back

Чернігівщина на шляху до збереження та сталого використання торфовищ

28-11-2014 09:50

Про забезпечення захисту торфових ґрунтів та торфовищ в межах осушувально-зволожувальної системи області, що наразі є надзвичайно актуально, днями говорили на засіданні технічної ради.

В обговоренні взяли участь представники Держводагентства України, Проекту «Clima East» в Україні, ДП Проектно-технологічного бюро ІВПіМ НААН України, Державної екологічної інспекції у Чернігівській області, Ніжинської районної адміністрації та сільських рад Ніжинського району.

Основна увага була зосереджена на робочому проекті "Реконструкція гідротехнічних споруд осушувально-зволожувальної системи "Смолянка" на площі 2300 гектарів в Ніжинському районі Чернігівської області", який реалізовується в рамках системи заходів Європейського Союзу «Сlima East»: «Збереження та стале використання торфовищ».

Зокрема, на Чернігівщині передбачено провести капітальний ремонт об’єктів інженерної інфраструктури меліоративної системи "Смолянка". Це дозволить покращити гідрологічний режим та підвищити рівень ґрунтових вод для зменшення емісії (викидів) парникових газів із осушених торфових земель.


За інформацією
Департаменту екології та природних ресурсів
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода