back

13-01-2015 16:33


2015



29.07.2015


Чемпіонат Європи з кульової стрільби серед жінок

В період з 17 липня по 4 серпня в словенському місті Мариборі проходить Чемпіонат Європи з кульової стрільби серед жінок. Іменита чернігівська спортсменка Олена Костевич, вже вкотре, підтвердила звання "кращої". У командній вправі МП-5 (малокаліберний пістолет, 25 м) наша чемпіонка отримала золоту нагороду. В цій же вправі в особистому заліку Олена виборола бронзову нагороду.

Вітаємо з перемогою! Бажаємо Олені Костевич та її тренерам Ігорю і Світлані Черединовим міцного здоров'я та успіхів в наступних змаганнях!


29.07.2015


IX тур Чемпіонату України з футболу серед жіночих команд

26 липня в Харкові відбувся матч дев'ятого туру Чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги. Місцева команда "Житлобуд -2" приймала чернігівську "Легенду". Наші дівчата проявили нездоланну жагу до перемоги, продемонстрували майстерну техніку, але поступилися господарям з рахунком 2:1, в результаті чого опинились на другому місці турнірної таблиці.

Чекаємо на перемогу, бажаємо успіху!


29.07.2015


Кубок України з легкої атлетики

З 20 по 21 липня в Києві відбувся Кубок України з легкої атлетики. В цих престижних змаганнях взяли участь сіверські спортсменки – вихованки спортивного товариства "Спартак", які зайняли наступні призові місця:

Ольга Завгородня – срібна нагорода (800 м)

Анна Красуцька – бронзова відзнака (потрійний стрибок)

Марія Миколенко – бронзова медаль (400 м з бар'єрами)

Вітаємо наших переможниць та їх тренерів Михайла Марченка і Ольгу Завгородню!


28.07.2015


"Перша Олімпійська ліцензія Сіверського боксу"

26 червня в Москві відбувся професіональний вечір боксу, де чернігівський атлет Дмитро Митрофанов — представник спортивного товариства "Колос", вихованець чернігівської школи вищої спортивної майстерності здобув одну з найбільш важливих перемог у кар’єрі, подолавши француза Мішеля Тавареза. Дмитро захопив ініціативу з перших секунд і не відпускав суперника у жодному з раундів та активно доводив свою перевагу над опонентом. Переламним етапом у поєдинку став шостий раунд, по завершенню якого секунданти французького боксера відмовилися від продовження поєдинку.

Таким чином Дмитро Митрофанов, перемігши Тавареза, здобуває вкрай важливу перемогу, яка гарантує для нашого боксера потрапляння на Олімпійські ігри 2016 року, що відбудуться у Бразилії. Окрім того, у вересні поточного року Дмитро Митрофанов проведе бій за чемпіонський пояс за версією AIBA Pro Boxing у вазі до 75 кг.

Вітаємо нашого чемпіона, бажаємо успіху на Олімпіаді!



01.07.2015



"Турнір найсильніших"

В період з 26 по 30 червня в Чернігові відбувся всеукраїнський турнір найсильніших боксерів серед жінок, молоді та юніорок. Вихованки Ічнянської ДЮСШ спортивного товариства "Колос" вибороли шість золотих трофеїв:

- серед мололі

- Карина Тарара – І місце у в/к 64 кг

- Юлія Дем'яненко – І місце у в/к 48 кг

- Надія Жохіна – І місце у в/к 81 кг

- серед юніорок

- Кароліна Махно – І місце у в/к 75 кг

- Катерина Рогова – І місце у в/к 50 кг

- Анастасія Шпанюк – І місце у в/к 63 кг

Всіх переможниць турніру відібрано до складу збірної команди України для участі в чемпіонаті Європи, що відбудеться 15 серпня 2015 року в Угорщині.

Вітаємо наших чемпіонок, бажаємо успіху на майбутніх змаганнях!


01.07.2015


"Тихі постріли у Львові"

В період з 22 по 26 червня у Львові проходив чемпіонат України зі стрільби з лука серед юнаків 2001 року народження і молодших, де чернігівський спортсмен Микола Мойсієнко зайняв І місце у вправі М-1.

Вітаємо чемпіона та його тренера Євгена Руденчика з перемогою!



23.06.2015


Спартакіада держслужбовців

20 червня на центральному стадіоні міста Чернігова відбулась фінальна частина XV обласної літньої спартакіади серед державних службовців обласної, районних державних адміністрацій та працівників органів місцевого самоврядування Чернігівщини. Учасники змагались у таких видах спорту: футбол, волейбол, настільний теніс, шахи, шашки та перетягування канату.

В спартакіаді взяли участь команди 22 районів області, міста Чернігова, Ніжина, Прилуки та команда Головного управління Державного казначейства України у Чернігівській області.

Призові місця у загальнокомандному заліку розподілились наступним чином:

- І місце – команда Сосницького району

- ІІ місце – команда Срібнянського району

- ІІІ місце - команда Облдержадміністрації

Вітаємо призерів спартакіади!


23.06.2015


Чемпіонат України з легкої атлетики
серед юнаків та дівчат 2000 року народження і молодших

З 17 по 19 червня у Вінниці проведено чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2000 року народження і молодших. Сіверські спортсмени показали такі результати:

- Катерина Лупинос – І місце – метання диску

- Максим Слісаренко – І місце на дистанції 2000 м з перешкодами

- Марія Сєдая – ІІ місце – метання спису

- Марія Слобода – ІІІ місце в семиборстві

- Олег Супрун – ІІІ місце – метання спису

- Валерія Метка – ІІІ місце на дистанції 100 м з бар'єрами

Вітаємо наших переможців!


23.06.2015


"Крос – кантрі"

з 16 по 20 червня в Кіровограді пройшов п'ятий етап чемпіонату України с маунтенбайку серед юнаків. Вихованці Володимира Тататрченка – досвідченого тренера спортивної школи товариства "Спартак" вибороли золоту і срібну нагороди у різновиді змагань "Крос – кантрі":

- І місце – Владислав Денисенко

- ІІ місце – Микола Потебня

Пишаємось Вами, юні велосипедисти!


23.06.2015


Легка атлетика в Кіровограді

З 8 по 16 червня в Кіровограді відбулись чемпіонат України з легкої атлетики та чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів. Представники Чернігівщини взяли участь в цих престижних змаганнях та вибороли такі нагороди:

- Ольга Бібік – ІІ місце на дистанції 400 м

- Ольга Скрипак – ІІ місце на дистанції 5000 м

- Павло Олійник – ІІІ місце на дистанції 3000 м з перешкодами

Серед юніорів кращими стали:

- Анна Жмурко – І місце на дистанції 800 м, завдяки цьому досягненню пройшла відбір на чемпіонат світу , що проходитиме з 16 по 19 липня 2015 року в Швеції

- Марія Ващенко – ІІ місце на дистанції 3000 м з перешкодами.

- Вікторія Небощицька – І місце метання спису

- Дмитро Манжай – ІІІ місце – штовхання ядра

Вітаємо з призерів змагань та їх тренерів з високими досягненнями в спорті!


12.06.2015


Всеукраїнська спартакіада депутатів

З 9 по 12 червня 2015 року в Ужгороді відбулась Всеукраїнська спартакіада серед народних депутатів Верховної Ради України, депутатів Верховної ради Автономної Республіки Крим, обласних, районних, міських (міст обласного підпорядкування), сільських та селищних рад.

Перше загальнокомандне місце зайняла збірна команда Івано-Франківської області, друге – Закарпатської, третє – Черкаської. Збірна команда Чернігівської області посіла почесне четверте загальнокомандне місце.

Бронзову нагороду у змаганні з настільного тенісу отримала голова Ладинської сільської ради Олена Хоменко.

Срібну нагороду з футболу здобула команда депутатів, до складу якої увійшли представники Носівської сілської ради, Чернігівської обласної ради, Чернігівської міської ради, Боровиківської сільської ради, Куликівської селищної ради.

Делегацію депутатів, які представили на спартакіаді Сіверський край очолив голова Чернігівьської обласної ради Микола Звєрєв.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає учасників та переможців спартакіади, бажає здоров'я та успіхів!


10.06.2015


Таланти багатодітної родини

Під такою назвою 4 червня в концертній залі чернігівської музичної школи № 1 ім. Стефана Вільконського відбулася фінальна частина обласного конкурсу–фестивалю, який щорічно проводиться з метою відродження та популяризації цінностей багатодітної української родини, створення умов для всебічного розвитку дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей. Учасників конкурсу та присутніх гостей привітала начальник управління у справах сім'ї та молоді Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Кожушко. Сорок юних талановитих дітей Сіверського краю продемонстрували глядачам музичні і танцювальні номери. Переможців нагороджено почесними грамотами і подарунками. Кращі з них отримали путівки на оздоровчий відпочинок.

Вітаємо юні таланти Чернігівщини, бажаємо яскравого незабутнього відпочинку!



10.06.2015


Чемпіонат України з боксу серед юнаків

В період з 2 по 7 червня в Ужгороді відбувся чемпіонат України з боксу серед юнаків. Вихованці спортивних товариств "Спартак" та "Атлет" блискуче виступили на цих змаганнях:

Данило Гора – І місце у в/к до 38,5 кг

Пало Сабун – ІІ місце у в/к до 40 кг

Олекандр Гречаник – І місце у ваговій категорії до 50 кг

Висловлюємо найкращі побажання нашим спортсменам та їх наставникам. Вдячні за перемоги!


10.06.2015


"Всесвітній біг заради гармонії"

6 червня в Чернігові відбулась значна спортивна подія. Через наше місто проліг шлях міжнародної факельної естафети "Всесвітній біг заради гармонії". Учасників заходу вітатимуть вісім районів Чернігівщини, через які прокладено маршрут. 9 червня факел естафети буде урочисто передано в Полтавську область. Метою заходу є пропаганда здорового та активного способу життя.


10.06.2015


Жіночий футбол

5 червня в місті Люботині Харківської області на стадіоні "Олімпіець" пройшов сьомий етап чемпіонату України з футболу вищої ліги серед жінок.

Місцевий клуб "Жилстрой-1" приймав чернігівську "Легенду". В напруженій боротьбі наші дівчата поступились супернику з рахунком 3:0 та опинилась на другому місті турнірної таблиці.

Чекаємо на ваші переможні усмішки!


10.06.2015


Чемпіонат України з настільного тенісу

З 2 по 7 червня в Умані пройшов чемпіонат України з настільного тенісу серед юнаків, де взяли участь спортсмени Чернігівщини. Прилуцький тенісист Андрій Гребенюк показав чудові результати у чотирьох розрядах змагальної програми:

- Командний – ІІ місце

- Змішаний парний – ІІ місце

- Парний чоловічий – ІІ місце

- Особистий – ІІІ місце

Атлет з Носівки Ігор Абдулін нагороджений срібною нагородою за результатами гри у командному розряді.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів з вдалим виступом!


08.06.2015


Гостьова нічия

3 червня в Харкові відбувся тридцятий тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Місцевий клуб "Геліос" приймав чернігівську "Десну". Матч закінчився з нічийним рахунком 1:1. Десна опинилась на п'ятій сходинці турнірної таблиці чемпіонату.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає гравцям та вболівальникам видовищної та результативної гри і жаданої перемоги!


03.06.2015


Чемпіонат України з боксу серед юнаків

В період з 24 травня по 1 червня в Ужгороді пройшов чемпіонат України з боксу серед юнаків. Чернігівські атлети – вихованці спортивних шкіл "Атлет" і "Спартак" вибороли дві золотих і срібну нагороди:

І місце у в/к до 38,5 кг – Данило Гора

ІІ місце у в/к до 40 кг – Павло Сабун

І місце у в/к до 50 кг – Олександр Гречаник

Вітаємо призерів змагань та їх тренерів Максима Метлу, Михайла Костючка, Віктора Балабка, бажаємо майбутніх перемог!


03.06.2015


Спартакіада працівників сфери охорони здоров'я

30 травня в Чернігові на базі комплексної дитячо-спортивної школи з лижного спорту проведено фінальну частину спартакіади медпрацівників. В змаганнях взяли участь 27 команд зі всієї Сіверщини. Призові місця розподілились наступним чином:

І місце – Корюківський район

ІІ місце – Ріпкінський район

ІІІ місце – місто Ніжин

Вітаємо призерів спартакіади, бажаємо здоров'я та наснаги!


03.06.2015


Жадана перемога

30 травня на центральному стадіоні Чернігова відбулась зустріч команд першої ліги з футболу в рамках 29 туру чемпіонату України. Місцева команда "Десна" приймала футбольний клуб "Нафтовик-Укрнафта" з Охтирки.

Наша команда виграла з рахунком 2:1 і зайняла четверте місце в турнірній таблиці.

Вітаємо гравців та вболівальників з перемогою, бажаємо успіху в наступному турі змагань!


03.06.2015


"Тримай п'ять"

29 травня в Костополі пройшла зустріч жіночих футбольних команд вищої ліги. Місцевий клуб "Родина-Ліцей" приймав чернігівську "Легенду". Наші дівчата перемогли з рахунком 5:0, зайнявши друге місце турнірної таблиці чемпіонату.

Пишаємось вами, бажаємо майбутніх успіхів!


03.06.2015


ІІ-й етап Кубку України з легкої атлетики

22-24 травня в Києві відбувся ІІ етап Кубку України з легкої атлетики. Чернігівські атлети додали в спортивну скарбничку області дві золоті і срібну нагороди.

Призерами змагань стали:

- серед молоді

Євгеній Сивенко – І місце в метанні диску

Роман Попов – І місце в штовханні ядра

- серед юнаків

Вадим Журба – ІІІ місце в метанні диску

Вітаємо володарів Кубку. Бажаємо спортивного везіння в наступних виступах!


03.06.2015


Кубок України з дзюдо серед жінок

З 20 по 22 травня в Сумах відбувся Кубок України з дзюдо серед жінок, де відомі чернігівські атлетки - вихованки досвідченого тренера Анатолія Маркіна показали такі результати:

Марія Буйок – І місце у ваговій категорії до 52 кг

Юлія Гребеножко – ІІІ місце у ваговій категорії до 63 кг

Вітаємо переможниць Кубку, з нетерпінням чекаємо виблискування ваших майбутніх медалей!


27.05.2015


БК "Чернігів" - володар Кубку Чернігівської області з баскетболу 2015 року!

23-24 травня у спортивному залі Чернігівського національного університету імені Т.Г. Шевченка було проведено фінальну частину розіграшу цьогорічного Кубку Чернігівської області з бакскетболу серед чоловічих команд, який проводить вже вчетверте.

В суботу були зіграні півфінали. В першому з них БК "Чернігів" з рахунком 69:48 переграв команду Чернігівського національного технологічного університету ЧНТУ. У складі переможців одразу чотири гравці записали на свій рахунок двозначну кількість очок. Таким самим досягненням відмітилися у другому півфіналі одразу п`ять гравців команди Ніжинського державного університету, яка переграла чернігівський "Октябрьский Молот" з рахунком 76:58.

Другий день "Фіналу чотирьох" розпочався з гри за третє місце. У напруженій боротьбі "Октябрьский Молот" вирвав перемогу проти ЧНТУ (69:64) і завоював бронзові нагороди. Третє місце "Молот" здобував також в першому розіграші Кубку області в 2012 році.

У фінальній грі БК "Чернігів" не без проблем зумів переграти ніжинську команду з рахунком 50:44 і став переможцем Кубку області-2015, повторивши своє досягнення 2012 року і нарешті піднявшись вище третіх місць 2013 і 2014 років. НДУ, як і в минулорічному Кубку області, стали лише срібними призерами.

Кубок кращого гравця нинішнього розіграшу отримав захисник БК "Чернігів" Денис Солодовников.

Кубок Чернігівської області з баскетболу 2015 року серед чоловічих команд було організовано і проведено Чернігівською обласною федерацією баскетболу за підтримки:

- обласного центру фізичного здоров`я населення "Спорт для всіх";

- обласного осередку НОК України;

- благодійного фонду "Поліський оберіг".

Вітаємо ниших земляків з перемогою, з нетерпінням чекаємо нових!


22.05.2015


Чемпіонат та Кубок України з панкратіону

В період з 14 по 17 травня в Броварах відбулись одразу два найпрестижніших в країні турніри: чемпіонат та Кубок України з панкратіону. В змаганні взяли участь спортсмени Чернігівщини, які своїми виступами вдало та яскраво представили наш край і в загально-командному заліку серед юнаків і дівчат посіли третє місце. Призерами стали:

- серед чоловіків

Барабаш Олександр – І місце у ваговій категорії до 57 кг

Адаменко Роман – І місце у ваговій категорії + 100 кг

Єфремов Дмитро – ІІІ місце у ваговій категорії 92 кг

Парубченко Владислав – ІІІ місце у ваговій категорії 71 кг

- серед юніорів

Алескеров Кенон – ІІІ місце у ваговій категорії до 63 кг

Чудецька Еріка – ІІ місце у ваговій категорії до 47 кг

Боровик Олександр – І місце у ваговій категорії до 84 кг

- серед юнаків

Бурлей Ростислав – ІІ м, ІІІ м. у ваговій категорії до 59 кг

Хмара Богдан – ІІ місце у ваговій категорії до 66 кг

Федорченко Богдан – І м,. ІІ м. у ваговій категорії до 59 кг

Середа Дмитро – ІІ м,. ІІ м. у ваговій категорії до 43 кг

Шукай Катерина – І м,. ІІ м. у ваговій категорії до 60 кг

Вітаємо з вдалим виступом учасників змагань, бажаємо спортсменам та їх тренерам нових спортивних злетів!


20.05.2015


"Юний спартаківець"

18 травня в м. Чернігові на стадіоні «Юність» пройшла відкрита обласна спартакіада «Юний спартаківець» з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2000-2001-2002 р.н., та молодших, присвячена 25-річчю утворення НОК України. Організаторами спартакіади була Чернігівська обласна організація ФСТ «Спартак». Змагання проводились за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спору Чернігівської обласної державної адміністрації, благодійного фонду «Поліський оберіг» та Чернігівського обласного осередку НОК України.

В змаганнях взяли участь вихованці КДЮСШ ЧОО ФСТ «Спартак», КДЮСШ-2 ЧМГО СТ «Спартак», КДЮСШ «Україна», КДЮСШ «Атлет» Україна, КДЮСШ-1 МОН, КДЮСШ-2 МОН, КДЮСШ ФСТ «Колос».

Всього біля 150 учасників

Переможці та призери змагань нагороджені грамотами та медалями

Юнаки та дівчата 2000-2001 р.н.

Біг 60 м

1 м – Довгий Денис – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

2 м – Вовк Данило - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м – Кириленко Іван – КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

1 м – Стецкова Тетяна – КДЮСШ-1 МОН

2 м – Прокопенко Валерія - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м – Басалько Еля – КДЮСШ ФСТ «Україна»

Біг 300 м

1 м - Вовк Данило - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

2 м - Довгий Денис – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м - Кириленко Іван – КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

1 м - Стецкова Тетяна – КДЮСШ-1 МОН

2 м – Шурига Діана – КДЮСШ-2 МОН

3 м – Лепеха Валерія - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

Біг 600 м

1 м – Слісаренко Максим – КДЮСШ ЧОО ФСТ «Спартак»

2 м – Землинський Богдан - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

1 м – Прокопенко Валерія – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

2 м – Савченко Валерія – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м – Димент Ілана – КДЮСШ ФСТ «Україна»

Стрибок у довжину

1 м - Кириленко Іван – КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

2 м – Мажура Артур – КДЮСШ-2 МОН

3 м - Землинський Богдан - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

1 м – Півень Ірина – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

2 м - Басалько Еля – КДЮСШ ФСТ «Україна»

3 м – Міщенко Вікторія – КДЮСШ – 1 МОН

Юнаки та дівчата 2002 р.н. молодші

Біг 60 м

1 м – Мишко Ярослав – КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

2 м – Каранда Нікіта – КДЮСШ – 2 МОН

3 м – Мирний Данило - КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

1 м – Рибалко Софія – КДЮСШ – 1 МОН

2 м – Оніле Катерина – КДЮСШ ФСТ «Україна»

3 м – Буряк Лілія - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

Біг 300 м

1 м - Каранда Нікіта – КДЮСШ – 2 МОН

2 м - Мишко Ярослав – КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

3 м – Сова Дмитро – КДЮСШ-2 МОН

1 м - Рибалко Софія – КДЮСШ – 1 МОН

2 м – Руса Ірина - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м – Маркова Анна - КДЮСШ – 1 МОН

Біг 600 м

1 м – Білоцерківець Владислав – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

2 м – Родіонов Олег – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м – Корнієнко Владислав - КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

1 м – Дворніченко Яна – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

2 м – Копитько Анастасія – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м – Вінниченко Анастасія – КДЮСШ-1 МОН

Стрибок у довжину

1 м - Мишко Ярослав – КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

2 м - Сова Дмитро – КДЮСШ-2 МОН

3 м - Мирний Данило - КДЮСШ-2 ФСТ «Спартак»

1 м – Філон Марія – КДЮСШ ФСТ «Колос»

2 м – Сила Ксенія – КДЮСШ «Атлет» ФСТ «Україна»

3 м - Оніле Катерина – КДЮСШ ФСТ «Україна»

Вітаємо призерів та учасників спартакіади, бажаємо міцного здоров' я та здійснення мрій!


18.05.2015


V літня спартакіада депутатів

15 травня на базі державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, проведено спартакіаду депутатів обласної, районних, міських, сільських та селищних рад. Захід присвячено 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Метою проведення заходу є пропаганда здорового способу життя та залучення депутатів всіх рівнів до занять фізичною культурою і спортом. Урочистий парад відкриття заплановано відбувся о 10:00. Змагання з футболу, волейболу, шашок, шахів та настільного тенісу розпочались о 10:30.

Право підняти Державний Прапор України було надано Срібнянській команді-переможниці минулорічних змагань.

Учасників спартакіади привітав голова обласної ради Микола Звєрєв, акцентувавши увагу на важливості проведення спортивних змагань, а також підкреслив, що спорт є основою здорових громад і здорової нації. Голова облради зазначив, що за підсумками обласних змагань буде сформована команда, яка зможе гідно представити Чернігівщину на всеукраїнській спартакіаді.

На змагання прибули понад 20 команд. Всього у спартакіаді взяли участь майже 400 депутатів. Призові місця розподілились наступним чином:

І – команда Борзнянської районної ради

ІІ – команди Срібнянської районної ради

ІІІ – команда Чернігівської міської ради

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає переможців спартакіади та бажає всім учасникам міцного здоров'я і майбутніх успіхів у спорті!


18.05.2015


Тернопільська нічия

17 травня в Тернополі відбувся 27 тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Чернігівську "Десну" приймав тернопільський футбольний клуб "Тернопіль". Команди обмінялись голами і гра закінчилась з нічийним рахунком 1:1.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає чернігівській "Десні" майбутніх перемог в наступному турі чемпіонату!


18.05.2015


Чемпіонат України з футболу серед жіночих команд вищої ліги

17 травня в Тернополі відбулась гра четвертого туру чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги. Чернігівська "Легенда" провела зустріч з дівчатами футбольного клубу "Тернополянка". Наші футболістки були неперевершеними і подарували вболівальникам видовищну і майстерну гру, яка закінчилась з рахунком 5:1.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає переможниць та їх тренерів і бажає успішної гри в п'ятому турі!


18.05.2015


"Сеульське золото"

В період з 7 по 18 травня в корейському місті Сеулі збірна команда України здобула золоті медалі Чемпіонату світу з футзалу серед спортсменів з вадами зору. У фінальному матчі українці з рахунком 3:1 перемогли іспанців.

В складі збірної України «золото» здобув чернігівський атлет Роберт Тремба – вихованець регіонального центру з фізичної культури і спорту "Інваспорт".

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає нашого земляка і його наставників й бажає йому омріяних перемог і міцного здоров'я!


18.05.2015


Чемпіонат Європи з боротьби самбо

Впродовж трьох днів з 15 по 17 травня в хорватському місті Загребі проведено чемпіонат Європи з боротьби самбо, де чернігівські спортсменки Марія Буйок і Наталія Смаль вибороли золоті нагороди.

Вітаємо наших атлеток та їх тренерів з перемогою, пишаємось Вами, дівчата!


18.05.2015


Чемпіонат Європи з боротьби сумо серед жінок

З 9 по 10 травня в латвійському місті Шауляї пройшов чемпіонат Європи з боротьби сумо серед жінок, де чернігівська спортсменка Аліна Бойкова зайняла перше місце у ваговій категорії - 65 кг.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає золоту призерку чемпіонату та її тренера Анатолія Маркіна з вдалим виступом на європейському турнірі!


12.05.2015


V літня Спартакіада депутатів

15 травня на базі державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів", за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 61, буде проведено Спартакіаду депутатів обласної, районних, міських, сільських та селищних рад. Метою проведення заходу є пропаганда здорового способу життя та залучення депутатів всіх рівнів до занять фізичною культурою і спортом. Урочистий парад відкриття заплановано на 10:00. Початок змагань – о 10:30.

Департамент сім'ї, молоді та спорту запрошує всіх бажаючих відвідати спортивне свято!


12.05.2015


"Знову на п'ятому місці"

10 травня на центральному стадіоні міста Чернігова відбувся 25 тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Чернігівська "Десна" приймала чернівецький футбольний клуб "Буковина". Сіверська "Десна" перемогла суперника з розгромним рахунком 6:1, чим забезпечила собі п'яте місце в турнірній таблиці чемпіонату.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає наших гравців і вболівальників та бажає чернігівській "Десні" майбутніх перемог.


12.05.2015


"Вища ліга – ІІІ тур"

11 травня на центральному стадіоні нашого міста відбувся гра третього туру чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги. Чернігівська "Легенда" приймала уманський футбольний клуб "Ятрань - Базис". Впродовж двох таймів наші дівчата дарували вболівальникам яскраві миттєвості, коли воротар суперника тричі діставав м'яч зі своїх воріт. Рахунок матчу – 3:0. Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає наших спортсменок та їх тренерів з перемогою і бажає успіху в четвертому турі!


12.05.2015


Юні футболістки першої ліги

10 травня в Чернігові відбувся футбольний матч жіночого чемпіонату першої ліги (WU-17). Футбольний клуб "Спартак" приймав команду з Івано-Франківська – "ДЮСШ - №3". Наші дівчата зробили все можливе у протистоянні суперницям, але поступились з рахунком 0:1. Бажаємо майбутніх переможних матчів, хай щастить!


07.05.2015


Приголомшливий виступ сіверян на чемпіонаті світу з кікбоксингу

З 28 квітня по 3 травня в португальському місті Портімао пройшов чемпіонат світу з кікбоксингу. Всього в чемпіонаті взяли участь 450 учасників з 23 країн світу – США, Німеччини, Шотландії, Іспанії, Ямайки, Великобританії, тощо.

Збірна команда України була представлена десятьма атлетами з чотирьох областей України – Чернігівської, Київської, Полтавської та Луганської. Загалом в ході змагань збірна України здобула 17 золотих, 1 срібну та 5 бронзових медалей. Завдяки результативним виступам троє українських спортсменів стали претендентами на включення до ISKA (Міжнародної спортивної кікбоксерської асоціації).

Вихованці спортивних товариств "Колос" та "Спартак" взяли участь у цьому престижному змаганні міжнародного рівня. Бійці виступали в різних версіях двобою, показавши наступні результати:

- Сергій Шрам – три золоті нагороди (в/к – 75 кг)

- Михайло Єрко – чотири золоті медалі (в/к – 59 кг)

- Сергій Лисюк – І, ІІ місця (в/к 75 кг)

- Захар Ліхіна – дві золоті і бронзова нагороди (в/к 35 кг)

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає наших чемпіонів, бажаємо спортсменам та їх тренерам здоров'я і спортивного везіння!


07.05.2015


"Знову кращі"

3 травня на центральному стадіоні нашого міста відбувся матч чемпіонату України з футболу серед жіночих команд вищої ліги. Чернігівська "Легенда" приймала харківський футбольний клуб "Житлобуд – 2". Цього разу наші дівчата продемонстрували майстерну видовищну гру і перемогли суперника з рахунком 1:0, забивши швидкий м'яч у першому таймі.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає наших спортсменок та їх тренерів з перемогою і бажає успіху в наступному матчі!


07.05.2015


"Першотравнева гра"

1 травня на центральному стадіоні міста Чернігова відбувся 24 тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Чернігівська "Десна" приймала кіровоградський футбольний клуб "Зірка". Вболівальники чернігівської команди спостерігали за цікавою грою наших футболістів, але в другому таймі сіверяни дістали м'яч зі своїх воріт. Матч закінчився з рахунком 0:1. "Десна" опинилась на шостому місті в турнірній таблиці чемпіонату.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає чернігівській "Десні" жаданої перемоги в 25 турі чемпіонату!


07.05.2015


"Золотий спис"

В період з 22 по 27 квітня в румунському місті Пітєшті відбулась матчева зустріч у змаганнях з легкої атлетики серед юніорок збірних команд Румунії, України, Ізраїлю та Кіпру. Чернігівська атлетка Вікторія Небощицька, вихованка Георгія Небощицького – тренера бахмацької дитячо-юнацької спортивної школи, зайняла перше місце у метанні спису.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає золоту призерку та її тренера з перемогою!


07.05.2015


Кубок України з легкої атлетики

З 19 по 22 квітня в Кіровограді пройшов І етап Кубку України з легкої атлетики серед юніорів і юніорок. Спортсмени з Бахмача, Ніжина та Чернігова взяли участь у змаганнях, показавши такі результати:

Метання спису

- Вікторія Небощицька – І місце

Метання Диску

- Євгеній Сивенко – І місце

- Вадим Журба – ІІ місце

- Роман Попов – ІІІ місце

Штовхання ядра

- Дмитро Манжай – І місце

Бажаємо нашим легкоатлетам та їх наставникам успіхів та наснаги в майбутніх змаганнях!


30.04.2015


«Юний спартаківець»

В період з 18 по 26 квітня в Чернігові пройшла відкрита обласна спартакіада «Юний спартаківець» з тхеквондо ВТФ та велоспорту. Захід відбувся за підтримки організації «Громадський актив України» та чернігівського обласного осередку НОК України.

Змагання з тхеквондо ВТФ серед кадетів 2001-2003 р.н., юнаків 2004-2005 р.н., 2006-2007 р.н., проводились в спортивному залі ЗОШ №35.

В змаганнях взяли участь понад 50 осіб, 28 з яких - вихованці досвідчених тренерів–викладачів комплексної дитячо-юнацької спортивної школи чернігівської міської громадської організації фізкультурно-спортивного товариства «Спартак» Людмили Лебедєвої та Олени Федорець.

Юні атлети змагались в різних вагових категоріях, призові місця розподілені таким чином:

Кадети 2001-2003 р.н.

1 місце – Сич Олександр

1 місце – Любочкин Андрій

1 місце – Курач Леонід

1 місце – Федоренко Тарас

Юнаки 2004-2005 р.н.

1 місце – Кохановський Данило

1 місце – Приступа Євген

1 місце – Ключніков Олександр

1 місце – Третяк Владислав

Юнаки 2006-2007 р.н.

1 місце – Коваленко Богдан

1 місце – Василенко Іван

1 місце – Рудник Максим

1 місце – Нестюк Артем

Більш детальну інформацію про результати чемпіонату можна дізнатись на сайті федерації тхеквондо.

Кращими у шосейній гонці на десятикілометровій дистанції стали:

Юнаки 2000-2001 р.н.

1 м. – Пономарь Андрій (КДЮСШ-2 «Спартак») – тренер Гальченко Т.М.

2 м. – Денисенко Владислав (КДЮСШ-2 «Спартак») – Татарченко В.П.

3 м. – Потебня Микола - (КДЮСШ-2 «Спартак») – Татарченко В.П.

Юнаки 2002-2003 р.н.

1 м. – Хотульов Денис - (КДЮСШ-2 «Спартак») – тренер Аксюта М.Д.

2 м. – Скрипченко Ярослав (КДЮСШ-2 «Спартак») – Татарченко В.П.

3 м. – Ананьєв Олександр (КДЮСШ-2 «Спартак») – Гальченко Т.М.

Дівчата 2000 р.н. та молодші

1 м. – Дяконенко Аліна - (КДЮСШ-2 «Спартак») – тренер Аксюта М.Д.

2 м. – Деркач Єлизавета – (КДЮСШ МОН) – Кармелюк А.І.

3 м. – Маслюк Галина – (КДЮСШ МОН) – Кармелюк А.І.

Вітаємо наших спортсменів, бажаємо успіху і чекаємо майбутніх перемог!


30.04.2015


Чемпіонат України зі спортивного орієнтування

3 23 по 26 квітня в Києві пройшов чемпіонат України зі спортивного орієнтування. Спортсмени Сіверського краю показали такі результати:

Серед юніорів та юніорок

- Катерина Новік – ІІІ місце в спринтерській гонці на дистанції 3 км

- Катерина Новік, Валерія Лютніцька, Анна Богдан – ІІІ місце в естафеті (3х5,5 км)

Серед юнаків і дівчат

- Кароліна Кривопал – ІІ місце в спринтерській гонці на дистанції 1,5 км

- Микита Трохименко – ІІ місце в спринтерській гонці на дистанції 2,5 км

Вітаємо призерів чемпіонату та їх тренера Геннадія Купрієнка з вдалим виступом і бажаєм яскравих перемог!


28.04.2015


Гра чемпіонів

26 квітня в Ніжені відбулась фінальна гра чемпіонату Чернігівської області з баскетболу серед чоловічих команд. Чернігівська команда "Десна" стала чемпіоном, здолавши місцевий клуб "НДУ" Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя з рахунком 65:56.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає переможців чемпіонату та їх тренера Володимира Рушакова з перемогою і бажає здійснення мрій!


28.04.2015


«Відповідальність починається з мене»

25 квітня з Красної площі міста Чернігова стартував велопробіг в рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене».

В заході взяла участь активна чернігівська молодь, проявивши небайдужість до здорового способу життя. Майже триста велосипедистів яскравою колоною проїхали затишними вулицями весняного міста.

На фініші найактивніші учасники велопробігу були нагороджені грамотами. Метою проведення цієї акції є пропаганда та утвердження здорового способу життя у молодіжному середовищі і формування соціально активного населення.

25 квітня в рамках Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою – 2015» та інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене» в Центральному парку культури та відпочинку для мешканців Чернігова відбувся профілактичний захід під назвою "EKOFEST".

Основна мета заходу: привернення уваги до проблеми забруднення навколишнього середовища, виховання відповідального ставлення до довкілля.

У заході взяли участь 14 шкіл міста, загальною кількістю учасників понад 150 осіб.

Перше місце зайняла команда школи № 3 «Мойдодир», яка зібрала рекордну кількість сміття - 161 кг.

Друге місце зайняла команда школи № 21 «Переможці». Третє місце – команда ліцею № 15 «Економус».

Найбільшу кількість скла зібрала команда «Мойдадир».

Найбільшу кількість пластику – команда «Сереневенький бесперспективняк» школи № 24.

Було зібрано 1451 кг сміття!!!

Після "екофесту" відбувся святковий концерт, де нагородили учасників та переможців, виступ юнацьких колективів та гуртків, майстер-класи, фото-сушка, виставка дитячих малюнків на екологічну тематику та багато іншого!

Департамент сім’ї, молоді та спорту висловлює вдячність всім учасникам заходу, співробітникам державтоінспекції та кримінальної міліції у справах дітей Управління МВС України в Чернігівській області і представникам чернігівської громадської організації «Лайба» за співпрацю у реалізації соціальних програм.


28.04.2015


Чекаємо перемоги!

25 квітня в Комсомольску полтавської області відбувся 23 тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Місцевий клуб "Гірник – Спорт" приймав чернігівську "Десну". Наші футболісти показали чудову гру, але під потужним натиском господарів майданчику поступились з рахунком 4:1.

Департамент сім'ї, молоді та спорту висловлює підтримку чернігівським спортсменам та, разом із громадою відданих вболівальників, бажає успіху в наступному турі чемпіонату!


28.04.2015


"За мир і за здоровий спосіб життя"

Під таким гаслом 24 квітня на Красній площі міста Чернігова обласним центром "Спорт для всіх" був проведений спортивно-масовий захід «Руханка». Підтримку і прагнення здорового способу життя юні учасники акції продемонстрували гімнастичними вправами під ритмічну музику.

Загалом більше п’ятисот городян стали учасниками спортивного видовища. Захід відбувся за ініціативи волонтерського руху України та підтримки представників органів місцевої влади. Мета проекту – залучити молодь до занять фізичною культурою та спортом, здорового способу життя та активного відпочинку.

В рамках Всеукраїнської акції національного олімпійського комітету України «Do like оlimpians» учасники разом з майстрами спорту з художньої гімнастики: Юлією Степаненко, Анною Столицею, Аліною Король, Мері Мкртчян і Юлією Дубіною виконали комплекс вправ, розроблений бронзовою призеркою олімпійських ігор Ганною Безсоновою.

Учасники та їх наставники були в захваті від веселого спортивного дійства!


28.04.2015


Цвіт олімпійської і спортивної слави Чернігівщини
зібрав традиційний «Бал чемпіонів»

В обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка 24 квітня відбулась вже традиційна для Чернігівщини церемонія урочистого відзначення кращих спортсменів, тренерів та організацій області за підсумками 2014 року — «Бал чемпіонів».

Це яскраве дійство зібрало велику спортивну родину — чемпіонів і призерів Олімпійських, Паралімпійських ігор, Чемпіонатів Світу і Європи, Всесвітньої універсіади, а також тренерів, фахівців, спортивних журналістів та представників спортивних організацій області, яких вітали: Народний депутат України Владислав Атрошенко, голова обласної ради Микола Звєрєв та директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк.

Чимало спортсменів Сіверського краю у минулому році гідно підтримали славні традиції чернігівського спорту на міжнародних та всеукраїнських змаганнях. Серед них: Олена Костевич, Андрій Дериземля, Сергій Семенов, Артем Прима, Марина Лісогор, Ігор Рептюх, Аліна Бойкова, Галина Авраменко, Віктор Кузьменко, Денис Бистревський, Анастасія Скок.

Між того, ці досягнення спортсменів були б неможливими без тренерів. Кращими наставниками минулого року визнані Микола Зоц, Олександр Ворчак, Ігор Чередінов, Анатолій Маркін, Андрій Кужельний, Володимир Сторожок, Андрій Литвинець, Ольга Майборода.

За підсумками 2014 року кращим спортивним клубом області визнано футбольний клуб «Легенда», спортсменки якого нагороджені бронзовими медалями за третє місце на чемпіонаті України 2014 року з футболу серед жіночих команд.

Кращим фізкультурно-спортивним товариством – ЧОО ФСТ "Україна".

Кращою спортивною школою стала СДЮШОР з лижного спорту ЧОО ФСТ "Україна".

Під час урочистостей видатні спортсмени, їх тренери, спортивні товариства, школи та клуби Чернігівщини були відзначені почесними нагородами та відзнаками «Балу чемпіонів».


22.04.2015


Нові досягнення Чернігівської обласної ДЮСШ інвалідів

Кульова стрільба

З 14 по 22 квітня у польському Щецині проходив Кубок світу з кульової стрільби серед спортсменів - інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. У складі збірної команди України у змаганні брали участь вихованці Чернігівської обласної ДЮСШ інвалідів.

Майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби Анастасія Скок у вправі Р-2 стала срібною призеркою. Кандидат у майстри спорту Сергій Хижняк серед 25 учасників у вправі Р-2 зайняв 13 місце.

Тренує спортсменів тренер-викладач вищої категорії Ольга Майборода.

Плавання

В період з 16 по 19 квітня у Харкові відбувся чемпіонат України з плавання. У цих змаганнях взяли участь спортсмени Чернігівської обласної ДЮСШ інвалідів. В окремому заліку серед учасників з вадами слуху наші плавці зайняли такі призові місця:

- Авраменко Катерина – І місце (в/с 800м)

- Бистревський Денис – ІІ місце (в/с 200м)

- Коломієць Богдан – ІІ місце (брас 50м)

Тренує спортсменів заслужений тренер України Дмитро Гунько.

Департамент сім'ї, молоді та спорту із глибокою вдячністю і шаною висловлює найщиріші побажання майбутніх успіхів спортсменам та їх тренерам!


22.04.2015


Всеукраїнська універсіада

З 5 по 10 квітня в Сумах пройшла Всеукраїнська універсіада з боротьби дзюдо серед жінок. Чернігівська спортсменка Марія Буйок, вихованка школи вищої спортивної майстерності, зайняла друге місце у ваговій категорії 52 кг.

Вдалі виступи наших студентів продовжились в з 15 по 20 квітня у Львові, де відбулись змагання із кульової стрільби.

Віталій Євтушенко здобув дві бронзові медалі, змагаючись у влучності в двох вправах (ПП-3; МП-6).

Виконуючи командні вправи наші спортсмени показали такі результати:

І місце – вправа - ПП-3:

- Віталій Євтушенко

- Кирил Піцкевич

- Борис Чередінов

ІІ місце – вправа – МП-6:

- Віталій Євтушенко

- Кирил Піцкевич

- Борис Чередінов

ІІІ місце – вправа – МП-6:

- Анна Гоголь

- Тетяна Рижик

- Вікторія Савоста

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає призерів універсіади та їх тренерів Анатолія Маркіна, Ігора Чередінова і Ганну Назаренко з видатними досягненнями в спортивному житті Чернігівщини та бажає подальших успіхів у спортивній кар'єрі!


21.04.2015


Борітеся - поборете

З 13 по 19 квітня 2015 року в Харкові пройшов чемпіонат України боротьби вільної серед чоловіків. Вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи чернігівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Динамо" України Олексій Щербак зайняв третє місце у ваговій категорії 74 кг.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає бронзового призера чемпіонату і тренерський склад на чолі з Анатолієм Настоящим, бажає майбутніх успіхів в наступних змаганнях!


21.04.2015


П'яті в турнірній таблиці

18 квітня 2015 на центральному стадіоні міста Чернігова відбувся 22 тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. Чернігівська "Десна" приймала футбольний клуб "Полтава". Віддані вболівальники чернігівської команди побачили швидкий гол, спостерігаючи за видовищною грою наших "майстрів", але в кінці другого тайму суперник забив м'яч у відповідь. Матч закінчився з нічийним рахунком 1:1.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає чернігівській "Десні" жаданої перемоги в наступному турі чемпіонату!


21.04.2015


Золоті колеса Чернігівщини

У період з 9 по 11 квітня 2015 року в Одесі відбувся перший етап Кубку України з велосипедного спорту в розділі "Маутенбайк". Кращим серед юнаків на дистанції 500 м став чернігівський спортсмен Владислав Денисенко, вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи чернігівської міської громадської організації фізкультурно-спортивного товариства "Спартак".

Департамент сім'ї, молоді та спорту висловлює найкращі побажання золотому призеру змагань та його тренеру Володимиру Татарченку і бажає їм міцного здоров'я!


21.04.2015


Суперліга

Упродовж трьох днів з 15 по 17 квітня 2015 року в Луцьку чернігівська волейбольна жіноча команда "Педуніверситет – ШВСМ" провела три зустрічі з командами "Суперліги" в рамках чемпіонату України.

Перша гра проти господарів майданчику – "Котиніум – Волинь – Університет" закінчилась з рахунком 3:0 на користь луцької команди.

Наступного дня нашим суперником була команда "Білозгір – Медуніверситет". В цій грі чернігівські дівчата поступились з рахунком 3:2. Третю гру з результатом 3:0 виграла рівненська команда "Регіна – МЕГУ – ОШВСМ". Нашим спортсменкам дісталось восьме місце турнірної таблиці.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає нашим волейболісткам успіху в наступному турі чемпіонату. З нетерпінням чекаємо перемог!


15.04.2015


Чемпіонат України з дзюдо серед юніорок

В період з 8 по 11 квітня в Києві пройшов чемпіонат України з дзюдо серед юніорок. В змаганнях взяли участь кращі юні представниці боротьби дзюдо зі всієї України. Чернігівська атлетка Юлія Гребеножко, вихованка заслуженого тренера школи вищої спортивної майстерності Анатолія Маркіна, зайняла друге місце у ваговій категорії 63 кг.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає призерку чемпіонату та її тренера з вдалим результатом змагань і зичить здоров'я й успіхів в спортивній кар'єрі!


15.04.2015


Чемпіонат України з рукопашного бою

В період з 9 по 11 квітня в Житомирі проходив чемпіонат України з рукопашного бою серед дорослих. У змаганнях взяли участь понад двісті спортсменів з шістнадцяти областей України. До складу збірної команди Чернігівської області увійшли дванадцять атлетів, десять з яких представили спортивний клуб "Октант". Два учасника чемпіонату підготовлені комплексною дитячо-юнацькою спортивною школою спортивного товариства "Спартак".

Цього разу нашим спортсменам не було рівних у легкому контакті, про що свідчить перше командне місце. Розігрувались сім комплектів нагород у семи вагових категоріях. Чернігівці виступили у шести категоріях і переконливо довели свою перевагу. Наші хлопці вибороли чотири золоті нагороди із шести можливих. Враховуючи те, що в 2015 році в Німеччині відбудеться чемпіонат світу з рукопашного бою, ці змагання були вирішальними для формування збірної команди України.

Результати чемпіонату у " легкому і дозованому" контактах:

- Дмитро Березан – І місце у в/к 65 кг

- Олександр Крючков – ІІІ місце у в/к 70 кг

- Євген Хотінь – ІІ місце у в/к 75 кг

- Дмитро Петрик – ІІІ місце у в/к 80 кг

- Олксандр Єрмоленко – І місце у в/к 80 кг

- Андрій Козир – І місце у в/к 90 кг

- Віктор Кузьменко – І місце у в/к +90 кг

У "повному контакті" кращими стали:

- Дмитро Березан – ІІІ місце у в/к 65 кг

- Євген Хотінь – ІІ місце у в/к 75 кг

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає учасників чемпіонату і тренерів Сергія Козира та Володимира Сватуся із значними спортивними досягненнями і бажає наступних успіхів на змаганнях світового рівня!


15.04.2015


Чемпіонат України з футболу серед жіночих команд (WU-17)

З 7 по 11 квітня в Умані відбувся чемпіонат України з футболу серед жіночих команд (WU-17), в якому взяла участь чернігівська команда "Спартак". Вихованки спортивної школи "Спартак", підготовлені досвідченими тренерами Борисом Скопом і Наталією Ігнатович, зайняли третє місце серед п'ятнадцяти команд.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає срібних призерок чемпіонату та їх тренерів і бажає здійснення заповітних мрій!


15.04.2015


Слава героям!

Продовж семи днів з 6 по 12 квітня в Чернігові проведено відкритий турнір з боротьби самбо серед чоловіків та абсолютний чемпіонат з боротьби самбо. Захід присвячено пам'яті загиблих бійців батальйону патрульної служби міліції особливого призначення "Чернігів". На змаганнях були присутні чемпіонки світу з боротьби дзюдо Аліна Бойкова і Луїза Гайнутдінова. Фінальну частину турніру своїми видовищними виступами завершили майстри спорту, які змагались в абсолютній ваговій категорії.

Чернігівські спортсмени зайняли такі призові місця:

- Олексій Ніженко – І місце

- Ігор Бурий – ІІ місце

- Руслан Мельник – ІІІ місце

Департамент сім'ї, молоді та спорту висловлює вдячність і співчуття близьким загиблих героїв Чернігівщини!


10.04.2015


Високі досягнення чернігівської обласної ДЮСШ інвалідів

Кульова стрільба

З 28 березня по 3 квітня у британському місті Стоук-Мандевілі проходив Кубок світу зі стрільби кульової серед спортсменів - інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. У складі збірної команди України у змаганні взяла участь вихованка чернігівської обласної ДЮСШ інвалідів, майстер спорту України міжнародного класу зі стрільби кульової Анастасія Скок. У вправі Р-2 Анастасія стала бронзовою призеркою Кубку світу 2015 року. Тренує спортсменку тренер-викладач вищої категорії Ольга Майборода.


Пауерліфтинг

У період з 3 по 5 квітня у Дніпропетровську проходив чемпіонат України з пауерліфтингу серед спортсменів - інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. В змаганнях взяли участь 95 спортсменів із десяти регіонів України. Чернігівську область представили 8 спортсменів обласної ДЮСШ інвалідів, два спортсмена стали призерами змагань.

Кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу Анатолій Гавриш став срібним призером чемпіонату з результатом 155 кг у ваговій категорії (+107кг) . Тренує спортсмена тренер-викладач Віталій Могильний.

Кандидат у майстри спорту України з пауерліфтингу Сергій Дворцов у ваговій категорії 59 кг виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу - у другій спробі подолав вагу 138 кг. У запеклій боротьбі у третій спробі з вагою 143 кг Сергій виборов срібну нагороду. Підготував атлета тренер-викладач вищої категорії Сергій Короткий.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає спортсменів і тренерів чернігівської обласної ДЮСШ інвалідів з видатними досягненнями і бажає міцного здоров'я та здійснення мрій!


07.04.2015


Перемога "Десни"

4 квітня в Чернігові на футбольному майданчику державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" відбувся двадцятий тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги. Чернігівська "Десна" провела зустріч з командою з однойменного міста "Миколаїв".

Наша команда перемогла з рахунком 4:1, чим забезпечила собі п'яте місце в турнірній таблиці чемпіонату.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає чернігівських футболістів та вболівальників з перемогою і бажає успіхів у наступному турі!


07.04.2015


„Спорт для всіх – спільна турбота”

З 1 по 30 квітня на території Чернігівської області проводиться всеукраїнський місячник з облаштування спортивних споруд під гаслом „Спорт для всіх – спільна турбота”. Метою заходу є покращення умов для систематичних занять оздоровчою фізичною культурою і масовим спортом різних соціальних та вікових груп населення, активізації процесів модернізації та облаштування відкритих спортивних майданчиків за місцем проживання і в місцях масового відпочинку населення, мобілізації учнівської молоді, працівників підприємств, установ і організацій для виконання робіт з приведення в належний стан, вигляд та підготовку спортивних споруд до весняно-літнього сезону.


30.03.2015


Турнір з міні-футболу пам'яті Вадима Третьякова

В період з 28 по 29 березня на базі фізкультурно-оздоровчого комплексу Навчально-наукового інституту Чернігівського національного технологічного університету, розташованого по вул. Шевченка, 5-а, відбувся ХХ міжнародний турнір з міні-футболу серед ветеранів, присвячений пам'яті видатного діяча спорту Чернігівщини Вадима Третьякова. В змаганнях взяли участь команди з Чернігова, Прилук, Ніжина та Гомеля. Переможцем турніру стала чернігівська команда ветеранів футболу, яка очолила п'єдестал переможців. Друге місце виборола ніжинська команда. Третє місце зайняла команда з Гомеля, а четверте почесне місце дісталось прилуцькій команді.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає чемпіонів турніру і бажає міцного здоров'я ы омріяних перемог!


30.03.2015


Перемога "Десни" в Тернополі

29 березня в Тернополі відбувся дев'ятнадцятий тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги ПФЛ. Місцева "Нива" приймала чернігівську "Десну". Гра була дуже напруженою, тернопільчани доклали неймовірних зусиль в захисті, але наші футболісти проявили характер і наполегливість, перемігши суперника з рахунком 2:0.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає гравцям та вболівальникам видовищної та результативної гри і жаданої перемоги в двадцятому турі чемпіонату!


27.03.2015

"Олімпійська відзнака"

26 березня в Олімпійському домі з рук президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки свої заслужені нагороди отримали найкращі спортсмени та тренери України – герої останніх чотирьох місяців, якими стали представники біатлону.

На урочистий захід завітали перший заступник Міністра молоді та спорту Ігор Гоцул та заступник Міністра молоді та спорту, Олімпійська чемпіонка Олена Підгрушна.

Серед нагороджених були і наші земляки, які зробили вагомий внесок в досягненні Чернігівщиною спортивних показників світового визнання.

На чемпіонаті Європи в естонському Отепяя Сергій Семенов здобув срібну медаль (індивідуальна гонка), чим забезпечив собі звання найкращого спортсмена січня. Його наставник та батько Олександр Семенов став найкращим тренером місяця.

Переможну ходу продовжила Ірина Варвинець та її наставник Микола Зоц, які здобули звання найкращої спортсменки та тренера лютого відповідно. На європейській першості Ірина стала срібною призеркою в гонці переслідування та чемпіонкою в жіночій естафеті.

Під час нагородження президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка привітав атлетів з вдалим та урожайним сезоном, відзначивши що всі здобутки наших юних та дорослих біатлоністів заслуговують найвищої оцінки та поваги.

Департамент сім'ї, молоді та спорту висловлює найщиріші побажання нашим спортсменам і бажає "спортивного Олімпу".


27.03.2015

Обласна спартакіада з настільного тенісу «Повір у себе» серед дітей - інвалідів

19 березня у спортивному залі Чернігівського кооперативного технікуму відбулись змагання обласної спартакіади «Повір у себе» з настільного тенісу серед дітей – інвалідів. Основною метою цих змагань є виявлення кращих спортсменів–інвалідів для участі у фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед дітей–інвалідів віком 15 років і молодших, яка проходитиме в Одесі.

У змаганнях обласної спартакіади «Повір у себе» з настільного тенісу взяли участь діти-інваліди з вадами розумово-фізичного розвитку, які навчаються в школі-інтернаті м. Прилук, м. Батурина, м. Городні Чернігівської області, а також діти-інваліди з вадами слуху з Сосницької школи– інтернату, Чернігівської спеціальної загально-освітньої школи та Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів м. Ніжина.

Змагання проводились серед дітей-інвалідів двох вікових груп (старша група 2000 - 2001 р.н, молодша 2002 – 2004 р.н.) окремо серед юнаків та дівчат. Всього у змаганнях взяли учать 25 дітей– інвалідів.

Результати змагань:

Старша вікова група (вади розумово-фізичного розвитку)

Юнаки – І місце Нечипорук Володимир (м. Прилуки, тренер-викладач Халамей С.О.)

ІІ місце Матюша Андрій (м.Городня, тренер-викладач Чепурна Т.О.)

ІІІ місце Гурінов Артем (УОРА, м. Ніжин, тренер-викладач Коротін В.С.)

Дівчата – І місце Шабалтас Катерина (м.Прилуки, тренер-викладач Халамей С.О.)

ІІ місце Мартинович Олена (м. Батурин, тренер-викладач Доброріз М.М.)

ІІІ місце Матюша Тетяна (м.Городня, тренер-викладач Чепурна Т.О.)

Молодша вікова група (вади розумово-фізичного розвитку)

Юнаки – І місце Дрегіч Станіслав (м. Батурин, тренер-викладач Доброріз М.М.)

ІІ місце Качило Дмитро (м. Прилуки, тренер-викладач Халамей С.О.)

ІІ місце Матюша Володимир (м.Городня, тренер-викладач Чепурна Т.О.)

Дівчата – І місце Ожоганич Лілія (м. Прилуки, тренер-викладач Халамей С.О.)

ІІ місце Дрегіч Надія (м. Батурин, тренер-викладач Доброріз М.М.)

ІІІ місце Ковальова Олександра (м.Городня, тренер-викладач Чепурна Т.О.)

Старша вікова група (вади слуху)

Юнаки – І місце Бутенко Тимофій (м. Чернігів, тренер-викладач Супрун С.М.)

ІІ місце Макаренко Григорій (м. Сосниця, тренер-викладач Чепелуха В.М.)

ІІІ місце Адамович Владислав (м. Чернігів, тренер-викладач Супрун С.М.)

Дівчата – І місце Фалько Ліза (м. Сосниця, тренер-викладач Чепелуха В.М.)

ІІ місце Хоменко Надія (м. Ніжин, тренер-викладач Коротін В.С.)

Молодша група (вади слуху)

Юнаки – І місце Бакалейко Даніїл (м. Чернігів, тренер-викладач Супрун С.М.)

ІІ місце Драч Ілля (м. Сосниця, тренер-викладач Чепелуха В.М.)

Дівчата – Артеменко Анжела (м. Сосниця, тренер-викладач Чепелуха В.М.)


27.03.2015

Обласна спартакіада з шахів «Повір у себе» серед дітей–інвалідів

18 березня в приміщенні дитячо-юнацької спортивної школи з шахів та шашок фізкультурно-спортивного товариства «Україна» пройшли змагання обласної спартакіади «Повір у себе» з шахів серед дітей–інвалідів. Основною метою цих змагань є виявлення кращих спортсменів–інвалідів для участі у фінальних змаганнях всеукраїнської спартакіади «Повір у себе» серед дітей–інвалідів віком 15 років і молодших, яка відбудеться в м. Одесі.

У змаганнях обласної спартакіади «Повір у себе» з шахів взяли участь діти-інваліди з вадами зору, які навчаються у комунальному закладі «Чернігівський навчально – реабілітаційний центр», а також діти–інваліди з вадами слуху Сосницької та Чернігівської спеціалізованих шкіл-інтернатів.

Змагання проводились серед дітей-інвалідів двох вікових груп (старша група 2000 - 2001 р.н., молодша 2002 – 2004 р.н.) окремо серед юнаків та дівчат. Всього у змаганнях прийняло учать 20 дітей–інвалідів.

Результати змагань:

Старша вікова група (вади слуху, вади зору)

Юнаки – І місце Джима Денис (м. Сосниця – вади слуху, тренер-викладач Гавенко А.І.)

ІІ місце Браїло Олександр (м.Чернігів – вади зору, тренер-викладач Тука О.М.)

Старша вікова група (вади слуху)

Дівчата – І місце Сивун Марина (м. Чернігів, тренер-викладач Тука О.М.)

ІІ місце Бондар Яна (м. Чернігів, тренер-викладач Тука О.М.)

ІІІ місце Сивун Юля (м. Чернігів, тренер-викладач Тука О.М.)

Молодша вікова група (вади слуху, вади зору)

Юнаки – І місце Миронов Борис (м.Чернігів – вади зору, тренер-викладач Крупко О.В.)

ІІ місце Багмут Костянтин (м.Чернігів – вади зору, тренер-викладач Тука О.М.)

ІІІ місце Баруздін Нікіта (м.Чернігів – вади слуху, тренер-викладач Тука О.М.)

Змагання проводились за підтримки чернігівського обласного осередку Національного олімпійського комітету України, Управління освіти і науки чернігівської облдержадміністрації та чернігівського кооперативного технікуму.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає переможців та учасників змагань, їх тренерський склад і бажає міцного здоров'я та мужності!


24.03.2015

"Суха" нічия

22 березня на базі державного підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" відбувся вісімнадцятий тур чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги ПФЛ. Чернігівська "Десна" приймала криворізький "Гірник". У складі нашої команди на поле вийшли три "молоді" гравці. Вболівальники були в захваті від першої весняної гри наших футболістів на міському стадіоні після довгої зимової перерви. Матч закінчився з нічийним рахунком 0:0.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає гравцям та вболівальникам видовищної та результативної гри в наступному турі чемпіонату!


24.03.2015

Переможний Сурнадал

В період з 17 по 22 березня в норвезькому місті Сурнадалі пройшов заключний етап Кубку світу з біатлону та лижних гонок серед осіб з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору. Чернігівський спортсмен Ігор Рептюх продовжив серію переможних виступів на міжнародній арені, підтвердженням чого є здобуті ним срібні медалі у двадцятикілометровій гонці ковзанярським стилем і у десятикілометровій гонці - "класикою".

У змаганні з біатлону Ігор Рептюх отримує золоту нагороду за перемогу в гонці на п'ятнадцятикілометровій дистанції.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає нашого спортсмена та його тренерів Андрія Литвинця і Володимира Сторожка з яскравими успіхами і перемогою та бажає міцного здоров'я і спортивної вдачі.


24.03.2015

"Новачок-2015"

22 березня у Російському Ханти-Мансійську, де вчора фінішував біатлонний сезон, Міжнародний союз біатлоністів (IBU) вручив нагороди найкращим спортсменам світу. "Новачком-2015" обрали українця Артема Тищенка. Наш юніор став бронзовим призером одиночної змішаної естафети Кубку світу, фінішував в першій десятці, а у спринті, на одному з етапів змагань світового рівня, виборов "срібло" в естафеті на чемпіонаті Європи.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає видатного спортсмена Чернігівщини і весь тренерський склад, що підготував нашого "зіркового" атлета, та висловлює найщиріші побажання майбутніх успіхів в професійній кар'єрі!


24.03.2015

Весняні ігри жіночої волейбольної "Суперліги"

20 і 21 березня на спортивній арені Чернігівського національного педагогічного університету ім. Т.Г. Шевченка проведено дві гри дванадцятого туру чемпіонату України з волейболу серед жіночих команд "Суперліги": "Педуніверситет-ШВСМ" та "Регіна-МЕГУ-ОШВСМ" з Рівного.

Першу гру наші дівчата блискуче виграли з рахунком 3:2. В другій зустрічі "гості" відігралися та завершили матч з рахунком 0:3.

Департамент сім'ї, молоді та спорту бажає успіху чернігівськім волейболісткам в наступних змаганнях!


19.03.2015

Чемпіонат України з панкратіону

В період з 12 по 15 березня в Білій Церкві пройшов Чемпіонат України з панкратіону, куди з'їхались продемонструвати мистецтво двобою атлети з чотирнадцяти областей України. В змаганні взяли участь чернігівські спортсмени дитячо-юнацької спортивної школи обласної організації фізкультурно-спортивного товариства "Динамо", які тренуються під керівництвом досвідчених тренерів Сергія Петрикея, братів Ігора та Олега Піщенків.

Кращими у змаганнях стали:

серед юніорів:

- Антон Колесников – ІІ місце у ваговій категорії 57 кг

- Андрій Бондаренко – ІІІ місце у ваговій категорії 84 кг

серед юнаків:

- Микита Броварець – І місце у ваговій категорії 55 кг

- Богдан Овручевський – І місце у ваговій категорії 30 кг

- Микита Скумін – І місце у ваговій категорії 66 кг

- Максим Дубовенко – І місце у ваговій категорії 50 кг

- Вікторія Шевцова – І місце у ваговій категорії 30 кг

- Гліб Книр – ІІ місце у ваговій категорії 64 кг

- Микита Соловйов – ІІІ місце у ваговій категорії 60 кг

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає учасників та призерів чемпіонату і бажає міцного здоров'я. Так тримати!


19.03.2015

Чемпіонат України з кікбоксингу

3 12 по 15 березня в спортивному комплексі Навчально-наукового інституту Чернігівського національного технологічного університету відбувся Чемпіонат України з кікбоксингу серед дорослих та чемпіонат України центральної ради фізкультурно-спортивного товариства "Україна" серед дітей, старших юнаків та юніорів.

Парад-відкриття урочистою промовою розпочав виконуючий обов'язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Журман, який привітав всіх учасників змагань і побажав атлетам спортивного везіння та переконливих перемог.

За звання кращих кікбоксерів України змагались майже 400 учасників із 17 областей, у тому числі понад 100 спортсменів Чернігівщини.

Суддівский та тренерський колектив визнав кращими:

За волю до перемоги:

- Кухаренка Вдадислава (обл. ДЮСШ "Колос", тр. Єрмілов Ю.С., Кужельний А.В.);

- Кривошеїна Олександра (обл. ДЮСШ "Колос", тр. Макатер А.А.);

За кращу техніку:

- Ємельянова Євгенія (районна ДЮСШ "Колос", тр. Осипенко Р.М.);

- Ткача Мілослава (обл. ДЮСШ "Колос", тр. Макатер А.А.).

Впродовж трьох років найперспективніші кікбоксери отримують грошову нагороду від Заслуженого тренера України Андрія Кужельного . Цього разу нагороду отримав Бобильов Ілля (обл. ДЮСШ "Колос", тр. Єрмілов Ю.С. Луданик Р.В.).

Також відзначились такі юнаки та дівчата:

- Кривоус Єгор - 1 місце - фул-контакт, семі-контакт, лайт-контакт (35 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Єрмілов Ю.С., Кужельний А.В.;

- Ліхіна Захар - 1 місце - фул-контакт, лайт-контакт, хард-бокс (40 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Єрмілов Ю.С., Кужельний А.В.;

- Примаченко Денис - 1 місце - лайт-контакт, 2 місце - хард-бокс (45 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Луданик Р.В.;

- Скирда Олександра - 1 місце - лайт-контакт, 2 місце - семі-контакт (45 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Єрмілов Ю.С.;

- Денисенко Катерина - 1 місце - лайт-контакт, семі-контакт (60 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Єрмілов Ю.С.

А також дорослі:

- Єрко Михайло (КМС) - 1 місце - фул-контакт, орієнтал (60 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Кужельний А.В. Єрмілов Ю.С.;

- Любич Микола (КМС) - 1 місце - лайт-контакт, 2 місце - хард-бокс (60 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Луданик Р.В.;

- Зуб Олексій - 1 місце - хард-бокс, 2 місце - лайт (75 кг), обл. ДЮСШ "Колос", тр. Луданик Р.В.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає всіх учасників змагань, переможців та їх наставників і висловлює вдячність та найкращі побажання!


16.03.2015

Малий кришталевий глобус

12 березня на чемпіонаті світу у фінському Контіолахті Сергій Семенов, який уперше в кар’єрі вийшов у червоній майці лідера окремої дисципліни, фінішував п’ятим в індивідуальній гонці. Цей результат він додав до «срібла» і «бронзи» в інших класичних гонках сезону.

Лідер чоловічої збірної України з біатлону Сергій Семенов за свої успіхи в індивідуальних гонках сезону відзначений Малим кришталевим глобусом. Це сталося вперше в історії українського чоловічого біатлону.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає Сергія Семенова та його тренера Олександра Семенова з видатним спортивним досягненням світового рівня і бажає міцного здоров'я та успіхів в спортивній кар'єрі!


16.03.2015

На Львівщині пройшов чемпіонат України
з зимових видів спорту серед спортсменів
з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору

З 3 по 10 березня в с. Яворів Львівської області на базі Західного реабілітаційного – спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України пройшов чемпіонат України з зимових видів спорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору.

Чернігівську область представили вихованці чернігівського регіонального центру «Інваспорт» Ігор Рептюх та Дмитро Суярко.

5 березня проходила лижна десятикілометрова гонка класичним стилем, де спортсмени вибороли перші місця.

6 березня вболівальники спостерігали за не менш захоплюючою гонкою (спринт 2.5 км), де Ігор в напруженій боротьбі завоював золото, а Дмитро зайняв почесне четверте місце.

Наступного дня наші спортсмени довели, що Чернігівщині є ким пишатися: на дистанції 10 км ковзанярським стилем Ігор та Дмитро здобули золоті нагороди.

9 та 10 березня на дистанції довжиною 7.5 км і на п'ятнадцятикілометровій дистанції наші спортсмени продемонстрували потужний темп гонки та залишили за спиною своїх суперників, в результаті чого Ігор Рептюх здобув дві золоті медалі, а Дмитро Суярко - дві бронзові.

В загальному особовому заліку у Ігоря 5 золотих медалей, у Дмитра 2 золоті і 2 бронзові медалі – це безсумнівно блискучий успіх чернігівських атлетів і їх тренерів Андрія Литвинця і Володимира Сторожка.

Дмитро Суярко виконав норматив майстра спорту України.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає наших спортсменів і їх тренерів та бажає нових яскравих перемог!


12.03.2015

Золоті кулі Арнема

5 березня в голландському місті Арнем відбувся чемпіонат Європи зі стрільби кульової, де чернігівська спортсменка Олена Костевич - Олімпійська чемпіонка Афін-2004 та дворазова бронзова призерка Ігор у Лондоні-2012 здобула впевнену перемогу у стрільбі з пневматичного пістолету з десятиметрової відстані, показавши результат 202,9 бали, за що була нагороджена золотою медаллю.

Для Олени це перша золота медаль чемпіонату Європи в індивідуальному заліку.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає нашу чемпіонку та її тренера Ігоря Черединова і бажає спортивних успіхів на чемпіонаті світу!


02.03.2015

Чемпіонат світу з біатлону

5 березня в фінському місті Контіолахті розпочнеться чемпіонат світу з біатлону. Визначено остаточний склад збірної України, до якого потрапили тринадцять біатлоністів з міста Києва, Київської, Харківської, Тернопільської, Сумської та Чернігівської областей. Вболівальники із захопленням спостерігатимуть за виступом чернігівських спортсменів, що увійшли до складу збірної.

Представляємо вашій увазі їх імена:

- Сергій Семенов

- Артем Прима

- Артем Тищенко

- Ірина Варвинець

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає наших спортсменів з визначним досягненням та бажає яскравих перемог на чемпіонаті світу!


02.03.2015

Чемпіонат України з боротьби самбо

В період з 26 лютого по 1 березня у Львові відбувся чемпіонат України з боротьби самбо серед чоловіків і жінок. В змаганнях взяли участь 23 команди з різних областей України. Представники спортивних шкіл фізкультурно-спортивних товариств "Україна" і "Спартак" показали блискучі результати, додавши в скарбничку Чернігівщини медалі різного гатунку:

- Марія Буйок – І місце (52 кг)

- Наталія Смаль – І місце (72 кг)

- Олексій Ніженко – І місце (82 кг)

- Олексій Полтавцев – І місце (57 кг)

- Аліна Бойкова – ІІ місце (64 кг)

- Ігор Бурий – ІІ місце (68 кг)

- Олег Сірик – ІІІ місце (68 кг)

- Сергій Бобир - ІІІ місце (62 кг)

Департамент сім'ї, молоді та спорту висловлює вдячність нашим спортсменам та їх тренерам, вітає їх з перемогою та бажає міцного здоров'я й подальших спортивних успіхів!


02.03.2015

ХІІІ тур чемпіонату України з волейболу

27 і 28 лютого в Сумах зіграно два матчі ХІІІ туру чемпіонату України з волейболу. Чернігівська команда суперліги "Буревісник-ШВСМ" зустрілась з місцевим спортивним колективом "Хімпром-СумДу". Наші волейболісти гідно протистояли досвідченому супернику, але поступились в обох іграх з рахунком 0:3.

Завжди вболіваємо за наших волейболістів, бажаємо успіху в наступному турі чемпіонату!


02.03.2015

Кубок України з важкої атлетики

В період з 25 по 28 лютого у Чернігові на базі державного підприємства"Олімпійський навчально-спортивний центр "Чернігів" проведено Кубок України з важкої атлетики. Золоту нагороду у ваговій категорії (63 кг) зайняла вихованка чернігівської школи вищої спортивної майстерності Яна Назаренко. ІІІ місце у ваговій категорії (105 кг) зайняв наш земляк - вихованець спортивної школи "Атлет" Олексій Бібік.

Департамент сім'ї, молоді та спорту щиро вітає призерів змагань і їх тренерів з успіхом, бажає міцного здоров'я та козацької вдачі!


02.03.2015

Успіх чернігівських стрільців у Львові

19 лютого у Львові пройшов зимовий чемпіонат України зі стрільби кульової. До складу чернігівської команди, яка в загальному заліку зайняла перше місце, увійшла олімпійська чемпіонка Олена Костевич, виборовши золоту нагороду за виконання вправи ПП-2 (40 пострілів із пневматичної зброї з десятиметрової відстані). Бронзову нагороду в цій вправі отримала Галина Авраменко.

Департамент сім'ї молоді та спорту бажає призерам чемпіонату та їх тренерам Галині Назаренко, Ігорю і Світлані Чередіновим спортивної вдачі і влучних пострілів в наступних змаганнях!


24.02.2015

ХІІ тур чемпіонату України з волейболу

20 і 21 лютого в Чернігові відбувся ХІІ тур чемпіонату України з волейболу. Команда "Буревісник-ШВСМ" приймала гостей з Харкова – спортивний колектив "Юракадемія". Першу гру харківські спортсмени виграли першу гру з рахунком 0:3. В другій грі перший сет був за чернігівськими волейболістами, але в кінці гри рахунок знову потішив гостей – 1:3.

Бажаємо успіху та перемог, щоб усміхнулась удача в наступному ХІІІ турі чемпіонату!


24.02.2015

Вдалий виступ на чемпіонаті світу з біатлону серед юніорів

23 лютого в білоруському місті Раубичі вболівальники з усього світу спостерігали зимове свято спорту – відбувся чемпіонат світу з біатлону серед юніорів. До складу трійки спортсменів, які представили українську збірну, в естафетній гонці увійшов чернігівський спортсмен Дмитро Івасенко. В безкомпромісній боротьбі з молодими фаворитами світового лижного спорту наша команда зайняла друге місце!

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає срібного призера та його тренерів Миколу і Жанну Зоц, бажає міцного здоров'я та спортивного везіння!


20.02.2015

Швидке Сколе

В період з 12 по 17 лютого в м. Сколе Львівської області відбувся чемпіонат України з лижних гонок серед юнаків і дівчат, де чернігівські спортсмени отримали золоті і срібні нагороди.

Дарина Чалик – І місце в спринтерській гонці (1600 м)

- І місце в гонці вільним стилем (3000 м)

- ІІ місце в гонці класичним стилем (3000 м)

Арсен Бочок – І місце в спринтерській гонці (1600 м)

- І місце в гонці вільним стилем (5000 м)

Олена Зубок - І місце в спринтерській гонці (1600 м)

- ІІ місце в гонці вільним стилем (7,500 м)

- ІІ місце в гонці класичним стилем (5000 м)

Ірина Соловей - І місце в гонці вільним стилем (5000 м)

- ІІ місце в гонці класичним стилем (5000 м)

Першими в естафетній гонці (4х2 км) фінішну лінію перетнули Дарина Чалик, Арсен Бочок, Юлія Коверзнева, Олександр Лісогор.

Срібло естафети (4х5 км) отримали Олена Зубок, Олександр Чалик, Анна Коваленко, Дмитро Драгун.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає призерів чемпіонату та тренерів спортивної школи з лижного спорту товариства "Україна" - вихованців і бажає наснаги та успіхів в наступних змаганнях!


20.02.2015

Срібний стрибок

3 12 по 14 лютого в Сумах пройшов чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні серед жінок. Чернігівська спортсменка Ганна Красуцька зайняла друге місце у змаганні в потрійному стрибку.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає срібну призерку і бажає успіхів в наступних змаганнях!


14.02.2015

Скандинавський успіх

12 лютого в норвезькому місті Холменколлені відбувся етап Кубку світу з біатлону. Відомий чернігівський спортсмен Сергій Семенов взяв участь в індивідуальній двадцятикілометровій гонці, де зайняв третє місце.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає бронзового призера змагання і його тренера Андрія Семенова та бажає успіхів в наступних змаганнях!


13.02.2015

Жіночий бокс

Впродовж шести днів з 3 по 8 лютого в Чернівцях відбулись дві значні спортивні події: Кубок і чемпіонат України з боксу серед жінок, молоді та юніорок, де вдало виступили представниці Чернігівщини, вихованки Ічнянської дитячо-юнацької спортивної школи "Колос".

Золоті медалі чемпіонату серед юніорок завоювали:

Кароліна Махно

Катерина Рогова

Юлія Дем'яненко

Срібну нагороду серед молоді здобула Жохіна Надія.

Бронзову відзнаку Кубку України отримала атлетка спортивного товариства "Спартак" Валерія Єрошенко.

Департамент сім'ї, молоді та спорту пишається досягненнями призерок змагань і бажає удачі в наступних змаганнях!


05.02.2015

Чемпіонат області з рукопашного бою

З 31 січня – 01 лютого в місті Чернігові відбувся Чемпіонат області з рукопашного бою, присвячений миру та єдності держави «Єдина Україна». У змаганнях взяли участь понад 180 спортсменів.

Упродовж двох днів вихованці спортивних клубів міста та області виявляли переможців та призерів. За правилами змагань юнаки та дівчата виступали у двох видах контакту: легкому та дозованому. За результатами змагань буде сформована збірна команда області серед дітей та дорослих для участі у всеукраїнських змаганнях.

Не зважаючи на те, що хлопці та дівчата змагалися у двобої, в спортзалі була атмосфера миру та дружби. На татамі атлети не проявляли агресії один до одного.

Переможці та призери змагань були нагороджені медалями обласної федерації та грамотами департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Найкращі бійці були відзначені кубками та цінними подарунками від Всеукраїнського громадського активу України.

Керівництво обласної федерації рукопашного бою висловлює щиру подяку Петру Пекуру за допомогу в організації турніру та придбання подарунків.

Головний суддя змагань – президент обласної федерації рукопашного бою Сергій Козир.

Бажаємо успіхів, міцного духу та здоров' я!



04.02.2015

Золото і срібло в європейській естафеті

3 січня в естонському місті Отепяя на чемпіонаті Європи з біатлону відбулось змагання серед чоловічих і жіночих команд, де блискуче виступили українські збірні, здобувши в запеклій боротьбі золоту і срібну нагороди. До складу переможної жіночої четвірки увійшла відома чернігівська спортсменка Ірина Варвинець, яка своїми титанічними зусиллями привела команду до чемпіонства.

В чоловічій естафеті українські біатлоністи вибороли друге місце. До складу команди срібних призерів увійшли одразу три чернігівських спортсмена: Артем Тищенко, Сергій Семенов і Артем Прима.

Департамент сім'ї, молоді та спорту висловлює вдячність чернігівським атлетам і їх тренерам, зичить успіхів в наступних змаганнях !


03.02.2015

Срібна і бронза чемпіонату Європи

31 січня на чемпіонаті Європи в естонському місті Отепяя відома чернігівська біатлоністка Ірина Варвинець у гонці переслідуванні здобула срібну медаль, випередивши бронзову призерку на 31 секунду, але поступилась першим місцем суперниці з Росії.

2 лютого збірна команда України, до складу якої увійшли два чернігівських біатлоніста Антон Мигда і Максим Івко, зайняла третє місце в змішаній естафеті на дистанції 7,5 км.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає представників Чернігівщини та їх тренерів Віталія Паршукова і Олександра Ворчака із значними спортивними досягненнями міжнародного рівня і висловлює найщиріші побажання!


03.02.2015

Переможні кроки

30 січня на чемпіонаті світу із зимових видів спорту в американському місті Кейбл чернігівський біатлоніст Ігор Рептюх здобув золоту медаль у п'ятнадцятикілометровій гонці серед спортсменів з порушеннями рухового апарату.

31 січня в лижній гонці класичним стилем на дистанції 10 км Ігор Рептюх зайняв почесне третє місце.

Наступного дня наш земляк взяв участь в естафеті, де українська команда посіла також третє місце.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає Ігоря та його тренера Андрія Литвинця з блискучими результатами на чемпіонаті світу і бажає їм міцного здоров'я та успіхів в спортивній кар'єрі!


03.02.2015

Суперліга

30 і 31 січня в Чернігові відбувся етап чемпіонату України з волейболу серед чоловічих і жіночих команд "Суперліги". Команда господарів "Буревісник" приймала команду "Вінниця". Першу гру наші спортсмени програли з рахунком 0:3, але в другій зустрічі змогли відігратись, про що свідчить рахунок матчу 3:0.

Жіноча команда "Педуніверситет" в дуже напруженій боротьбі поступились в обох іграх тернопільській "Галичанці" з рахунком 0:3 та 1:3.

Завжди пишаємось досягненнями наших спортсменів, бажаємо перемогти в наступному турі!


03.02.2015

Всесвітня ХХVІІ зимова універсіада

30 січня в Австрії відбувся третій етап всесвітньої зимової ХХVІІ універсіади, де взяла участь і українська збірна, до складу якої увійшли два чернігівських біатлоніста Руслан Ткаленко та Ірина Варвинець. Наші спортсмени змагались у змішаній естафеті і в безкомпромісній боротьбі із фаворитами гонки зайняли третє місце.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає призерів універсіади, бажає спортсменам та їх тренерам міцного здоров'я та успіхів у наступному етапі змагань, що пройде в Іспанії!


30.01.2015

Срібло в Отепяя

29 січня в естонському місті Отепяя прихильники біатлону спостерігали за вражаючим виступом чернігівського спортсмена Сергія Семенова на чемпіонаті Європи. В індивідуальній гонці на двадцятикілометровій дистанції наш земляк, виблискуючи срібною нагородою, зайняв другу сходинку переможного п'єдисталу.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає Сергія та його тренера Олександра Семенова з перемогою і бажає міцного здоров'я та успіхів в наступних змаганнях!



29.01.2015

Бронзовий призер чемпіонату Європи

28 січня в естонському місті Отепя відбулась індивідуальна гонка серед юніорів на п'ятнадцяти кілометровій дистанції з чотирма вогневими рубіжами, де блискуче виступив наш земляк Максим Івко – вихованець ПНЗ СДЮШОР з лижного спорту. Чернігівський спортсмен, випередивши фаворитів змагань, зайняв почесне третє місце та отримав бронзову нагороду.

Департамент сім'ї, молоді та спорту вітає нашого біатлоніста та його тренера Олександра Ворчака і бажає успіхів в спортивній кар'єрі!


29.01.2015

Сімнадцять серед сорока одного

Із розвитком засобів масової інформації, все більшої популярності набувають зимові види спорту, найяскравішими з яких можна вважати лижні перегони та біатлон, де українські спортсмени традиційно демонструють вражаючі результати. В даний час відбуваються одразу три змагання світового рівня, а саме: Європейський юнацький олімпійський фестиваль, Всесвітня зимова Універсіада і Чемпіонат Європи з біатлону. Звертаємо увагу громадськості , що їз сорока одного спортсмена, які представляють Україну на зазначених змаганнях, виступають сімнадцять чернігівських атлетів:

- Руслан Ткаленко

- Василій Потапенко

- Юлія Бригінець

- Алла Гіленко

- Кристина Литвиненко

- Сергій Телень

- Владислав Кошовець

- Валерія Дмитренко

- Оксана Сігеті

- Сергій Семенов

- Артем Прима

- Максим Івко

- Андрій Доценко

- Антон Мигда

- Ірина Варвинець

- Анастасія Нічипоренко

Бажаємо нашим землякам яскравих перемог та спортивного везіння!


27.01.2015

Чемпіонат світу із зимових видів спорту

24 січня в місті Кейбул Сполучених Штатів Америки розпочався чемпіонат світу із зимових видів спорту, де в перший же день біатлоністи змагались у спринті. Відомий чернігівський спортсмен Ігор Рептюх, допустивши два промахи, виборов п'яте місце.

Наступного дня увага вболівальників була прикута до змагання у двадцятикілометровій лижній гонці вільним стилем, де Ігор Рептюх, випередивши французького лижника на півтори секунди, приїхав на фініш третім, за що був нагороджений бронзовою медаллю.

Пишаємось нашим земляком, бажаємо йому спортивної вдачі та яскравих перемог!


27.01.2015

XII тур чемпіонату України з волейболу серед команд "Суперліги"

23 та 24 січня в Запоріжжі відбувся XII тур чемпіонату України з волейболу серед команд "Суперліги". Місцева команда "Орбіта ЗТМК" провела дві зустрічі з чернігівською командою "Педуніверситет". Наші спортсменки нещодавно почали змагатись з командами "Суперліги", тому їм нелегко було чинити опір досвідченим волейболісткам, через що на табло двічі з'являвся невтішний рахунок 0:3 на користь господарів майданчику.

Бажаємо нашим дівчатам жаданої перемоги в наступному турі чемпіонату!


27.01.2015

XII зимовий Європейський юнацький олімпійський фестиваль

З 24 січня австрійське місто Форарльберг та Ліхтенштейн приймають найкращих юних атлетів континенту на XII зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі (ЄЮОФ).

Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть участь у ЄЮОФ з 1993 року (в 1991 році українські спортсмени виступали у складі збірної команди CНД).

Незважаючи на те, що Фестиваль має коротку історію (літні проводяться з 1991 року, зимові – з 1993-го), він вже зумів довести свою значимість. Аналізуючи склад учасників ЄЮОФ, можна простежити таку тенденцію, що більшість учасників згодом потрапляє в основні збірні своїх команд і успішно виступають на Олімпійських іграх та інших міжнародних змаганнях.

У різні роки у Фестивалі брали участь такі відомі українські спортсмени як олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Підгрушна, чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, а також світові зірки сучасного спорту: дворазова олімпійська чемпіонка з лижних гонок Крістіна Шмигун (Естонія), олімпійські чемпіонки з легкої атлетики Габріела Сабо (Румунія) та багато інших.

На цьому престижному старті Чернігівщину представлять біатлоністи Валерій Дмитренко, Владислав Кошовець, Оксана Сігеті, Сергій Телен та лижниця Олена Зубок.

Успіхів нашим юним олімпійцям, швидкої лижні та влучних пострілів і перемог !!!


19.01.2015

Пляжний волейбол

З 16 по 18 січня в спортивному залі школи №34 проведено чемпіонат України з пляжного волейболу серед юнаків до 17 років. В змаганні взяли участь 35 команд. Дві Чернігівські команди показали цікаву і динамічну гру, але зайняти призові місця їм не вдалось, розділили четверте і п'яте місця.

І. м. – "Рівне-1"

ІІ м. – Кіровоград

ІІІ м. – Рівне-2

IV м. – Чернігів-1

V м. – Чернігів-2

Бажаємо успіхів в наступних змаганнях!


19.01.2015

IX тур чемпіонату України з волейболу

15 та 16 січня у Львові відбувся IX тур чемпіонату України з волейболу серед команд суперліги. Команда "Барком" провела дві гри з чернігівською командою "Буревісник". Першу гру наші волейболісти виграли з рахунком 3:2, але в другій зустрічі земляки поступились господарям з рахунком 1:3.

Бажаємо вдалого виступу в X турі чемпіонату!


19.01.2015

Погоня за бронзою

В період з 11 по 18 січня в селі Верхнє Лвівської області проведено чемпіонат України з лижних гонок серед жінок. В естафеті 4х5 км команда Чернігівської області зайняла третє місце. До складу команди увійшла спортсменка з нашого міста Марина Январьова.

Вітаємо із бронзовою нагородою, бажаємо Марині яскравих успіхів та видатних спортивних досягнень!


19.01.2015

"Різдвяні старти"

9 і 10 січня в Києві відбувся турнір з легкої атлетики під назвою "Різдвяні старти". В змаганнях взяли участь представники Чернігівщини, вихованці тренерів школи вищої спортивної майстерності Анатолія Клюєва і Наталії Лагункової.

На дистанції 800 м першою була Юлія Дятлова.

Дистанцію з перешкодами другою здолала Марія Ващенко.

Срібну нагороду на дистанції 400 м виборола Анна Жмурко.

Пишаємось здобутками спортивної молоді Чернігівської області, бажаємо міцного здоров'я!


13.01.2015

VІІІ тур чемпіонату України з волейболу

9 і 10 січня в спортивному залі чернігівського національного педагогічного університету пройшов VІІІ тур чемпіонату України з волейболу серед команд суперліги. Наш "Буревісник" приймав спортивний колектив "Фаворит" з міста Лубни. В обох зустрічах чернігівські волейболісти показали цікаву та динамічну гру та перемогли з рахунком 3:0.

Вітаємо переможців, бажаємо яскравих перемог в наступному турі!



2015

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода