back

Арсеній Яценюк: Чесність, прозорість, безпека і підведення підсумків результатів голосування – це завдання, які стоять перед кожним керівником

23-10-2014 14:19

На цьому Прем'єр-міністр України наголосив під час селекторної наради з питань забезпечення проведення виборів.

У нараді взяли участь в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, керівники правоохоронних органів.

Як зазначив Арсеній Яценюк, вибори – це не тільки день голосування. В основі своїй виборчий процес – це підготовка до голосування, політична агітація, можливість всіх вільно і чесно говорити через канали телебачення, заборона підкупу виборців і продажу свого голосу. Саме такий закон був внесений Урядом і прийнятий Парламентом, і сьогодні закон про підвищення відповідальності за підкуп як голосу, так і продаж цього голосу, набув чинності.

Чесні і прозорі вибори – це правильний підрахунок голосів і підведення підсумків результатів голосування, - відзначив очільник Уряду.

Як зауважив Арсеній Яценюк, складно проводити вибори в країні, на яку здійснено військову агресію Російської Федерації. За його словами, спроби по дестабілізації ситуації продовжуватимуться і провокуватимуться з російського боку. Їм не вдалося це зробити під час президентських перегонів, хоча такі намагання були неодноразові, і свої плани вони не полишили.

Тому основну увагу Прем'єр-міністр зосередив саме на питаннях безпеки.

Забезпечення безпеки на виборчих дільницях, забезпечення безпеки для громадян України, які йдуть на вибори, як в територіях, прилеглих до зони АТО, так і в цілому по країні. Окрема увага в місцях особливого скупчення громадян, великі міста, там, де є вірогідність чи то терористичних атак, чи то нападів, чи то зриву виборчого процесу, - наголосив він.

Міністерству внутрішніх справ, Службі безпеки, Національній гвардії, Міністерству оборони доручено задіяти всі сили і засоби для охорони громадського порядку, наявності міліції на виборчих дільницях. Також повинна бути повна координація діяльності всіх силових структур, щоб кожна людина, яка йде голосувати, чи кожна людина, яка є членом виборчої комісії, знала, що її життя в безпеці, що її життя захищено українцями-правоохоронцями.

Будь-які спроби по дестабілізації ситуації повинні в рамках закону жорстко присікатися.

Звертаючись до керівників областей і до всієї правоохоронної системи, Арсеній Яценюк акцентував увагу на необхідності забезпечення допомоги міжнародним спостерігачам.

Визнання чесності і прозорості виборів в Україні – є визнання того, що ми не просто на папері підписали Угоду про асоціацію з ЄС, а що ми на ділі доводимо, що Україна є демократичною державою.

Люди повинні отримати право вибору, а країна – отримати новий Парламент і новий Уряд. І наша з вами відповідальність – забезпечити конституційні права і гарантії українських громадян.

Тому чесність, прозорість, безпека і підведення підсумків результатів голосування – це завдання, які стоять перед кожним керівником, як обласних і районних державних адміністрацій, так і правоохоронної системи, спеціальних служб і Міноборони України, - підкреслив Глава Уряду.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода