back

На демополях області продовжується збір «інтелектуального урожаю»

27-08-2014 17:41

26 серпня поточного року товаровиробники з чотирьох областей: Київської, Полтавської, Сумської та Чернігівської, зібралися на одному з багатьох інтелектуальних полігонів землеробства, що є на наших поліських землях.

І місце закладання демонстраційного поля, і агропідприємство були обрані не випадково. Бобровиччина здавна край, що має глибокі корені традиційного хліборобства. А з певного часу - і позитивний досвід розвитку виробництва зерна кукурудзи.

Тому саме в с. Нова Басань в ТОВ «Наташа – Агро», де технологи поля вміють вирощувати по 10,0 т/га зерна кукурудзи і більше, вчилися учасники Дня поля. До їх уваги і вибір високопродуктивних гібридів, і сільськогосподарських машин для поверхневого обробітку грунту, і висококліренсних оприскувачів посівів сільськогосподарських культур.

Семінар організували спільно фірми «Монсанто» та «Юпітер 9», що є офіційним дилером John Deere в Україні. Стан та «урожайну поведінку» висіяних навесні більше як 60 монсантівських гібридів кукурудзи з різним ФАО, вивчили учасники зустрічі. А також оцінювали якість роботи ґрунтообробних машин, що агрегатуються з гусеничними та колісними тракторами фірми John Deere.

За статистичними даними, в 2013 році Україна зібрала 26 млн тонн зерна кукурудзи. Завдяки цьому наша держава стала на третю сходинку в світі за обсягами експорту зерна цієї культури. Порівняно з показниками трирічної давності, в Україні обсяги зерна виросли втричі. Знавці аграрного ринку вже сьогодні прогнозують на найближчі п’ять років, що держава зможе досягнути рівня виробництва цього зерна в обсязі 50 млн. т.

Приймати виважені управлінські рішення на основі маркетингу виробництва зерна кукурудзи вчилися і головні фахівці галузі, які працюють в управліннях агропромислового розвитку райдержадміністрації області. Адже Чернігівщина в минулому році мала найбільший в аграрній історії обсяг виробленого зерна кукурудзи - 2,14 млн т, що дозволило будувати і експорт, і забезпечувати окремі продовольчі потреби та тваринництво фуражем. Високі виробничі показники, без сумніву, є наслідком постійного зростання культури землеробства. І не враховувати, і не вивчати прийоми підвищення ефективності кукурудзяного поля ми не маємо права.

Окремим акцентом наради було зосередження увагу учасників на екологічно безпечному як для оточуючого середовища, так і для присадибних ділянок громадян, застосуванні десикантів. Оскільки десикація посівів в умовах сьогоднішніх енергетичних реалій неминуча, то організувати виконання її, відповідно до вимог техніки безпеки, керівники сільськогосподарських підприємств зобов’язані. На що іще раз на полі наголосили фахівці Департаменту агропромислового розвитку.


Прес-служба
Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода