back

14-01-2015 08:44


2014



11.12.2014

Держфінінспекція в Чернігівській області за січень-листопад 2014 року
забезпечила відшкодування втрат майже на 16 млн грн.

Протягом січня-листопада 2014 року фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму майже 16 млн грн. До бюджетів різних рівнів, установ, підприємств та організацій додатково надійшло майже 5 млн грн., відшкодовано і поновлено незаконних, нецільових витрат та недостач 11 млн гривень.

За матеріалами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 44 досудових розслідування.

Також за результатами ревізій та перевірок керівники установ, організацій, підприємств прийняли 185 управлінських рішень.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області


10.12.2014

За порушення фінансової дисципліни фахівцями Держфінінспекції в Чернігівській області вжито заходів

Протягом січня-листопада 2014 року за вчинені фінансові порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 348 посадових осіб на загальну суму накладених адміністративних штрафів – 78,7 тис. грн.

Окрім того, 151 посадову особу притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

Також із займаних посад звільнено 19 посадових осіб підприємств, установ та організацій, за результатами контрольних заходів фінансово-господарську діяльність яких перевіряли фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області.

З початку року у 126 випадках до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області


26.11.2014

За вчинені фінансові порушення притягнуто до відповідальності 470 осіб – повідомляє
Держфінінспекція в Чернігівській області

Протягом січня-жовтня 2014 року за результатами контрольних заходів, проведених фахівцями Держфінінспекції в Чернігівській області, притягнуто до адміністративної відповідальності 347 посадових осіб, до дисциплінарної – 75 осіб, до матеріальної – 48 осіб, 19 осіб звільнено із займаних посад. Керівниками місцевих органів влади, підприємств і установ прийнято 171 управлінське рішення.

За виявлені з початку року порушення, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, застосовано заходи впливу (фінансові санкції) у 125 випадках, в т.ч.: призупинення бюджетних асигнувань – у 18 випадках, зупинення операцій з бюджетними коштами – у 102 випадках, зменшення бюджетних призначень – у 5 випадках на суму 90,0 тис. гривень.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



20.11.2014

За десять місяців 2014 року за матеріалами Держфінінспекції
в Чернігівській області розпочаті досудові розслідування

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області продовжує співпрацю з правоохоронними органами. Упродовж січня-жовтня 2014 року за результатами розгляду матеріалів контрольних заходів правоохоронними органами розпочато 44 досудових розслідувань. Окрім того, за результатами участі працівників Держфінінспекції як залучених спеціалістів у перевірках, що їх проводили правоохоронні органи, розпочато 12 досудових розслідувань.

Реалізуючи своє право на звернення до суду в інтересах держави Держфінінспекцією в Чернігівській області пред’явлено 31 позов щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 3,2 млн гривень.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



12.11.2014

Оголошення!

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців:

- головного спеціаліста – юрисконсульта юридичного відділу (прийом документів по 27.11.2014);

- головного спеціаліста сектору інформаційних технологій (робота з базами даних Oracle, організація та адміністрування мереж, обслуговування програмних засобів), (прийом документів по 27.11.2014);

- провідного спеціаліста сектору інформаційних технологій (організація документообігу із застосуванням сучасних автоматизованих систем), (прийом документів по 27.11.2014);

- державного фінансового інспектора відділу контролю у сфері послуг (прийом документів по 11.12.2014);

- провідного спеціаліста – бухгалтера фінансового відділу (прийом документів по 11.12.2014).

У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які мають повну вищу освіту відповідного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста та:

- для головного спеціаліста – юрисконсульта – стажем роботи за фахом на державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року або за фахом в інших сферах не менше 3 років;

- для головного спеціаліста - стажем роботи за фахом на державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року або за фахом в інших сферах не менше 3 років;

- для провідного спеціаліста - бухгалтера – стажем роботи на посаді спеціаліста І категорії не менше 2 років або стаж роботи за фахом в інших сферах не менше 2 років.

- для провідного спеціаліста - стажем роботи за фахом на державній службі на посаді спеціаліста І або ІІ категорії не менше 1 року або за фахом в інших сферах не менше 2 років;

- для державного фінансового інспектора – без вимог до стажу роботи;

До заяви про участь у конкурсі додаються такі документи: особова картка (форма П-2ДС) з відповідними додатками, 2 фотокартки, копії документів про освіту, декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, копія військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних), копія паспорта.

Документи приймаються сектором по роботі з персоналом (3 поверх).

Телефон для довідок: 675-746.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



12.11.2014

Фінінспектори Чернігівської області за 10 місяців 2014 року
виявили фінансових порушень на 31,8 млн гривень

Протягом січня-жовтня 2014 року фахівцями Держфінінспекції в Чернігівській області виявлено втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 31,8 млн грн та забезпечено їх відшкодування на суму майже 15 млн гривень.

Загальна сума відшкодованих втрат складається з коштів, які в результаті контрольних дій надійшли до бюджетів, бюджетних установ, підприємств та організацій в сумі майже 5 млн грн., а також із відшкодувань і поновлень незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів в сумі 10 млн гривень.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



05.11.2014

Працівника Держфінінспекції в області відзначено державною нагородою

За проявлений професіоналізм та результативність роботи працівника Держфінінспекції в Чернігівській області Михайла Гурського нагороджено медаллю «За сприяння правоохоронним органам».

Під час проведення досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, начальник відділу контролю у сфері послуг Держфінінспекції в Чернігівській області Михайло Гурський провів виїзну ревізію СТОВ «Дружба-Нова». У ході перевірки встановлено, що підприємством недонараховано понад 392 тисячі гривень обов’язкових платежів до бюджету.

Таким чином, працівник Держфінінспекції допоміг поповнити державний бюджет значною сумою.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



21.10.2014

Від початку 2014 року за матеріалами Держфінінспекції в Чернігівській області
розпочато 42 досудових розслідування

За результатами розгляду матеріалів контрольних заходів протягом січня-вересня 2014 року правоохоронними органами розпочато 42 досудових розслідування. Окрім того, за результатами участі працівників Держфінінспекції як залучених спеціалістів у перевірках, що їх проводили правоохоронні органи, розпочато 12 досудових розслідувань.

Реалізуючи своє право на звернення до суду в інтересах держави, за 9 місяців 2014 року представники Держфінінспекції пред»явили 31 позов щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 3,2 млн гривень.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



14.10.2014

Протягом січня-вересня 2014 року Держфінінспекція в Чернігівській області
забезпечила відшкодування втрат на 14,3 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області протягом січня-вересня 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 14,3 млн грн. До бюджетів та на рахунки бюджетних установ, підприємств та організацій додатково надійшло 4,6 млн грн.

За вчинені фінансові порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 326 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 108 осіб, 19 осіб звільнено із займаних посад.

З початку року у 121 випадку до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



08.10.2014

За дев’ять місяців 2014 року Держфінінспекція в Чернігівській області
попередила зайві витрати у сфері держзакупівель на суму 12,7 млн грн

За результатами аналізу державних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) протягом січня – вересня 2014 року Держфінінспекція в Чернігівській області попередила зайві витрати державних коштів у сфері держзакупівель на загальну суму 12,7 млн гривень.

Через виявлені фінансові порушення було відмінено конкурсні торги на загальну суму 6 млн грн, попереджено витрат державних коштів на закупівлю товарів, робіт та послуг шляхом внесення змін до документації конкурсних торгів на суму 6,7 млн гривень. Окрім того, укладених договорів розірвано на суму 9,2 млн гривень.

При цьому, відповідна робота проводиться виключно шляхом запиту та аналізу документів без виходу на об’єкти контролю, що дозволяє значною мірою реалізувати визначений курс з дерегулювання та зменшення кількості контрольних заходів. Водночас відповідна робота з підконтрольними установами має також значний подальший профілактичний характер, оскільки при направленні відповідних листів підприємствам, установам та організаціям роз’яснюється зміст допущених порушень законодавства у сфері закупівель та надаються пропозиції щодо їх усунення, що сприяє недопущенню аналогічних порушень у подальшій роботі.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



03.09.2014

Під час ревізій установ, що належать до сфери
управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України,
встановлено порушень на суму 2,2 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 2,2 млн грн під час ревізій установ, що належать до сфери управління Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Внаслідок надання платних послуг без пред’явлення замовникам рахунків на їх оплату та не проведення коригування тарифів за надання ветеринарних робіт і послуг установами недоотримано доходів в сумі 1029 тис.гривень.

Посадові особи установ коштами загального фонду покрили витрати спеціального фонду, здійснили витрати за сторонніх юридичних осіб та за завищеною вартістю оплатили ремонтні роботи. Через це загалом незаконно витрачено 471 тис.гривень.

Також, виявлено порушення законодавства з питання оплати праці, що призвело до незаконного витрачання 360 тис.грн., з урахуванням внесків до державних цільових фондів.

Окрім того, під час ревізій встановлено нестачу товарно-матеріальних цінностей, безпідставне та понаднормове списання матеріальних цінностей на загальну суму 271 тис. гривень.

За результатами контрольних заходів на посадових осіб складено 40 протоколів про адміністративне правопорушення; застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань.

Про результати проведення ревізій поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



27.08.2014

У січні-липні 2014 року Держфінінспекція в Чернігівській області
забезпечила відшкодування втрат на 12,2 млн грн.

Протягом січня-липня 2014 року фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 12,2 млн грн. Зокрема, до бюджетів різних рівнів, установ, підприємств та організацій додатково надійшло 3,7 млн грн. Відшкодовано та поновлено незаконних, нецільових витрат і недостач ресурсів на суму 8,5 млн грн.

За вчинені фінансові порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 298 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 90 осіб, 18 осіб звільнено із займаних посад.

До підприємств, установ та організацій, під час ревізій яких виявлено порушення, у 105 випадках застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



12.08.2014

Протягом січня-липня 2014 року за матеріалами
Держфінінспекції в Чернігівській області розпочато 37 досудових розслідувань

За результатами розгляду матеріалів контрольних заходів упродовж січня-липня 2014 року правоохоронними органами розпочато 37 досудових розслідувань і складено 12 протоколів про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Окрім того, за результатами участі фахівців Держфінінспекції як залучених спеціалістів у перевірках, що їх проводили правоохоронні структури, розпочато 7 досудових розслідувань.

Реалізуючи своє право на звернення до суду в інтересах держави пред»явлено 23 позови щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 2,2 млн грн.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



07.08.2014

Результати роботи у сфері моніторингу ризикових операцій та державних закупівель
за січень-червень 2014 року

За результатами аналізу державних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) упродовж січня – червня 2014 року Держфінінспекцією в Чернігівській області попереджено зайвих витрат державних коштів у сфері держзакупівель на загальну суму майже 6,5 млн грн.

Так, через виявлені фінансові порушення було відмінено конкурсні торги на загальну суму 4,7 млн грн, попереджено витрат державних коштів на закупівлю товарів, робіт та послуг шляхом внесення змін до документації конкурсних торгів на суму 1,7 млн гривень.

При цьому, відповідна робота проводиться виключно шляхом запиту та аналізу документів без виходу на об’єкти контролю, що дозволяє значною мірою реалізувати визначений курс з дерегулювання та зменшення кількості контрольних заходів. Водночас відповідна робота з підконтрольними установами має також значний подальший профілактичний характер, оскільки при направленні відповідних листів підприємствам, установам та організаціям роз’яснюється зміст допущених порушень законодавства у сфері закупівель та надаються пропозиції щодо їх усунення, що сприяє недопущенню аналогічних порушень у подальшій роботі.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



28.07.2014

Держфінінспекція в Чернігівській області у січні-червні 2014 року
забезпечила відшкодування втрат майже на 10,7 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області протягом січня-червня 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, майже на 10,7 млн грн. До бюджетів різних рівнів, установ, підприємств та організацій додатково надійшло близько 3 млн грн.

За вчинені фінансові порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 273 посадові особи, до дисциплінарної та матеріальної – 82 осіб, 18 осіб звільнено із займаних посад.

Від початку року у 96 випадках до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.

Задля максимального відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду пред’явлено 22 позови на загальну суму понад 2 млн грн.

За результатами контрольних заходів керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 92 управлінських рішення, правоохоронними органами розпочато 29 досудових розслідувань.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



28.07.2014

Фінінспектори Чернігівщини виявили фінансових порушень,
що призвели до втрат, на 1,7 млн грн під час ревізії бюджету м.Ніжин

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 1,7 млн грн під час проведення ревізії бюджету м.Ніжин. В ході контрольного заходу перевірено діяльність 6 установ міста за період з 01.01.2011 по 31.10.2013.

Так, міський бюджет недоотримав доходів в загальній сумі 527 тис. грн, а саме власності внаслідок невиконання умов по укладених договорах за період з 01.01.2011 по 01.30.2013 недоотримано належної частки орендної плати за користування об’єктами комунальної та не перераховано до міського бюджету коштів, отриманих від надання послуг, що не належать до переліку платних послуг на вказану суму.

В порушення прийнятого сесією міської ради рішення за рахунок бюджетних коштів, які виділялися з міського бюджету для надання поворотних фінансових допомог через Неприбуткову громадську організацію «Агенція розвитку Ніжина», було придбано комп’ютерну техніку та меблі на суму 56 тис. гривень. Придбання проведено поза казначейським обслуговуванням, чим порушено вимоги Бюджетного кодексу.

Всупереч бюджетному законодавству із загального фонду бюджету витрачено 391 тис. грн на покриття витрат, які повинні проводитись за рахунок коштів спеціального фонду.

Окрім того, в 4 перевірених установах міста виявлено порушення законодавства з оплати праці, оплату витрат за спожиті комунальні послуги сторонніми юридичними особами, оплату за завищеною вартістю ремонтно-будівельних робіт. Ці порушення призвели до незаконного витрачання коштів міського бюджету в сумі 584 тис. гривень.

Усупереч вимогам бюджетного законодавства безпідставно проводилось утримання спеціалістів санітарно-екологічного підрозділу комунального підприємства за рахунок коштів міського бюджету на загальну суму 101 тис. гривень.

За допущені порушення на посадових осіб складено 27 протоколів про адміністративне правопорушення та зупинено операції з бюджетними коштами у 5 установах.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



20.06.2014

За п’ять місяців 2014 року
за матеріалами Держфінінспекції в Чернігівській області
розпочаті досудові розслідування

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області продовжує співпрацю з правоохоронними органами. Упродовж січня-травня 2014 року за результатами розгляду матеріалів контрольних заходів правоохоронними органами розпочато 26 досудових розслідувань.

Реалізуючи своє право на звернення до суду в інтересах держави пред»явлено 15 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 0,9 млн грн.

До адміністративної відповідальності притягнуто 233 посадові особи, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності – 75 осіб, звільнено із займаних посад 14 осіб.

У 89 випадках до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано заходи впливу за порушення бюджетного законодавства у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



19.06.2014

Держфінінспекція в Чернігівській області
за 5 місяців 2014 року забезпечила усунення порушень майже на 9,5 млн грн.

Протягом січня-травня 2014 року фахівцями Держфінінспекції на 68 перевірених підприємствах, установах і організаціях виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму 14,4 млн грн. та забезпечено усунення фінансових порушень на суму майже 9,5 млн грн.

Загальна сума відшкодованих втрат складається з коштів, які в результаті контрольних дій надійшли до бюджетів, бюджетних установ, підприємств та організацій в сумі 2,4 млн грн., а також із відшкодувань і поновлень незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів в сумі 7,1 млн грн.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



06.06.2014

Держфінінспекція в Чернігівській області
у січні-квітні 2014 року забезпечила відшкодування
втрат на 8,1 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області протягом січня-квітня 2014 року перевірили 435 підприємств, установ і організацій та забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 8,1 млн грн., або 60 відсотків від виявленої суми порушень. На цьому було наголошено під час розширеного засідання Колегії Держфінінспекції сьогодні.

До бюджетів, бюджетних установ, підприємств та організацій надійшло 2,1 млн грн.

Забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму понад 6 млн грн.


Прес-служба Держфінінспекції
в Чернігівській області



29.05.2014

У січні-квітні 2014 року за матеріалами Держфінінспекції в Чернігівській області
правоохоронні органи розпочали 22 досудових розслідування

Протягом січня-квітня 2014 року за матеріалами контрольних заходів, які провели державні фінансові інспектори, правоохоронні органи розпочали 22 досудових розслідування та вручили 2 письмових повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Також на 11 посадових осіб перевірених установ складено протоколи про вчинення адміністративного корупційного правопорушення.

Крім того, за результатами участі фахівців Держфінінспекції як залучених спеціалістів у перевірках, що їх проводили правоохоронні структури, розпочато 6 досудових розслідувань.

В інтересах держави до суду пред»явлено 14 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму понад 0,8 млн грн.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



27.05.2014

За порушення фінансової дисципліни
фахівцями Держфінінспекції в Чернігівській області вжито заходів

Упродовж січня-квітня 2014 року за недотримання фінансової дисципліни із займаних посад звільнено 12 посадових осіб підприємств, установ та організацій, за результатами контрольних заходів фінансово-господарську діяльність яких перевіряли фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області.

До адміністративної відповідальності притягнуто 208 посадових осіб на загальну суму накладених адміністративних штрафів – 47,4 тис.грн. Окрім того, 58 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

У 82 випадках застосовано до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.

За результатами контрольних заходів керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 63 управлінських рішень.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



26.05.2014

ОГОЛОШЕННЯ!

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців:

- завідувача сектору інформаційних технологій;

- завідувача сектору внутрішнього аудиту;

- головного державного фінансового інспектора сектору інспектування у сфері освіти відділу інспектування у сфері освіти і науки;

- головного спеціаліста з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю;

- головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції;

- головного державного фінансового інспектора сектору моніторингу ризикових операцій та державних закупівель;

- головного державного фінансового інспектора сектору інспектування у сфері охорони здоров’я відділу інспектування у соціальній сфері та культурі;

- головного спеціаліста-юрисконсульта відділу правової роботи;

- провідного спеціаліста-юрисконсульта відділу правової роботи;

- провідного державного фінансового інспектора сектору інспектування у сфері використання природних ресурсів відділу інспектування в агропромисловому комплексі та сфері використання природних ресурсів;

- старшого державного фінансового інспектора відділу інспектування у сфері освіти і науки;

- начальника Чернігівської міжрайонної державної фінансової інспекції.

У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які мають повну вищу освіту фінансово-економічного спрямування (для завідувача сектору внутрішнього аудиту, начальника Чернігівської міжрайонної держфінінспекції, державних фінансових інспекторів), юридичного спрямування (для головного та провідного спеціаліста-юрисконсульта відділу правової роботи), комп’ютерно-інформаційного спрямування (для завідувача сектору інформаційних технологій), відповідного спрямування (для головного спеціаліста з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю), фінансово-економічного або юридичного спрямування (для головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції) за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста та стаж роботи:

- для начальника держфінінспекції – за фахом в органах ДКРС або в Держфінінспекції (її територіальних органах) не менше 2 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах у державній службі не менше 3 років чи в інших сферах економіки не менше 5 років, або стаж роботи за фахом не менше 7 років;

- для завідувача сектору внутрішнього аудиту – за фахом в органах ДКРС на керівних посадах нижчої категорії чи на посаді головного контролера-ревізора (головного державного аудитора) та/або в Держфінінспекції та її територіальних органах на керівних посадах нижчої категорії чи на посаді головного державного фінансового інспектора (головного державного аудитора) – не менше 2 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах у державній службі чи в інших сферах економіки – не менше 3 років, або стаж роботи за фахом – не менше 5 років;

- для завідувача сектору інформаційних технологій – за фахом в органах ДКРС та/або в Держфінінспекції та її територіальних органах на керівних посадах чи на посаді головного спеціаліста – не менше 2 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах у державній службі чи в інших сферах діяльності – не менше 3 років, або стаж роботи за фахом – не менше 5 років;

- для головного державного фінансового інспектора – за фахом в органах ДКРС на посаді провідного контролера-ревізора (провідного державного аудитора) та/або в Держфінінспекції та її територіальних органах на посаді провідного державного фінансового інспектора (провідного державного аудитора) – не менше 1 року, або стаж роботи за фахом у державній службі – не менше 2 років, або стаж роботи за фахом в інших сферах діяльності – не менше 3 років;

- для головного спеціаліста з питань запобігання та виявлення корупції – за фахом на державній службі на посаді провідного спеціаліста не менше 1 року, або стажем роботи в інших сферах економіки не менше 3 років;

- для головного спеціаліста з питань взаємодії зі ЗМІ та зв’язків з громадськістю – стаж роботи за фахом в інших сферах діяльності не менше 3 років;

- для головного спеціаліста-юрисконсульта – за фахом на державній службі не менше 3 років або за фахом в інших сферах діяльності – не менше 4 років;

- для провідного спеціаліста-юрисконсульта – за фахом не менше 2 років;

- для провідного державного фінансового інспектора – за фахом в органах ДКРС на посаді старшого контролера-ревізора (старшого державного аудитора) та/або в Держфінінспекції та її територіальних органах на посаді старшого державного фінансового інспектора (старшого державного аудитора) – не менше 1 року, або стаж роботи за фахом у державній службі чи в інших сферах діяльності – не менше 2 років;

- для старшого державного фінансового інспектора – за фахом в органах ДКРС на посаді контролера-ревізора (державного аудитора) та/або в Держфінінспекції та її територіальних органах на посаді державного фінансового інспектора (державного аудитора) – не менше 1 року, або стаж роботи за фахом у державній службі чи в інших сферах діяльності – не менше 1 року.

До заяви про участь у конкурсі додаються такі документи: особова картка (форма П-2ДС) з відповідними додатками, 2 фотокартки, копії документів про освіту, декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, копія військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних), копія паспорта.

Документи приймаються сектором кадрів по 20.06.2014.

Довідки за адресою: м.Чернігів, вул. Бєлінського, 11, тел. 699756.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



15.05.2014

Держфінінспекція не підтвердила кредиторської заборгованості на 1,1 млн грн

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» Держфінінспекція в Чернігівській області проводить перевірки достовірності кредиторської заборгованості з оплати товарів, робіт і послуг у розпорядників та одержувачів коштів державного і місцевих бюджетів.

На даний час проведено перевірки у 409 розпорядників та одержувачів коштів державного бюджету та 50 розпорядників та одержувачів місцевих бюджетів.

Від початку проведення таких перевірок Держфінінспекція під час контрольних заходів не підтвердила кредиторської заборгованості на загальну суму майже на 1,1 млн грн., з якої 0,6 млн грн. рахується у розпорядників та одержувачів коштів державного бюджету.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



12.05.2014

Фінінспектори Чернігівщини виявили порушення на суму 1,7 млн грн.
під час ревізій відділів освіти

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушення на загальну суму 1,7 млн грн. під час ревізій відділів освіти Бобровицької, Борзнянської, Новгород-Сіверської, Прилуцької, Ріпкинської і Талалаївської райдержадміністрацій.

Зокрема, через те, що бухгалтерські служби згаданих освітніх установ порушували законодавство з оплати праці, зайво витрачено 531 тис. грн. з урахуванням внесків до державних цільових фондів.

Окрім того, посадові особи відділів освіти незаконно списували матеріальні цінності, продукти харчування, за завищеною вартістю оплачували ремонтно-будівельні роботи та проектно-кошторисну документацію. Це призвело до незаконного витрачання 455 тис. грн.

Також освітні установи покрили витрати інших юридичних і фізичних осіб на загальну суму 277 тис.грн.

За недотримання законодавства на 56 посадових осіб відділів освіти складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Про результати контрольних заходів поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



06.05.2014

Результати роботи у сфері моніторингу ризикових операцій
та державних закупівель за січень-березень 2014 року

За результатами аналізу державних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) упродовж січня – березня 2014 року Держфінінспекцією в Чернігівській області попереджено зайвих витрат державних коштів у сфері держзакупівель на загальну суму майже 4,4 млн грн.

Так, через виявлені фінансові порушення було відмінено конкурсні торги на загальну суму 3,1 млн грн, попереджено витрат державних коштів на закупівлю товарів, робіт та послуг шляхом внесення змін до документації конкурсних торгів на суму 1,3 млн гривень.

Як повідомлялося, для зменшення втручання в діяльність суб’єктів господарювання Держфінінспекцією в Чернігівській області здійснюється підхід до планування контрольно-ревізійної роботи та відбору об’єктів контролю на підставі оцінки ризиків допущення фінансових порушень, моніторингу ризикових операцій, інформації зі ЗМІ, звернень громадян і телефонів довіри Держфінінспекції в Чернігівській області та її територіальних підрозділів.

Довідково. За результатами аналізу державних закупівель 2013 року Держфінінспекцією в Чернігівській області попереджено зайвих витрат на закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти (без виходу на об’єкт контролю) на загальну суму 31,7 млн гривень.

При цьому, відповідна робота проводиться виключно шляхом запиту та аналізу документів без виходу на об’єкти контролю, що дозволяє значною мірою реалізувати визначений курс з дерегулювання та зменшення кількості контрольних заходів. Водночас відповідна робота з підконтрольними установами має також значний подальший профілактичний характер, оскільки при направленні відповідних листів підприємствам, установам та організаціям роз’яснюється зміст допущених порушень законодавства у сфері закупівель та надаються пропозиції щодо їх усунення, що сприяє недопущенню аналогічних порушень у подальшій роботі.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



24.04.2014

За порушення фінансової дисципліни
фахівцями Держфінінспекції в Чернігівській області вжито заходів

Протягом січня-березня 2014 року за недотримання фінансової дисципліни із займаних посад звільнено 9 посадових осіб підприємств, установ та організацій, за результатами контрольних заходів фінансово-господарську діяльність яких перевіряли фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 165 посадових осіб на загальну суму накладених адміністративних штрафів – 37,7 тис.грн. Окрім того, 50 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

З початку року у 57 випадках до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.

За результатами контрольних заходів керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 53 управлінських рішень, правоохоронними органами розпочато 20 досудових розслідувань.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



23.04.2014

Держфінінспекцією в Чернігівській області
за перший квартал 2014 року забезпечено відшкодування втрат на 5,6 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області протягом січня-березня 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на 5,6 млн грн.

Зокрема, забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму 3,8 млн грн.

До бюджетів різних рівнів, установ, підприємств та організацій додатково надійшло 1,7 млн грн.

До суду пред»явлено 12 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 0,7 млн грн.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



16.04.2014

Фінінспектори Чернігівщини виявили порушення
у відділі освіти Бахмацької РДА на суму понад 1,1 млн грн.

Фахівці територіального підрозділу Держфінінспекції в Чернігівській області – Борзнянської міжрайонної держфінінспекції – під час ревізії відділу освіти Бахмацької райдержадміністрації виявили фінансові порушення на суму 1123 тис.грн.

Зокрема, в Бахмацькій гімназії за рахунок коштів загального фонду бюджету необґрунтовано проведено видатки в сумі майже 700 тис.грн. на надання початкової освіти, що повинно здійснюватися іншими закладами освіти, функціями яких передбачено надання такої освіти Окрім того, виявлено покриття витрат спеціального фонду за рахунок загального фонду на суму 124 тис.грн. та сторонніх юридичних осіб за комунальні послуги коштами загального фонду освітніх закладів на суму 90 тис.грн.

Також під час ревізії виявлено нарахування единого соціального внеску на заробітну плату працюючих інвалідів у завищених розмірах, понаднормове списання продуктів харчування та завищення вартості виконаних будівельних робіт на загальну суму 188 тис.грн.

За результатами контрольного заходу складено протокол про адміністративне правопорушення, застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області


09.04.2014

І ЩЕ РАЗ ПРО ТУБЕРКУЛЬОЗ!

На диспансерному обліку в Чернігівській області на кінець 2013 року знаходились 7,9 тис. осіб, із них 1,2 тис. з активною формою туберкульозу. На вирішення питань протидії захворювання на туберкульоз діє Обласна цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз, аудит виконання якої провели аудитори Держфінінспекції в Чернігівській області за 2011-2013 роки.

Результати аудиторського дослідження показали, що виконання програми було недостатньо ефективне. Насамперед, можна зазначити такі основні фактори, які негативно вплинули на ефективність її виконання.

По-перше, нерегулярність централізованих поставок лікарських засобів, отримання їх не у відповідності до поданих заявок.

З року в рік простежується недоотримання одних лікарських засобів, які заявлені в потребі (1864678 одиниць на суму 5177,3 тис.грн), і поставка інших понад потребу (5794005 одиниць на суму 3337,6 тис.грн).

Слід зазначити, що лікарські засоби, які надійшли понад потребу, на кінець року не тільки залишаються невикористаними, а ще й накопичуються (залишки медикаментів збільшились за досліджений період у 4,6 раз).

По-друге, недостатній рівень матеріально-технічного та кадрового забезпечення протитуберкульозних закладів, недотримання вимог інфекційного контролю.

На балансі протитуберкульозних закладів рахуються будівлі, які збудовані близько або й більше 100 років назад: будівля лікувального корпусу Ніжинського протитуберкульозного диспансеру (1912 року), будівля харчоблоку Прилуцького протитуберкульозного диспансеру (1910 року), флюоростанція Чернігівського протитуберкульозного диспансеру (1917 року), які потребують проведення капітальних ремонтів.

Локальними очисними спорудами із знезаражуючими установками забезпечений лише Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер.

Загальна потреба в медичному та лабораторному обладнанні становила на 01.01.2014 року 178 одиниць на суму 29,5 млн грн.

І при цьому є факти невикористання вже отриманого медичного обладнання. Так, Прилуцьким протитуберкульозним диспансером отримано 18.02.2013 року комплекс рентгенівський діагностичний, вартістю 694,7 тис.грн, який до цього часу не використовується через невідповідність зовнішньої електромережі.

Недотримання вимог інфекційного контролю призводить до захворюваності на туберкульоз медичних працівників (34 випадки за досліджений період), що негативно впливає на престиж професії та поглиблює кадрову кризу (середня укомплектованість лікарями-фтизіатрами 66-67% при зменшенні штатних посад).

По-третє, недостатнє спрямування коштів на харчування, їх нераціональний розподіл; переривання хворими лікування у протитуберкульозних закладах.

Середньодобові видатки на харчування не відповідали прийнятим нормативам по жодному із закладів, де стаціонарно лікуються хворі на туберкульоз (найменші 5,46-6,93 грн по протитуберкульозному відділенню Новгород-Сіверської ЦРЛ). По Чернігівському протитуберкульозному диспансеру понаднормова закупка одних продуктів за рахунок інших призвела до нераціонального розподілу коштів на суму 367,2 тис.грн.

У відповідності до ст.11 Закону України „Про протидію захворюванню на туберкульоз” передбачено примусову госпіталізацію хворих на заразні форми туберкульозу за рішенням суду, проте законодавчо не встановлено механізм за виконанням цієї процедури. Протягом 2011-2012 років самовільно залишили стаціонари протитуберкульозних закладів області 46 осіб, на харчування та медикаменти яких витрачено 177 тис.грн.


За повідомленням відділу державного фінансового аудиту
бюджетних програм та діяльності суб’єктів господарювання
державного сектору економіки
Держфінінспекції в Чернігівській області



27.03.2014

ОГОЛОШЕННЯ!

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державних службовців:

- начальника Сосницької міжрайонної державної фінансової інспекції;

- завідувача сектору внутрішнього аудиту.

У конкурсі можуть брати участь громадяни України, які мають повну вищу освіту фінансово-економічного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста та стаж роботи:

- для начальника держфінінспекції – за фахом в органах ДКРС або в Держфінінспекції (її територіальних органах) не менше 2 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах у державній службі не менше 3 років чи в інших сферах економіки не менше 5 років, або стаж роботи за фахом не менше 7 років.

- для завідувача сектору – за фахом в органах ДКРС на керівних посадах нижчої категорії чи на посаді головного контролера-ревізора (головного державного аудитора) та/або в Держфінінспекції та її територіальних органах на керівних посадах нижчої категорії чи на посаді головного державного фінансового інспектора (головного державного аудитора) – не менше 2 років, або стаж роботи за фахом на керівних посадах у державній службі чи в інших сферах економіки – не менше 3 років, або стаж роботи за фахом – не менше 5 років.

До заяви про участь у конкурсі додаються такі документи: особова картка (форма П-2ДС) з відповідними додатками, 2 фотокартки, копії документів про освіту, декларація про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2013 рік, копія військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних), копія паспорта.

Документи приймаються сектором кадрів по 25 квітня 2014 року.

Довідки за адресою: м.Чернігів, вул. Бєлінського, 11, тел. 699-756.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



26.03.2014

Під час ревізій установ, що належать до сфери управління Деснянського БУВР,
встановлено порушень на понад 260 тис.грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 261 тис.грн під час ревізій Чернігівської гідрогеолого-меліоративної експедиції та Козелецького міжрайонного управління водного господарства, що належать до сфери управління Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

Внаслідок застосування занижених розмірів плати за оренду, надання безоплатних послуг або за заниженою вартістю стороннім юридичним особам установами недоотримано доходів в сумі 127 тис.грн, а державним бюджетом – 45 тис.грн.

Також, виявлено порушення законодавства з питання оплати праці, що призвело до незаконного витрачання 20 тис.грн. з урахуванням внесків до державних цільових фондів. За рахунок видатків загального фонду бюджету незаконно витрачено 18 тис.грн. на покриття видатків спеціального фонду без їх відновлення.

Всупереч законодавству Козелецьким міжрайонним УВГ без дозволу Державного агентства водних ресурсів України списано майно на 18 тис.грн.

За результатами контрольних заходів на посадових осіб складено 13 протоколів про адміністративне правопорушення; ініційовано застосування заходів впливу за порушення бюджетного законодавства у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати проведення ревізій поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



25.03.2014

Фінінспектори Чернігівщини забезпечили відшкодування втрат
в КП СККПО Чернігівської міськради

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 286 тис.грн. під час ревізії комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Чернігівської міської ради.

Зокрема, всупереч законодавству при наявності укладених договорів та актів виконаних робіт Підприємству не оплачено замовниками послуг на суму 285 тис.грн., що призвело до втрати доходів на зазначену суму.

Завдяки вжитим заходам, фінінспекторами забезпечено відшкодування виявлених втрат на суму 270 тис.грн.

За результатами контрольного заходу на 5 посадових осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



19.03.2014

За результатами контрольних заходів Держфінінспекцією
в Чернігівський області вжито заходів

За результатами контрольних заходів протягом січня-лютого 2014 року до порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано заходи впливу відповідно до вимог Бюджетного кодексу: у 8 випадках призупинено бюджетні асигнування, у 35 – зупинено операції з бюджетними коштами та 2 розпорядникам зменшено бюджетні призначення.

У зазначеному періоді правоохоронними органами розпочато 15 досудових розслідувань за матеріалами контрольних заходів. Також, розпочато 3 досудових розслідування за результатами участі працівників Держфінінспекції у якості залучених спеціалістів у перевірках, що проводяться правоохоронними органами. На 5 посадових осіб складено протоколи про вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 125 посадових осіб на загальну суму накладених адміністративних штрафів 28 тис.грн. Окрім того, 33 посадові особи притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності, 8 осіб звільнено із займаних посад.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



18.03.2014

За січень-лютий 2014 року фінінспектори Чернігівщини
забезпечили відшкодування втрат майже на 4 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області протягом січня-лютого 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, майже на загальну суму 4 млн грн.

Завдяки вжитим заходам до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ і організацій та підприємств додатково надійшло 1,5 млн грн.

Забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму 2,4 млн грн.

До суду пред»явлено 8 позовів щодо відшкодування винними особами втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму майже 0,5 млн грн.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



11.03.2014

За 2013 рік Держфінінспекція в Чернігівській області
попередила зайві витрати у сфері держзакупівель майже на 32 млн грн.

Державна фінансова інспекція в Чернігівській області зачну увагу приділяє розвитку попереджувального контролю, зокрема попередньому дослідженню інформації про здійснення державних закупівель на предмет можливих порушень і зловживань.

Як результат, завдяки своєчасному реагуванню та аналізу державних закупівель (без виходу на об»єкт контролю шляхом запиту документів) протягом 2013 року попереджено зайвих витрат державних коштів у сфері держзакупівель на суму майже 32 млн грн.

Так, було відмінено конкурсні торги на суму 19,5 млн грн., попереджено витрат державних коштів на закупівлю товарів, робіт та послуг шляхом внесення змін до документації конкурсних торгів на суму понад 12 млн грн.

Для зменшення втручання в діяльність суб»єктів господарювання запроваджено підхід до планування контрольно-ревізійної роботи та відбору об»єктів контролю на підставі оцінки ризиків допущення фінансових порушень, моніторингу ризикових операцій, інформації зі ЗМІ, звернень громадян і телефону довіри Держфінінспекції.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області.



25.02.2014

Держфінінспекцією в Чернігівській області під час ревізій
міських лікарень виявлено втрат майже на 0,7 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму 698 тис.грн під час ревізій комунальних лікувально-профілактичних закладів «Прилуцька центральна міська лікарня» та «Ніжинська центральна міська лікарня ім.Миколи Галицького».

Зокрема, в ході ревізій виявлено, що посадові особи закладів здійснили покриття коштами загального фонду витрат спеціального фонду, на загальну суму 271 тис.грн.

Окрім того, проводилась безпідставна виплата заробітної плати та зайве нарахування внесків до державних цільових фондів, що призвело до незаконного витрачання 244 тис.грн.

Також, проведено покриття витрат сторонніх юридичних осіб за комунальні послуги, нарахування орендної плати у заниженому розмірі та безоплатне надання послуг, що повинні надаватися за плату, на загальну суму 132 тис.грн.

За результатами контрольних заходів на 24 посадові особи складено протоколи про адміністративне правопорушення, застосовано 2 фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами.

Про результати поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області.



17.02.2014

Фінінспектори Чернігівщини виявили втрат на суму 2,4 млн грн
під час ревізій професійно-технічних закладів

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області у 2013 році виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на загальну суму 2,4 млн грн під час ревізій у 14-ти професійно-технічних навчальних закладах.

Зокрема, виявлено покриття витрат спеціального фонду бюджету та сторонніх фізичних осіб, які проживали в гуртожитках закладів, коштами загального фонду на загальну суму 921 тис.грн.

Також встановлено незаконні виплати заробітної плати, стипендій та допомоги з урахуванням внесків до державних цільових фондів в сумі 986 тис.грн.

Внаслідок неперерахування суб»єктами господарювання, в яких учні проходили практику, 50 % їхньої заробітної плати навчальними закладами недоотримано фінансових ресурсів на суму 294 тис.грн. Державним бюджетом недоотримано 113 тис.грн. за надання закладами послуг без укладання договорів оренди та не пред»явлення рахунків на оплату.

За результатами контрольних заходів складено 63 протоколи про адміністративне правопорушення, звільнено 4 посадові особи із займаних посад, застосовано 22 фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань.

Про результати поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



13.02.2014

27 посадових осіб установ та підприємств звільнено торік
за порушення фінансової дисципліни - Держфінінспекція в Чернігівський області

Протягом 2013 року за недотримання фінансової дисципліни із займаних посад звільнено 27 посадових осіб підприємств, установ та організацій, за результатами контрольних заходів фінансово-господарську діяльність яких перевіряли фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області.

За вчинені фінансові порушення до адміністративної відповідальності притягнуто 578 посадових осіб на загальну суму накладених адміністративних штрафів - 158 тис.грн. Окрім того, 221 посадову особу притягнуто до дисциплінарної та матеріальної відповідальності.

Від початку 2013 року у 254 випадках до підприємств, установ та організацій, на яких під час ревізії виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення та зменшення бюджетних асигнувань.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



13.02.2014

Медичні установи Чернігівщини «обійшли» закон на 1,4 млн грн.

Медичні установи Чернігівської області в обхід чинного законодавства України щодо здійснення державних закупівель придбали лікарських препаратів на 1405 тис. грн.

Це виявлено Державною фінансовою інспекцією в Чернігівській області при проведенні ревізій фінансово-господарської діяльності в закладах охорони здоров»я та соціального захисту населення.

Зокрема, як встановили контрольні заходи, упродовж 2011 — 2013 років з метою уникнення проведення процедур запиту цінових пропозицій та відкритих торгів медичні заклади здійснювали безпідставний поділ предмету закупівлі на частини.

Таким чином, в порушення Закону України «Про здійснення державних закупівель» без проведення процедури торгів придбано за договорами лікарських препаратів Чернігівським геріатричним пансіонатом на 567 тис. грн, КЛПЗ «Прилуцька центральна лікарня» — на 577 тис. грн, КЛПЗ «Ніжинська центральна міська лікарня ім. Миколи Галицького» — на 261 тис. грн.

За результатами контрольних заходів на членів комітетів з конкурсних торгів складено 16 протоколів про адміністративне правопорушення.

Про результати ревізій поінформовано правоохоронні органи.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



07.02.2014

Закликаємо спільно боротися з проявами корупції

Одним із пріоритетних напрямів діяльності Державної фінансової інспекції в Чернігівській області є реалізація визначеної Президентом України антикорупційної стратегії та вжиття комплексних заходів для запобігання і протидії корупції не лише на підконтрольних установах, а й у самій Держфінінспекції.

Як неодноразово повідомлялося, задля мінімізації корупціогенних чинників у контрольно-ревізійній сфері ще на етапі планування впроваджено підхід до відбору об'єктів контролю на підставі оцінки ризиків фінансових порушень.

Антикорупційну спрямованість мають і заходи Держфінінспекції а Чернігівській області, до яких вона вдається для належного проведення контрольно-ревізійної діяльності та обмеження фіскального тиску на суб'єктів господарювання шляхом зменшення кількості контрольних заходів.

Вже традиційною на ниві боротьби з проявами корупції стала активна співпраця Держфінінспекції в Чернігівській області з правоохоронними органами. Так, керуючись принципом, що будь-яке очищення необхідно розпочинати насамперед із себе, керівництво Держфінінспекції неодноразово зверталося до правоохоронних органів з проханням жорстко і принципово реагувати на будь-які можливі прояви корупції в діях працівників органів Держфінінспекції та висловлювало готовність усіляко сприяти притягненню таких осіб до кримінальної, адміністративної, цивільно-правової та дисциплінарної відповідальності.

Керівництво Держфінінспекції в Чернігівській області вже не вперше звертається до керівників підконтрольних підприємств, установ і організацій з проханням брати активну участь у протидії корупційним проявам серед працівників Держфінінспекції та невідкладно інформувати про такі прояви Держфінінспекцію та правоохоронні органи.

Про зазначені факти можна повідомляти за наведеними далі номерами телефонів:

- номер телефону довіри Держфінінспекції в Чернігівській області - (046) 4-12-74;


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області



05.02.2014

Протягом 2013 року за матеріалами ревізій та перевірок
Держфінінспекції в Чернігівській області
правоохоронні органи розпочали 80 досудових розслідувань

За результатами розгляду матеріалів контрольних заходів, які провели державні фінансові інспектори, правоохоронними органами розпочато 80 досудових розслідувань та вручено 19 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Крім того, за результатами участі фахівців Держфінінспекції як залучених спеціалістів у перевірках, що їх проводили правоохоронні структури, розпочато 73 досудових розслідувань.

Також в 2013 році поліпшено показники притягнення до відповідальності за корупційні діяння та складено 24 відповідних протоколів.


Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області


04.01.2014

Держфінінспекція в Чернігівський області за 2013 рік
забезпечила відшкодування втрат на 26,7 млн грн.

Фахівці Держфінінспекції в Чернігівській області протягом 2013 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 26,7 млн грн.

Завдяки вжитим заходам до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ і організацій та підприємств додатково надійшло 12,7 млн грн.

Забезпечено відшкодування і поновлення незаконних, нецільових витрат та недостач ресурсів на загальну суму майже 14 млн грн.

Загалом протягом минулого року Держфінінспекція перевірила 218 підприємств, установ та організацій, з яких на 95 % виявила порушення фінансово-господарської дисципліни.

Прес-служба Держфінінспекції в Чернігівській області


*****


Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода