back

Африканська чума свиней: зосередити спільні дії на недопущенні поширення захворювання по області

23-10-2014 10:01

Вже вчетверте на Чернігівщині зафіксовано спалах африканської чуми свиней. В області три неблагополучні пункти поданому захворюванню: с. Крути Ніжинського району, м. Щорс та урочище біля с. Ковчин Куликівського району.

Ця смертельно-небезпечна для свиней хвороба завдає колосальних збитків економіці країни та наносить справжній удар по її експортному потенціалу.

На розширеному засіданні обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман акцентував увагу присутніх на чіткому та оперативному виконанні заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання.

Вірус є безпечним для людини, але саме людина бере участь в розповсюдженні захворювання через перевезення продуктів харчування з неблагополучного регіону, а також годівлю свиней зараженими продуктами.

Ця хвороба стала реальною загрозою для аграрного комплексу та здатна нанести величезні матеріальні збитки. Проте ситуацію легше попередити, ніж ліквідовувати наслідки.

Тому наші спільні дії мають бути зосереджені на роботі з недопущення поширення цього захворювання. Необхідно проводити обстеження всього наявного свинопоголів’я на території адміністративних районів, посилити державний ветеринарно-санітарний контроль і нагляд за реалізацією сировини та продукції тваринного походження на організованих ринках тощо, - підкреслив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода