back

Сергій Журман зобов’язав очільників районів забезпечити максимальну готовність до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період

22-10-2014 17:32

Несвоєчасне, або не в повному обсязі проведення превентивних заходів з підготовки до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації може призвести до виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з порушенням нормальної життєдіяльності населення, загибелі і травмування людей та значних матеріальних збитків і втрат.

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман наголосив 22 жовтня під час розширеного засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він підкреслив: ускладнення погодних умов в осінньо-зимовий період минулого року неодноразово призводило до виникнення небезпечних стихійних явищ на значній території області. В результаті істотно ускладнювався рух автотранспорту на автомобільних дорогах, було знеструмлено велику кількість населених пунктів, промислових і сільськогосподарських об’єктів.

Незважаючи на вжиття комплексу заходів, під час несприятливих погодних умов минулого періоду рівень готовності місцевих органів влади до роботи в екстремальних ситуаціях не в повній мірі відповідав покладеним завданням.

Неприпустимими Сергій Журман назвав факти, коли окремі районні державні адміністрації не володіли ситуацією під час ускладнення погодних умов, а про обстановку на відповідних територіях дізнавалися з інформацій обласної державної адміністрації або через засоби масової інформації.

Діяльність комісій та штабів з питань надзвичайних ситуацій ви берете повністю під свою відповідальність. Цілодобовий зв'язок та повне володіння ситуацією. Ми входимо в дуже складну зиму, тож ваше завдання – повністю забезпечити порядок на підконтрольній території, - звернувся в.о. голови облдержадміністрації до очільників районів.

Серед основних недоліків роботи органів влади на місцях Сергій Журман відзначив недооцінку керівниками всіх рівнів небезпечності ситуації та невжиття заходів щодо своєчасного приведення у готовність до дій підпорядкованих сил і засобів. До того ж, мають місце непоодинокі випадки відсутності чіткої організації взаємодії між обласними управліннями, організаціями, підприємствами та місцевими органами влади і місцевого самоврядування.

За підсумками засідання керівникам районів і міст доручено детально проаналізувати причини виникнення надзвичайних ситуацій, що виникали в осінньо-зимовий період останніх років. На основі даного аналізу слід розробити заходи щодо попередження надзвичайних ситуацій на найбільш уразливих об’єктах і системах життєзабезпечення населення та підвищення готовності аварійно-технічних підрозділів до дій в осінньо-зимовий період 2014/2015 року.

Від нас як від органів влади вимагається одне: повністю забезпечити функціонування систем життєзабезпечення населення та об’єктів економіки, стабільної роботи закладів соціальної сфери в осінньо-зимовий період. Мобілізуйте всі наявні резерви та тримайте ситуацію під контролем, - підкреслив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода