back

У Щорському районі перепоховали прах десяти солдат Другої світової війни

31-10-2014 10:29

- Події відійдуть в історію, відвага та подвиги загартують дух народу і навіки збережуть пам'ять про героїв, - саме такими словами розпочав свій виступ голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко з нагоди 70-ї річниці визволення України від нацистських загарбників.

Вшанування пам'яті загиблих у роки Другої світової війни розпочалось із покладання квітів до пам’ятного знаку у міському парку. Участь у заході взяли голова райдержадміністрації Павло Мірошниченко, голова районної ради Іван Орда, їх заступники, працівники районних установ, організацій та жителі міста.

У цей же день в с. Єліне відбувалось перепоховання праху солдат Другої світової війни, знайденого в Єлінських лісах. Процес перепоховання останків був започаткований активістами обласного пошукового клубу «Пам’ять перемоги», яка здійснює свою діяльність при музейно-меморіальному комплексі «Лісоград». Зі знайдених останків 10 солдат, завдяки медальйону-капсулі, вдалось ідентифікувати лише одного. Ним виявився житель Липецької області (Росія) Шустов В.П. 1920 року народження.

Вшанувати пам’ять та провести в останню путь, полеглих в боях солдат, зібралося близько 100 чоловік, серед яких були не лише місцеві жителі, а й представники районних організацій, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади району і області. Почесну варту було організовано прикордонниками ВПС «Щорс».

Обряд поховання здійснив настоятель сільського храму Святої Покрови Богородиці отець Володимир. Присутні хвилиною мовчання вшанували загиблих у роки Великої Вітчизняної війни.

Так біля пам’ятного обеліска в центрі села з’явилося ще одне військове поховання, в якому знайшли спокій десять солдат років Другої світової війни.



За повідомленням
сектору інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
апарату Щорської РДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода