back

В області підтримують здоров’я ветеранів Великої Вітчизняної війни

31-07-2014 14:24

На амбулаторне лікування ветеранів війни у 2014 році в області виділено 852 тисячі гривень. Це на 12,2 % більше, ніж було витрачено за 2013 рік.

У медичних закладах області під диспансерним наглядом знаходиться понад 63 тисячі ветеранів війни. Більшість проживає у сільській місцевості. За перше півріччя 2014 року проведено комплексний медичний профілактичний огляд значної частини зазначеної категорії населення. Як результат - безоплатне стаціонарне лікування отримали майже 8 тисяч осіб.

В Український державний медико-соціальний центр ветеранів війни було направлено на лікування 162 ветерани, в тому числі - 40 осіб із сільської місцевості. Шести інвалідам війни було імплантовано кардіостимулятори, двом - ендопротези. На сьогодні в області функціонує 220 палат для зазначеної категорії населення. Витрати на харчування та медикаментозне лікування у обласному госпіталі фінансуються державою у повному обсязі.

До того ж у місцевих бюджетах щорічно передбачаються кошти на безкоштовне зубопротезування пільговиків. За перше півріччя на ці потреби для інвалідів війни було витрачено майже 400 тисяч гривень.

Варто зазначити і про значну частку позабюджетних асигнувань. Зокрема, до 9 Травня від обласної адміністрації та фонду «Європа» отримано електрокардіограф, що коштує близько восьми тисяч гривень. На поліпшення медичного обслуговування та харчування ветеранів, подарунків до Дня Перемоги отримано понад 30 тисяч гривень благодійної допомоги. Частково спонсорується і утримання госпіталю.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода