back

Як правильно заощаджувати?

24-10-2014 12:43

У Чернігові пройде Всеукраїнський тиждень фінансової грамотності. Розпочнеться він 31 жовтня з відзначення Всесвітнього дня заощаджень. Організатор — Національний банк України. Про це повідомляє Головне Управління НБУ у Чернігівській області.

У рамках реалізації плану заходів з підвищення рівня фінансової грамотності населення на друге півріччя 2014 року, Нацбанк пропонує громадським організаціям, професійним асоціаціям, банківським та фінансовим установам, комерційним компаніям, центральним та місцевим органам влади взяти участь у названих заходах.

Основними завданнями Всеукраїнського тижня фінансової грамотності та Всесвітнього дня заощаджень стануть роз’яснення щодо ведення сімейного бюджету, основних принципів фінансового обліку, виховання звички заощаджувати та інвестувати, надання правдивої інформації про основні фінансові продукти, за допомогою яких можна реалізувати свої плани.

Програма заходів розроблена з урахуванням цільової аудиторії.

Додаткову інформацію можна знайти на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України в рубриці "Щорічний тиждень фінансової грамотності" ( http://www.bank.gov.ua/control/uk/publish/category?cat_id=3127241 )або звернувшись до Управління Національного банку України в Чернігівській області за телефоном (04622)4-00-09.

Торік у заходах з нагоди Всесвітнього дня заощаджень взяли участь сотні організацій з усіх регіонів країни.

А ти вже умієш економити?

Довідково: Історія святкування Всесвітнього дня заощаджень розпочалася в італійському місті Мілані, коли 27 жовтня 1924 року представники ощадних банків з 29 країн зібралися на свій перший Міжнародний конгрес ощадних банків (1st International Savings Bank Congress), який тривав до 31 жовтня. Саме в цей день один із його учасників – італійський професор Равізза – запропонував щороку відзначати "Міжнародний день заощаджень" на згадку про перші збори представників ощадних банків з різних країн. За задумом організаторів, цей день має бути присвячений економії в широкому розумінні цього слова – від заощадження грошей до дбайливого ставлення до часу, речей, природних ресурсів тощо, а його метою має стати популяризація ідей заощадження коштів та планування витрат. Автори ідеї пропонували, щоб цього дня всі банки працювали і населення мало змогу вносити заощадження на банківські рахунки.

У 1989 році Міжнародний день заощаджень офіційно визнаний директивою ООН.

У 2012 році вперше відбувся День заощаджень в Україні, у якому взяли участь близько 20 банків. У цей день вони пропонували своїм клієнтам особливі умови розміщення депозитів, а також додаткову інформацію про діяльність фінансових установ. Для громадян цей день став шансом підвищити рівень фінансової грамотності та покращити фінансовий стан своєї родини, а для банків – можливістю залучити нових клієнтів та збільшити довіру до своєї діяльності.

У 2013 році Національний банк України запропонував громадським організаціям та іншим партнерам провести заходи з підвищення фінансової грамотності населення на основі спеціально розроблених Національним банком України методичних рекомендацій та сценаріїв. З огляду на надзвичайно великий інтерес до цієї програми з боку представників різних верств населення було прийнято рішення продовжити її реалізацію і в 2014 році.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода