back

В Чернігівській області навчали працювати з грантами

22-09-2014 08:05

Залучення позабюджетного фінансування (у вигляді грантів, донорської технічної допомоги, інвестицій) через різке загострення політичної ситуації та переорієнтування бюджету на військові потреби в багатьох випадках залишається на сьогодні єдиним способом вирішення виникаючих перед місцевими громадами проблем. У зв'язку з цим все більше і більше організацій і приватних осіб в нашій країні стикаються з необхідністю писати заявки на гранти, на участь в оголошених фондами конкурсах.

Про це говорив директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Чернігівської облдержадміністрації Олег Міщенко під час зустрічі з представниками районних місцевих органів влади.

Семінар-тренінг з питань підготовки документів щодо залучення позабюджетного фінансування у вигляді донорської допомоги та грантів для спеціалістів, які будуть працювати у цій сфері відбувся 19 вересня в приміщенні Департаменту.

Позиціонування регіону як привабливого для старту інвестиційних проектів вимагає системної та наполегливої праці. Таку діяльність можуть здійснювати, зокрема, місцеві органи влади, які формують відповідні підрозділи та здійснюють проекти, спрямовані на просування регіону серед інвесторів.

Інвестиційна привабливість кожного регіону формується під впливом комбінації факторів національного рівня, що зумовлюють інвестиційне середовище країни в цілому, та регіональних факторів, що властиві окремо взятій області чи місту зокрема. Серед цих факторів, у свою чергу, виділяються як позитивні, так і негативні. Фактором, який позитивно впливає на інвестиційну привабливість регіону найчастіше називають географічне положення.

Щодо практичних рекомендацій для тих, хто подає заявку на грант, про інвестиційну привабливість регіону та елементи SWOT аналізу ознайомив присутніх заступник директора КП «Центр державно-приватного партнерства» Чернігівської обласної ради Євгеній Нефьодов.

Домогтися фінансування нелегко. Особливо в перший раз. Зате потім перед вами можуть розкритися двері багатьох міжнародних фінансових організацій, адже при розгляді заявок багато хто віддає явну перевагу тим організаціям і проектам, які вже фінансувалися якими-небудь іншими джерелами – зазначив він.

Учасників семінар-тренингу забезпечено методичними матеріалами.



Департамент інвестиційного розвитку та капітального будівництва ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода