back

Розклад руху рейсів автобусних маршрутів буде змінено

25-07-2014 07:57

Про це йшла мова на засіданні Координаційної ради по організації автоперевезень, що проходила 24 липня в Департаменты житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації.

За останні тижні до Департаменту ЖКГ надійшло більше 30-ти звернень з приводу зміни маршрутів та питань пасажирських перевезень: листи від РДА та ОДА сусідніх областей, приватних перевізників, окремих громадян.

Ці звернення і стали предметом обговорення. Також у порядку денному були питання недопущення зривів рейсів автобусних маршрутів і зміна днів та часу виконання деякими автобусами свого маршруту.

Обговорення було неабияким емоційним та дискусійним. До активної участі у ньому долучилися окрім членів ради, й інші учасники заходу: громадські діячі, юристи, представники від перевізників, прокуратури та податкової.

Найбільше запитань було щодо змін руху пасажирських автобусів. Однак, бажання деяких перевізників здійснити заміну часу чи конкретно встановленого місця відправлення автобуса суперечить умовам укладеного договору. Тому такі прохання були відхилені з подальшою можливістю юридичного розгляду.

На думку окремих перевізників, дозвіл змінювати час відправлення автобусу надасть можливість боротися з нелегальними перевізниками. Адже ті, знаючи точний час відправлення автобусу, приїжджають на зупинку за 5-10 хвилин, забираючи всіх пасажирів. А легальний перевізник, який уклав договір, змушений їхати порожнім.

Крім того, за результатами голосування було розірвано договір на обслуговування маршруту «Носівка—Чернігів», тимчасово закрито рух автобусів маршруту «Короп—Чернігів», відкрито додаткові рейси за маршрутом «Чернігів—Ріпки».

Учасники наради звернули увагу і на стан безпеки пасажирських автоперевезень.

Всі рішення приймались членами Координаційної ради шляхом відкритого голосування.

Представники перевізників дійшли думки, що попри жорстку конкуренцію на ринку пасажирських автоперевезень все має вирішуватись суворо в межах чинного законодавства.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода