back

Виставка сучасного іконопису Оксани і Ірини Мартиненко «В ім′я любові» в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана

27-08-2014 17:44

22 серпня о 15-00 в Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулось відкриття виставки сучасного іконопису Оксани та Ірини Мартиненко «В ім′я любові».

Спільна виставка молодих художниць презентує їх творчість в контексті храмового мистецтва та розкриває один з напрямів розвитку сучасного іконопису – наслідування давньоруської іконописної традиції. Основу її складають ікони написані для храмів Вознесіння Христового у Алматі (Казахстан), храму Всіх Чернігівських святих у Чернігові та храму преподобного Серафима Саровського у Клоппенбурзі (Німеччина).

В експозиції представлені ікони апостолів, святих мучеників, Отців Церкви, покровителів православного шлюбу святих Петра та Февронії Муромських, образ Богородиці Панагії, авторства випускниці Московської школи іконопису імені Андрія Рубльова Оксани Мартиненко.

Її учениця Ірина Мартиненко презентувала сюжетний іконопис: «Різдво Ісуса Христа», «Преображення», «Вхід до Єрусалиму», «Різдво Богородиці», «Введення до храму Пресвятої Богородиці», «Благовіщення».



За повідомленням
Департаменту культури і туризму,
національностей та релігій
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода