back

Підписано Протокол намірів щодо реалізації спільного проекту «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області»

01-12-2014 14:03

Допомогти головам територіальних громад започаткувати ініціативи місцевих спільнот, спрямовані на їхній соціально-економічний та культурний розвиток – саме таку мету має проект «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області», що реалізовуватиметься наступного року на території області за підтримки Фонду Ганса Зайделя.

Протокол намірів 1 грудня підписали в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівник представництва фонду Ганса Зайделя (Федеративна Республіка Німеччина) в Україні Сергій Загорний.

Відповідно до Протоколу, сторони сприятимуть співробітництву у сфері підвищення професійної кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування, формування та підвищення спроможності міст, селищ Чернігівської області до сталого розвитку та проведенню реформи місцевого самоврядування в Україні.

Це другий спільний середньостроковий проект, що реалізовуватиметься на теренах Чернігівщини за співпраці Фонду та місцевої влади. Він призначений для молодих селищних та сільських голів Чернігівщини, відібраних за результатами анкетування. Методологія проекту ґрунтуватиметься на передачі практиком-управлінцем із Баварії практикам-управлінцям із Чернігівщини власного досвіду зі стимулювання та реалізації мешканцями територіальних громад місцевих ініціатив та формування на базовому рівні засад громадянського суспільства.

У вітальному слові в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман висловив подяку представникам Фонду за плідну співпрацю та вдалу реалізацію попереднього проекту "Сталий розвиток малих міст Чернігівської області".

За його словами, наша область, маючи велику територію, давню історію та велику кількість корисних копалин, вважається депресивною. Причина цього полягає у природному старінні населення та міграції молоді у пошуках кращого життя.

– Проекти Фонду Ганса Зайделя дають реальну можливість нашим молодим людям продовжувати жити і працювати вдома, не виїжджаючи зі своїх міст, сіл і селищ, - наголосив Сергій Журман.

За його словами, облдержадміністрація сприятиме організаційному забезпеченню виконання Проекту, а його позитивні напрацювання обов’язково будуть враховані та використані при формуванні відповідних обласних програм.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода