back

До Чернігівщини приїхало 1358 переселенців

25-07-2014 15:25

Організацію роботи Чернігівського координаційного центру та стан питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО в Чернігівську область обговорили під час засідання регіонального штабу, що пройшло 25 липня під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Костянтина Лубенцова.

За словами директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олега Русіна, на даний час до органів виконавчої влади звернулось та отримало допомогу 1358 осіб або 793 сім’ї. Із них із тимчасово окупованої території 409 осіб, з районів АТО – 949 осіб.

Органами соціального захисту населення надано допомогу 52 сім’ям щодо продовження виплати допомог. Шести особам відновлено втрачені документи. До освітніх закладів області влаштовано 42 дитини. Лікувально-профілактичні заклади області надали допомогу 227 переселенцям.

З місцевих бюджетів отримали фінансову допомогу для вирішення соціально-побутових питань 39 родин на загальну суму 20,9 тисяч гривень.

Активну допомогу громадянам, які переселяються, надають громадські організації, підприємці та місцеві жителі.

В області створені два пункти збору для переселенців. Один з них знаходиться у м. Бобровиця на базі гуртожитку Бобровицького аграрного коледжу, інший у м. Чернігові в обласному Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності населення.

Загалом, в області підготовлено 1530 місць. Але з початку навчального року можливо буде розмістити лише 500 осіб.

Серед першочергових завдань на сьогодні залишається проведення ремонту системи опалення у гуртожитку Бобровицького аграрного коледжу.

На завершення наради Костянтин Лубенцов наголосив на необхідності повної взаємодії органів виконавчої влади та громадських організації у вирішенні поставлених завдань.

- Головне зробите все, щоб наші громадяни отримали всебічну допомогу у вирішенні проблемних питань, починаючи від розміщення, працевлаштування і закінчуючи поверненням до місця постійного проживання, – підкреслив він.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода