back

Послугами обласної служби зайнятості скористалися 28 тисяч безробітних

25-07-2014 08:49

Кількість безробітних громадян в області поступово зменшується.

- Протягом січня-червня поточного року в центрах зайнятості області перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 28,8 тис. безробітних - на 6,1% менше ніж у минулому році. Кількість громадян зі статусом безробітного зменшилась на 7,4% і склала 14,5 тис. осіб, - зазначає директор обласного центру зайнятості населення Лідія Падалка.

За її словами, за сприяння служби зайнятості з початку року отримали роботу 7,6 тис. громадян. Зокрема, 367 безробітних започаткували підприємницьку діяльність. На новостворені робочі місця працевлаштувало 271 безробітний громадянин шляхом виплати роботодавцям компенсації у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Пріоритетним напрямком в діяльності обласної служби зайнятості на сучасному етапі залишається професійне навчання, оскільки воно є суттєвим важелем у підвищенні якості робочої сили та задоволенні потреб роботодавців у кадрах.

Протягом І півріччя поточного року 2,9 тис. осіб набували нових професій або підвищували кваліфікацію за направленням обласної служби зайнятості, що на 12,6% більше минулорічного показника.

Профорієнтаційними послугами служби зайнятості скористалися 28 тис. безробітних. У період пошуку постійної роботи у громадських та інших роботах тимчасового характеру взяло участь 4,2 тис. осіб.



Обласний центр зайнятості

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода