back

На Чернігівщині продовжують розвивати тваринництво

24-07-2014 14:43

Перспективи розвитку тваринництва у районах, де розміщені відділення ТОВ «Агрікор Холдинг» обговорили учасники наради, яку 24 липня провів заступник голови облдержадміністрації Констянтин Лубенцов.

Приводом для зустрічі слугувало питання створення сприятливих економічних умов для розвитку сільського господарства, в частині збільшення поголів’я великої рогатої худоби, поліпшення племінних і продуктивних якостей тварин, поліпшення якості молока, збільшення валового виробництва зерна та нарощування експортного потенціалу продукції сільського господарства.

Тваринницькі відділення ТОВ “Агрікор Холдин” знаходяться у шести районах області. Господарство спеціалізується на м'ясному і молочному скотарстві, а також на вирощуванні свиней. Що стосується скотарства, то підприємство має сім статусів (племінного заводу) по розведенню худоби м'ясного напряму продуктивності і статус (племінного репродуктора) по розведенню худоби молочного напряму продуктивності.

У ТОВ «Агрікор Холдинг» на сьогодні утримується 9369 голів великої рогатої худоби, в тому числі 7013 голів м'ясного напряму продуктивності та 2356 голів – молочного. Свиней утримується 2047 голів.

Нарада пройшла у вигляді конструктивної розмови, яка налаштувала представників органів виконавчої влади та виробника на поглиблення подальшої співпраці.

Директор ТОВ «Агрейн Менеджмент» Павло Мамін зазначив, що спеціалістами холдингу розробляється програма розвитку галузі тваринництва у своєму структурному підрозділі ТОВ «Агрікор Холдинг», де не передбачається подальшого зменшення поголів’я.

З даного приводу Чернігівською обласною державною адміністрацією запропоновано до розгляду ТОВ «Агрейн Менеджмент» меморандум про співпрацю та партнерство.



За інформацією
прес-служби Департаменту агропромислового
розвитку облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода