2011-2014 роках рівня мінімальної заробітної плати (приведення заробітної плати у відповідність з Урядовими рішеннями), підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання цін на матеріали та послуги сторонніх організацій потребує в подальшому перегляду діючих тарифів.


Заступник керівника апарату
обласної державної адміністрації
Ю.В. Музика

03.03.2014

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 05 лютого 2007 року №30 «Про тарифи на платні послуги, що надаються державним лікувально-профілактичним закладом «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці», зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 21 лютого 2007 року за № 2/625.

Назва виконавця заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

- проведення якісного попереднього, періодичного медичного огляду працівників окремих професій з метою профілактики різних захворювань;

- встановлення тарифів в економічно обґрунтованому розмірі на ринку реалізації медичних послуг;

- захист інтересів споживачів, забезпечення доступності послуг для всіх верств населення незалежно від рівня їх грошових доходів.

Строк виконання заходів з відстеження

з 24 лютого 2014 року по 03 березня 2014 року.

Тип відстеження

Періодичне

Методи одержання результатів відстеження

Під час проведення відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Для проведення відстеження використовувалась статистична звітність закладу, звітність про надходження коштів.

Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проведено аналіз ефективності дії розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 05 лютого 2007 року №30 «Про тарифи на платні послуги, що надаються державним лікувально-профілактичним закладом «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 21 лютого 2007 року за № 2/625, яким встановлено наступне.

З березня 2011 року по лютий 2014 року було надано платних медичних послуг на загальну суму 1399,7 тис.грн. З них надійшло коштів з надання медичних послуг:

- для отримання дозволу на право отримання та носіння зброї громадянами та для отримання посвідчення водія транспортних засобів: у березні-грудні 2011 році – 66,1 тис.грн, у 2012 році – 67 тис.грн, у 2013 році – 72,1 тис.грн, у січні-лютому 2014 році – 5,5 тис. грн;

- з проведення періодичніх медичних оглядів окремих професій – у березні-грудні 2011 році – 327,1 тис.грн, у 2012 році – 135,8 тис.грн, у 2013 році – 720,8 тис.грн, у січні-лютому 2014 році – 5,3 тис. грн..

У встановлених тарифах враховані накладні витрати, розраховані на основі фактичних витрат закладу за 2005 рік та середня заробітна плата за 2006 рік. Заробітна плата, яка включена в собівартість платних послуг, розрахована згідно наказу Міністерства праці та соціальної політики України і Міністерства охорони здоров’я України від 05 жовтня 2005 року № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (із змінами та доповненнями).

З березня 2011 року по березень 2014 року змінилися чинники формування собівартості платних послуг:

- відбулось підвищення середніх посадових окладів медичних працівників в 1,3 рази;

- зросла вартість комунальних послуг та інших послуг сторонніх організацій: теплопостачання в 1,5 рази, водопостачання та водовідведення в 1,3 рази, електроенергії в 1,5 рази тощо.

- підвищились закупівельні ціни на медикаменти, перев’язувальні матеріали та медичний інструментарій, необхідний для проведення медичних оглядів.

Проведені розрахунки показали, що зростання вказаних витрат вплинуло на збільшення вартості послуг в середньому на 52%.

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним, від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 05 лютого 2007 року №30 «Про тарифи на платні послуги, що надаються державним лікувально-профілактичним закладом «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці», зареєстрованого в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 21 лютого 2007 року за № 2/625, маємо забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації, надання якісних медичних послуг.

За даними державного лікувально-профілактичного закладу «Вузлова лікарня станції Чернігів Південно-Західної залізниці» підвищення рівня заробітної плати, підвищення тарифів на комунальні послуги та енергоносії, зростання цін на медикаменти, матеріали потребує в подальшому перегляду діючих тарифів.


Заступник голови обласної
державної адміністрації
В.М. Геращенко

13.02.2014

Звіт про періодичне відстеження результативності регуляторного акта

1. Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 20 січня 2009 року № 10 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 31 травня 2008 року № 199», зареєстроване в Головному управлінні юстиції в Чернігівській області 05 лютого 2009 року за № 3/732.

2. Виконавець заходів з відстеження

Виконавцями заходів з періодичного відстеження є Департамент економічного розвитку спільно з Департаментом агропромислового розвитку обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття акта

Розпорядження прийняте з метою забезпечення здійснення державного регулювання цін відповідно до діючого законодавства (статті 191 Господарського Кодексу України, Закону України «Про ціни і ціноутворення», постанови Кабінету Міністрів України від 25.12.1996 № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)», (зі змінами і доповненнями)), а саме – шляхом встановлення граничних рівнів рентабельності виробництва та торговельних надбавок.

Дане розпорядження було розроблено у зв’язку із зверненнями хлібопекарських підприємств щодо перегляду рівня рентабельності виробництва хліба сортів масового вжитку (хліба вагою більш як 500 грамів з борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту та їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів) і зміну його рівня з 5 % до 10 %, для забезпечення беззбиткового функціонування підприємств і їх розвитку. Рівень рентабельності на виробництво борошна пшеничного вищого, першого і другого сорту, борошна житнього обдирного, хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків залишився на рівні 5 %.

Дія розпорядження спрямована також на посилення впливу обласної державної адміністрації на процес формування цін на даний вид продукції. Регуляторний акт визначає єдиний для всіх суб’єктів господарювання механізм державного регулювання і дозволяє підприємствам-виробникам на продовольчому ринку області, визначати ціни, виходячи із економічно обґрунтованих витрат, з урахуванням граничних рівнів рентабельності, забезпечення населення борошном, хлібом і хлібобулочними виробами за доступним, економічно обґрунтованим рівнем цін, упередження та припинення порушень у сфері ціноутворення, недопущення фактів неправомірного завищення рентабельності та отримання надприбутків, а також створення прозорих умов функціонування ринку хліба і хлібобулочних виробів в області та економічних гарантій для виробників і споживачів.

4. Строк виконання заходів з відстеження

31.01.2014 – 13.02.2014.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод, здійснено порівняльний аналіз, а також відстеження ситуації на регіональному, державному та світовому ринку зерна, статистичні спостереження зміни цін, використання існуючої законодавчої та нормативно-правової бази у сфері ціноутворення, даних органів виконавчої влади з питань діяльності суб’єктів господарювання та положень чинних нормативно-правових актів.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Відстеження результативності цього регуляторного акта здійснювалось шляхом порівняльного аналізу таких даних: статистичної звітності, планових та фактичних калькуляцій цін на хліб основних хлібопекарських підприємств області, методичних рекомендацій по складу витрат підприємств торгівлі, діючих законодавчих актів з питань ціноутворення, даних моніторингу цін та діючих регуляторних актів щодо борошна, хліба і хлібобулочних виробів по регіонах України, тощо.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності

З впровадженням в дію розпорядження голови обласної державної адміністрації від 20 січня 2009 року № 10 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 31 травня 2008 року № 199» відбувся позитивний вплив на цінову ситуацію на споживчому ринку, захист малозабезпечених верств населення від необґрунтованого підвищення цін та втрати можливості придбання такого продукту харчування першої необхідності, як хліб, зменшилась соціальна напруга в суспільстві.

Даним розпорядженням встановлено обмеження граничного рівня рентабельності виробництва:

- борошна пшеничного вищого, І та ІІ сортів і борошна житнього обдирного, хліба і хлібобулочних виробів для діабетиків у межах 5 %;

- хліба сортів масового вжитку (хліба, вагою більш як 500 грамів, з борошна пшеничного вищого, І та ІІ сорту, їх суміші, борошна житнього та суміші борошна пшеничного та житнього простої рецептури (борошно, дріжджі, сіль, вода) без додавання цукру, жиру, інших наповнювачів) у межах 10 %.

На сьогодні, суб’єктами господарювання області витримуються встановлені розпорядженням рівні рентабельності при формування цін на зазначені види продовольчих товарів.

На І квартал 2014 року підприємства планують рівень рентабельності виробництва хліба сортів масового вжитку в межах 10% (згідно калькуляцій).

З часу проведення повторного відстеження даного розпорядження, у зв’язку із забезпеченням стабільної цінової ситуації на ринку хліба, жодне з базових хлібопекарських підприємств не застосовувало граничного рівня рентабельності виробництва хліба масових сортів. Переважна більшість видів хліба сортів масового вжитку впродовж зазначеного періоду залишаються збитковими. Борошномельні підприємства, у зв’язку з недопущенням підвищення цін на борошно, і, як наслідок, на хліба масового вжитку, не застосовують граничного рівня рентабельності виробництва борошна.

Контроль за встановленими рівнями рентабельності здійснюється як державними органами, на які покладено ці функції (згідно з чинним законодавством), так і громадськими організаціями.

За період дії розпорядження, відповідно до рекомендацій Громадської ради при обласній державній адміністрації щодо пошуку оптимального варіанту державного регулювання цін на продукти харчування, за результатами розгляду на засіданні комісії по цінах обласної державної адміністрації було внесено зміни до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 31 травня 2008 року № 199 «Про внесення змін до деяких розпоряджень голови облдержадміністрації», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 3 червня 2008 року за № 21/682, у частині асортименту продовольчих товарів та граничних рівнів торговельних надбавок, таким чином втратив чинність пункт 1.2 розпорядження голови обласної державної адміністрації від 20 січня 2009 року № 10 «Про внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації від 31 травня 2008 року № 199», зареєстрованого в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області 05 лютого 2009 року за № 3/732. Скарги від суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб пов’язані з виконанням вимог акта не надходили.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

Дія розпорядження спрямована на посилення впливу обласної державної адміністрації на процес формування цін на борошно, хліб і хлібобулочні вироби для діабетиків та хліба сортів масового вжитку.

Результатом його впровадження є забезпечення:

- прозорості і гласності ціноутворення на ринку продовольчих товарів;

- соціального захисту населення від необґрунтованого підвищення цін та втрати можливості придбання такого продукту харчування першої необхідності, як борошно та хліб;

- доступності придбання продуктів харчування масового вжитку (соціально значимих) малозабезпеченими верствами населення.

Досягнення визначених цілей регуляторного акта забезпечується, також, шляхом:

- притягнення до відповідальності, спеціально уповноваженим органом, суб’єктів господарювання за встановлення економічно необґрунтованих цін на зазначені види продовольчих товарів;

- здійснення нагляду та контролю за дотриманням порядку формування, встановлення та застосування цін на регульовані види продукції.

Політика ціноутворення спрямована на забезпечення: рівних економічних умов і стимулів для розвитку всіх форм власності, економічної самостійності підприємств, організацій і адміністративно-територіальних регіонів України; соціальних гарантій в першу чергу для низькооплачуваних і малозабезпечених громадян; створення необхідних економічних гарантій для виробників тощо.

Зазначений регуляторний акт не має визначеного строку дії. Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів попереднього періодичного відстеження результативності даного акта (лютий 2017 року).


Заступник голови обласної
державної адміністрації
О.М. Шанойло

29.01.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30 грудня 2013 року № 549 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області».

Виконавець заходів з відстеження

Управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30 грудня 2013 року № 549 «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області» підготовлене відповідно до ст.16 закону України «Про рекламу» (із змінами і доповненнями), «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» (із змінами і доповненнями), «Про автомобільні дороги» (із змінами і доповненнями) та постанови Кабінету Міністрів України від 05 грудня 2012 року № 1135 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів».

Відповідно до ст. 16 Закону України «Про рекламу» розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів проводиться на підставі дозволів що надаються обласними державними адміністраціями в порядку, встановленому цими органами на підставі Типових правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів, затверджених постановою Кабінету Міністрів.

Проблема, яку планується розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у врегулюванні відносин, що виникають у зв’язку з розміщенням зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області.

Головними цілями даного регуляторного акта є:

1) врегулювання відносин, що виникають у зв’язку з розміщенням зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

2) створення єдиної цілісної впорядкованої структурованої та прозорої системи в галузі розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

3) врегулювання питань, пов'язаних з:

а) організацію взаємодії між розповсюджувачами зовнішньої реклами та Чернігівською обласною державною адміністрацією;

б) встановлення порядку та умов надання, внесення змін, погодження та скасування дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

в) встановлення вимог щодо розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

г) створення системи контролю за дотриманням порядку розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

д) виконання вимог закону про безоплатність надання у користування місць розташування зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

Реалізація мети передбачає врегулювання відносин, що виникають у зв’язку з розміщенням зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області відповідно до вимог законодавства.

Строк виконання заходів з відстеження

з 24.01.2014 по 29.01.2014

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті Чернігівської обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» та «Консультації з громадськістю» та на офіційному сайті Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації (umba.cn.gov.ua) в розділі «Регуляторна діяльність».

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області» є:

- отримання своєчасних та якісних послуг по розміщенні реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

- можливість інвентаризувати об’єкти зовнішньої реклами, які розташовані поза межами населених пунктів, упорядкувати їх розташування та подальше встановлення, демонтувати ті, які встановлені із порушеннями законодавства.

- взаємна співпраця Чернігівської обласної державної адміністрації з органами, в компетенцію яких входить нагляд за дотриманням встановлення та експлуатацією об'єктів зовнішньої реклами.

У результаті дії регуляторного акта очікуються наступні вигоди.

Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Влада, держава

    створення єдиної цілісної впорядкованої структурованої та прозорої системи в галузі розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

    виконання обов'язків, покладених на органи місцевого самоврядування у зв'язку з прийняттям Закону України «Про рекламу», постанови Кабінету Міністрів України від 29.12.2003 №2067 «Про затвердження Типових правил розміщення зовнішньої реклами»;

    виключення ситуацій, пов'язаних з можливими корупційними діями, неофіційними витратами розповсюджувачів зовнішньої реклами;

    приведення у відповідність нормативно-правових актів Чернігівської обласної державної адміністрації до вимог діючого законодавства.

Відсутні

Заявники (суб’єкти господарювання та фізичних особи)

    Забезпечення можливості отримати дозвыл для розміщення об’єктів зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області;

    Сприяння розвитку рекламного бізнесу;

    Безоплатна видача дозволів на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області.

Відсутні

Кількісні та якісні значення показників результативності

Розмір надходжень до Державного та місцевих бюджетів і державних цільових фондів, пов’язаних з дією акта – не передбачається, оскільки дозволи на розміщення зовнішньої реклами поза межами населених пунктів у Чернігівській області видаються безоплатно.

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється, додаткових витрат, визначається виключно витратами на виготовлення рекламних засобів та їх розміщення поза межами населених пунктів у Чернігівській області.

Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюватиметься дія акта

Кількість зареєстрованих суб’єктів господарювання. Не визначене коло фізичних осіб.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську обласну державну адміністрацію.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Обговорення та отримання зауважень, пропозицій для всіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб здійснюється шляхом розміщення даного проекту регуляторного акту на офіційному сайті Чернігівської обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» та «Консультації з громадськістю» та на офіційному сайті Управління містобудування та архітектури Чернігівської обласної державної адміністрації (umba.cn.gov.ua) в розділі «Регуляторна діяльність».

Зауважень, пропозицій та скарг від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (І квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (І квартал 2019 року) та кожні наступні 3 роки.


В.о. заступника голови обласної
державної адміністрації
Ю.В. Музика

11.01.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

1.Вид та назва документа

Розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 09 грудня 2005 року № 347 «Про граничні розміри плати за послуги ринків», зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 21 грудня 2005 року за № 52/582.

2. Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

3. Цілі прийняття розпорядження

Метою розроблення даного розпорядження є реалізація наданих обласній державній адміністрації повноважень щодо встановлення граничних розмірів плати за послуги, що надаються ринком з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, а саме на виконання, постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами та доповненнями) та розпорядження голови облдержадміністрації від 17 травня 2006 року № 216 «Про ціноутворення» (із змінами і доповненнями) і спрямоване на упорядкування та приведення плати за послуги ринка у відповідність до витрат з їх надання та недопущення надмірного та необґрунтованого підвищення плати за ці послуги.

4. Строк виконання відстеження

23 грудня 2013 року – 10 січня 2014 року.

5. Тип відстеження

Періодичне.

6. Метод одержання результатів відстеження

Під час проведення періодичного відстеження результативності регуляторного акта був застосований статистичний метод одержання результатів відстеження.

7. Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

При здійсненні аналізу була використана статистична звітність.

8. Кількісні та якісні значення показників результативності акта

Показником результативності є державне регулювання шляхом запровадження граничних розмірів плати за послуги, які надаються ринками (разом з цим не забороняє адміністраціям ринків їх зменшувати, або взагалі надавати пільги по їх сплаті окремим категоріям населення) і цим самим не дає можливості безпідставного зростання вартості цих послуг, що, як наслідок, призупиняє зростання цін на продовольчі та непродовольчі товари.

Плата за торгове місце за своїм економічним змістом є одним з видів тарифів за надання у тимчасове користування відповідним чином обладнаного місця для здійснення купівлі-продажу різноманітних товарів. Розмір тарифу за торгове місце повинен відшкодовувати витрати на створення і утримання ринку (торгових місць), сплату обов’язкових податків та зборів та забезпечувати беззбиткову діяльність підприємства.

Контроль за встановленими граничними розмірами тарифів на послуги ринків здійснюється як державними органами, на які покладено ці функції (згідно з чинним законодавством), так і громадськими організаціями.

На початок 2013 року в Чернігівській області функціонувало 66 ринків. З них 55 мають змішану спеціалізацію, 5 ринків торгували непродовольчим асортиментом товару, 4 ринки – переважно продовольчими товарами.

Загальна площа ринків області становить понад 495 тис. кв.м, з них для здійснення торгівлі відведено 388,1 тис. кв.м торгової площі, на якій обладнано більш ніж 19 тис. торгових місць.

Під торгівлю непродовольчими товарами відведено 61,3 % від загальної кількості торгових місць, продовольчими товарами – 17,0 %, сільськогосподарськими продуктами – 20,0 %, під торгівлю свійськими тваринами – 1,7 %.

Вищевказаним розпорядженням передбачено, що у випадку, коли встановлені граничні розміри плати за послуги, що надаються ринками з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, не відшкодовують витрати з їх надання, власники ринків можуть вносити обласній державній адміністрації пропозиції щодо затвердження інших рівнів плати, за попереднім їх погодженням з органами місцевого самоврядування, згідно з чинним законодавством. За період з дня виконання заходів з періодичного відстеження регуляторного акта, граничні розміри плати за послуги ринків встановлені для ТОВ «РМК-Росток» (розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 05 травня 2011 року № 157) та ТОВ «Вісла ЛТД» (розпорядження голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 14 жовтня 2011 року № 354). Від решти підприємств пропозицій щодо затвердження інших розмірів плати не надходили.

9. Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей

У зв’язку з вищевикладеним від запровадження розпорядження голови обласної державної адміністрації від 09 грудня 2005 року № 347 «Про граничні розміри плати за послуги ринків», зареєстроване в Чернігівському обласному управлінні юстиції Міністерства юстиції України 21 грудня 2005 року за № 52/582, маємо позитивний вплив, а саме: забезпечення дотримання державної дисципліни цін, стабілізацію цінової ситуації на послуги, що надаються ринками з продажу продовольчих та непродовольчих товарів.

Заступник голови обласної
державної адміністрації
О.М. Шанойло

09.01.2014

Звіт про відстеження результативності регуляторного акта

Вид та назва регуляторного акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 грудня 2013 року № 542 «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, що здійснюється комунальним підприємством «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області».

Виконавець заходів з відстеження

Департамент економічного розвитку обласної державної адміністрації.

Цілі прийняття акта

Розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про тарифи на інвентаризацію нерухомого майна, що здійснюється комунальним підприємством «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області» підготовлено відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (із змінами і доповненнями), постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» (із змінами і доповненнями).

З 01 січня 2013 року набрали чинності зміни до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» та інших законодавчих актів України. З цього часу повноваження щодо державної реєстрації прав власності покладено на органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, або нотаріусів. За проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень справляється державне мито, у розмірах, встановлених Декретом Кабінету Міністрів «Про державне мито». У зв’язку з чим змінилась структура послуг бюро технічної інвентаризації.

Діючі на сьогодні нормативно-правові акти, які врегульовують вирішення питань у сфері житлово-комунального господарства, передбачають основним пріоритетом забезпечення споживачів якісними послугами відповідно до встановлених норм і правил, зокрема послугами по технічній інвентаризації нерухомого майна.

Проблема, яку планується розв’язати з прийняттям даного розпорядження, полягає у встановленні економічно обґрунтованого розміру плати за послуги, які надаються комунальним підприємством «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області та у забезпеченні беззбиткової фінансово-господарської діяльності підприємства.

Метою регуляторного акта є врегулювання інтересів влади, суб’єктів господарювання та населення, а саме:

- виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року № 1548 «Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)» в частині реалізації повноважень обласної державної адміністрації щодо регулювання цін (тарифів);

- приведення тарифів у відповідність до змін внесених у Закон України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»;

- встановлення економічно обґрунтованих тарифів;

- стабільна беззбиткова робота комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області;

- покращення умов праці та підвищення рівня якості послуг, що надаються;

- збільшення пропускної можливості за рахунок вдосконалення технічної бази підприємства;

- збільшення надходжень до бюджету від сплачених підприємством податків та соціальних платежів;

- отримання додаткових коштів на оновлення та реконструкцію основних фондів підприємства.

Реалізація мети передбачає встановлення економічно обґрунтованого тарифу на послуги комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області та надання якісних послуг з технічної інвентаризації нерухомого майна.

Строк виконання заходів з відстеження

з 08.01.2014 по 09.01.2014

Тип відстеження

Базове.

Метод одержання результатів відстеження

Для проведення базового відстеження використовувався статистичний метод.

З метою обговорення, отримання пропозицій та зауважень до проекту регуляторного акта забезпечено оприлюднення проекту розпорядження та аналізу регуляторного впливу на офіційному сайті обласної державної адміністрації в Інтернеті.

В ході обговорення зауважень та пропозицій не надходило.

Дані та припущення, на основі яких відстежувалася результативність, а також способи одержання даних

Серед показників результативності впровадження регуляторного акта є:

- отримання своєчасних та якісних послуг по технічній інвентаризації нерухомого майна споживачами;

Даним регуляторним актом запроваджено тарифи на інвентаризацію нерухомого майна за одну норму часу для населення – 43,88 грн (з урахування ПДВ), для інших споживачів – 45,62 грн (з урахуванням ПДВ), що здійснюються комунальним підприємством «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області.

Встановлення нових тарифів на послуги технічної інвентаризації дозволить стабілізувати фінансово-господарську діяльність підприємства, що в свою чергу, надасть можливість підприємству одержати прибуток, за рахунок чого буде можливо здійснювати вкладання коштів в розвиток підприємства, поліпшення якості та кількості послуг, що надаються.

Кількісні та якісні значення показників результативності

Показниками результативності розпорядження є стабільна, беззбиткова робота комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області, зростання обсягів послуг, що надаються, збільшення надходжень до бюджету, надання якісних послуг та отримання прибутку.

Надання послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого майна - основний вид діяльності комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області.

Фактична середня основна заробітна плата за 1 півріччя 2013 року становила 1728,75 грн. В проектних тарифах закладено середню основну заробітну плату 2874,50 грн відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» та згідно Галузевої угоди між Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Всеукраїнським об’єднанням обласних організацій роботодавців підприємств житлово-комунальної галузі «Федерація роботодавців ЖКГ України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2013-2015 роки.

При проведенні відстеження результативності регуляторного акта зазначений рівень заробітної плати вважатиметься базовим з урахуванням змін рівня мінімальної заробітної плати та міжрозрядних коефіцієнтів, передбачених Галузевою угодою.

В даний час, підприємство працює на загальній системі обліку і звітності і є платником податку на прибуток на загальних підставах – 19%, а також згідно рішення Чернігівської районної ради відраховується частина прибутку в розмірі 15% до місцевого бюджету. Підприємство є платником податку на додану вартість.

Прогнозне значення показників результативності регуляторного акта.

Заплановано надходжень до Державного, місцевого
бюджетів в розрахунку на 2013 рік

Отримання прибутку, тис. грн

Податок на прибуток, тис. грн

           ПДВ, тис. грн

 

24,4

4,6

              98,0


Показник

Надходження до місцевого та обласного бюджету

Надходження до Державного бюджету

Кількість зайнятих

одиниці виміру

тис. грн

тис. грн

осіб

Базове значення
(визначається при базовому відстеженні результативності)

4,6

98,0

9

Повторне значення (при повторному відстеженні результативності  через 1-2 роки з дня набрання чинності)

5,0

100,0

9

Періодичне значення
(при періодичному відстеженні результативності  один раз на кожні  три роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження)

5,3

104,0

9


Кількість суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб, на яких поширюється дія акта.

Дія регуляторного акта поширюється на комунальне підприємство «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області та суб'єктів господарювання (1 півріччя 2013 року – 39 суб’єктів, на 2013 рік прогнозується 95 суб’єктів) і населення Чернігівського району (1 півріччя 2013 року – 747 чол., на 2013 рік прогнозується - 1497чол.), які є споживачами послуг цього підприємства.

Середній розмір послуг які надає комунальне підприємство «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області.

Середній розмір послуг з проведення технічної інвентаризації нерухомого майна комунального підприємства «Чернігівське районне бюро технічної інвентаризації» Чернігівської районної ради Чернігівської області становив за 1 півріччя 2013 року – 375,00 грн (з ПДВ), на 2013 рік з урахуванням підвищення прогнозується – 450,00 грн (з ПДВ).

Розмір коштів і час, що витрачатимуться суб’єктами господарювання та/або фізичними особами, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Виконання вимог регуляторного акта не потребує від суб’єктів господарювання та фізичних осіб, на яких він поширюється, додаткових витрат, не передбачених законодавством України.

Рівень поінформованості суб’єктів господарювання та/або фізичних осіб з основних положень акта.

Інформування зацікавлених суб’єктів господарювання та фізичних осіб про розпорядження голови облдержадміністрації буде здійснено шляхом його опублікування в друкованих засобах інформації та доведенням до відома через Чернігівську районну раду.

Крім того зі змістом розпорядження голови облдержадміністрації можна ознайомитися на офіційному веб-сайті обласної державної адміністрації (www.cg.gov.ua) в розділах «Регуляторна діяльність» або «Поточна діяльність», «Розпорядження голови ОДА».

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб, пов’язаними з виконанням вимог акта.

Скарги від суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб пов’язаними з виконанням вимог акта не надходило.

Підприємство має забезпечити обов'язкове ведення кількісного обліку прийнятих замовлень на виконання робіт з інвентаризації, в тому числі окремий облік за терміновими замовленнями.

Відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься шляхом аналізу фінансово-господарської діяльності підприємства та за результатами перевірок інформації контролюючих органів (за наявності).

Повторне відстеження результативності даного регуляторного акта буде здійснено не пізніше, двох років після набрання чинності регуляторного акта (І квартал 2016 року), за результатами якого можливо здійснити порівняння базового та повторного відстеження.

Періодичне відстеження планується здійснювати один раз на три роки з дня виконання заходів повторного відстеження результативності цього акта (І квартал 2019 року) та кожні наступні 3 роки.


Заступник голови обласної
державної адміністрації
О.М. Шанойло

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода