23/06/2011

23 червня в облдержадміністрації відбулися урочистості з нагоди Дня працівників державної служби.

Вітаючи присутніх, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив, що створення в Україні інституту державної служби як визначального інструменту формування та реалізації державної політики, забезпечення прав і свобод людини і громадянина стало свідченням її чіткої зорієнтованості на розбудову демократичної, соціальної і правової держави.

«Саме на державних службовців покладена висока і відповідальна суспільна місія – бути провідниками ідей оновлення держави, забезпечити досягнення чіткої мети - підняти й об’єднати країну, вивести економіку на рівень стандартів розвинених держав. У минулому році розпочато системне реформування країни. Запроваджені податкова, бюджетна реформи, розпочато роботу з реформування пенсійної системи та дерегуляції бізнесу. Особливий наголос робиться на адміністративній реформі. Завдання, визначені в програмі Президента України Віктора Януковича «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та обласній програмі «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», вимагають напруженої, ефективної злагодженої роботи органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, концентрації наявних можливостей та кадрових ресурсів», - наголосив керівник області.

За його словами, першочерговим завданням, спрямованим на забезпечення ефективної роботи органів влади з питань реалізації реформ в Україні, є формування нової моделі кадрової роботи в органах державної влади, пошук, розкриття нових можливостей людського потенціалу.

Особливу роль у цьому плані відіграє рівень управлінського потенціалу керівників, здатних грамотно організовувати управління, вчасно прогнозувати та реагувати на суспільні виклики, створювати сприятливі умови для високопродуктивної роботи свого персоналу.

На сьогоднішній день статус державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування в області мають 12,2 тисяч осіб, що складає 2,5% від загальної кількості населення, зайнятого економічною діяльністю. В установах, на які поширюється дія Закону України “Про державну службу”, працює близько 9,1 тисяч осіб. Однією з особливостей функціонування державної служби в області є переважаюча зайнятість нею жінок, котра постійно зростає. На сьогодні кількість жінок – державних службовців складає понад 6,8 тис. осіб.

Упродовж останніх трьох років зберігається тенденція до збільшення кількості молодих працівників. Кожен п’ятий державний службовець має вік до 27 років, з них 108 осіб (4%) – керівники, кожен четвертий державний службовець віком від 28 до 34 років. Це ті люди, які увійшли у свідоме життя в часи незалежної України, люди з іншою ментальністю й великими амбіціями до самореалізації.

З кожним роком збільшується кількість працюючих із вищою освітою. У порівнянні з минулим роком кількість державних службовців з повною вищою освітою збільшилась на 2,5% і склала 7843 особи.

Найбільша частка державних службовців (майже 30%) має стаж державної служби від 5 до 10 років, кожен шостий працює на державній службі від 10 до 15 років, а 5,7% - понад 25 років.

З метою підвищення ефективності роботи органів виконавчої влади, рівня теоретичної та професійної підготовки 890 або 9,8% державних службовців підвищили свою кваліфікацію, з них 349 – за професійними програмами, 452 – за програмами тематичних семінарів та 89 – за програмами стажування.

«Завдяки нашим зусиллям усі галузі регіону відчувають вплив і увагу працівників, що займають відповідні посади на державній службі. Творчо та ініціативно працюють керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, наполегливо і кваліфіковано вирішують питання соціально-економічного розвитку районів голови райдержадміністрацій, професійно і сумлінно виконують свої обов’язки працівники апарату облдержадміністрації», - підкреслив Володимир Хоменко.

Він також вручив найкращим державним службовцям почесні відзнаки облдержадміністрації.

Зі святом державних службовців привітали перший заступник голови обласної ради Іван Коробка, народний депутат України Михайло Чечетов, голова обкому профспілки працівників державних установ Микола Петренко.

Також в рамках урочистостей заступник начальника управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Ірина Галайко підбила підсумки ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” у Чернігівській області та ІІ туру на обласному рівні щорічного Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація”.



10.05.2011

21 квітня 2011 р. в головному управлінні культури, туризму і охорони культурної спадщини облдержадміністрації відбувся І тур щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» у номінації «Кращий спеціаліст».

В конкурсі прийняли участь 2 державні службовці:

- Пряхіна Ольга Дмитрівна – спеціаліст І категорії відділу організації та розвитку туристичної діяльності;

- Веселов Павло Олександрович – головний спеціаліст відділу організації та розвитку туристичної діяльності.

За результатами підсумків, переможцем І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» переможцем визнаний:

- Веселов Павло Олександрович (середня оцінка – 4,25).

Згідно рішення Оргкомітету головного управління кандидатура Веселова П.О. рекомендована для участі у ІІ турі щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».





5.05.2011

Визначено кращих держслужбовців-аграріїв

В головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації відбувся перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець”. Про це повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

У конкурсі взяли участь п’ять державних службовців — працівників головного управління. В номінації “Кращий керівник” перемогла заступник начальника управління розвитку агропромислового виробництва – начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва Тетяна Мілютенко, а в номінації “Кращий спеціаліст” — головний спеціаліст відділу врегулювання відносин власності та правової роботи Наталія Булденко.

Переможці візьмуть участь у другому турі конкурсу, який відбудеться в головному управлінні державної служби Головдержслужби в області. Разом з ними за вихід у третій і останній тур, який пройде восени цього року в Києві, змагатимуться переможці першого туру з інших управлінь та державних установ Чернігівщини.

Щорічний Всеукраїнський конкурс “Кращий державний службовець” започатковано Кабінетом Міністрів України 2008 року. Його метою є зростання професіоналізму, відкритості та підвищення авторитету державної служби шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.



28.04.2011

В управлінні з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдержадміністрації
відбувся перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу
„Кращий державний службовець”

Відповідно до Порядку проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2007 №1152, у квітні 2011 року в правлінні з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдержадміністрацією відбувся перший тур зазначеного Конкурсу.

За результатами оцінювання виконаних робіт визначено переможця у номінації "Кращий спеціаліст" - Слезка Ігоря Івановича, головного спеціаліста відділу суспільно-політичного моніторингу та взаємодії з громадськістю управліннія з питань внутрішньої політики та зв`язків з громадськістю облдержадміністрації, який рекомендований для участі у другому турі Конкурсу.





27.04.2011

В обласній державній адміністрації
відбувся перший тур щорічного Всеукраїнського конкурсу
„Кращий державний службовець”

Відповідно до Порядку проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.09.2007 №1152, у квітні 2011 року в обласній державній адміністрації відбувся перший тур зазначеного Конкурсу.

Конкурс проводився з метою зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Його основними завданнями є:

- виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов`язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях;

- удосконалення знань і професійного рівня державних службовців;

- створення умов для кар`єрного зростання державних службовців;

- виховання у державних службовців почуття шанобливого ставлення до своєї професії, основних принципів державної служби.

З метою якісного проведення першого туру видане відповідне розпорядження голови облдержадміністрації, яким затверджений план заходів з проведення в облдержадміністрації першого туру Конкурсу, утворений організаційний комітет та затверджено положення про нього. Керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації доручено провести відповідну роботу в очолюваних ними органах влади.

Перший тур Конкурсу проводився в чотири етапи. Учасникам Конкурсу було запропоновано для виконання тестові завдання у частині знання Конституції України та законодавства про державну службу, завдання для складання ділового документа, тестові та практичні завдання з володіння персональним комп’ютером та тестові завдання, що стосуються повноважень облдержадміністрації та посадових обов’язків державних службовців.

За результатами оцінювання виконаних робіт в апараті облдержадміністрації визначено двох переможців: у номінації „Кращий керівник” – Фурсову Олену Петрівну, заступника начальника відділу контролю апарату облдержадміністрації, у номінації „Кращий спеціаліст” – Котенко Cвітлану Сергіївну, спеціаліста І категорії відділу режимно-секретної роботи апарату облдержадміністрації, які будуть рекомендовані для участі у другому турі Конкурсу.

Державним службовцям, які успішно пройшли всі етапи першого туру, участь у Конкурсі зараховується як підвищення кваліфікації з відповідним записом в особовій картці П-2ДС.

Відділ кадрової роботи апарату
oблдержадміністрації

Результати проведення в облдержадміністрації І туру Всеукраїнського конкурсу "Кращий державний службовець"

На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 19 вересня 2007 року №1152, Методичних рекомендацій Головдержслужби України щодо практичного застосування Порядку проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” в облдержадміністрації проведено І тур Конкурсу в двох номінаціях – „Кращий керівник” та „Кращий спеціаліст”.

Згідно з поданими заявами в номінації „Кращий керівник” взяли участь 2 державних службовці:

Ісаєнко Олена Іванівна - начальник відділу врегулювання відносин власності та правової роботи головного управління агропромислового розвитку

Охріменко Ярослав Васильович - начальник відділу зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності управління розвитку промисловості, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки

Згідно з поданими заявами в номінації „Кращий спеціаліст” взяли участь 5 державних службовців:

Козел Оксана Миколаївна - головний спеціаліст відділу фінансово-кредитного забезпечення, бухгалтерського обліку та ревізійної роботи головного управління агропромислового розвитку

Шемець Андрій Миколайович - головний спеціаліст з питань працевлаштування, розвитку і підтримки підприємницьких та творчих ініціатив молоді управління у справах сім‘ї та молоді

Донцова Олеся Валеріївна - головний спеціаліст відділу зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності управління розвитку промисловості, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки

Кириченко Наталія Миколаївна - головний спеціаліст відділу аналізу та прогнозування економічного розвитку управління стратегії соціально-економічного розвитку головного управління економіки

Митькевич Наталія Вікторівна - провідний спеціаліст відділу зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності управління розвитку промисловості, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки

Всі учасники виконували завдання в 3 етапи:

• проведення тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу та боротьбу з корупцією;

• виконання завдання щодо складання ділового документу;

• виконання завдань з володіння персональним комп’ютером.

24 квітня відбулося чергове засідання Організаційного комітету проведення І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу„Кращий державний службовець”, де було підбито підсумки і визначено переможців конкурсу.

У номінації „Кращий керівник” переможцем визначено Ісаєнко Олену Іванівну, номінантом ( 2 місце) став Охріменко Ярослав Васильович.

У номінації „Кращий спеціаліст” переможцем визначено Кириченко Наталію Миколаївну, номінантами ( 2 і 3 місце) стали Митькевич Наталія Вікторівна і Шемець Андрій Миколайович.

За інформацією оргкомітету І туру Всеукраїнського конкурсу "кращий державний службовець"

На Чернігівщині закінчився I тур ІІ Всеукраїнського
конкурсу „Кращий державний службовець”

У Чернігівській області завершено перший тур Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”. Підводяться підсумки, визначені переможці і лауреати.

Конкурс проводиться за ініціативи Головного управління державної служби України. У вересні 2007 року Кабінетом Міністрів України було прийнято постанову „Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”, якою, починаючи з 2008 року, започатковане проведення цього заходу. Затверджено Порядок проведення конкурсу, утворено Організаційний комітет.

Метою проведення Конкурсу є виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях.

Проведення Конкурсу здійснюється в три етапи, переможці будуть визначені у двох номінаціях: “Кращий керівник” та “Кращий фахівець”.

Нагадаємо, що минулого року однією з переможців третього туру стала Тетяна Куриленко, керівник апарату Чернігівської райдержадміністрації. Серед державних службовців усієї України, що брали участь у Конкурсі в номінації „Кращий керівник”, вона зайняла друге почесне місце.

У цьому році в Чернігівській області участь в першому турі Конкурсу, який проводився на рівні обласної та районних державних адміністрацій, узяли 337 державних службовців. З них 138 в номінації „Кращий керівник” та 199 в номінації „Кращий фахівець”.

Учасники проходили комплексне тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, вирішували практичні завдання щодо уміння складати діловий документ і користуватися комп’ютером.

Лідерами щодо кількості учасників І туру стали Бобровицька (20 державних службовців), Корюківська (21), Куликівська (20), Новгород-Сіверська (26) та Сосницька (24) районні державні адміністрації.

Високу активність також проявили державні службовці Бахмацької (22 державних службовці), Ічнянської (15 державних службовців), Прилуцької (13), Щорської (16) райдержадміністрацій.

За результатами І туру переможцями у номінації „Кращий керівник” стали 23 державних службовця і така ж кількість у номінації „Кращий спеціаліст”.

Матеріали щодо підсумків та визначення переможців надійшли до організаційного комітету з проведення другого туру щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець” у Чернігівській області, який був утворений, у кількості 15 осіб, за погодженням Головдержслужби України.

Заступник голови, керівник апарату Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Приходько та начальник Управління державної служби Головдержслужби України в Чернігівській області Микола Стрілець є співголовами оргкомітету, до якого включені керівники обласних установ і організацій, представники райдержадміністрацій, профспілок, молодіжних громадських організацій.

Попереду другий тур, який передбачає співбесіду з питань державного управління, і виконання практичного завдання з питань службової етики і етикету, публічні виступи в рамках круглого столу.

Визначення переможців другого туру відбудеться в червні 2009 року до Дня державної служби .

А двоє кращих учасників (керівник і фахівець) візьмуть участь в третьому етапі, який відбудеться у вересні – жовтні цього року в Києві.

Побажаємо конкурсантам успіху.

За інформацією Управління державної служби
Головдержслужби України в Чернігівській області

Змагаються державні службовці

З кожним роком зростають вимоги до професійного та освітнього рівня державних службовців. В нашій області, як і в усій Україні, стартував перший тур II щорічного Всеукраїнського конкурсу „Кращий державний службовець”.

Конкурс проводиться за ініціативи Головного управління державної служби України з метою виявлення та заохочення найбільш професійно підготовлених державних службовців, які успішно та ініціативно виконують службові обов’язки, мають організаторські здібності, що ґрунтуються на сучасних знаннях.

Цього року, як і минулого, проведення Конкурсу здійснюється в три етапи і переможці визначаються у двох номінаціях: „Кращий керівник” та „Кращий спеціаліст”.

Взяти у ньому участь виявили бажання 337 посадовців: 138 - в першій номінації та 199 - в другій. Оцінювати конкурсантів на перших етапах будуть 23 оргкомітети.

Не зайвим буде згадати, що минулого року в номінації „Кращий керівник” другою в Україні стала Тетяна Куриленко, керівник апарату Чернігівської райдержадміністрації. Письмова робота, яку вона представляла в Києві на ІІІ турі конкурсу, була на тему залучення молоді до проходження державної служби, як запоруки її поступального розвитку. В першому турі, який відбувається на рівні обласної та районних державних адміністрацій, учасники проходитимуть комплексне тестування на знання Конституції України, законодавства про державну службу, специфіки функціональних повноважень державного органу, на практиці демонструватимуть уміння складати діловий документ і користуватися комп’ютером.

Другий тур передбачає співбесіду з питань державного управління, виконання практичного завдання зі службової етики та етикету, участь у тематичних засіданнях «круглих столів». Переможців другого туру буде визначено до Дня державної служби (23 червня).

А двоє кращих учасників (керівник і фахівець) візьмуть участь в третьому етапі конкурсу, який відбудеться у вересні – жовтні в Києві.