back

Оздоровлення дітей працівників агропромислового комплексу області у 2014 році

27-08-2014 10:52

Закінчується літо, і незабаром дітлахи знову підуть до школи з новими силами і гарним настроєм. Цьому сприяли гарна погода, активні ігри на повітрі, оздоровлення у санаторних закладах.

Протягом цьогорічного літнього періоду у санаторно-оздоровчих закладах відпочивали та набиралися сил 104 дитини працівників агропромислового комплексу галузі. Діточок приймали оздоровчий комплекс санаторного типу для дітей «Сонячний промінь» м. Очаків Миколаївської області та дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Синевирське озеро» Закарпатської області.

Згідно наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 14.05.2014 року №180 «Про використання коштів державного бюджету для оздоровлення та відпочинку дітей працівників агропромислового комплексу у 2014 році», Чернігівській області було виділено 273,78 тис. грн з метою часткової компенсації витрат для оздоровлення 351-ї дитини.

На жаль, можливості щодо оздоровлення максимальної кількості дітей не були використані у повному обсязі. З виділених коштів витрачено тільки 74,88 тис. гривень (27,4%). Найкраще було організовано роботу по оздоровленню дітей в Ічнянському, Городнянському, Срібнянському, Борзнянському, Ніжинському, Прилуцькому та Бобровицькому районах. Мали місце і відмови батьків направляти своїх дітей у південний регіон у зв’язку із економічно-політичним станом у державі.

Загалом, 66 діточок працівників–аграріїв відпочивали та насолоджувались красою Синевирського озера та його околиць – легендою та перлиною Українських Карпат. А 38 діточок надали перевагу оздоровленню на березі Чорного моря у Миколаївській області, де найбільшою радістю для них стало плескання у цілющих морських водах.

Хотілось би вірити, що наступного року у санаторно-курортних закладах України відпочине більша кількість дітей, чому сприятиме активна організаційна робота в усіх районах області.


За інформацією
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода