Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 02 січня 2020 року № 1-к Андрія Федоровича Подорвана призначено заступником голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

Андрій Федорович Подорван народився у місті Чернігові. Закінчив Чернігівську міську середню школу №1.

Має 3 вищі освіти: вчитель історії, англійської мови та літератури (Чернігівський державний педагогічний університет ім. Т.Г.Шевченка, 2002), магістр з менеджменту організацій (Університет менеджменту освіти, м.Київ, 2009), магістр державної служби (Чернігівський державний технологічний університет, 2012).

Трудову діяльність розпочав у 2000 році вчителем англійської мови в Киїнській середній школі Чернігівського району. З 2006 по 2007 рік - директор Довжицького навчально-виховного комплексу «Середня школа І-ІІІ ступенів  - дитячий садок» Чернігівського району.

З 2007 року – на державній службі, спершу - спеціаліст відділу освіти Чернігівської райдержадміністрації, а згодом - спеціаліст відділу організаційно-кадрової роботи, начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та ЗМІ апарату Чернігівської райдержадміністрації.

З 2010 року – заступник начальника Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернігівської обласної державної адміністрації; пізніше начальник цього Управління. У 2013-2018 роках - директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

З 2018 року по листопад 2019 року працював керівником прес-служби Чернігівської міської ради.

Із листопада 2019 року і до призначення заступником голови облдержадміністрації – радник голови Чернігівської обласної державної адміністрації.

* * *

Заступник голови Чернігівської обласної
державної адміністрації

(з громадсько-політичних питань, питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи, культури, фізичної культури і спорту, сім’ї та молоді)

1. Здійснює керівництво роботою у галузі освіти, культури, фізкультури і спорту, материнства і дитинства, сім’ї та молоді, спрямовує і координує у цьому напрямі діяльність відповідних територіальних органів міністерств та інших органів центральної виконавчої влади, районних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій Чернігівської області.

2. Забезпечує виконання законодавства щодо всебічного розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя, створення умов для розвитку та використання мов інших національностей.

3. Організовує роботу з попередження і ліквідації наслідків надзвичайних та аварійних ситуацій.

Здійснює контроль за техногенно-екологічною безпекою, ліквідацією наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та інших надзвичайних ситуацій.

4. Сприяє діяльності аварійно-рятувальних служб за місцем їх дислокації, під час прямування до зон надзвичайних ситуацій та під час ліквідації надзвичайних ситуацій, зокрема у наданні їм необхідних транспортних та інших матеріальних засобів і послуг.

5. Забезпечує виконання законодавства про військовий обов’язок посадовими особами і громадянами, підприємствами, установами та
організаціями. Здійснює заходи, пов’язані з цивільною обороною.

6. Вживає заходи щодо створення належних умов для функціонування пунктів пропуску через державний кордон України.

7. Сприяє діяльності дитячих і молодіжних організацій, творчих спілок та національно-культурних товариств, громадських формувань, профспілкових, жіночих, ветеранських та інших громадських організацій.

8. Забезпечує реалізацію державної політики щодо рівних прав та можливостей жінок і чоловіків в області. Організовує в межах своїх повноважень роботу відповідних органів виконавчої влади.

9. Безпосередньо спрямовує, координує і контролює діяльність:

Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської обласної державної адміністрації;

Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації;

Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації;

Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації;

Державного архіву Чернігівської області.

10. У межах чинного законодавства відає питаннями роботи:

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області;

Управління Державної служби якості освіти України у Чернігівській області;

Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній»;

Національних історико-культурних заповідників «Гетьманська столиця» та «Качанівка»;

комунальних підприємств, установ та організацій (в межах делегованих обласною радою повноважень).

У межах чинного законодавства координує діяльність Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (з питань підготовки молоді до військової служби, проведення призову на військову та невійськову (альтернативну) службу), а також військових частин, установ та інших формувань.

11. У межах наданих повноважень візує проекти розпоряджень голови обласної державної адміністрації. 

ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови обласної державної адміністрації

від 25 червня 2020 року №330