back

Обласна спостережна комісія спланувала роботу на найближчий час

01-08-2014 12:10

1 серпня на своє перше засідання у цьому році зібралася обласна спостережна комісія. Цей дорадчий орган при облдержадміністрації наглядає за дотриманням прав, свобод і законних інтересів засуджених, які відбувають покарання в установах Державної пенітенціарної служби в області. До її складу входять представники апарату і структурних підрозділів облдержадміністрації, Головного управління юстиції, силових структур та правозахисних громадських організацій. А очолює спостережну комісію заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Насамперед було обрано заступника голови обласної спостережної комісії. За результатами голосування ним став заступник начальника Головного управління юстиції в області Володимир Бобруйко.

Спираючись на головне завдання своєї діяльності, комісія також затвердила план роботи на ІІ півріччя 2014 року. Зокрема, члени комісії планують провести навчальний семінар у світлі останніх змін нормативно-правових актів. Також передбачається проведення виїзних засідань на базах Менської, Новгород-Сіверської, Чернігівської виправних колоній з метою вивчення стану дотримання прав засуджених.

Під час сьогоднішнього засідання були також обговорені основні положення законів та нормативно-правових актів, які регламентують організацію та здійснення громадського контролю за дотриманням основних свобод, законних інтересів засуджених. Всі свої пропозиції, уточнення обласна спостережна комісія вирішила оформити письмово та надати для внесення змін до діючого законодавства.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода