back

Сергій Журман: Попри складну ситуацію пошук інвесторів продовжується

28-11-2014 14:44

За умов збереження дуже напружених українсько-російських відносин і доволі нестабільної внутрішньої соціально-політичної ситуації в нашій державі, іноземні інвестори прагнуть мінімізувати ризики для свого бізнесу в Україні.

Відповідна зміна намірів принаймні частини іноземних інвесторів вже далася взнаки і нашій області – незважаючи на значну кількість проведених організаційних заходів, підписання Меморандумів про співпрацю з вітчизняними та міжнародними фінансовими інституціями та іноземними інвесторами, протягом січня-вересня в економіку області вкладено капітальних інвестицій на 21,1% менше проти минулорічного періоду.

Прямих іноземних інвестицій залучено 4,8 мільйонів доларів США.

Разом з тим, за рахунок курсової різниці та вилучення іноземної частки загальний обсяг іноземного капіталу порівняно з початком року зменшився більш, ніж на 15% і станом на 1 жовтня склав 108,5 мільйонів доларів США.

Проте Чернігівщина, маючи неабиякі природні багатства, продовжує залишатися привабливим регіоном України для інвесторів.

Попри усі складнощі та зовнішні виклики ми ні в якому разі не повинні припиняти пошук та залучення інвесторів в економіку регіону. Надійне партнерство, прозорість роботи та цілковите сприяння бажаючим вкладати кошти в область і створювати нові робочі місця – ось що від вас вимагається, - наголосив в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час розширеної наради з керівниками районів і міст області.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода