back

Президент України у Парламенті: Наш консолідуючий інтерес – єдина європейська Україна

31-07-2014 15:13

Президент України Петро Порошенко взяв участь у позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради, на якому розглядалась низка важливих для країни питань, зокрема питання вотуму довіри Кабінету міністрів та урядові законопроекти про зміни до держбюджету та Податкового кодексу, які дозволять збільшити фінансування Збройних Сил.

Президент позитивно оцінив прийняті Парламентом рішення. «Я задоволений тим, що це - результат наших спільних зусиль. Конституційна більшість депутатів проголосувала за необхідні рішення. Це яскраво підтверджує, що ставлення депутатів до України, до Українського народу, до української армії не залежить від того, є в Парламенті коаліція чи немає», - сказав Президент.

Глава держави також назвав вкрай важливими рішення про ратифікацію Верховною Радою угод з Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння літака «Малайзійських авіаліній» та з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування. Вони дозволять забезпечити прозору та безпечну роботу міжнародних експертів, «що є вкрай важливим для України», наголосив він.

Петро Порошенко відзначив, що Збройні Сили ведуть успішний наступ на всіх напрямках. «Сьогодні ми рішуче підтримали армію - це є запорукою нашої спільної перемоги. Ми продемонстрували, що український народ і Парламент можуть бути єдиними, і немає жодного сумніву, що так буде й надалі», - заявив Президент.

«Дострокові вибори не мають і не будуть перешкоджати нашій з вами спільній роботі», - сказав, звертаючись до народних обранців, Петро Порошенко.

«Сьогодні нелегко ані Прем’єр-міністру, ані парламентарям, ані Президенту, але набагато важче сьогодні українським героям, які захищають честь, незалежність, територіальну цілісність і суверенітет нашої держави. Я переконаний, що, коли ми маємо такі виклики, нам потрібна єдність. Спільна та ефективна співпраця Президента, Уряду і Верховної Ради обов’язково принесе свої плоди», - заявив Глава держави.

«Наш консолідуючий інтерес – єдина європейська Україна. Велика мета надихає на великі справи. Готовність Президента, Уряду, і, як сьогодні було продемонстровано, Верховної Ради до командної роботи є очевидною», - наголосив Петро Порошенко.


Прес-служба Президента України

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода